relatie met minderjarig meisje

56 antwoorden [Laatste bericht]

Ik ben een man die van jonge meiden houd,..ik ben nu 30 jaar en ik hou wel van meiden vanaf ehm,..13/14 jaar,..nou vindt ik 13 wel wat jong,..laten we zeggen vanaf 14. Ik vindt dat dat best moet kunnen omdat het dan bij mij om de liefde en genegenheid gaat en niet om de kick,..als je het voor de kick doet dan ben je gewoon een monster en dien je gestraft te worden,..maar niet als he van beide kanten alleen warmte en liefde en genegenheid is en als er dan ook van beide kanten vertrouwen en respect is nou,..waarom zou het dan niet kunnen.

helaas ben ik vrijgezel al heel lang,...misschien heeft iemand wel wat voor me?.

Groetjes

Jij vindt het wel kunnen, maar onze maatschappij niet en daar ben je onderdeel van. Wat bedoel je met: Als het om de kick gaat dan is het niet goed?
In principe geeft het toch een kick als je elkaar lief hebt? Een 'kick' is toch niet per definitie iets negatiefs? Maar goed... er over fantaseren is niet verkeerd Smile.

Groetjes

Hij bedoelt denk ik als het puur om geil lustgedrag gaat en niet om liefde. Daar denk ik persoonlijk wel wat genuanceerder over trouwens, met lust en seks om de seks is ook niets mis volgens mij, als het voor beide personen tenminste duidelijk is dat het dat ook is.

Hoe kan een meisje van 14 nou weten dat een man van 30 sex met haar wilt,, daar dacht ik in ieder geval echt nog niet aan..

Ik vind dat die man van dertig het moet houden bij zijn fantasieën. Dus, die signalen naar dat meisje moet hij maar laten zitten!
Dat meisjes van veertien nog niet nadenken over seks vind ik een erg naïeve gedachte. Pubermeisjes van 14 zijn fysiek vaak al erg ver. Geloof me, ze praten veel over jongens en daar horen ook seksuele fantasieën bij.
Dit betekent natuurlijk niet dat het al verstandig is om seks te hebben.

meso

Ikzelf ben 17 en ben in een relatie met iemand van 36 binnen 3maanden worden ik en hem een jaartje ouder aangezien we in dezelfde maand verjaren. Dit is al een groot leeftijdsverschil maar natuurlijk omdat het mijn relatie is zal ik niet zeggen onmogelijk. Nu een meisje van 13 of 14 is verboden om er iets mee te doen. waar haal je het in je hoofd om op die leeftijg een meid te willen die zo jong is ? niet rijp, geen verstand van noodzakelijke dingen... Ik vind dat je het ook moet houden bij je fantasieën. Meisjes die zo jong zijn kunnen niet zwijgen je zal al snel merken dat je fout bent gegaan

Oh zo, dus omdat jijzelf 17 bent en een relatie hebt met iemand van 36 dan kan het wel en is er niks mis mee, maar als iemand van 14 (slechts 3 jaar jonger) hetzelfde heeft met iemand dan kan het opeens niet en is het fout? Mag ik zeggen dat ik dit behoorlijk hypocriet en egoïstisch vind klinken? En weet je dat er ook heel veel mensen zijn die jou als 17 jarig meisje ook nog veels te jong en naïef vinden om een relatie met iemand van 36 te hebben, en dat ze jullie geluk daarom ook misgunnen? Die vriend van jou is volgens hun ook niet goed bij zijn hoofd om iets met jou te willen, hij maakt vast misbruik van je en wil alleen maar seks met een jong ding. En dat zie jij natuurlijk zelf niet omdat je nog maar 17 bent en nog geen verstand hebt van noodzakelijke dingen. Later krijg je er wel spijt van.

Ja tuurlijk....3 jaar is heel veel op die leeftijd...

Ja tuurlijk....3 jaar is heel veel op die leeftijd...

Dus? Ik ken overigens 14 jarigen die heel wat volwassener overkomen en verstandiger zijn dan vele 17 jarigen. Ben jij toevallig niet de 17 jarige vriendin van die man van 36 die kinderen heeft en nog getrouwd is? Over verstandig gesproken...

Maar goed, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag. Waarom kan 17 wel en 14 niet? Waarom gun jij iemand van 14 zijn of haar geluk niet met iemand die een stuk ouder is, maar je verwacht wel dat anderen jouw relatie met iemand van 36 accepteren?

36 en 17 is een verschil van 19 jaar.
en 30 en 14 een verschil van 16 jaar.
Dus ik weet niet wat je probleem is?

Ik kan net zo goed tegen jou ook zeggen: Hoe haal je het in je hoofd om het met zo'n pedofiel te doen?!

Ja wat is eigenlijk het verschil tussen een meisje van 17 en een meisje van 14 ??? Pedofilie is geen sexuele afwijking. Het is een massa hysterie. Waarom zou jouw vriend wel een relatie met jou mogen hebben en is het verkeerd als je slechts drie jaartjes jonger was. Vele meiden van 14 zijn veel vrouwelijker van lichaam en ook van geest dan vele vrouwen van 30.

Anoniem schreef:

Ikzelf ben 17 en ben in een relatie met iemand van 36 binnen 3maanden worden ik en hem een jaartje ouder aangezien we in dezelfde maand verjaren. Dit is al een groot leeftijdsverschil maar natuurlijk omdat het mijn relatie is zal ik niet zeggen onmogelijk. Nu een meisje van 13 of 14 is verboden om er iets mee te doen. waar haal je het in je hoofd om op die leeftijg een meid te willen die zo jong is ? niet rijp, geen verstand van noodzakelijke dingen... Ik vind dat je het ook moet houden bij je fantasieën. Meisjes die zo jong zijn kunnen niet zwijgen je zal al snel merken dat je fout bent gegaan

Dat jonge meisjes hun mond niet kunnen houden over iets waar ze vol van zijn, schuilt juist het probleem. Nog tegen de mannen: Al heb je ze graag jonger, meisjes vanaf 16 zijn ook best leuk en krijg je geen gedonder met de politie, vanaf 18 kunnen haar ouders zelfs geen bezwaar meer maken. Ze kunnen hooguit het meisje het huis uit zetten.

hoi

ik ben zelf 23 en heb verkering met iemand van 15.
er is echte liefde en we houden echt van elkaar.
ze wil sex met mij maar ik vind dat erg moeilijk omdat het toch 8 jaar scheelt, zei heeft al met meerdere jongens sex gehad, makjah ze blijft minder jarig.
en 8 jaar vind ik toch een hele leeftijd en heb er dus ook erg goed over na gedacht.
majah als ik da zo lees van 30 jaar en 14 jaar nou gaat mij een beetje te ver..

maar ik zou graag je mening horen

groetjes

Hoe kan een meisje van 14 nou weten dat een man van 30 sex met haar wilt,, daar dacht ik in ieder geval echt nog niet aan..

Waar slaat deze reactie nou weer op? De meeste meisjes van 14 zijn vooral geïnteresseerd in leeftijdsgenoten of iets oudere jongens, en een aantal daarvan is ook al seksueel actief en voelen zich daar goed bij. Maar er zijn ook meisjes die verliefd worden op veel oudere jongens of zelfs volwassen mannen van 30, of erover fantaseren om daar seks mee te hebben. Jij was misschien niet zo toen, maar niet iedereen is hetzelfde (gelukkig). Ik was zelf bijvoorbeeld al wel seksueel actief op mijn 14e, en heb daar absoluut geen spijt van. Was er toen een knappe dame van in de twintig geweest die mij wel wat had willen leren op seksueel gebied dan had ik echt geen nee gezegd hoor. Wink Zolang er maar instemming is van beide kanten, en het verlangen naar elkaar toe. En dat merk je echt wel hoor.

