Misbruiker Jeffrey vier jaar achter de tralies

Misbruiker Jeffrey vier jaar achter de tralies

(NB dit artikel werd door anoniem gepost als een reactie op een opinie-artikel elders op de site. Maar we zien het vooral ook als nieuws. Maarten - team pedofilie.nl)

Rotterdam - De man die vorig jaar september in Zwartewaal de 11-jarige Jeffrey mishandelde en seksueel misbruikte is woensdag door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs. Die straf is twee jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank achtte het misdrijf van M.G. 'onzegbaar gruwelijk'. ,,Dergelijke feiten veroorzaken op grote schaal gevoelens van angst en onveiligheid in het algemeen. Het is immers de vrees van iedere ouder dat zijn of haar kind zoiets overkomt'', aldus de president van de rechtbank mr. Van der Groen.

Jeffrey werd op 1 september door G. bij de Put van Heenvliet, een zandafgraving in Zwartewaal van zijn fiets getrokken. De Hellevoeter dwong de scholier zijn geslachtsdeel te laten zien. Ook moest Jeffrey G. aftrekken. Toen de jongen wegens schrok van een langsvliegende wesp en begon te gillen, sloeg G. hem met een steen meerdere malen op zijn hoofd. Hij liet de jongen gewond achter. Pas enkele uren later troffen omstanders Jeffrey aan.

Jeffrey liep door de klappen blijvend hersenletsel op. De artsen denken dat hij nooit meer thuis zal kunnen wonen. De familie had tijdens de behandeling van de zaak gevraagd om een finaciële tegemoetkoming voor de verzorging van Jeffrey. De rechtbank veroordeelde de verdachte tot het betalen van bijna 23.000 euro aan de Jeffrey's familie.

De Hellevoeter werd in 1985 ook veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Hij zat toen zes maanden in de cel. G. ging na zijn vrijlating meermalen de fout in. Zo is hem in 2000 op het politiebureau aangeraden hulp te zoeken voor zijn pedoseksuele neigingen. Hij was toen opgepakt voor potloodventen.

Ook na het misdrijf waarbij Jeffrey was betrokken, is G. doorgegaan met zijn handelingen. Pas halverwege februari 2004 arresteerde de politie G. naar aanleiding van de verklaring van Jeffrey en verschillende andere aangiftes. Tussen december en februari is viermaal aangifte gedaan tegen G. die jonge jongens vroeg hem oraal te bevredigen. G. bekende alle vier de misdrijven. In Hellevoetsluis ontstond na de arrestatie van G. in februari 2004 commotie toen bleek dat hij in de jaren 1992 in 1993 op de plaatselijke kinderboerderij had gewerkt.

Bron: Rotterdams Dagblad, 1 September 2004

Reacties

Deze man is pedofiel (voelde zich seksueel door kinderen aangetrokken), en laat daarmee mijns inziens zien hoe het in de slechtste gevallen met een pedofiel kan gaan. Ik vermoed dat hij om zijn geaardheid slecht geaccepteerd werd/wordt, met niemand er echt over kan praten, en dus niet goed wist wat hij er mee aan moest.

Ik ben bang dat dit soort mensen zullen blijven bestaan, zolang er in de samenleving geen openheid is voor het bespreken van pedofiele gevoelens, laat staan pedoseksuele neigingen.

Beste jorge,
Ik ben zelf ook pedosexueel, en helaas ook fout geweest met kinderen. En daarvoor gestraft.

Ik ben al lang bezig met hulp verlening, en dit helpt. (zolang je er zelf achter staat) natuurlijk.
Ik heb mijn pedosexuele gevoelens goed onder controle, en heb geen behoefde meer om nog kinderen te misbruiken. En blijft alleen mijn pedofiele kant over, ik kan nu op een "normale" manier van kinderen genieten zonder er iets mee te willen doen. Er is heel goede hulp voor te krijgen(GGZ) om met je pedosexuele gevoelens om te gaan. Zodat je wel van kinderen kan genieten, zonder ze daarbij lastig te vallen

..is dat er een leger aan (gedwongen) hulpverlening klaarstaat voor ZODRA het fout is gegaan. Wat Jorge bedoelt is dat best een aantal zaken voorkomen kunnen worden als er VOORDAT er iets fout gaat normaal over de gevoelens gepraat kan worden zonder dat je vaak meteen voor potentiële kinderverkrachter wordt aangezien.

Ik kan prima van kinderen genieten zonder ze daarbij lastig te vallen. Ik voel ook totaal geen behoefte ze te misbruiken. Toch kan ik beter niet van de daken roepen dat ik pedofiel ben. DAT is het probleem waar veel pedofielen mee zitten.

Tim

Hoi René,

Allereerst vind ik het goed om te horen dat de hulpverlening voor jou zo goed is geweest. Vaak hoor ik slechte verhalen over hulpverlening, maar gelukkig hoor ik ook best vaak goede verhalen, die gek genoeg (!) altijd een stuk concreter zijn!

Maar waar ik op doelde is dat hulpverlening niet nodig zou hoeven zijn, wanneer een pedofiel iemand gewoon over zijn gevoelens kan praten en zich daar niet slecht om hoeft te voelen en zich er niet voor hoeft te schamen. Wanneer je er niet alleen voor staat kom je in een heel andere situatie, waarin de kans dat je de fout in gaat gewoon vele malen kleiner is. Misbruik zal er allicht niet door verdwijnen, maar het zou zeker een stuk minder worden, bovenop gewoon een stuk rechtvaardigheid voor mensen met pedofiele gevoelens.

Zodat je wel van kinderen kan genieten, zonder ze daarbij lastig te vallen MAAR juist goed voor ze te zijn EN zonder daarbij lastig gevallen te worden...!

,,Dergelijke feiten veroorzaken op grote schaal gevoelens van angst en onveiligheid in het algemeen. Het is immers de vrees van iedere ouder dat zijn of haar kind zoiets overkomt'', aldus de president van de rechtbank

Onzegbaar gruwelijk, dat vind ik ook. Een ieder vraagt zich terecht af wat mensen tot zulke daden beweegt. Ik heb geen inhoudelijke kennis over zijn psychiatrisch rapport, maar het lijkt me duidelijk dat deze man behoorlijk ziek is. Het lijkt me tevens duidelijk dat zijn pedofiele geaardheid nooit uitsluitend de oorzaak kan zijn. Het is dan ook jammer dat in de verschillende berichtgeving zijn seksuele voorkeur consequent als bijvoegelijk naamwoord gebruikt wordt om de man te benoemen.

Het kan gewoon niet, dat uitsluitend een pedoseksueel verlangen leidt tot dergelijke gruweldaden. Het is namelijk primair een geweldsdelict tegen een weerloze minderjarige en het heeft niets te maken met geaardheid of identiteit. Geaardheid en seksuele voorkeur kunnen echter wel een relevante faktor zijn in verband met het onstaan van de ziekelijke stoornissen die hebben geleid tot het plegen van deze delicten. Het onstaan van pedo-seksuele obsessies hoeft overigens niet het logische gevolg te zijn van een verdrukte pedo-filie, maar het zou me niet verbazen als dit in deze zaak een rol speelt.

Hoe dan ook is het een zaak met ongelofelijke schade, natuurlijk het meest voor Jeffrey en zijn familie, maar ook voor het algemene gevoel van veiligheid. Het heropenen van een nieuwe heskenjacht op pedofielen lijkt me de meest voorspelbare maatschappelijke reactie, maar jammergenoeg werkt dit soort praktijken alle vormen van gewelddadige uiting in de hand, dus ook die tegen kinderen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.