Pedofielen in Europees strafregister

Bron: Nu.nl

BRUSSEL - Europa gaat een internationaal strafregister van veroordeelde pedofielen aanleggen. De ministers van Justitie hebben dat maandag in principe besloten. Zij komen daarmee tegemoet aan een verzoek van België naar aanleiding van de zaak-Fourniret.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, zal in oktober voorstellen presenteren om te komen tot een voorlopig systeem. Later volgen uitgebreidere plannen om een permanenter karakter te geven aan de afspraken, waardoor een computersysteem mogelijk is met meer automatische uitwisseling van gegevens.

Minister Donner van Justitie verwacht dat dat pas tegen 2010 operationeel zal zijn.

Zie ook: Brussel wil Europees register pedofielen

Reacties


Zij komen daarmee tegemoet aan een verzoek van België naar aanleiding van de zaak-Fourniret.

Deze man is geen pedofiel, maar een psychopaat !! Die man is geen pedofiel -iemand die van kinderen houdt-.

Zelfs onder de pedofielen zijn er psychopaten! Wat niet logischerwijs inhoudt dat ze NIET van kinderen houden..Misschien iets om over na te denken..(!)

Groet
Peter

Dat geld voor elk type persoon, psychopaten vind je helaas in alle lagen van de maatschappij, van de hoogsten tot de laagsten.
vervelende aan een psychopaat die ook pedofiel is, is dat deze persoon een risico vormt voor kinderen en klaarblijkelijk in staat moet worden geacht om kinderen te kunnen doden.
Eigenlijk geen verschil met hereros, homos of wat ook, alleen de getroffenen zijn anders.

Idd, doden op zich is verwerpelijk. Als het een kind betreft maakt dat het niet erger. Gevoelsmatig weegt dat natuurlijk wel zwaarder dan dat, het een volwassene betreft. Maar kinderen zijn ook mensen, net zoals Homo's, hetero's of wat ook..en de getroffenen zijn niet anders maar, gelijkwaardig.

Groet
Peter

Iemand die echt van kinderen houdt heeft geen seks met kinderen. Op geen enkele manier. Je moet liefde niet met lust verwarren.

De achterliggende gedachte bij deze opmerking lijkt te zijn dat seks met kinderen automatisch slecht is (immers, de opmerking "iemand die echt van vrouwen houdt heeft geen seks met vrouwen" zul je niet snel horen, evenmin als de opmerking dat volwassenen onderling alleen seks hebben uit lustoverwegingen). Veel mensen lijken het hiermee eens te zijn. Zou je willen toelichten waarom het automatisch slecht is als het kinderen betreft?
Gegeven de huidige situatie zijn overigens best veel pedofielen het me je stelling eens. Ik wil gewoon graag even expliciet horen wat je argumenten zijn.

Tim

Een belangrijk argument in deze zaak is dat seks met kinderen deze geestelijk (en lichamelijk) beschadigingen toebrengt, dit in tegenstelling tot volwassen vrouwen die seksueel en emotioneel voldoende ontwikkeld zijn en zelf kunnen beslissen wat goed voor hen is.
Om deze levenslange schade toe te brengen aan kinderen om een kort moment van lichamelijke bevrediging te bereiken vereist een gebrek aan liefde voor kinderen of een zulk asociale persoonlijkheid zonder enige vorm van medeleven dat we met zekerheid kunnen zeggen dat men OF niet van kinderen houdt OF zo egoïstisch is dat een pedo zijn seksleven belangrijker vindt dan het geestelijk welzijn van een kind.

In beide gevallen ben ik voor bescherming van het kind door de veroordeelde pedofielen openbaar te maken zodat we weten tegen wie we onze kinderen moeten beschermen.

Een belangrijk argument in deze zaak is dat seks met kinderen deze geestelijk (en lichamelijk) beschadigingen toebrengt, ...


Dit is volgens u dus per definitie het geval voor ALLE kinderen jonger dan 16 jaar? Het probleem is juist dat dit helemaal nooit wetenschappelijk algemeen is vastgesteld. Ja, er is onderzoek dat aantoont dat slachtoffers van misbruik die te maken krijgen met justitie een verhoogde kans op geestelijke problemen hebben. Maar er bestaat naar mijn weten geen enkel onderzoek dat aantoont dat alle kinderen die seks hebben gehad met een volwassene geestelijke problemen krijgen, terwijl er wel onderzoek bestaat dat aantoont dat er mensen zijn die in hun jeugd seksuele ervaringen hebben gehad met volwassenen en daar juist positief op terugkijken. Mocht u beschikken over wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat uw argument ondersteunt dan hoor ik dat graag.Wat u zegt is wellicht waar voor een (groot?) deel van de kinderen jonger dan 16 jaar, maar waar het mij om gaat is dat het niet voor iedereen op hoeft te gaan, iets dat wel herhaaldelijk wordt aangenomen , zelfs -of juist- door zogenaamde experts. Natuurlijk kun je er als samenleving voor kiezen om gegeven een bepaald risico dat er schade optreedt alle gevallen maar te verbieden, maar er is gewoon te weinig bekend over wat het werkelijke risico is, omdat er bijna geen onderzoek is gedaan naar seksualiteit bij kinderen die NIET te maken hebben gehad met misbruik. Die gevallen komen namelijk vaak niet uit (onder andere door de maatschappelijke houding).
Aan de hand van een voorbeeldje zal ik proberen te verduidelijken wat ik bedoel: Stel er zijn 100 misbruikzaken per jaar, en deze zaken komen in de openbaarheid omdat er rechtzaken op volgen met de bijbehorende verslaggeving door de media. Dan kan dit het volgende zeggen:  1. Er zijn 100 misbruikzaken geweest

  2. Er zijn 1000 misbruikzaken geweest, waarvan er maar 100 zijn uitgekomen

  3. ...