Ik ben 15.. ik wordt in Juli 16

ik heb pas een vriend en hij is 40..
iedereen doet er moeilijk over
ik snap het ook wel, maar het is toch mijn eige keus?

toen we elkaar leerde kennen en verliefd op elkaar waren,
wist ik niet dat hij 40 was.. en hij niet dat ik 15 was

wat maakt leeftijd dan nog uit ?
als je tog maar een leuke tijd hebt samen ?

me moeder heeft de politie gebeld..
ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren..
ik hou van hem en dat zal altijd zo blijven

Ik denk dat je niet voor niets op een site als pedofilie.nl terecht komt....
Helaas geldt in deze wereld niet meer alleen wat JIJ denkt/voelt/ervaart, maar vindt je hele omgeving dat ze daar inspraak in mogen claimen. Justitie geeft de mensen daarin dan nog gelijk ook.
Ik hoop voor jullie dat jullie relatie sterk genoeg is om niet vermalen te worden door de molen waar jullie nu doorheen geperst worden... Misschien is er nog tijd voor een stevig gesprek met je moeder/ouders? Openheid en eerlijkheid is dan wel een 100% vereiste, zeker waar het je vriend betreft! Ook hem wens ik alle steun en moed toe die hij nodig zal hebben.
Je vertelt niet of er dingen gebeurd zijn die juridisch niet mogen, maar als dat zo is moeten jullie je goed bewust zijn van de prijs die eerlijkheid heeft.

Nogmaals, alle geluk en sterkte in de tijden die komen, en hou ons ajb op de hoogte...!

geef mij kalmte, moed, wijsheid, en kracht
Jongens zijn de meest ontembare wezens op deze aarde (Plato)

Ik heb er wel niet veel verstand van.
Maar ik wilde toch even reageren. Ik denk dat het juridisch wel zal meevallen Met juli 16 ? Zouden ze dan echt nog zo moeilijk doen ? Wat een verschrikkele maatschappij is dit ! Meid ik sta in iedergeval achter je.

Steun van een vrijdenker.

Liefde is uiteindelijk het enige dat overwint !!

Ik ben ook 15, in nog geen maand wordt ik 16.
Ik heb nu een relatie met een meerderjarige man, hij is 36 jaar oud, is getrouwd en heeft een dochtertje van 6 jaar oud. Ik hou van hem en hij van mij. Ik heb ook geen moeite met leeftijd, maar de maatschappij wel. Niemand weet het van ons. Alleen mn beste vriendin. Maar als ze er allemaal achter komen zijn we wel zwaar de lul. Hij krijgt een echtscheiding en een aanklacht aan zn broek, en ik wordt door het hele dorp doodgezwegen en na gekeken.. Het is waar je zelf voor kiest.

Groetjes...

Beste anoniem,

Ik zie in dit topic enkele mensen die vertellen dat ze een relatie hebben met een groot leeftijdsverschil. Ik wil niet zeggen of dit goed of slecht is, ik denk dat de mensen die in zo'n relatie zitten al genoeg oordelen over zich heen krijgen. Daarom wil ik graag iemand zijn/haar verhaal laten vertellen over een dergelijke relatie. Ik ben redacteur van het tijdschrift TAPE en zou je graag interviewen over de weerstand die je ondervind als je een relatie hebt met een groot leeftijdsverschil. Ik heb het dan bijvoorbeeld over problemen met ouders of vrienden. Een mogelijk interview kan volledig anoniem en per telefoon, e-mail of chat.

Ik hoop dat ik een keer iemand die in een relatie zit met een groot leeftijdsverschil zijn/haar verhaal kan laten doen. Ik hoop dat daardoor de vooroordelen afnemen en mensen eerder begrip op kunnen brengen voor de situatie.

Ik kijk uit naar je reactie: [knip op verzoek van de poster - Jorge]

Met vriendelijke groet,

T.R.

Tussen een 14-jarige en een 17-jarige zit heel veel verschil hoor. Ik werk met jongeren en zie verschillen tussen beide leeftijden. Mensen die zeggen dat het niet waar is, houden zichzelf voor de gek. Tussen 13 en 14 zit weinig verschil hoor, dus maak jezelf niet wijs dat er verschil tussen zit om je daden of gevoelens te legaliseren.
Als je 15 bent en je hebt een relatie met een man van 40 is echt niet gezond hoor. Dan mis je in mijn ogen een vaderfiguur. Hetzelfde geld als je 17 bent en je hebt met iemand van bijna 40.
Ik kan vanuit de jongere de spanning wel snappen om met een ervaren persoon een relatie aan te gaan. Maar nu ik ouder ben lijkt het mij doodvermoeiend om iemand om me heen te hebben die dat al heeft meegemaakt of met zijn wijze raad komt.
Maarja...waarschijnlijk al een mening die jullie al kennen. Zit sinds kort op dit forum om onderzoek te doen naar pedofilie. Ik moet zeggen dat het doodvermoeiend is om alle verhalen en reacties van iedereen te lezen.

Succes allemaal...hoop dat jullie een gelijkwaardige en legale partner vinden

Ach doodvermoeiend ? Ik vind de heteromaatschappij vaak vermoeiend.
Dus alles betrekkelijk.

Joy de Vivre. Laat iedereen alsjeblieft zijn eigen liefde vinden.

Wat is er tegen liefde ? het mooiste op aarde !

De vrijdenker. LEEF VRIJ !

Ach ja, die eeuwige vaderfiguur. Sta nou eens stil bij het fijt dat het ook wel eens anders kan liggen.
Bepaal jij wat gezond is of niet ?! Met dit soort uitspraken is de hele maatschappij al vergiftigt. Dan komen weer de nodige googen om de hoek kijken.
Waarom gun je hun hun liefde niet ?
Er wordt al genoeg kapot gemaakt in onze gefrustreerde samenleving.

Plak er maar het etiketje ''vaderfiguur zoeken'' op en alles verklaard DUS NIET !

En ken situaties waar in die liefde hun leven lang duurde.
Dus geen plotselinge bevlieging !!
Niks ongezonds maar ZUIVERE LIEFDE !!!!!

De Vrijdenker

Succes allemaal...hoop dat jullie een gelijkwaardige en legale partner vinden
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uit je reactie blijkt dat je onze gevoelens negeert en onderkent.
Ik als pedofiel en vele met mij, kunnen, willen geen partner van onze eigen leeftijd.
Dat is geen ziekte of mankement maar stomweg een andere geaardheid.
En wat niet gelijkwaardig, zijn kinderen in jouw opties misschien minderwaardig. ?
Gelijkwaardigheid betekent veel meer dan jij denkt.
Wij kunnen ons verplaatsen in de wereld van de kinderen.
Meer dan menige hetero, die hoe zorgzaam zo ook voor hun kroost zijn, veelal niet die brede horizon voor kinderen hebben dan wij. Je leest niet anders zou je niet zo reageren. Maar ja als je steevast aan je vooroordelen vast houdt, omdat dat makkelijk is . kom je ook niet verder in je verdiepen in de materie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik moet zeggen dat het doodvermoeiend is om alle verhalen en reacties van iedereen te lezen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
waarom doe je dat dan ?
als je geen begrip voor ons kunt opbrengen en je er niet op zijn minst in durft te verdiepen is iedere moeite om ons te lezen water naar de zee dragen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zit sinds kort op dit forum om onderzoek te doen naar pedofilie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
voor wie voor wat ? wat ik zo doodvermoeiend vind dat er altijd maar weer onderzocht moet worden
laten we dan maar eens onderzoeken waarom mannen op vrouwen vallen.Vrouwen op vrouwen. Mannen op mannen.

