CHATROOM PEDOFILIE NL - info en openingstijden

3 antwoorden [Laatste bericht]

De Chatroom Pedofilie is weer open. Helaas zijn door Discord alle accounts van de vorige Chatroom verwijderd. Dus als je wilt mee chatten, moet je weer een nieuw account aanmaken.

De Chatroom is open op:
- Even dinsdagen
- Oneven donderdagen
- De eerste zondag van de maand.

We zijn open vanaf 20.00 uur. Vaak is er een thema om het gesprek op gang te brengen. Dat gesprek begint meestal om 20.20 uur.
Je vindt de chatroom op https://discord.gg/SMmhnp8

Graag tot dan.

Wat is Chatroom Pedofilie NL?
Chatroom Pedofilie NL is een digitale ontmoetingsruimte voor een gesprek over pedofilie via tekst. Het is een groepsgesprek via de computer waarbij de leden naar elkaar toe anoniem zijn.
Onder leiding van een moderator worden thema's besproken. Verreweg de meeste moderatoren identificeren zich zelf als pedofiel.

Chatroom Pedofilie NL is openbaar. Dat betekent dat het gesprek voor alle geïnteresseerden is te lezen. Vier dagen na de chat wordt het gesprek weer verwijderd.
Als iemand daarom vraagt kan men tijdens de chat ook een één-op-één-privé-gesprek voeren met een moderator.

Voor wie is het bedoeld?
De chat wordt veelal bezocht door mensen met pedofiele gevoelens. Sommige zijn nog geen twintig, anderen zijn van middelbare leeftijd en eigenlijk alles daar tussenin. Eén van de deelnemers zei: "Het is een enorme opluchting om eindelijk over mijn gevoelens te praten met mensen die begrijpen wat dat betekent." De chatroom wordt vaak als een steun ervaren om een normaal gesprek te kunnen voeren over pedofiele gevoelens. Een goed gesprek over pedofilie vermindert spanning en kan helpen bij het acceptatieproces van pedofiele gevoelens.

De chatroom is er ook voor geïnteresseerden in het onderwerp en voor professionals in zorg en journalistiek. Regelmatig komen studenten in de chat die voor een studie-opdracht in gesprek willen met pedofielen.

Zorgprofessionals in de chat
Aan de chatroom zijn zorgprofessionals verbonden. Minimaal eens per maand is een zorgprofessional aanwezig in de chat. De zorgprofessionals zorgen in het gesprek voor therapeutische interventies. Zij gaan in dialoog met de deelnemers en geven op die manier richting en psychosociale ondersteuning. Er is geen sprake van therapie. Het is ook mogelijk dat bezoekers van de chat een privé tekstgesprek voeren met één van de zorgprofessionals.
De zorgprofessionals hebben ervaring met pedofielen en zijn in het dagelijkse leven therapeut.

Van wie is Chatroom Pedofilie NL?
Chatroom Pedofilie NL is gelieerd aan het platform Pedofilie.nl. Het wordt georganiseerd door een team vrijwilligers. Het team is van mening dat seks met kinderen in de huidige maatschappij geen plaats heeft. Seksuele handelingen met een kind brengen een risico op spijt of schade mee voor dat kind. Bovendien zijn seksuele handelingen met kinderen verboden. Mensen die dit in deze maatschappij toch doen, zijn op zijn minst onverantwoord bezig.

Het forum van Pedofilie.nl is tot nader order gesloten. Deze keuze is ingegeven door de weinige serieuze bijdragen, de geringe capaciteit van het team en de hoge onderhoud van het forum.

Waar vind ik Chatroom Pedofilie NL?
Via www.pedofilie.nl/chatroom kom je terecht bij de chatroom.
De chat verloopt via het social media platform genaamd Discord. Dat is een website en/of app (pc, mac of telefoon) dat populair is onder gamers. Voor het gebruik van Chatroom Pedofilie NL is het in principe niet nodig een Discord account aan te maken. Je kunt lid worden van de chat zodat je bij de volgende chat niet opnieuw een account moet aanmaken. Een dergelijke lidstatus kun je echter alleen krijgen met een Discord-account. Daarvoor is een e-mailadres nodig. Wij adviseren een anoniem e-mailadres te gebruiken. Discord stuurt berichtgevings e-mails (kan uitgezet worden) waarin onder andere de naam van deze server (= PNL:-)) te vinden is.
Met een lidmaatschap kun je ook dagelijks het gesprek aan op Chatroom Pedofilie NL en hoef je dus niet te wachten op de eerstvolgende gemodereerde chat. De dagelijkse chat is geopen van 13 tot 22 uur.

Wanneer is Chatroom Pedofilie NL open?
Chatroom Pedofilie NL is wekelijks geopend op even dinsdagen, oneven donderdagen en de eerste zondag van de maand. De schoolvakanties zijn we dicht. De chatroom is geopend van 20 tot 22 uur en wordt gemodereerd. Iedere avond is er ruimte voor een algemeen gesprek en wordt een thema besproken. De thema's variëren van omgaan met pedofiele gevoelens, omgaan met depressieve gevoelens, positieve gevoelens, coming outs, lastige situaties, verleidingen etc.

Zijn er nog regels?
De chat kent een vijftal eenvoudige huisregels:
1. De toon is te allen tijde beschaafd. Geen scheldwoorden.
2. Kinderen verdienen respect. Beschrijvingen van expliciet seksuele of erotische handelingen of situaties met kinderen zijn niet toegestaan.
3. Een avatar bevat geen afbeelding van een kind/kinderen. Een getekende/cartoon avatar van een kind/kinderen is toegestaan mits deze geen seksuele houding/kleding of naaktheid bevat.
4. Je accountnaam is een naam (pseudoniem) maar niet de naam van een bestaand (bekend) persoon.
5. Privacy is een belangrijk goed. Het delen van contact- of identiteitsinformatie van jezelf of anderen is niet toegestaan.

Hoe kom ik in contact als ik nog vragen heb?
Noah Kloek, beheerder (Twitter @KloekPersoon),
Job, moderator, (Twitter @Job_Job_Job_Job)
Ben Kirssen, moderator, (Twitter @pedofiel_tweets)
Gabriël Levi, (Twitter @GabrielLeviNL)

of stuur een e-mail naar info@pedofilie.nl

De volgende data in 2018 is Chatroom Pedofilie geopend vanaf 20 uur:
www.pedofilie.nl/chatroom

Zondag 2 december (moderator Ben Kirssen) (zorgprofessional Jacqueline van Oosterwijk aanwezig)
Dinsdag 4 december (gastmoderator)
Donderdag 13 december (moderator Job) (zorgprofessional Herman Brouwer aanwezig)
Dinsdag 18 december (moderator Noah)
Donderdag 27 december (vakantie)(gesloten)
Donderdag 3 januari (vakantie)(gesloten)
Dinsdag 8 januari (moderator Ben Kirssen)

B.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.