Artikelen

Het zuiveren van 'pedofilie'

Ik draai nog niet zo lang op deze aarde mee als sommige van de "oude rotten" in de pedofilie-wereld. De jaren '70 heb ik bijvoorbeeld nooit meegemaakt. Wel ben ik een hele lange tijd actief geweest in oprukkende internetcommunities rondom (met name) homoseksuele pedofielen. Via die communities heb ik meer dan honderd andere pedofielen ontmoet en gesproken.

Japan's shame

Bron: 
Time magazine
Japan's shame

‘Ik voel me een slecht mens’

Bron: 
Algemeen Dagblad
Publicatiedatum: 
16 februari 2013
‘Ik voel me een slecht mens’

Tom houdt zijn seksuele geaardheid angstvallig geheim: Ik ben pedofiel, maar zal een jongetje nooit iets doen

Hij behoort tot de meest gehate groep mensen in de maatschappij: de pedofielen. Maar het beeld van de viezige, stiekeme man die op jacht is naar kansen om zich aan kinderen te vergrijpen, is te eenzijdig, wil Tom vertellen. Zelf heeft hij een gezin, hoewel de worsteling met zijn geaardheid ‘altijd zal voortduren’.

TOBIAS DEN HARTOG en LAURA SCHALKWIJK

‘Eigenlijk leid ik een heel gewoon leven. Ik ben getrouwd, ik heb twee jonge kinderen. Maar verliefd op mijn vrouw ben ik nooit geweest. Sinds kort kent ze mijn grote geheim. Ik ben pedofiel. Ik val op jonge jongens van 8 tot 13 jaar.’’ Tom (eind 30) fluistert zo af en toe. Bang dat andere mensen hem horen.

Het taboe en Robert M.

Bron: 
NOS
Publicatiedatum: 
14 maart 2012
Het taboe en Robert M.

Robert M. Sprak vandaag uitgebreid voor de rechtbank. Hij betoogde wat zoveel pedofielen zeggen: Als pedofiel worstel je altijd met een dilemma. Je gevoelens wegstoppen of kinderen misbruiken. Robert M. vergeet de derde optie: Je gevoelens accepteren en de ruimte geven, maar geen seks hebben met kinderen.

Nu stel ik mezelf de vraag: kan je het M. kwalijk nemen dat hij die optie vergeet? Ik weet het niet. Wat hij gedaan heeft kan je hem kwalijk nemen, daar heb ik geen goed woord voor over, maar hoe hij tot die daden gekomen is... ik vind zijn verhaal geloofwaardig.

'Normaal omgaan met kinderen'

Bron: 
De Volkskrant
Publicatiedatum: 
27 januari 2011
'Normaal omgaan met kinderen'

Een groepsgesprek met drie pedofielen

AMSTERDAM - Roderik Muit (36) treedt sinds 2004 af en toe op als spreekbuis van de verder onzichtbare groep pedofielen die hun gevoelens onder controle zeggen te hebben. Vrijdag neemt hij deel aan een publieke discussie in het Amsterdamse debatcentrum De Balie onder de titel 'Pedofilie: wat moeten we ermee?'
Meestal staan pedofiele daders in de belangstelling. Zie de zedenzaak rond Robert M. en de Amsterdamse crèches en de onderzoeken naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk en bij jeugdzorg. Maar achter de ontuchtplegers gaat volgens alle deskundigen een grote groep pedofielen schuil die met hun seksuele gevoelens leven, maar er niet aan toegeven.

Op verzoek van de Volkskrant praten Roderik en zijn kennissen Michel (30) en Joris (24) over hoe zij hun grenzen bepalen. De namen Michel en Joris zijn gefingeerd, omdat ook het uit de kast komen van niet-praktiserende pedofielen gevolgen kan hebben voor hun familie, werk en vriendenkring. Hun leeftijden kloppen wel. Alledrie zijn ze opgegroeid ná de tijd van de bevrijdingsbeweging voor pedofilie in de jaren zeventig en tachtig.

Michiel (30): 'Ik ken vooral pedofielen die geen problemen hebben met hun gevoelens. Ze zijn pedo, maar hebben dat onder controle.'

Roderik: ‘Sommige mensen kunnen het wel aan, anderen niet. Ook niet iedere man die op langharige blondines met grote borsten valt, krijgt uiteindelijk zo’n vrouw. Ik weet dat het voor ons een stuk moeilijker is. Maar dat wil niet zeggen dat je leven over is.’

Zijn pedofielen oud, vies en seksverslaafd?

Door: Hilde Koelmans

De haat, angst en afkeer jegens pedofielen is groot. Het zouden oude, vieze mannen zijn die niet van kinderen af kunnen blijven. Maar hoe zien zij zichzelf? Vijf jonge mannen vertellen, anoniem, over hun gevoelens en ervaringen.

Digitale kinderlokkers

Pedofielen proberen via internet seksafspraakjes te maken met minderjarigen. Door een uitzending van Undercover in Nederland staan de digitale kinderlokkers weer volop in de belangstelling. Maar zijn online pedofielen echt het grootste gevaar voor onze kinderen?

Wat een schandaal! Dat dit allemaal zomaar kan! En dat nog wel in Nederland! Wanneer gaan de hoge heren in Den Haag hier eens wat aan doen?!? Dat zijn ongeveer de emoties die SBS-programmamaker Alberto Stegeman (Undercover in Nederland) doorgaans bij zijn publiek teweeg wil brengen.

Kerst

Iedereen een hele fijne tijd toegewenst,
in de hoop op betere tijden, voor ons en voor de jeugd,
en voor allen die zo ...bang? voor ons zijn.

Moge begrip en nuance zorgen voor meer rust en vrede...
niet alleen voor ons,
maar voor allen die onrecht en onvrede ervaren,
op welk vlak dan ook!

Fijne dagen,
georg

Plaats seks met kinderen eens in Breder perspectief

Dit las ik in de metro

Trees van der Zee
Haarlem

Onder de kop ´vrijwillige seksuele contacten zijn niet schadelijk´ durft Gerrit Rijkstra eens een ander geluid te laten horen over pedofilie. Ik ben het eigenlijk wel eens met zijn betoog. Ook vind ik het een moedige brief, want de pogingen enige nuancering aan te brengen in de reacties van de laatste maanden op de zogenaamde pedopartij zijn erg schaars. De meeste Nederlanders staan zo ongeveer te schuimbekken als er ook maar iets is wat in de richting ´seks met kinderen´ wijst. Er wordt kennelijk nog geen twee minuten echt over nagedacht of dat verschijnsel inderdaad in ALLE gevallen een probleem is.

De pedowaan in het dagelijks leven: een gevaar voor iedereen

De reden dat ik op dit forum actief ben, is mijn diepe verontrusting over het verschijnsel dat ik de "pedowaan" heb gedoopt: de alsmaar in hevigheid toenemende moral panic inzake pedofilie. Die heeft inmiddels weinig tot geen relatie meer met de (al dan niet terecht veronderstelde, daar gaat het nu even niet over) schadelijkheid van seks voor kinderen. Het is uitgegroeid tot een ware heksenjacht in de meest klassieke betekenis van het woord, en je hoeft allang niet meer pedofiel te zijn om de negatieve gevolgen aan den lijve te ervaren.