Ik ervaar mijn liefde voor kinderen als mijn aller kostbaarste dat de natuur mij geschonken heeft.
Niks onderzoeken gewoon aanvaarden dat het bestaat !!!

de vrijdenker

doe het niet!

mijn partner is in het verleden ervoor veroordeelt, ook al kwam het van 2 kanten!

Een KIND dus? Get real! 13/14 jarigen kunnen dingen niet overzien als een volwassene, al komen ze soms wel zo over. Laat ze de dingen ontdekken met leeftijdgenoten die hetzelfde niveau hebben als zij. Houd het bij fantasien, want je houd jezelf voor de gek en je zou het kind levenslang beschadigen.

Toen ik rond 16 jaar was, vond ik ook iets oudere mannen leuk. Ik heb zelf een relatie (heel kort) gehad met een man, die getrouwd was, maar zijn vrouw begreep hem natuurljik niet. 't Standaard verhaaltje...Als je zo jong ben, hoe ontwikkelt ook, want dat was ik, ben je gewoon noch te naief. Je gelooft alles, want het is zo spannend en niemand begrijpt je, behalve net die man...Jullie liefde is zo echt...Nou, als het voortduurt, is er ook niks mis mee. Nu ben ik 31 en vind ik jongens van mijn leeftijd zo jong. Mijn man is 11 jaar ouder en ik weet zeker, dat ik altijd een stuk oudere man, boven mijn leeftijdsgenoot zou verkiezen. Maar op 16 jarige leeftijd is het meestal, denk ik, wat anders. Dan ben je zelf flink in de war, hoe volwassen je jezelf ook acht. Ik veroordeel niemand, maar kan mij goed voorstellen, dat het heel vaak om een bevlieging gaat en dat de omgeving er zoveel moeite mee heeft. Ze vertrouwen zo'n man natuurlijk niet. En daar waar 't niet een bevlieging is, maar een echte liefde en aantrekkingskracht, veel sterkte ermee. De tijd zal jullie gelijk bewijzen.

Mijn ideë is, dat deze relaties juist te vaak goed gepraat worden, vooral door die mensen, die er zelf baat bij hebben, want samen staan wij sterker.

Als je als pedofiel zo groot inlevingsvermogen hebt in die kinderen, zou je dat al lang eerlijk moeten hebben erkend. En...heel belangrijk, als je je inleeft en dan overgaat naar die verboden handelingen, je beschaadigd die kinderen voor rest van hun leven, hoe voelt het dan????
Ik zeg niet dat iedere pedofiel het ook doet, maar hey, hoe lang hou je het vol om nooooit van je leven sex te hebben? Dus met wie doe je het dan, als niet met de enigen die je opwinden? Of hou je van een kind, zonder sexueel verlangen? Dan ben je toch geen pedofiel, maar gewoon een lieve mens? Ik hou namelijk ook van kinderen en vind het vreselijk, als hun iets aangedaan wordt. Ben ik dan ook eigelijk een pedofiel????

hoi

Wat bedoel je met: '...misschien heeft iemand wel wat voor me?'

groet

Jan

Als eerste wil ik graag een reactie geven over deze site. Ik denk dat het heel goed is als mensen met elkaar kunnen praten over iets wat moeite kost, waar ze veel aan denken en/of steun nodig hebben van iemand anders. Om te stoppen met roken (al is dit natuurlijk iets heel anders) heb ik ook veel baat gehad bij een forum.

Dan daarna wil ik mijn respect uitspreken voor de mensen die gevoelens hebben voor kinderen en zich realiseren dat het uiten van deze gevoelens door middel van seksuele handelingen schadelijk is voor het kind. Zij stellen andermans belang dus boven hun eigen belang en hier heb ik veel respect voor.

In mijn werk kom ik geregeld in aanraking met volwassenen die psychische problemen, angsten en risicovol gedrag vertonen als gevolg van seksueel misbruik/seksueel contact in hun kindertijd. De hersenen van een kind zijn nog niet volgroeid om alles te kunnen overzien en volledig te beseffen wat seks met volwassenen inhoudt. Volgens mij weet elk mens en dus ook elke man of vrouw met seksuele gevoelens voor kinderen dat dit zo is. Je voelt het zelf als je iets doet wat niet in de haak is, maar omdat je het graag wilt praten we het goed. Inderdaad zoals hierboven staat beschreven zijn meisjes die in de puberteit zitten vaak onzeker en kan een mogelijke relatie met een oudere man een vervanging van de vader. Hierbij wordt terecht genoemd dat er uizonderingen zijn, immers sommige mensen blijven bij elkaar. Dat klopt, maar ja sommige mensne roken twee pakjes per dag en krijgen nooit longkanker, sommige mensen vrijen altijd onveilig en krijgen geen aids en sommige mensen enz. .. Ik vind dit dus niet echt een geldig excuus.

Ik vind het jammer dat er nog steeds gesproken wordt over seks met een kind als liefde voor het kind en dat dit uit vrije keus is van het kind zelf. Iedereen weet diep van binnen dat iets niet klopt, dat je iets doet wat niet goed is. Goedpraten van eigen gedrag doet iedereen, maar ik zeg altijd dat de liefde die je voelt voor een mens op verschillende manieren geuit kan worden en de keuze hoe deze liefde geuit wordt ten goede moet zijn aan de persoon voor wie je de liefde voelt. De seksuele gevoelens die u voelt voor een kind, zijn anders dan de seksuele ontwikkelingsfase waar het kind inzit. Het uiten van deze gevoelens (op welke manier dan ook) zal het kind verstoren in zijn ontwikkeling en een verstoring van de intimiteitsontwikkeling veroorzaken. Ik wil geen bla bla praatje houden en alle theorietjes, die jullie allemaal wel kennen bij dit verhaal betrekken, maar ik heb op mijn werk gewoon nooit een kind gehoord die zei ik ben gelukkig dat ik seks heb gehad met een volwassen man of vrouw. Tuurlijk kan het zo zijn dat er ook gevoelens voor het kind bij kwamen kijken, maar nogmaals een kind kan de gevolgen zeker op lange termijn niet overzien.
U, als volwassene wel. Nogmaals respect voor deze site, respect voor de mensen die hun gevoelens uiten en dit niet bij het kind neerleggen.

Groetjes Vivianne

Bedankt voor uw sympathieke reactie! Smile

Ik hoop dat u, door te lezen op deze site, ook beseft dat er veel pedofielen zijn die niet uit zijn op seksueel contact met kinderen.
De ontwikkeling van een kind en de theorieën over misbruik zijn, denk ik, bij de meeste pedofielen bekend. Ik vermoed dat ze hier zelfs meer over nagedacht, gelezen of gehoord hebben dan de ‘gemiddelde’ bevolking. Waarom? Omdat mensen met pedofiele gevoelens vaak oprecht geïnteresseerd zijn in kinderen. Ze zijn zich hier meer bewust van.

Geloof me, het moment dat ik, als kind, bewust werd van mijn pedofiele gevoelens was enorm moeilijk. Het heeft heel veel energie gekost om mezelf te accepteren, zoals ik werkelijk ben. Het thema seksualiteit is in mijn leven altijd een belangrijk en beladen onderwerp geweest. Niet om de seks, maar om het anders zijn.
Als puber heb ik me vaak verbaasd over anderen - dat zij niet voelden wat ik voelde. Hoe kan de schoonheid en de aantrekkelijkheid van een jonge jong andere mensen compleet ontgaan? Hoe kan het zijn dat mijn vrienden opgewonden raken van een ‘in mijn ogen’ doorsnee meisje! Misschien naïeve gedachten.
De tijd die volgde was verwarrend en beangstigend. Het was een tijd van zelfonderzoek en onderzoek naar pedofilie en gerelateerde onderwerpen. Overigens werd ik hier vaak niet vrolijk van. Vooral omdat ik me totaal niet herkende in het stereotype beeld van een pedofiel. Het viel me op dat er nauwelijks onderzoek gedaan is naar pedofilie. Het beeld van pedofilie wordt bepaald door alles wat mis ging en gaat.
Ter vergelijking – Je kunt mannen die volwassen vrouwen verkrachten, voor onderzoek, niet gelijk stellen aan‘doorsnee’ heteroseksuele mannen.
Zo kun je ‘normale’ pedofielen niet vergelijken met kinderverkrachters. Over seksueel misbruik is aardig wat onderzoek gedaan. Over pedofilie, vanwege het taboe, helaas niet.

