PEDOFILIE.NL CHAT - info en openingstijden

1 antwoord [Laatste bericht]

Pedofilie.nl Chat

Pedofilie.nl Chat is een digitale huiskamer waar een kwalitatief goed gesprek over pedofilie kan worden gevoerd. "Het is een enorme opluchting om eindelijk over mijn gevoelens te praten met mensen die begrijpen wat dat betekent." Meer informatie over de chat, zie hieronder.

De chat is te vinden op: https://www.Pedofilie.nl/chatroom of via deze link>> https://riot.im/app/#/group/+pedofilienl:matrix.org

De eerstvolgende chats zijn vanaf 20.00 uur op :

donderdag 13-06-19
dinsdag 18-06-19
donderdag 27-06-19

Chats voor de tweede helft van het jaar worden binnenkort bekendgemaakt.

Je kunt het gesprek in de Pedofilie.nl Chat meelezen zonder account. Deelnemen aan het gesprek is alleen mogelijk als je een account aanmaakt. Dat kan met een anoniem account.

Vragen of opmerkingen? Dat kan via een direct message aan de beheerders in de chat, via een mail aan "info @ pedofilie . nl" of via @PedofilieNL op Twitter.

Ben Kirssen | Job | Noah Kloek | Gabriël Levi | Apollo

Wat is Pedofilie.nl Chat?
Pedofilie.nl Chat is een digitale ontmoetingsruimte voor een gesprek over pedofilie via tekst. Het is een groepsgesprek via de computer waarbij de leden naar elkaar toe anoniem zijn. Onder leiding van een moderator worden thema's besproken. Verreweg de meeste moderatoren identificeren zich zelf als pedofiel.

Pedofilie.nl Chat is openbaar. Dat betekent dat het gesprek voor alle geïnteresseerden is te lezen. Het gesprek is alleen terug te lezen voor mensen die ten tijde van de chat al lid waren van Pedofilie.nl Chat. Als iemand daarom vraagt kan men tijdens de chat ook een één-op-één-privé-gesprek voeren met een moderator.

Voor wie is het bedoeld?
De chat wordt veelal bezocht door mensen met pedofiele gevoelens. Sommige zijn nog geen twintig, anderen zijn van middelbare leeftijd en eigenlijk alles daar tussenin. Eén van de deelnemers zei: "Het is een enorme opluchting om eindelijk over mijn gevoelens te praten met mensen die begrijpen wat dat betekent." De chat wordt vaak als een steun ervaren om een normaal gesprek te kunnen voeren over pedofiele gevoelens. Een goed gesprek over pedofilie vermindert spanning en kan helpen bij het acceptatieproces van pedofiele gevoelens.

De chat is er ook voor geïnteresseerden in het onderwerp en voor professionals in zorg en journalistiek. Regelmatig komen studenten in de chat die voor een studie-opdracht in gesprek willen met pedofielen.

Zorgprofessionals in de chat
Aan de chat zijn zorgprofessionals verbonden. Minimaal eens per maand is een zorgprofessional aanwezig in de chat. De zorgprofessionals zorgen in het gesprek voor therapeutische interventies. Zij gaan in dialoog met de deelnemers en geven op die manier richting en psychosociale ondersteuning. Er is geen sprake van therapie. Het is ook mogelijk dat bezoekers van de chat een privé tekstgesprek voeren met één van de zorgprofessionals.
De zorgprofessionals hebben ervaring met pedofielen en zijn in het dagelijkse leven therapeut.

Van wie is Pedofilie.nl Chat?
Pedofilie.nl Chat is gelieerd aan het platform Pedofilie.nl. Het wordt georganiseerd door een team vrijwilligers. Het team is van mening dat seks met kinderen in de huidige maatschappij geen plaats heeft. Seksuele handelingen met een kind brengen een risico op spijt of schade mee voor dat kind. Bovendien zijn seksuele handelingen met kinderen verboden. Mensen die dit in deze maatschappij toch doen, zijn op zijn minst onverantwoord bezig.

Het forum van Pedofilie.nl is tot nader order gesloten. De Pedofilie.nl Chat is daarvoor in de plaats gekomen. Deze keuze is ingegeven door de weinige serieuze bijdragen, de geringe capaciteit van het team en het hoge onderhoud van het forum.

Waar vind ik Pedofilie.nl Chat?
Via www.pedofilie.nl/chatroom kom je terecht bij de chat.
De chat verloopt via het social media platform genaamd RIOT. Het is te benaderen via website en/of app (pc, mac of telefoon). Voor het gebruik van Pedofilie.nl Chat is het nodig een RIOT account aan te maken. Daarvoor is een e-mailadres nodig. Wij adviseren een anoniem e-mailadres te gebruiken.

Wanneer is Pedofilie.nl Chat open?
Pedofilie.nl Chat is wekelijks geopend op even dinsdagen, oneven donderdagen en de eerste zondag van de maand. De schoolvakanties zijn we dicht. De chat is geopend van 20 tot 22 uur en wordt gemodereerd. Tijdens een chat is er ruimte voor een algemeen gesprek en wordt in gezamenlijkheid een specifiek thema besproken. De thema's variëren van omgaan met pedofiele gevoelens, omgaan met depressieve gevoelens, positieve gevoelens, coming outs, lastige of juist leuke situaties, verleidingen etc.

Zijn er nog regels?
De chat kent de volgende huisregels:
1. De toon is te allen tijde beschaafd. Geen scheldwoorden.
2. Kinderen verdienen respect. Beschrijvingen van expliciet seksuele of erotische handelingen of situaties met kinderen zijn niet toegestaan.
3. Een avatar bevat geen afbeelding van een kind/kinderen. Een getekende/cartoon avatar van een kind/kinderen is toegestaan mits deze geen seksuele houding/kleding of naaktheid bevat.
4. Je accountnaam is een naam (pseudoniem) maar niet de naam van een bestaand (bekend) persoon.
5. Privacy is een belangrijk goed. Het delen van contact- of identiteitsinformatie van jezelf of anderen is niet toegestaan.
6. Veilig voor iedereen. Het is zonder de expliciete toestemming van de beheerders niet toegestaan bestanden, foto's of weblinks te delen.

Hoe kom ik in contact als ik nog vragen heb?
Noah Kloek, beheerder (Twitter @KloekPersoon),
Job, moderator, (Twitter @Job_Job_Job_Job)
Ben Kirssen, moderator, (Twitter @pedofiel_tweets)
Apollo, moderator (Twitter @Apollo93742063)
Gabriël Levi, (Twitter @GabrielLeviNL)

of stuur een e-mail naar info@pedofilie.nl

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.