Wat te doen bij vermoeden van seksueel kindermisbruik

U heeft een vermoeden dat een kind uit uw omgeving (uw eigen kind of het kind van bijvoorbeeld een buurman, vriend, familielid of collega) wordt misbruikt. Wat moet u doen?

Allereerst is het belangrijk dat u de feiten op een rijtje zet. Welke signalen heeft u opgevangen? Wanneer u dat hebt gedaan kunt u alle mensen op een rijtje zetten met wie het kind op regelmatige basis omgaat. Denk bijvoorbeeld aan mensen van school, sportvereniging, thuissituatie of andere gezinnen waar het kind regelmatig komt. Hebt u, wanneer u met het kind over dit onderwerp sprak, terughoudendheid of vreemd gedrag opgemerkt? Noteer dit dan (en ga zeker niet direct mensen beschuldigen; mensen vals beschuldigen van misbruik kan heel veel kapot maken).

Nu u deze informatie hebt verzameld kunt u hulp zoeken bij de bevoegde instanties. Bij vermoeden van seksueel kindermisbruik kunt u eventueel anoniem bellen met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling op 0900-1231230. U kunt ook terecht bij de Stichting Voorkoming van Kindermishandeling (VKM):

Laan Copes van Cattenburch 72
2585 GD Den Haag
0031-70/350 70 11
fax. 0031-70/358 47 12

De mensen die hier werken kunnen u het juiste advies geven over wat verder te doen, en kunnen eventueel actie ondernemen wanneer uw vermoeden voldoende gegrond is.

Eventueel kunt u ook nog terecht bij de politie, bij een bureau Vertrouwensartsen (BVA), tel. 0320-234848 of de Raad voor de Kinderbescherming.

Reacties

Positief om te zien dat er een centraal punt is waar MISBRUIK! gemeld kan worden, maar als ik even terugkijk naar het JF en wat ik zojuist gelezen heb (aangifte van man van 35 die sexuele relatie met 12 jarig meisje had), ben ik bang dat ook dit initiatief meer problemen zal veroorzaken dan dat ze zal oplossen.

Heb je reden om aan te nemen dat:

* het aantal bij dat centraal punt gemelde gevallen van daadwerkelijk kindermisbruik kleiner is dan het aantal gemelde gevallen van wederzijds gewenste sexuele relaties?

* dat centraal punt die laatse categorie van gevallen ook als 'misbruik' behandelt?

Ik niet.

Ik heb overigens ook geen reden om het tegendeel aan te nemen. Ik ken het meldpunt niet. Maar tot ik anders hoor, vertrouw ik ze en ben ik dus niet bang... Ik neem aan dat er deskundige mensen zitten, die kunnen helpen waar het nodig is - en zich op die gevallen concentreren.

Het meldpunt is nog niet lang actief, en je kunt dus moeilijk nu al een oordeel klaar hebben tenzij je daar werkt of op een of andere manier over gegevens van het meldpunt beschikt.

Ik vind het meldpunt een stap in de goede richting; het voorkomen van daadwerkelijk (seksueel) misbruik van kinderen. Een goed protocol voor wederzijds gewenste relaties zal wel op zich laten wachten ben ik bang... Ik kan dus niet anders dan hopen dat ze daar niet te streberig in zijn.