Pedofilie betekent voor mij – houden van. Ik zal de seksuele aantrekkingskracht niet ontkennen. Die is er, maar het is slechts een klein aspectje van een groter geheel. Het maakt me geen verkrachter of gevaar voor de samenleving.

Overigens schrijft u interessante dingen, die niet echt passen bij mijn verhaaltje en waar ik het in grote lijnen mee eens ben.
Al vind ik dat veel mensen een rare, betweterige mening hebben over pedofilie (ik bedoel u niet persoonlijk, maar in z’n algemeenheid). Veel mensen willen ons de les lezen. Vaak inhoudsloos, over misbruik en ziek zijn.
Discussie en onderzoek zijn enorm belangrijk!

Bedankt voor uw reactie,

Met vriendelijke groet,
meso

Ps.
Een ander onderwerp: U heeft het in uw betoog over seksuele ontwikkelingsfases. Ik ben benieuwd naar wat u hier onder verstaat. Ik lees hier wel eens wat over, maar welke concrete fases heeft u het?

Anoniem schreef:

Ik vind het jammer dat er nog steeds gesproken wordt over seks met een kind als liefde voor het kind en dat dit uit vrije keus is van het kind zelf. Iedereen weet diep van binnen dat iets niet klopt, dat je iets doet wat niet goed is. Goedpraten van eigen gedrag doet iedereen, maar ik zeg altijd dat de liefde die je voelt voor een mens op verschillende manieren geuit kan worden en de keuze hoe deze liefde geuit wordt ten goede moet zijn aan de persoon voor wie je de liefde voelt. De seksuele gevoelens die u voelt voor een kind, zijn anders dan de seksuele ontwikkelingsfase waar het kind inzit. Het uiten van deze gevoelens (op welke manier dan ook) zal het kind verstoren in zijn ontwikkeling en een verstoring van de intimiteitsontwikkeling veroorzaken. Ik wil geen bla bla praatje houden en alle theorietjes, die jullie allemaal wel kennen bij dit verhaal betrekken, maar ik heb op mijn werk gewoon nooit een kind gehoord die zei ik ben gelukkig dat ik seks heb gehad met een volwassen man of vrouw. Tuurlijk kan het zo zijn dat er ook gevoelens voor het kind bij kwamen kijken, maar nogmaals een kind kan de gevolgen zeker op lange termijn niet overzien.
U, als volwassene wel. Nogmaals respect voor deze site, respect voor de mensen die hun gevoelens uiten en dit niet bij het kind neerleggen.

Groetjes Vivianne

Beste Vivianne,

Hier zegt u dat als een meerderjarige seks heeft met een minderjarige, dit de intimiteitsontwikkeling van de minderjarige kan schaden.
Ik wil zeggen dat ik deze beredenering wat kort door de bocht vind, wat waarschijnlijk komt door het naar mijn mening niet voldoende doordacht te hebben van de opmerking.

Bijvoorbeeld, een meisje van 15 en een man van 30 / jongen van 17.

Wie heeft meer last van rondvliegende hormonen? - De jongen van 17
Wie heeft hoogstwaarschijnlijk meer nagedacht over de effecten van seks op het meisje haar psyche? - De man van 30 (uitzonderingen daargelaten)

Indien het meisje op de leeftijd van 15 jaar seks heeft met een man/jongen, dan is de kans groter dat het voor de jongen alleen seks is dan dat deze kans is voor de man van 30.

Als een meisje op haar 15e seks heeft, dan betekent dit niet dat dit slecht is voor haar ontwikkeling. Haar lichaam is immers zo gemaakt dat het waarschijnlijk al een paar jaar zover is om seks te hebben.

De enige negatieve impact die we kunnen bedenken voor het meisje is dus psychologische beschadiging. Deze beschadiging treed op door bepaalde gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zijn niet gekoppeld aan de leeftijd van haar vriend.

Zij kan door een jongen van 17 gebruikt worden, zij kan door een man van 30 gebruikt worden.
Beide zijn mogelijk, de kans is echter groter dat de jongen van 17 dit doet.

Wellicht dat het lastiger is voor het meisje om een relatie aan te gaan met iemand van 30, maar dit moet men dan niet de man van 30 kwalijk nemen, maar de mensen in de omgeving die het moeilijk maken!

Net als bij een jongen van 17 als vriend, moet de omgeving simpelweg de man [i]vertrouwen[/i].
Dit is echter lastig omdat mensen zich dit niet kunnen voorstellen.

Houd mij alstublieft niet verantwoordelijk voor uw gebrek aan inlevingsvermogen.

Heeey(L)
Ben je nu niet meer vrijgezel dan Wink?

Volgens mij ben je al niet goed bij je hoofd als je hier alleen al maar over durft te fantaseren,
hou het lekker bij mensen van je eigen leeftijd.
Als types zoals jij ooit bij 1 van mijn dochters in de buurt zou durven komen : blijf altijd achterom kijken......

Pedofilie is een serieuze ziekte die kei- en keihard aangepakt moet worden.
Vorige week trof ik zo'n smeerlap aan bij mijn nicht van 14 jaar. Staat die gozer mij nog verbaasd aan te kijken, waarom hij geen contact met haar mocht zoeken. Die kerel was een jaar of 50.
Snap je het dan nog niet?? Je bent ziek, ziek en nog eens ziek.

Er lopen toch genoeg volwassen vrouwen rond die er goed en leuk uitzien? Blijf toch met je poten van minderjarigen af. Ze blijven hun hele leven lang daar last van houden. Geloof me maar.. ik weet waar ik het over heb.
Degenen die dat minderjarigen aan willen doen, moet gestraft worden. Wat mij betreft voor zulke lui mogen de lijfstraffen wel weer ingevoerd worden. Zieke lui...

ga je maar liever om serieuze problemen druk maken en daar (misschien) lijfstraffen voor invoeren, ipv je druk te maken dat een meerderjarige iets met een minderjarige heeft!

als een minderjarig meisje echt haar beslissing neemt iets met een meerderjarige jongen/man te willen, moeten de ouders en/of de omgeving de meerderjarige daar niet van bestraffen, omdat ze haar eigen keuze maakt,
wat de ouders dan kunnen doen, is het meisje adviseren/verbieden met de man om te gaan en wachten totdat het meisje 18 is,
maar niet direct aangifte gaan doen en de man beschuldigen

ook meerderjarigen kunnen naïef zijn en zo kunnen minderjarigen al ver ontwikkeld zijn,
je bent met 14 jaar heus geen klein kindje meer mag ik hopen en je bent met 18 alleen maar meerderjarig maar heus niet plotseling volwassen, je bent zo rond je 21ste volwassen en tegen je 25ste nog iets meer, maar geestelijk blijf je toch groeien
ik ben zelf 20

ik heb geen vriendin op het moment, maar ik ben best wel geïnteresseerd in wat jongere meisjes vanaf 14 jaar ongeveer (misschien 13 een enkeling) en ook in eigen leeftijdsgenoten en een enkeling die een jaartje of 2 ouder is, maar ik val dus vooral op iets jongere meisjes dan mezelf (ik schat 3 jaar jonger ongeveer) en dat is heel normaal

en 5 a 6 jaar verschil is nog niet zo raar
zoals ze een paar eeuwen geleden homo's ziek vonden, vinden ze nu pedofilie een ziekte
en vanaf 18 jaar mag het met elke leeftijd vanaf 18 en ouder, dat is wel fijn als je zelf 30 bent

alsof een minderjarige er last van heeft als hij/zij met een meerderjarige ""bezig" is geweest, dan kan die minderjarige er achteraf net zo'n last van hebben als hij/zij met een andere minderjarige "bezig" is geweest

je ziet ook nog niet altijd hoe oud iemand is, dus die leeftijd vind ik niet heel belangrijk

Anoniem schreef:

Wat mij betreft voor zulke lui mogen de lijfstraffen wel weer ingevoerd worden. Zieke lui...

