Heerlenaar heeft seks met twaalfjarige

Bron: Limburgs Dagblad, 13 juli 2004

Zutphen/Heerlen -
Een 35-jarige Heerlenaar wordt ervan verdacht vorig jaar diverse keren seks te hebben gehad met een 12-jarig meisje uit Winterswijk.
Ze hadden elkaar leren kennen via een chatbox op internet. De officier van justitie eiste gisteren voor de rechtbank in Zutphen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 240 uur of 120 dagen gevangenisstraf tegen de Heerlenaar.

De man en het meisje leerden elkaar in maart 2002 kennen via een chatbox op het internet. Begin vorig jaar ontmoetten ze elkaar voor het eerst in levende lijve en kwam het tot seks. Tot 14 maart 2003 hadden ze nog diverse seksontmoetingen.

Haar ouders kwamen achter de relatie en wilden die verbieden. Ze beloofden geen aangifte te doen bij de politie onder voorwaarde dat de dertiger en hun dochter elkaar niet meer zouden zien. Dat lukte niet. ,,Ze wilde de relatie in stand houden, ze schreef me brieven en ze stuurde me e-mailtjes,'' verklaarde de Heerlenaar tegenover de rechtbank.

Uiteindelijk stemde het meisje toch in met het voorstel van haar ouders om aangifte te doen.

Officier van justitie Van Holland vond dat een relatie tussen een toen 33-jarige man en een meisje van twaalf domweg niet kan. ,,Zulke meisjes beseffen niet waarmee ze bezig zijn.''

Raadsman Oudsma wil dat zijn cliënt een lichtere straf krijgt dan geëist. ,,Aanvankelijk zou geen aangifte worden gedaan. En we moeten onze ogen niet sluiten voor maatschappelijke ontwikkelingen. De leeftijd waarop jongeren seksueel actief worden, komt steeds lager te liggen.''

Reacties

ik vind het onbegrijpelijk dat zoeits mogelijk is, het klinkt erger dan Middeleeuws. De keuze van 2 mensen, afgebroken door een officier van Justitie, die dan nog eens de pretentie heeft te zeggen dat "zulke meisjes niet beseffen waar ze mee bezig zijn".
Ik wou dat ik ineens naar de 25ste eeuw kon worden geschoten !

Vergelijk deze eis eens met de buitensporige eisen en vonnissen alleen voor het bezit van illegale porno bij de rechtbank in Arnhem.

8 maanden onvoorwaardelijk, één jaar onvoorwaardelijk, waar -niet eens-, direct seksueel kontakt bewezen kon worden. (Tunesie zaak) Is de verhouding niet een beetje zoek?

Een "rechter" uit Maastricht, slechts 3 maanden voorwaardelijk, voor het bezit van "" En dan vond de rechtbank bij de rechtvaardiging van het vonnis, dat de man als "voorbeeld" extra zwaar gestraft werd. Klasse justitie??? In Arnhem is alle realiteit zoek...

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.