Al sinds mijn dochter anderhalf is, zijn we met haar langs diverse instanties aan het gaan ivm haar gedrag. Nu is 2 weken geleden uitgekomen dat ze adhd heeft (wat wij ook al verwachtten) Maar, zo zei de dame van de GGZ, er is nog iets aan de hand, wat heel moeilijk te vertellen is, en dat is dat men tijdens alle onderzoeken en observaties (door psychologen en gedragsdeskundigen) "zeer sterk het vermoeden heeft dat ze misbruikt is". Natuurlijk schiet dan van alles door je hoofd, en ga je denken wie wat waar en wanneer. Bij dat overdenken, is ons iets opgevallen.. Ongeveer 2 jaar geleden toen ze 4 was, kwam er een man die bij ons in de buurt woont langs met de mededeling dat "je kleine meid bij mij wilde spelen" Alle alarmbellen gingen toen rinkelen, want ca 15 jaar geleden is er een heleboel heisa geweest om diezelfde man (alleenstaand, meisjes van 8-12 jaar die er gingen spelen). Ik heb gelijk mijn dochters aan de tand gevoeld, en de jongste zei ... mama.. maar die meneer vroeg of ik er wilde spelen, en dat wilde ik niet, en ben toen naar huis gekomen. We hebben hier toen melding van gemaakt bij de politie, hij heeft een waarschuwing gehad, en verder is het rustig gebleven. Tot nu dan, want mijn dochter begint te praten. Dat hij haar mc donalds heeft beloofd, snoep heeft gegeven, dat hij een keer lief is geweest en een keer stout. Dat er een sleutel op zijn nachtkastje lag, zodat ze altijd naar binnen kon; dat hij heel veel in bed ligt (moe); dat het hek kapot is, dat hij haar heeft aangeraakt waar dat niet hoort. Ze kan me ook feilloos vertellen wat seksen is (met de blote billen tegen elkaar aan wrijven) sorry maar een kind van 5 a 6 jaar kan dat echt niet zo benoemen. Mijn vermoedens gaan alleen maar meer en meer die kanten op ( ik ben echt niet iemand die met een vinger gaat wijzen), en wil gewoon dat dit gestopt wordt.. hij heeft toentertijd vanalles geprobeerd/gedaan met de kinderen uit de buurt, deze zijn inmiddels 25 jaar (uit navraag bleek dat men er nooit mee verder is gegaan uit schaamte), en nu is de volgende generatie aan de beurt.. Ik vind dat deze man gestopt moet worden, mocht hij er inderdaad iets mee te doen hebben. Het gedrag van mijn dochter wordt alleen maar erger door toedoen van een volwassen man. Heeft er iemand raad? In ieder geval bedankt voor het lezen van mijn verhaal, het ligt gewoon als een baksteen op mijn maag

Een bezorgde moeder die denkt in een hele sclechte film te zijn gekomen

Het enige dat ik je kan aanraden is zo veel mogelijk verhalen verzamelen, waarin zoveel mogelijk gebeurtenissen rond deze man zo feitelijk mogelijk verteld worden. Als je dit enigszins compleet hebt kan je ermee naar de politie.

Ook het AMK (zie startpost) zal je goede tips kunnen geven over wat verder te doen en zal bovendien melding van ernstig vermoeden van misbruik serieus nemen - met een beetje geluk maken zij er direct werk van om het verder te onderzoeken met jouw medewerking. Ik zou ze sowieso liever gisteren dan vandaag bellen; zij zijn de experts...

beste bezorgde moeder.
ik begrijp heel goed wat je bedoeld,ik heb zelf een paar van dat soort gevallen meegemaakt om mij heen.waarvan twee keer bijmezelf.het nadeel is dat als iemand al veroordeeld is voor zoiets je wttelijk niks meer mag doen er tegen.nou heb ik altijd al dwars gelegen,dus ik heb dan ook alle moeders in mijn buurt gewaarschuwd voor die man.en alle kinderen.in mijn geval werkt hij nog steeds voor de gemeente in mijn buurd.als ik hem zie roep ik tegen iedereen uit zijn buurd te blijven,dat helpt een beetje.verder kunnen we pas iets als we ons als ouders samen voegen om hier iets aan te doen.sterkte
mevr.gaby gaal