Lijfstraffen zijn lichamelijke dingen tegen de zin van het slachtoffer in, doorgaans.
Dat lijkt me niet ok.
Dat jij wenst tegen de zin van iemand in, die persoon iets aan zijn of haar lijf te willen doen, is ongepast.

Gelukkig ben jij slechts boos en niet ziek.

Of niet dan? Smile

Janine schreef:

Volgens mij ben je al niet goed bij je hoofd als je hier alleen al maar over durft te fantaseren,
hou het lekker bij mensen van je eigen leeftijd.
Als types zoals jij ooit bij 1 van mijn dochters in de buurt zou durven komen : blijf altijd achterom kijken......

Janine,
Wees gerust, zolang er typetjes als jij rondlopen, zál ik zeker achterom kijken.
Ik hoop alleen dat jij ook eens achterom kijkt, al is het maar om de rotzooi die JIJ veroorzaakt met je nuancevrije uitlatingen eens te bekijken.
en mocht ik ooit je dochter tegenkomen, ben maar niet bang: haar broertje is waarschijnlijk veel grappiger....
georg

Ik heb heel veel vriendinnen van 13/14 jaar (zelf ben ik wat ouder) en die zijn allemaal al met seks bezig hoor..Dus zo raar vind ik zijn oproep niet!

Ik zal 's navraag doen haha:P

Hallo mensen

Ben zelf 27 en heb relatie met iemand van 16 jaar .
Zijn al een jaar bij elkaar en zijn erg gelukkig .
Maar hier komt het we hebben het niet altijd makkelijk gehad .
Politie allerlei instanties noem maar op .
Das een mooi tijdje door gegaan maar uiteindelijk werd ik door haar ouders zelf uitgenodigd .
Toen leerden ze me kennen en het klikte goed en ze zagen dat ik en mijn vriendin echt gelukkig zijn .
Dus nu is het goed maaaaar stel ik had sex met haar gehad onder de 16 jaar dan was alles zekers wel anders afgelopen . En daarom zeg ik ook ik gun iedereen het geluk maar wees je wel bewust wat je doet . Want het kan ook anders gaan dan bij ons gebeurd is .
Las hier op forum dat er ook iemand was die zei pas op een vriend is hierdoor veroordeeld .
En volgens de wetgeving mag dat ook dus wens iedereen veel geluk toe

Greetzzzzzzzzzz

hoi ik vind sommige leeftijden echt schandalig, ik heb het met iemand van 15 ik ben zelf 23 dus 8 jaar verschil, wat ik zelf al een groot leeftijds verschil vind.
maar goed er is wel echte liefde en we houden echt van elkaar, ik ben nog nie met haar naar bed geweest maar zei al wel met verschillende vriendjes, ik durf het nie zo maar zei wil wel graag wat kan ik het beste doen?
wat vinden jullie hier van?

groetjes

hallo,

ik heb zelf een relatie gehad met een man van 27 toen ik 17 was 10 jaar verschil... aardig veel, ik geef toe dat op het moment je gek op die persoon bent je het niks uit maakt hoe oud hij of zij is. het is na 2 jaar uit gegaan doordat ik zwanger werd en hij het niet wou hebben en ik het hem erg kwalijk nam. me ouders waren het er eerst totaal niet mee eens maar ze moesten het wel acepteren want hun dochter was verliefd en was niet meer te stoppen. ik moet toegeven dat toen ik 14 was ook wel sexuele gedachten had maar niet echt ermee bezig was en ik denk zelf dat er tussen 14 en 17 een groot verschil zit een 14jarige kan nog niet echt zelf bedenken wat voor een gevolgen het met zich mee kan brengen dat kan zelf een 17 jarige nog niet... ik werk zelf met jongeren en als ik zie wat een 14 jarige allemaal uitvreet dan denk ik zelf ook wel pff wat zijn we allemaal aan het doen in deze maatschapij maar aan de andere kant denk ik ook weer tja je bent er zelf bij dus zul je de gevolgen ook zelf onder ogen moeten komen. ik snap nu ook beter hoe mijn ouders op dat moment dachten. maar ik weet ook dat als mijn dochter thuis zou komen net een man van 27 ik haar het niet kan verbieden omdat ik nu zelf weet hoe het is. ik ben nu 20 en heb een man ontmoet van 40.. hij is gescheiden en heeft 2 kinderen. hij gedraagd zich niet als een man van 40 en ik zou het ook zeker geen 40 schatten. maar toch hou je in je achterhoofd dat het uit kan komen wat je doet en dat je veel commetaar zal krijgen. ookal denk je van wat maakt het uit wij zijn gek op elkaar en wat mensen ervan denken wat maakt het uit. maar jij word na gekeken en er word over jullie gepraat ik weet dat dat veel van je relatie kapot kan maken en als je daar boven kunt staan vind ik dat heel knap van je. maar bedenk wel dat als het uit zal gaan jij altijd dat meisje of jongen zal zijn die met die ouwere man of vrouw liep.. ik denk dat als je een relatie wilt hebben met een jonger meisje of jongen je het dan het beste bij iemand kunt doen zie echt zelf al een mening heeft en zelf kan zeggen wat ze wil en wat niet.. zo kun je ook jezelf veel trammeland besparen. het is een tip... kijk maar wat jullie ermee doen:P

Hallo

Ik ben een student van 23. Onlangs maakte een meisje van 13 jaar avances... Ze was verliefd op mij.
Ze wordt pas 14 in november, dus dat is 9,5 jaar verschil. Ik moet toegeven dat ik wel gecharmeerd was.
Het is echt een knap en leuk meisje, ziet er vrij volwassen uit, mooi figuur... maar daar kon ik toch niet op ingaan?
Ik studeer zelf rechten, dus weet goed genoeg waar de grens ligt. We hebben al vaak discussies over dit
onderwerp gevoerd. De juridische 'onwrikbare waarheid' kan hard lijken, maar anderzijds moet je toch
ergens de grens trekken ter bescherming van de meerderheid die nog niet in staat is over dergelijke dingen
te beslissen? Problematisch is inderdaad dat die leeftijdsgrens dan soms te veralgemeend en als een hakbijl
neerkomt: één dag ervoor is strafbaar, één dagje later niet meer... Maar hoe wil jij het dan oplossen?
En dan wordt je plots zelf met een dergelijke situatie geconfronteerd...
Ik vond het bevreemdend van mezelf dat ik er eigenlijk veel voor voelde om met dat meisje af te spreken.
Ik werd echt door haar aangetrokken... Was ik dan een pedofiel? Of is dit iets wat erin gelepeld wordt door de
maatschappij? Ik was alvast niet op zoek gegaan naar een minderjarig iemand... Kinderen zeggen mij ook
helemaal niets (ik hou wel erg van kinderen, maar op de 'conventionele' manier, zonder die aantrekking) Dus
het overviel me ook... Tot hoe lang ben je eigenlijk kind? Dit zijn vragen die mijn vermogens te boven gaan denk ik.
Ik heb haar gezegd dat het echt niet kon gezien onze leeftijd. Wel toegegeven dat moest ik jonger of zij ouder
geweest zijn... Maar duidelijk geweest dus. En de verstandigste, maatschappelijk correcte keuze gemaakt.
Maar soms vraag ik mij dus af: hoe zou het geweest zijn als... Verwarrend allemaal!

