Is volledige uitsluiting uit de samenleving van mensen met een andere seksuele geaardheid een goede oplossing?

Geen reacties

Hoi,

Ik heb geen idee of dit forum nog actief is.

Ik zie dat mensen met een andere seksuele geaardheid, mensen die van kinderen houden, thans werkelijk volledig geweerd worden uit de samenleving. Zodra bekend is dat je van kinderen houdt, kan je nergens meer met kinderen werken. Dat zal voor velen logisch klinken, immers mensen die van kinderen houden zijn een gevaar voor kinderen.

Echter gaat het veel verder. Het gaat de logica ver te boven. Je kunt je ook niet meer inschrijven op een sportschool. Op een sportschool komen helemaal geen kinderen, toch word je ook daar geweerd. Een bankrekening openen? Vergeet het maar.
Sollicitaties? Je kunt nooit meer werken met kinderen, maar je wordt ook geweerd van beroepen waar helemaal geen kinderen komen.

Ben je ooit veroordeeld geweest voor het kijken naar blote kinderen op de pc? Je strafblad blijft tachtig jaar staan, niet alleen kan je nooit meer met kinderen werken, maar ook in vele andere beroepen en sectoren waar nooit kinderen verschijnen kan je nooit meer aan de slag.

https://watdevog.nl/#de-vog-check/1

Deze site is van het ministerie zelf. Het ministerie geeft gewoon toe mee te doen aan treitercampagnes. Het heeft helemaal niets (meer) met bescherming van kinderen van doen. Ben je ooit veroordeeld geweest, ook al is het dertig jaar geleden en wil je graag werken in de bejaardenzorg - me dunkt dat je daar nooit met kinderen in contact komt - nee, blijf maar lekker de rest van je leven in de bijstand met een hongerinkomen.

Vrijwilligerswerk? Uitgesloten, ook vrijwilligerswerk zonder kinderen. In de gemeente Rotterdam wordt voor elke vorm van vrijwilligerswerk een VOG gevraagd en het ministerie en haar ambtenaren vinden het maar wat tof om lekker te treiteren en te sarren. Bescherming van kinderen is dat niet, dat is treiterwerk.

Zodra vrienden of familie achter je geaardheid komen, ook al doe je niets met deze geaardheid en heb je geen strafblad, ontstaan ruzies en spanningen en vervallen hiermee familiebanden en vriendschappen. Door jarenlange hetze door de media en overheid wordt alles op scherp gezet.

Ik lees overal uit berichten van Reclassering en hier ook van Stop Het Nu - ik zou het ook op prijs stellen als deze stichting een reactie hierop geeft - dat het belangrijk is mensen perspectief te geven, ook, of misschien wel juist, mensen die ooit veroordeeld zijn geweest. Maar dit perspectief is er niet. Geen gewoon werk, vriendschappen door de overheid en media geruïneerd, geen vrijwilligerswerk. De rest van je leven eenzaam doorbrengen met een grijpstuiver van de overheid.

Dit beleid zorgt voor polarisatie.