FORUM GESLOTEN | het gesprek gaat verder op Chatroom Pedofilie NL

1 antwoord [Laatste bericht]

Beste allen,

Het gesprek over pedofilie is verlegd van dit forum naar de Chatroom Pedofilie NL.
Deze is hier te vinden: www.Pedofilie.nl/chatroom.

Wat is Chatroom Pedofilie NL?
Chatroom Pedofilie NL is een digitale ontmoetingsruimte voor een gesprek over pedofilie via tekst. Het is een groepsgesprek via de computer waarbij de leden naar elkaar toe anoniem zijn.
Onder leiding van een moderator worden thema's besproken. De moderatoren identificeren zich zelf als pedofiel.
Chatroom Pedofilie NL is openbaar. Dat betekent dat het gesprek voor alle geïnteresseerden is te lezen. Vier dagen na de chat wordt het gesprek weer verwijderd.
Als iemand daarom vraagt kan men tijdens de chat ook een één-op-één-privé-gesprek voeren met een moderator.

Voor wie is het bedoeld?

De chat wordt veelal bezocht door mensen met pedofiele gevoelens. Sommige zijn nog geen twintig, anderen zijn van middelbare leeftijd en eigenlijk alles daar tussenin. Eén van de deelnemers zei: "Het is een enorme opluchting om eindelijk over mijn gevoelens te praten met mensen die begrijpen wat dat betekent." De chatroom wordt vaak als een grote steun ervaren om een normaal gesprek te kunnen voeren over pedofiele gevoelens. Een goed gesprek over pedofilie vermindert spanning en helpt bij het acceptatieproces van pedofiele gevoelens.

De chatroom is er ook voor geïnteresseerden in het onderwerp en voor professionals in zorg en journalistiek. Regelmatig komen studenten in de chat die voor een studie-opdracht in gesprek willen met pedofielen.

Zorgprofessionals in de chat
Aan de chatroom zijn drie zorgprofessionals verbonden. Minimaal eens per maand is een zorgprofessional aanwezig in de chat. De zorgprofessionals zorgen in het gesprek voor therapeutische interventies. Zij gaan in dialoog met de deelnemers en geven op die manier richting en psychosociale ondersteuning. Er is geen sprake van therapie. Het is ook mogelijk dat bezoekers van de chat een privé tekstgesprek voeren met één van de zorgprofessionals.
De zorgprofessionals hebben ervaring met pedofielen en zijn in het dagelijkse leven therapeut.

Van wie is Chatroom Pedofilie NL?
Chatroom Pedofilie NL is gelieerd aan het platform Pedofilie.nl. Het wordt georganiseerd door een team vrijwilligers. Het team is van mening dat seks met kinderen in de huidige maatschappij geen plaats heeft. Seksuele handelingen met een kind brengen een risico op spijt of schade mee voor dat kind. Bovendien zijn seksuele handelingen met kinderen verboden. Mensen die dit in deze maatschappij toch doen, zijn op zijn minst onverantwoord bezig.

Waar vind ik Chatroom Pedofilie NL?

Via www.pedofilie.nl/chatroom kom je terecht bij de chatroom.
De chat verloopt via het social media platform Discord. Dat is een website en/of app (pc, mac of telefoon) dat populair is onder gamers. Voor het gebruik van Chatroom Pedofilie NL is het in principe niet nodig een Discord account aan te maken. Een lidstatus van de chat is echter alleen te krijgen met een Discord-account. Daarvoor is een e-mailadres nodig. Wij adviseren een anoniem e-mailadres te gebruiken. Discord stuurt berichtgevings e-mails (kan uitgezet worden) waarin onder andere de naam van deze server (= PNL:-)) te vinden is.

Wanneer is Chatroom Pedofilie NL open?
Chatroom Pedofilie NL is wekelijks geopend op even dinsdagen, oneven donderdagen en de eerste zondag van de maand. De schoolvakanties zijn we dicht. De chatroom is geopend van 20 tot 22 uur en wordt gemodereerd. Iedere avond is er ruimte voor een algemeen gesprek en wordt een thema besproken. De thema's variëren van omgaan met pedofiele gevoelens, omgaan met depressieve gevoelens, positieve gevoelens, coming outs, lastige situaties, verleidingen etc.

Zijn er nog regels?
De chat kent een vijftal eenvoudige huisregels:
1. De toon is te allen tijde beschaafd. Geen scheldwoorden.
2. Kinderen verdienen respect. Beschrijvingen van expliciet seksuele of erotische handelingen of situaties met kinderen zijn niet toegestaan.
3. Een avatar bevat geen afbeelding van een kind/kinderen. Een getekende/cartoon avatar van een kind/kinderen is toegestaan mits deze geen seksuele houding/kleding of naaktheid bevat.
4. Je accountnaam is een naam (pseudoniem) maar niet de naam van een bestaand (bekend) persoon.
5. Privacy is een belangrijk goed. Het delen van contact- of identiteitsinformatie van jezelf of anderen is niet toegestaan.

Hoe kom ik in contact als ik nog vragen heb?
Noah Kloek, beheerder (Twitter @KloekPersoon),
Job, moderator, (Twitter @Job_Job_Job_Job)
Ben Kirssen, moderator, (Twitter @pedofiel_tweets)
Gabriël Levi, (Twitter @GabrielLeviNL)

of stuur een e-mail naar info@pedofilie.nl

Waarom is het forum ineens gesloten? Ik heb uiteraard gemerkt dat er de laatste weken/maanden vrijwel geen activiteit meer was, maar ik vind het nogal een drastische stap om het hele forum te vervangen door een chatroom, die geen archief kent en alleen op bepaalde momenten open is. Ik vind de mogelijkheden die een forum biedt veel voordelen hebben boven een chatroom. Ik ben dus erg benieuwd naar de achtergrond van deze beslissing. Hopelijk kunnen jullie hier nog op ingaan, in dit draadje of in een aparte post.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.