Ouderraad waarschuwt voor vrijgekomen zedendelinquent

Bron: RTV Oost
3 artikelen:

Ouderraad waarschuwt voor pedofiel

19 juni 2004

De ouderraad van de openbare basisschool in Lonneker heeft ouders per brief gewaarschuwd dat er een zedendelinquent in de buurt is komen wonen.

In de brief staat dat de ouderraad de ouders van leerlingen op de hoogte wil houden, zodat ze alert kunnen zijn. De naam of uiterlijke kenmerken van de man worden niet genoemd. Het gaat om een man die in 2001 tot vijf jaar cel is veroordeeld voor ontucht met kinderen in Warnsveld. De directeur van de school in Lonneker staat achter de verstuurde brief.

Steun waarschuwing voor pedofiel

21 juni 2004

Het bestuur van het openbaar onderwijs in de gemeente Enschede heeft begrip voor de brief die de ouderraad van de openbare school in Lonneker aan alle ouders heeft geschreven.

De ouderraad waarschuwt de ouders in die brief dat een nieuwe inwoner van Lonneker drie jaar geleden veroordeeld is voor ontucht met kinderen. Volgens het bestuur is dat een zaak van de Lonneker gemeenschap zelf. Wel vindt het bestuur dat uiterste voorzichtigheid geboden is, om een heksenjacht te voorkomen.

22 juni 2004

Martijn biedt Lonneker hulp aan

De pedofielenbelangenvereniging Martijn biedt Lonneker hulp aan bij de problemen die zijn ontstaan nadat een veroordeelde zedendelinquent in de omgeving is komen wonen.

De ouderraad van de openbare basisschool stuurde vorige week een waarschuwingsbrief rond, toen duidelijk werd dat de man na zijn celstraf in Lonneker was komen wonen. Vereniging Martijn hoopt dat een gesprek tussen de ouders en de ex-gedetineerde de angst bij de ouders wegneemt. De vereniging vindt dat er nu een heksenjacht wordt gehouden tegen de veroordeelde man.

Luister ook: Gesprek met MARTIJN