Een meisje van 8 jaar met een moeilijk verleden komt regelmatig bij ons logeren. Ze woonde voorheen bij haar oma die sinds kort is overleden. Nu woont ze bij haar vader en zijn vriendin. Haar moeder heeft vanwege een moeizaam leven met drugs en prostitutie zelfmoord gepleegd. Het is een meisje wat graag aandacht krijgt.Haar vader is een "ruig" type maar hij lijkt me erg zorgzaam. Ik ken hem verder niet. Het meisje ken ik via haar oma. Toen ik haar eerder aansprak over het feit dat ze "stonk" en vroeg of ze aub een schone onderbroek wilde aantrekken werd ze heel stil en begon te blozen. Verder kwam het niet tot een gesprek hierover. Aangezien ik haar reactie "verdacht" vond ben ik later haar vieze onderbroek gaan opzoeken om te kijken en ruiken of ik er wat uit op kon maken. Haar onderbroek was behoorlijk vies van een natte heldere enigzins groene afscheiding. Nu ze hier een paar maanden later nog steeds last van heeft wil ik toch actie ondernemen. Zou het een normaal verschijnsel kunnen zijn? Kan ze een infectie hebben waar ze aan geholpen moet worden. Zou het dan om een SOA kunnen zijn en zoja, hoe komt ze daar aan? Ik ken alleen het meisje en verder niemand uit haar directe omgeving. Ik maak me wel zorgen om haar. Hoe nu verder?
Wie kan mij helpen?

Anoniem.

Uw verhaal klinkt in ieder geval verdacht, daar hebt u zeker gelijk in. Ik zou dan ook absoluut de mogelijkheden die ik in bovenstaand artikel geef benutten, en dan met name het AMK, die zullen u waarschijnlijk helpen bij het verder onderzoeken of er iets aan de hand is en zo ja wat. Indien gewenst kan dat anoniem, alhoewel ik daar in uw situatie weinig aanleiding voor zie (het AMK gaat strict vertrouwelijk met dit soort zaken om).

Ten eerste. Hoe kan het dat zo'n meisje bij jullie logeert? Als jullie verder geen contact hebben met de naaste omgeving?

Dan, ik weet niet of jij een man of vrouw bent. Ik ben een vrouw. Als ik groene afscheiding zou hebben en het stonk ook nog. Vraag ik mij niet meer af of het normaal is....??????

Laten we dan even veronderstellen dat je echt zo dom bent. Zou ik zeggen....zoek uit wat voor een geslachtziektes er zijn, met deze symptomen. Vraag het mij part aan je dokter. Ga met haar naar je dokter en meld het direct aan kindermisbruik/mishandeling. Of ga met haar naar de schoolarts, misschien nog beter.

Het beste.....enne help dat kind aub gauw

Had u ook nog iets nuttigs te zeggen of te vragen..?
Louter kritiek in het luchtledige lijkt me niet iets waar deze anonieme schrijver of schrijfster op zat te wachten...

ik weet het niet het is een gevoel n gevoel dat er iets niet klopt er woont een meisje naarst mij ik denk..8 alweer ze kan gewoon een drifkikker zijn maar echt vanaf ze klein is gilt ze en krijst ze door merg en been hysterish nu ook het we=as vroeger vaak s'nachts en ze roept altijd nee,nee ,nee nu ook ik weet het gewoon niet ..het is zo zwaar iemand te beschuldigen maar het is een vreemd gezin het meisje speelt bijna nooit buiten altijd in de tuin..ze kan ook gewoon een drift kikker zijn maar ergens hebben we er een vreemd gevoel bij ik heb het wel eens tegen de buurvrouw gezegd,van jo wat huilt en gilt zij histerish ze zei dat ze veel droomde en ze naar de dokter is geweest daarna werd het minder maar nu zoveel jaar verder hoor ik haar nog wel eens gillen,het gaat door merg en been ik weet er geen raad mee.. wat ik moet doen niks en dan 20 jaar later horen dat ze misbruikt of weet ik wat gebeurt is met haar dat is te erg maar iemand beschuldige is ook erg wie weet is het een heel moeilijk kind en hebben die ouders het heel zwaarmet haar het is mijn gevoel maar...wat moet ik doen?

