Vereniging MARTIJN op Belgische Gay Pride

2 artikelen:

Pedofielen promoten zichzelf op Belgische Gay Pride

Bron: GayBelgium

"Wij strijden om pedofielen aanvaardbaar te maken", roept voorzitter Marthijn Uittenbogaard uit Nederland. "Niet elke pedofiel is een kinderverkrachter. Wij willen dat kinderen kunnen instemmen met seksuele contacten."

De Nederlandse vereniging Martijn, naar eigen zeggen een platform voor discussie over pedofilie, was ongevraagd aanwezig op de BLGP (Belgian Lesbian and Gay Pride) om te pleiten voor de emancipatie van pedofielen.
De organisatoren van de Pride, de Holebifederatie en haar Franstalige tegenhanger FAGL, zouden niet op de hoogte geweest zijn van dit ongewenst bezoek.

Martijn telt een tiental Belgische en tweehonderd Nederlandse leden. Enkele van hen deelden zaterdag flyers uit op de holebi-optocht met de vraag om pedofielen niet te verketteren. Ze kregen naar eigen zeggen slechts één negatieve reactie. "Dat deze vereniging meeliep, wisten wij niet", reageerde de woordvoerster van de Holebifederatie, Isha Van Alsenoy, in de krant Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk zijn we niet blij met hun aanwezigheid. Pedofilie heeft niets met holebi-zijn te maken. Zij staan heel ver van de doelstellingen van onze beweging. Spijtig genoeg kunnen we niemand verbieden deel te nemen."

Martijn is welkom voor Brugse vereniging

Op de website van Jong & Hib, een Brugse holebi-vereniging, lezen we een verrassend commentaar op het artikel in de krant. Jong & Hib: "In het Laatste Nieuws haalt de woordvoerster van de Holebifederatie uit naar de aanwezigheid van Martijn. Martijn is een vereniging die het taboe rond pedofilie bespreekbaar wil maken; omdat ze te vaak met kinderverkrachting en Dutroux-affaires in verband gebracht wordt. De Holebifederatie zei dat ze hun aanwezigheid niet op prijs kon stellen. Zo'n uitspraak impliceert dat de slogan 'vrijheid-gelijkheid-diversiteit' wederom niet voor iedereen opgaat."

Wat is Martijn?

Op de flyer lezen we waar Martijn, naar eigen zeggen, voor staat, we citeren:

Vereniging Martijn, opgericht in 1982, is een platform voor discussie over pedofilie. De vereniging strijdt voor de sociale en maatschappelijke acceptatie van kinderen-ouderen relaties. Bij wederzijds als plezierig ervaren relaties tussen jongeren en ouderen zou eventuele lichamelijke intimiteit geen probleem hoeven te zijn. Met betrekking tot de lichamelijke intimiteit stelt Vereniging MARTIJN vier richtlijnen voor, namelijk:

  • Instemming van zowel het kind als de volwassene.
  • Openheid naar de ouders van het kind.
  • Vrijheid voor het kind om zich terug te trekken uit de relatie op elk willekeurig moment.
  • Harmonie met de ontwikkeling van het kind.

Martijn is voor de objectieve, wetenschappelijk aantoonbare waarheid en tegen politieke terreur en discriminatie. Zij is een platform voor iedereen die tegenwicht wil bieden aan het dogma dat kinderen en jongeren geschaad worden door vriendschappen en liefdevolle intimiteit met oudere personen.

Voor alle duidelijkheid: dit is louter een citaat van de flyer van Martijn.

Martijn op de BLGP.

Bron: Roze Golf

De organisatie voor pedofielen Martijn was, volgens eigen zeggen, op de Belgian Lesbian and Gay Pride BLGP in Brussel. De Nederlandse organisatie heeft de laatste jaren veel kritiek over zich heen gekregen als het op de Nederlandse Roze Zaterdag met een kraampje wilde staan.

Martijn schrijft op zijn website dat het op de BLGP was om de emanicpatie van pedofielen te bevorderen. Uit de woorden van de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans, dat elk mens recht heeft op eerbied en waardering, putte Martijn de hoop zonder veel problemen op de Pride zijn standpunten te kunnen melden. Volgens Martijn zijn kinderverkrachters geen pedofielen, maar gelegenheidsplegers.
"Pedofielen voelen zich voornamelijk aangetrokken, ook seksueel gezien, tot prepuberale kinderen van één of van beide seksen. Deze aantrekking impliceert geen actie. Het is geen misbruik of 'seks met' kinderen. Het is ook geen extreme drang waartegen geen weerstand geboden kan worden," aldus Martijn.