Veel mensen zijn geneigd voor de tweede optie te kiezen. Maar tegelijkertijd weten we weinig tot niets over eventuele vrijwillige seksuele contacten. Het kan bijvoorbeeld dat er


  1. geen vrijwillige seksuele relaties zijn geweest van kinderen met volwassenen

  2. 100 vrijwillige seksuele relaties zijn geweest van kinderen met volwassenen

  3. 1000 vrijwillige seksuele relaties zijn geweest van kinderen met volwassenen

  4. 10000 vrijwillige seksuele relaties zijn geweest van kinderen met volwassenen

  5. ...Veel mensen zullen geneigd zijn voor de eerste optie te kiezen, maar dit is puur op basis van een bepaald verwachtingspatroon (opvoeding, persoonlijke principes etc.). Er is namelijk bijna niet te meten wat de werkelijke omvang is, en zolang er geen onderzoek naar komt valt er weinig zinnigs over te zeggen. Feit is wel dat de situatie wezenlijk anders wordt naarmate er meer vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen zouden zijn. Niet in de zin dat de misbruiksituaties dan minder erg zouden zijn, maar het maakt natuurlijk wel uit of 100 van de 100 relaties schadelijk zijn, of 100 van de 1100.Ikzelf heb geen flauw idee hoe de situatie werkelijk is, maar ik geef dat gewoon toe. Ik stel niet dat al die relaties schadelijk zijn (net zo min als ik stel dat al die relaties onschadelijk zouden zijn), gewoonweg omdat er geen bewijs voor is (en er wel bewijs voor het tegendeel lijkt te zijn). Omgekeerd stellen wel veel mensen (inclusief u) dat WEL al die relaties schadelijk zijn, ondanks dat ze geen flauw idee hebben hoeveel gewenste seksuele relaties er misschien zijn.Overigens is het maar de vraag of het openbaar maken van de namen van veroordeelde pedofielen daadwerkelijk het risico voor onze kinderen verlaagt, maar dat is weer een andere discussie die ik op zich graag wil voeren, maar dan niet in dezelfde thread als het bovenstaande.

...anders is het ook maar zo stil hier Smile

...is dat seks met kinderen deze geestelijk (en lichamelijk) beschadigingen toebrengt, dit in tegenstelling tot volwassen vrouwen die seksueel en emotioneel voldoende ontwikkeld zijn en zelf kunnen beslissen wat goed voor hen is

Mag ik hier even smakelijk om lachen? Mensen in het algemeen weten niet wat goed voor ze is als je het mij vraagt. Hoe vaak komen volwassen mensen er wel niet op terug als ze dingen gedaan hebben waar ze achteraf toch niet zo blij mee zijn..? Maar ik ben een groot voorstander van het spreekwoord "al doende leert men", wat minstens net zo hard opgaat voor kinderen.

Compleet afgezien daarvan wil ik heel graag even zien dat je "kinderen" definieert voor je dit soort uitspraken doet. Ik ken namelijk genoeg jongeren in mijn vriendenkring die in dit soort kwesties gewoon onder het kopje "kinderen" gevangen worden, maar die omtrent de seksuele aspecten van hun leven echt niet meer naar pappie en mammie rennen. En wie dan die andere partij is in die aspecten doet er verder echt niet toe.

Goed, dan komen we uiteindelijk aan bij kinderen onder de 12 ofzo. Ik denk dat daar veel mensen (ook op dit forum) het met je eens zouden zijn geweest, ware het dat je je bewering iets subtieler gedaan had. Als je het onder het kopje lichamelijke beschadigingen over penetratie had gehad (wat je naar ik vermoed ook bedoelt) in plaats van over seks (een kus of een streling is namelijk ook al seks, en daar beschadig je niets mee), dan zullen weinig mensen je tegenspreken. En als je onder geestelijke beschadigingen praat over misbruik of over de schade die aangericht wordt door de reacties van de omgeving als het "uitkomt", dan is ook iedereen het met je eens. Maar gewoon botweg stellen dat elke vorm van seks op jeugdige leeftijd fysieke en psychische schade tot gevolg heeft lijkt me vrij kortzichtig.

Heb je zelf vroeger nooit geëxperimenteerd met seks met leeftijdsgenootjes? En ben je daar een slechter mens van geworden, met grote psychologische trauma's of lichamelijke beschadigingen? Lijkt me niet. Wat is er zo fundamenteel anders met een volwassene dat dat dan wel zo moet zijn in jouw ogen?

Ik heb al jarenlang gepleit voor het uitvoeren van echt, deugdelijk onderzoek op dit gebied. Dus onderzoek onder niet-veroordeelden.

Het zou onderzoek moeten zijn dat vergelijkbaar is met het onderzoek dat relatief uitgebreid heeft plaatsgevonden onder sexuele delinquenten, dus de mensen die wél zijn veroordeeld.

Maar dat onderzoek onder niet-veroordeelden is absoluut niet populair in de wetenschappelijke wereld. Reden: de wetenschappelijke wereld is allang niet écht onafhankelijk meer (vroeger wel), en daardoor moet de wetenschappelijke wereld zich onderwerpen aan het politieke klimaat.

En dat klimaat is buitengewoon ONgunstig.

En zo komt er nóóit duidelijkheid over wat er écht aan de hand is Sad

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.