Advies vragen bij het AMK (zie startpost) lijkt me een goede optie. Advies vragen kan anoniem en is altijd vrijblijvend. Het AMK komt pas in actie na een expliciete melding.

ik ben dus niet zo slim met computters,he!! je schreef waarik kon kijken startpost AMK maar is dat op deze site?? en kan je me even a.u.b.weg wijzen soort van bedankt voor advies!! ik hoop dat mijn gevoel fout is en het gewoon een gillend moeilijk kind is maar nog een vraagje ik heb natuurlijk nooit genoeg gegronde reden om dit te weer leggen gaan ze er nogwat mee doen de school laten opletten ofzo hoe werkt dat want de school ziet zo'n meisje natuurlijk veel meer enzo hoe werkt het dan !!! bedankt nogmaals voor u moeite

Beste computeraar,

Jorge verwees naar deze tekst:

Allereerst is het belangrijk dat u de feiten op een rijtje zet. Welke signalen heeft u opgevangen? Wanneer u dat hebt gedaan kunt u alle mensen op een rijtje zetten met wie het kind op regelmatige basis omgaat. Denk bijvoorbeeld aan mensen van school, sportvereniging, thuissituatie of andere gezinnen waar het kind regelmatig komt. Hebt u, wanneer u met het kind over dit onderwerp sprak, terughoudendheid of vreemd gedrag opgemerkt? Noteer dit dan (en ga zeker niet direct mensen beschuldigen; mensen vals beschuldigen van misbruik kan heel veel kapot maken).

Nu u deze informatie hebt verzameld kunt u hulp zoeken bij de bevoegde instanties. Bij vermoeden van seksueel kindermisbruik kunt u eventueel anoniem bellen met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling op 0900-1231230. U kunt ook terecht bij de Stichting Voorkoming van Kindermishandeling (VKM):

Laan Copes van Cattenburch 72
2585 GD Den Haag
0031-70/350 70 11
fax. 0031-70/358 47 12

Lorem Ipsum heeft de door mij aangehaalde tekst inmiddels geciteerd, ik bedoelde de tekst die u kunt vinden in het oorspronkelijke artikel bovenaan de pagina die u nu bekijkt. Wat het AMK doet: In eerste instantie helemaal niets. Ze geven u advies wat u het beste met uw vermoeden kunt doen. Wel kunnen zij in actie komen wanneer u ervoor kiest om melding te doen. Natuurlijk kunt u gerust eens telefoneren, het AMK (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) zelf kan beter uw vragen beantwoorden dan dat wij dat kunnen. 0900 - 1231230 of zie www.amk-nederland.nl.

Anoniem,
Ik begrijp uit wat je schrijft en niet schrijft dat je een gastkind regelmatig te logeren hebt waar wat mis mee is. In de eerste plaats mijn complimenten voor Uw ooplettendheid. Velen zouden denken dat het niet hun probleem is, en er gewoon overheen stappen.
Het probleem komt op mij, leek wat betreft meisjes en vrouwen, over als een item waarmee ik iedereen zou adviseren naar de huiisarts te gaan. Wat let U?
Indien dit kind, zoals ik vermoed, via een organisatie bij U terecht gekomen is, zou ik ook die organisatie inlichten en de huisarts verzoeken enige vorm van rapportage ook daarheen te zenden.

In ieder geval veel succes met deze questie.