Slotnoot voor de aanhangers van de vaderfiguur: daar gaat uw theorie... alvast in mijn geval.

Ben ik zelf een pedofiel?! Heb ik schade veroorzaakt? Ben ik fout?
Zelf was ik al aardig tegen de dertig aan toen ik haar op een chatbox tegen kwam. We raakte wat aan de praat en pas later eigenlijk kwamen we erachter dat er toch een groot leeftijd verschil er was. Na een aantal weken af en toe msnen. Had ik een dagje vrij van werk en zij een middag vrij van school. Ik verveelde me en blijkbaar zij ook. Ik ben richting haar gereden en haar opgehaald op de hoek van haar huis. Haar ouders mochten het niet weten.

We zijn richting het bos gegaan waar je ook klim / klouter toestellen had mijn inner kind kwam aardig boven. Tijdens het wandelen over relatie's gehad en over haar "vriendjes". Ik merkte wel dat vanuit haar zijde grote interesse had in mij, ik voelde het en zag het.
Waarom ik het niet stopte weet ik niet. Waarom kapte ik het niet af bij de eerste keer op chatbox. Verliefd worden nee dat niet maar voelde me ook erg seksueel aangetrokken tot haar. Ze had wel vrouwlijk trekjes en natuurlijk de kleding maar geen lichaam van een puber of laat staan van een volwassen vrouw. Maar uiteindelijk bleef en was ze 14 en ik 29.

Mijn hart zat in mijn keel maar was het van de zenuwen om betrapt te worden of was het nou de vlinders in mijn buik. Ik sprak dit uit dat ik me enigsinds opgelaten en sneakie voelde.
De verklaring die ze gaf was dat zei wist waarmee ze bezig was en dat ik niet de eerste was. Mochten we andere mensen tegen komen dan was ik een oudere neef. Na wat frisdrank op een terrasje zijn we gaan liggen op een grasveld in het bos. Ging wat klieren en kwam het stilte moment en werd er gevraagd of we konden zoenen en tongen. Volgens mij was ik die de vraag stelde (ik vrees van wel) en kreeg een grettige instemming.
Na veel tongen en wederzijds voelen heb ik haar naar huis gebracht en kreeg voordat ik de straat uit was een smsje wanneer ik weer langs kwam.
De volgende dag vanuit het werk haar nabij school opgehaald. En weer richting het bos maar nu een ander stuk waar het stiller was. Het resultaat was dat wij seks hebben gehad en meerdere keren. Bij de tweede keer was er zelfs bloed terwijl zij meende dat ik niet de eerste was. Wij hebben dit meerdere keren gedaan en elke keer reed ik terug met een spijt / schaamte / schuld gevoel. Maar zodra ik de kans had of ik werd uitgenodigd ging ik als de haas terug en hadden weer seks. Kwam het niet van mij en wel andersom.

Ik heb haar wel altijd aangemoedigd om vriendje te zoeken van haar leeftijd en dat ons contact maar tijdelijk zou zijn i.v.m. de leeftijd en dat dit niet mocht. Ik zag het al voor me op bezoek bij haar ouders. Uiteindelijk kreeg ze een vriendje en stapte ik snel uit beeld. Opgelucht maar met veel spijt waarom ik het liet uitgaan in mijn gedachten wist ik wel dat dit de beste zet was.

Na deze ervaring en natuurlijk jezelf durven in de spiegel te kijken weet ik dat ik in de vorm van de nederlandse wetgeving en in de ogen van mensen een pedofiel ben. Een eng mannetje dat op kinderen loopt te loeren ben ik van verre af een sportieve jonge man met een jong karakter.
Alleen voel ik me aangetrokken tot meiden van “zeer” jonge leeftijd? Ja en blijkbaar door deze ervaring weet ik dat ik niet stop bij alleen een chatbox gesprek. Door deze ervaring hou ik gepaste afstand maar het gevoel is er. Geen hyves, geen facebook, geen chatboxen, heel weinig mensen in me msn-account. Want ik wil geen schade maken en ten tweede niet voor de buitenwereld ten toon gezet worden als publieke pedofiel.

Heb ik haar geschaad in haar opvoeding / zelfrespect / haar aanzien richting volwassen mensen? Zelf heb ik haar wel veel later gesproken via de chat maar heb het niet meer vermeld of gevraagd of dat ze spijt had of iets dergelijk. Waarom niet, denk zelf dat ik misschien bang was dat ik toch iets kapot heb gemaakt. Zij chatte terug dat het goed ging met haar en dat uitkeek uit naar div. dingen. Meiden dingen, einde schoolperiode, vriendje, vakantiereis met haar ouders en enz.

Mijn advies heb je gevoelens probeer het tegen te gaan. Zoek een heel drukke hobby want zodra jezelf eraan overgeeft kom je er nooit meer vanaf.
Het is zoals proeven van de verboden vrucht voor het moment fantastisch maar uiteindelijk gaat het fout en goed ook.

Deze bijdrage bezorgt mij de kriebels. Niet om de voor de hand liggende reden overigens.

Je schrijft: Na deze ervaring en natuurlijk jezelf durven in de spiegel te kijken weet ik dat ik in de vorm van de nederlandse wetgeving en in de ogen van mensen een pedofiel ben.

Nee. Want in de wet komt zoiets als pedofilie niet voor. Volgens de wet ben je schuldig aan het verrichten van seksuele handelingen met een minderjarige persoon, waarbij het lichaam werd binnengedrongen. Simpeler gezegd: aan kindermisbruik. Om je een labeltje te geven: je bent dan een misbruiker. Ga je vervolgens wat genuanceerder kijken dan juridische terminologie toelaat dan kan je gaan twijfelen of je dat meisje wel echt misbruikt hebt. Ik vind niet dat je iemand misbruikt als je die persoon niet beschadigt. Wel vind ik het onverantwoord om seks te hebben met een 14-jarig meisje als je zelf 29 bent, maar dat is weer een ander verhaal.

Maar dan dit:
Mijn advies heb je gevoelens probeer het tegen te gaan. Zoek een heel drukke hobby want zodra jezelf eraan overgeeft kom je er nooit meer vanaf.
Het is zoals proeven van de verboden vrucht voor het moment fantastisch maar uiteindelijk gaat het fout en goed ook.

Het vorige veroorzaakte lichte kriebels, maar hier begon het toch wel zwaar te jeuken. Heb je gevoelens voor kinderen, dan is jouw advies: stop ze weg en overschreeuw je eigen gevoelens door te zorgen dat je het heel druk hebt met andere dingen. En dan wordt je vervolgens vroeger of later geconfronteerd met je gevoelens door een kind dat je aantrekkelijk vindt en dan weet je niet wat je ermee aanmoet. Jouw eigen verhaal is toch precies wat er gebeurt als je niet weet wat je in zo'n situatie moet doen?

Enige manier om dat tegen te gaan is juist om je gevoel te erkennen, het een plek te geven en te bedenken hoe je het beste om kan gaan met de kinderen die je aantrekkelijk vindt. Zie je die kinderen als lustobject en heb je continu de neiging om ze te misbruiken, blijf er dan liever uit de buurt. Kan je ook een manier vinden om met ze om te gaan zonder ze te misbruiken, dan is dat helemaal zo gek nog niet. Het zorgt er in elk geval voor dat je niet gefrustreerd raakt over je gevoelens en dat je dus geen wandelende tijdbom wordt.