Georg

ik heb een dochtertje van twee jaar en sins kort heb ik een oppaskindje een meisje van bijna drie jaar, en onlangs toen ik haar wou verschonen zag ik dat dat zij tussen dr benen (vagina) helemaal open was, terwijl dat bij mijn dochtertje dicht is. Ik ben bang dat zij sexueel misbruikt wordt want zij woont alleen met haar vader en ze slapen ook bij elkaar in bed. Haar vader is een vriend van mij en dat zou ik echt nooit van hem verwachten. Zelf vertelt ze me er niks over, maar laatst had ze wel pijn daar. ik vroeg haar of iemand haar daar pijn heb gedaan maar ze laat er helemaal niks over los.
Zelf is ze ook helemaal gek op dr vader.
Ik ben gewoon bang dat ik er naast zit, stel het is niet zo?? dan heb ik hem ernstig beschuldigd en dat zou hij me echt heel erg kwalijk nemen. Maar stel dat ik wel gelijk heb? dan wil ik haar uit deze nare situatie halen. wat moet ik doen?????????????

groetjes van een hopeloze moeder

U kunt als u een keer met haar vader spreekt zeggen dat ze klaagde over pijn, en informeren of hij enig idee heeft waar dat door komt, zonder hem direct te beschuldigen. Als er sprake is van misbruik, dan is daarmee nog niet gezegd dat de vader dat doet (alhoewel dat wel een mogelijkheid is). Aan de hand van zijn reactie kunt u misschien afleiden of er meer aan de hand is? Ook kunt u misschien in de gaten houden of het meisje vaker klaagt.

Laat u even weten hoe het verder loopt?

Hallo Reina,

Wij zijn geen medische professionals, dus kunnen je geen advies geven voor wat betreft de betekenis van je waarneming. Ik zou daarvoor even advies inwinnen bij een (huis)arts of bij het AMK (zie startpost). Om valse beschuldigingen te voorkomen kan je dit misschien het beste in eerste instantie anoniem doen.

Succes!
Jorge

Ik kan me je dillemma wel voorstellen, zeker daar de vader een vriend van je is.
Belangrijk is het meisje! Ik zou je dan aan willen raden advies in te winnen bij een (huis-)arts of deskundige, eventueel annoniem bij een weekeind-arts. Die kan bepalen of er, en zo ja, wat er aan de hand is.
Daarnaast is ook je relatie met die vader niet onbelangrijk. Breng gewoon je waarneming ter sprake, misschien weet hij er helemaal niets van, en kijkt hij daar zelfs nooit bij zijn dochtertje, uit angst voor stigmatisering door zijn omgeving, of hij ziet wel, maar ontbreekt het hem aan referentiekader om te beoordelen wat hij ziet, of kan hij geen advies inwinnen omdat hij zichzelf dan verdacht maakt, om maar een aantal mogelijkheden te noemen.
Als U het dan ter sprake brengt, en misschien samen naar een arts gaat, of aangeeft wat een arts meedeelde na Uw bezoek... wie weet welk een eye-opener dit voor Uw kennis kan zijn, en welk (verder) leed het meisje bespaard kan blijven.
Mogelijk is immers ook nog een "gewone" medische oorzaak, waar de vader geen zicht op had.

Ik zou het zeer op prijs stellen als we ook wat van de afloop mogen horen.

groets,
georg

Mijn zoontje van bijna drie jaar oud, zat sinds kort op het kinderdagverblijf [pliep] in amsterdam.
Daar werkt een Marokaanse Moslima, op de groep van mijn kind.
Alles ging goed, totdat mijn zoontje steeds thuiskwam met hetzelfde verhaal dat hij haar borsten moest kussen... we hebben het als ouders aangekeken, totdat we er genoeg van hadden en een gesprek hebben aangevraagd.
De leidinggevende hield haar in bescherming, en ze wisten beiden niet hoe mijn zoontje op deze verhalen kwam.
Toevallig, was mijn zoontje een hele tijd ook niet meer zichzelf als hij naar de creche moest gaan. Hij ging altijd met veel plezier, maar de laatste tijden begon hij bij de deur al te snikken, mama ik wil niet.
We hebben dus een gesprek gehad, en hebben het dus toen na al het ontkennen gelaten.
Totdat ik mijn man en ik in het park waren, en diezelfde vrouw het park inkwam met haar zoontje.
Mijn zoontje begon te rennen, en zei meteen dat hij weg wilde omdat hij bang was voor de dame.
Daarvoor was hij fijn aan het spelen.
We hebben haar erop aangesproken, en ze gaf er weinig reactie op, en het leek alsof het haar niets deed.
We zijn vervolgens naar [pliep] toe gereden, en hebben de bazin uitgelegd wat er was gebeurd in het park.
Zij vond dat de dame in dit geval mijn zoontje misschien niet wilde groeten op haar vrije dag... wat bullshit is, want ze keek hem zelf 10 seconden heel vuil aan.
En als was dat het geval is ze nog erg onprofessioneel ook.
Later hebben we meerdere verhalen van mijn zoon te horen gekregen, dat ze hem slaat etc.
We hebben hem meteen van het kinderdagverblijf afgehaald, en hij gaat binnenkort naar een andere creche.
Oook hebben wij aangifte gedaan bij de politie, maar ja je kan het niet hard maken, maar het is dan toch bekend mocht het een volgende keer weer gebeuren.
Wij vinden de bazin ook erg onproffesioneel, ze heeft nooit meer wat van haar eigen laten horen, en zegt na alles wat mijn zoontje zegt (een kind komt niet zomaar met dit soort verhalen, zeker niet steeds over 1 en dezelfde persoon) dat ze haar hand voor de vrouw in het vuur steekt.
Dit verhaal heeft nog een staartje

[ Bericht geplaatst, maar naam weggehaald --Team ]

Dit verhaal ligt enigzins in lijn met gedachtes die mijn hoofdd weleens zijn gepasseerd in de tijd dat mijn dochter op een creche in amsterdam zat. Ook niet naar de creche willen, een moeilijke binding met een bepaalde leidster, geen super hygiène en zelf een slecht gevoel erbij hebben. Nu gingen haar vader en ik in deze tijd ook net uit elkaar waardoor je bepaald opvallend gedrag misschien ook aan die oorzaak koppelt, maar de afgelopen 2 jaar heeft ze toch behoorlijk wat gedragsproblemen vertoont en komen er de laatste tijd toch zorgwekkende dingen uit hasr mond. Ik heb besloten actie te ondernemen en vond toevallig deze post. Ik vraag me dan ook af welke creche dit betreft? Ik spreek nu over een creche aan de Zuidas vallen onder een grote conglomeratie van creches.

Indien dit bekend klinkt zou ik graag met de plaatsers van bovendtaand bericht in contact komen.

Beste moeder,

Het lijkt me vervelend om met zulke vermoedens rond te lopen. Ik vrees dat de plaatser van het bericht waar u op reageert na 4,5 jaar waarschijnlijk uw bericht niet zal zien en dus ook niet zal reageren. Wij hebben ook geen gegevens van de plaatser. Het helpt als u een account aanmaakt op onze website, dan kunt u aangeven dat mensen contact met u kunnen opnemen via het contactformulier. U krijgt dan het bericht van diegene in uw e-mail zonder dat de verzender uw e-mailadres ziet.

Heeft u verder al stappen ondernomen? Heeft u al het opvallende gedrag van destijds en de signalen van nu concreet op een rijtje gezet? Een dergelijk overzicht zult u zeker nodig hebben wanneer u met andere ouders, politie, Jeugdzorg, de crèche zelf of gewoon de huisarts contact legt.