Voor mijzelf kan ik ook melden dat bovenstaande aanpak werkt. Ik heb jarenlang geworsteld met mijn gevoelens voor jongens in de prepuberteit. Tot ik ze wist te accepteren en uitvond dat ik prima gewoon met die jongens om kon gaan en gewoon kon genieten van het contact dat ik wel met ze kan hebben zonder ze te misbruiken. Dat heb ik met kinderen in het algemeen wel, maar juist de spanning die ik bij die jongens voel maakt het voor mij extra leuk. En de jongens zelf trekken ook telkens naar mij toe; het is een wisselwerking die wederzijds als zeer prettig ervaren wordt. En ik ken nog veel meer mensen bij wie dat zo werkt dus dat is zeker niet iets unieks.

Moet jij dan je gevoelens overschreeuwen? Lijkt me niet. Erken het gewoon, laat het er zijn en ga er vervolgens dan ook verantwoordelijk mee om!

Zelf ben ik bijna 15 en verliefd op iemand van 21. Nou weet ik best dat ik in de puberteit zit en mijn hoofd en ik nog niet weten wat we willen. Ik denk ook dat er wel een verschil kan zitten tussen 14 en 17, maar dat hoeft niet.
Iedereen is anders en de een pubert eerder dan de ander. De een heeft op zijn 10e al meer meegemaakt dan iemand van 25.

Verder vind ik 30 en 14 een vrij groot verschil. T gaat om jullie eigen keuze en als t maar van twee kanten komt. Het enige waar ik me zorgen om zou maken is dat een meisje van 14 (ja daar tel ik mezelf bij mee) soms niet helemaal weet wat ze wil.
Ook al is ze er vol van overtuigd dat ze van je houdt kan het nog zo zijn dat dat over een paar jaar ander is en het lijkt me gewoon niet zo verstandig.

Meisjes puberen eerder en raken ook sneller geïnteresseerd in oudere jongens/mannen. Ik zou vooral zeggen, als ze zelf wilt en eigenlijk toch ook belangrijk dat haar ouders/verzorgers het er mee eens zijn waarom niet?

Het blijft een beetje tegenstrijdig, want ik vind toch dat de jeugd nog niet met zo'n groot leeftijdsverschil moet zitten. Maar als je dezelfde behoeftes hebt..?

Bij mij is de liefde dan niet wederzijds(scheelt wel een hoop gezeik), maar voor mij zou t ook vooral een probleem zijn dat mijn familie het waarschijnlijk niet zou accepteren en ik nog geen behoefte heb aan een sexuele relatie wat hij dan hoogstwaarschijnlijk wél zou hebben..

Doe vooral wat je het liefste wilt, maar vergeet vooral niet om met haar er duidelijk afspraken over te maken.. en wat mij ook beter lijkt met haar ouders/verzorgers..

Wat weet een meisje van 14 nou van liefde.
Ze kent haarzelf nog eens eens. Hoe is zij dan in staat om oprechte liefde en genegenheid naar jou te tonen.
Ik vind je gewoon een triest geval.
Naar mijn mening trappen vrouwen van je eigen leeftijd er niet is dus probeer je het bij de leeftijdgenoten van je hypothetische kinderen.

Anoniem schreef:

Wat weet een meisje van 14 nou van liefde.

Goede vraag!

Wie heeft er het antwoord op?

Ik niet Crying

Hmm Smile

Laat ik dan ook de vraag stellen of de anoniem hierboven wèl weet wat liefde is?

En of wij het daar allemaal mee eens zijn?

Liefde is een gevoel, daar hoef je niks over te weten om het te kunnen ervaren/voelen ...

Wat is oprechte liefde? en wanneer ben je 'oprecht' verliefd?

Een ander punt, misschien het eigenlijke punt wat je hier probeert over te brengen is, hoe lang kan deze liefde stand houden?

Ik denk zelf dat ondanks de liefde op 14 zeer oprecht is, de gevoelens van liefde/verliefd zijn ook snel weer kunnen verdwijnen/veranderen,
omdat 14 jaar een leeftijd is waarin zeer veel veranderingen optreden, zowel ontwikkeling in de zin van geestelijke/verstandelijke groei maar ook de omstandigheden school/omgeving, vrienden/vriendinnen

Als je 14 bent ontdek je de wereld, en al snel kom je iets anders tegen dat beter bevalt, of wat je ook uit wilt proberen
Het gras is al gauw groener aan de overkant Wink

Anoniem26 schreef:

Liefde is een gevoel, daar hoef je niks over te weten om het te kunnen ervaren/voelen ...

Wat is oprechte liefde? en wanneer ben je 'oprecht' verliefd?

Een ander punt, misschien het eigenlijke punt wat je hier probeert over te brengen is, hoe lang kan deze liefde stand houden?

Ik denk zelf dat ondanks de liefde op 14 zeer oprecht is, de gevoelens van liefde/verliefd zijn ook snel weer kunnen verdwijnen/veranderen,
omdat 14 jaar een leeftijd is waarin zeer veel veranderingen optreden, zowel ontwikkeling in de zin van geestelijke/verstandelijke groei maar ook de omstandigheden school/omgeving, vrienden/vriendinnen

Als je 14 bent ontdek je de wereld, en al snel kom je iets anders tegen dat beter bevalt, of wat je ook uit wilt proberen
Het gras is al gauw groener aan de overkant Wink

Dit vind ik een mooi antwoord en het klopt helemaal.
Nouja, ik ben het er helemaal mee eens, iemand die er anders over denkt moet maar reageren.

Maar mijn vraag blijft: waarom denk jij dat je meer van echte liefde weet dan een 14-jarige?
Is jouw mening méér waard dan die van een 14-jarige?
Alleen omdat je ouder bent?

Maar in dat geval zou een reactie (hoe onwaar of onzinnig dan ook) van iemand die ouder is dan jij méér waard zijn dan jouw mening..

En dan zou je dus niks meer te vertellen hebben als je niet de oudste persoon op aarde bent..

Ik snap je verhaal en je bedoeling.
Maar het legt mij niets uit waarom jouw mening over (echte) liefde beter is dan die van een 14-jarige.

Puurder = beter (soms) toch?
En daar zijn 14-jarigen toch beter toe in staat?
Of wilde je zeggen dat liefde beter is als het minder puur is? Nee toch?

Doe is allemaal eventjes normaal, iedereen weet wat er in de maatschappij gebeurt en daar houdt men aan.
Verliefd worden op zo'n groot leeftijdsverschil is gewoon aandacht te kort, elke mens kan iemand van zijn leeftijd krijgen ?
jullie keuren dit precies allemaal goed .. hoe zouden jullie vinden moest er ineens in het krant komen : Meisje van 10jaar relatie met man van 35.
dat is gewoon allemaal onrealistisch. Als een meisje van zo'n jonge leeftijd van een volwassen man houdt betekent het enkel dat ze hem ziet als haar "vader", "grote broer" ,.. Jullie weten allemaal dat zo'n relatie's niet kunnen.
Wat gebeurdt er toch met de mensen van tegenwoordig Stare

Anoniem schreef:

Wat gebeurdt er toch met de mensen van tegenwoordig Stare

Ja, een goede vraag.
Wat gebeurt er allemaal met ons?

Heb JIJ een antwoord?

En waarom komen de dingen die jij graag voor jezelf wilt houden nergens in de krant?
Probeer jij die dingen voor jezelf te houden ofzo?

Ik ben zelf 14 jaar bijna 15. Ik heb een vriend van net 20 we hebben nu 4 maanden. Mijn moeder wilt de politie inschakelen terwijl ze zelf ook een leeftijdsverschil van 8 jaar heeft. Mijn vader accepteerd het wel want hij vind mijn vriend een hele goede jongen. Mijn moeder wilt hem niet eens leren kennen ze trekt dus een oordeel uit omdat hij 20 is, maar ze kent hem hellemaal niet. Daarnaast gaat het met school prima. Beter zelfs. Dus ik snap het niet. Ik snap niet dat mensen tegenwoordig niet eens meer liefde gunt.