Hey anoniem,

ik wou eigenlijk drie dingen zeggen
1) wat goed dat u oplettend bent en kijkt of het wel goed met het meisje gaat en haar signalen goed opvangt.
2) ik snap olledig dat het meisje bloosde etc toen u haar zij dat ze 'stonk'. Ik denk niet per se dat dit verdacht is. Toen ik zo'n 14 jaar oud was zeiden mensen ook tegen mij dat ik stonk, dit vond ik het meest genante ooit. ik snap volledig dat het meisje hiervan praktisch door de grond zakte. ik denk dus neit dat het verdacht is dat ze bloosde etc.
3) groene afscheiding. Het zou inderdaad een soa kunnen zijn. of iets anders. helemaal goed is het denk ik niet. al hebben veel meisjes vlak voordat ze beginnen met menstrueren een jaar/halfjaar of soms langer meer afscheiding. Ik denk dat het verstandig is om de huisarts te bellen. zonder het hele verhaal maar enkel te vragen naar de afscheiding. die kan u dan zeggen of het nodig is om een afspraak te maken of niet.

als het blijkt dat ze een soa heeft is het een verdere vraag hoe ze daaraan is gekomen. maar daar zijn we nog langer niet.
rustig aan Smile
anoniem twee

Beste allemaal,

Ik ben een ervaren oppas die op zoek is naar werk. Hierom heb ik een advertentie geplaatst op marktplaats.nl. Toen mijn advertentie 2 dagen op deze site stond werd ik gebeld door een man uit hilversum, een huisarts. Hij zei dat hij 4 kinderen had, in de leeftijden 3, 5, 8, en 11. het meisje van 8 had een geestelijke achterstand. Ik hoorde op de achtergrond ook kinderen. Het gesprek begon vrij normaal, maar begon steeds raarder te worden. Hij vroeg wat voor ervaringen ik had in het contact maken met kinderen, of ik meer had met jongens of meisjes, of ik mijn oppaskinderen "apart" nam om contact te maken, of dat samen deed. En hoe ik de kinderen op dat moment liet ontspannen, en hoe ik ervoor zorgde kinderen naar mijn hand te zetten.

Daarna maakte hij vreemde opmerkingen over hoe ik dan de kinderen bewust zou maken van hun "mannelijkheid", of "vrouwelijkheid". Is dit kindermisbruik? Begrijp ik het verkeerd? Ik heb er een ontzettend naar gevoel bij.

Wat moet ik hier nu mee? Ik kan niks, want ik ken deze man niet, ik heb hem nog nooit gezien, maar ik hoorde wel allerlei kindergeluiden op de achtergrond en heb het gevoel dat ik hier iets mee moet. Ik heb gezegd dat hij maar even een mail moet sturen met de precieze bedoelingen, zo krijg ik misschien in elk geval iets op papier. Heeft iemand tips of wát dan ook?

Ik denk dat je aan de hand van een enkel telefoongesprek met iemand niet kan beoordelen of er kindermisbruik is, of niet. Ik neem aan dat het gesprek kort is geweest; je hebt hem niet gezien (dus er was geen nonverbale communicatie, daardoor kun je dingen missen en/of kunnen misverstanden onstaan); je hebt de kinderen zelf niet gesproken... Zo zijn er vast nog wel meer dingen te bedenken.

Je zegt dat je op de achtergrond kindergeluiden hoorde, en dat je er iets mee moet. Betekent dat dat het geluid van die kinderen op zichzelf je ongemakkelijk deed voelen? Dat is toch nergens voor nodig? Als hij kinderen heeft die een oppas nodig hebben, is het niet gek dat ze op de achtergrond te horen zijn.

Volgens mij is, op basis van wat je nu weet, het enige wat je kunt concluderen dat het misschien een rare snuiter is. Maar misschien ook niet. Dus ik denk ook niet dat er iets mee moet gebeuren, en dat het het beste is om gewoon af te wachten op zijn reactie op je mail.

Wat als men niet terecht kan bij de overheid... http://www.hethaagsecomplot.nl/20150116-demmink-in-engelse-pers.htm
en als je bij je buurland aanklopt dit nieuws ziet... http://yournewswire.com/queen-elizabeth-guilty-in-missing-children-case-media-blackout/
Daarbij is de katholieke kerk ook vreselijk. Intriest...

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.