Andere mensen veel geluk! liefde staat op nummer 1 en niks kan ervan winnen.

groetjes.

Als jullie twee gewoon een relatie hebben, en hij geeft jou voldoende ruimte, en jij bent tevreden over de situatie (omdat je dat zélf vindt, en niet omdat hij dat zegt)... Dan heb je vooral een probleem omdat je moeder het afkeurt. De kans is groot dat áls zij de politie inschakelt, de politie er na wat verhoren verder niets mee doet. Om mogelijk strafbaar te zijn moet jouw vriend seks met jou hebben. Als jullie dat hebben, dan moet die seks volgens de politie en rechters "ontucht" zijn, om strafbaar te zijn. Ontucht is seks die "niet hoort", met iemand tussen de 12 en 16. Bijvoorbeeld een 30-jarige man die aan 12-jarige jongetjes zit (ookal willen de jongetjes het zelf). Maar de rechters in Nederland vinden over het algemeen dat seks met een leeftijdsverschil van ongeveer 6 jaar of minder, binnen een verder normale relatie (zoals die van jullie), niet ontucht is. En dus ook niet verboden.
Dus ALS de politie erbij zou komen kijken, dan gaan ze je even interviewen, en je vriend, en je moeder, en je vader, en dan is de kans op zich vrij groot dat de politie daarna zegt dat ze je vriend niet gaan vervolgen omdat het in hun ogen een "normale relatie" is, en geen ontucht. Dat was in ieder geval de conclusie die ze deden bij het onderzoek naar een (volgens haar moeder) loverboy-slachtoffer, een meisje van 14. Maar die meid had gewoon een relatie met die jongen, en de moeder was er toevallig tegen en had zich allerlei dingen in haar hoofd gehaald. Na een onderzoek zei de politie toen dat ze niet gingen vervolgen, want het was gewoon een relatie. Die jongen was 19.

Maarja, het probleem met je moeder blijft dan over. Misschien moet ze het maar 'leren accepteren', als haar duidelijk wordt dat ze je niet tegen kan houden. Of ze houdt je wel tegen, door je dingen te verbieden. Je bent nog geen 16 (of moet je daarvoor 18 zijn?) en dus nog niet zelfstandig.

Succes in ieder geval!

Hoi,

volkomen belachelijk dat je moeder de politie wil gaan inschakelen, mensen kunnen zo bekrompen zijn!
De hele hype rondom pedofilie begint echt steeds idiotere vormen aan te nemen, in de jaren 70/80/90
zou niemand hier een probleem van gemaakt hebben, maar sinds de VS een ware kruistocht tegen
pedofielen is begonnen en heel de wereld daarin meegesleept heeft, zijn mensen gestopt met nadenken
en volgen alleen maar de regeltjes. Zodra een meisje onder de 16 is mogen alleen leeftijdsgenoten
sex met haar hebben, maar zodra ze 16 wordt, mag ze sex hebben met een man van 80 als ze wil.

Hier gaat het om een meisje van bijna 15 met een vriend van 20, heel normaal, leeftijdsverschil van 5 jaar.
Ik had zelf meer dan 20 jaar geleden toen ik 20 was ook een meisje van 15 en haar ouders hadden er
totaal geen problemen mee. Mijn neef die 19 was, had een meisje van 14, dat meisje had veel meer
sexuele ervaring dan hij had (hij was nog maagd en zij allang niet meer). Niemand had er problemen mee.
Er waren zoveel meisjes van 14 of 15 die een oudere vriend hadden (van 18 of zelfs iets ouder) en die
hadden sex, omdat ze verliefd waren, dat zelf wilden! Laat die jonge mensen dan toch ook zelf beslissen!

Mijn opa en oma hebben elkaar na de 2e wereldoorlog leren kennen, zij was 15 en hij 25 !
Als die relatie verboden was geweest, had mijn vader niet bestaan en ik dus ook niet Wink.

Meisje, laat jezelf niets wijsmaken, met 14 of 15 weet je heus zelf wel waar je aan toe bent en waar niet,
als jullie niet eens sex zouden hebben is er al helemaal niets aan de hand en moet je moeder niet zo idioot doen.
Ouders moeten praten met hun kinderen over dit soort dingen en niet met politie aan gaan komen.
Als die jongen nou 30 jaar was of ouder, was het een ander verhaal geweest, maar om een jongen van 20
te beschuldigen van "pedofilie" omdat hij verliefd is op een meisje van bijna 15 is werkelijk te zot voor woorden.
Je bent geen kind van 10, dan zou het pedofilie zijn.

Succes,

Anonieme man (geen pedofiel, maar jonge meisjes vind ik nog steeds leuk, al zou ik nu geen sex
meer willen met meisjes jonger dan 16, daar ben ik nu echt te oud voor).

Beste anoniem,

Bewonderenswaardig dat je het voor dit meisje opneemt en in dit specifieke geval heb je denk ook wel een punt. Gelukkig hebben rechters in ons land ook een zekere speelruimte. Ze kijken zeker naar de persoonlijke omstandigheden: Is het een relatie gebaseerd op gelijkwaardigheid? Hoe "volwassen" is het meisje en in welke mate kan zij adequaat voor zichzelf opkomen? Etcetera. In een specifiek geval zoals door dit meisje wordt omschreven, lijkt de kans dat tot vervolging wordt overgegaan mij dan ook erg klein.

Aan de andere kant hoop ik dat je het met mij eens bent dat er toch ergens grenzen worden gesteld. De ene meid van 14/ 15 is de andere niet. De ene zal misschien al precies weten wat ze wil en daar keuzes in kunnen maken, terwijl de andere daar nog niet aan toe is en nog te beïnvloedbaar is. De leeftijd van 16 jaar vind ik dus nog niet zo gek. Kinderen verdienen het toch om beschermd te worden? En niemand zit er op te wachten, maar laat in een twijfelgeval een rechter zijn oordeel er maar over uitspreken, toch?

Groeten, Mark

Ik kwam vroeger vaak bij een familie, die hadden een dochter van 14, ik was 23. Ik voelde me heel sterk tot haar aangetrokken, zeker ook seksueel. Naar nu blijkt had ze precies dezelfde gevoelens voor mij. Ik vrees als we het toen van elkaar hadden geweten we iets illegaals gedaan hadden. Ze heeft me verteld dat ze toen echt wel met mij wilde. Hierbij komt nog dat haar ouders mij graag als hun schoonzoon zagen. Als ik bij die familie op bezoek kwam en ik zag haar niet vroeg ik gelijk: Waar is ze? Dit moet dus opgevallen zijn. Als ik haar aankeek, keek ze gelijk een andere kant op. Ik wist niet waarom. Het blijkt nu dat ze smoorverliefd op me was en ze heeft me nu bekend dat ze nog steeds hele sterke gevoelens voor mij heeft. Ik schijn haar moeder verteld te hebben dat ik op haar zou wachten totdat ze 16 was. Voordat ze 16 was kwam ik al niet meer bij die familie, omdat ik niet aan hun dochter kon merken dat ze mee heel leuk vond en dacht dat alles van een kant kwam. Ze heeft het heel erg gevonden dat ik niet meer kwam. Ze heeft heel erg moeten huilen, vertelde ze me. Later vond ze geen enkele jongen leuk, omdat ze die met mij vergeleek. Omdat ze toch met haar leven door moest is ze pas getrouwd toen ze ver in de twintig was. Over gemiste kansen gesproken!

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.