België wil 'beroepsverbod' veroordeelde pedofielen

Bron: Nu.nl, 27 oktober 2004

LUXEMBURG - België wil dat veroordeelde pedofielen als de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret niet langer in bepaalde beroepen aan de slag kunnen, zoals conciërge op een school. De Belgische justitieminister Onkelinx heeft de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, gevraagd zo'n bepaling op te nemen in EU-regels.

Door het Belgische verzoek was dinsdag in Luxemburg geen besluit te nemen door de EU-ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over een grensoverschrijdend strafregister voor veroordeelden. De Europese Commissie moet nu eerst uitzoeken of de Belgische wens een haalbare kaart is. Dinsdag had eigenlijk het principebesluit moeten vallen om zo'n Europees register in te voeren.

Fourniret

Fourniret verhuisde na het uitzitten van een straf wegens pedofilie begin jaren negentig van Frankrijk naar België, waar hij als conciërge aan de slag kon op een school. Vanuit België pleegde hij ook negen moorden in Noord-Frankrijk en de Belgische Ardennen. Volgens Onkelinx was er beter toezicht geweest op Fourniret als de Franse autoriteiten de Belgische justitie op de hoogte hadden gesteld van zijn veroordeling.

EU-register

Zij pleitte daarom al eerder voor een EU-register, waarin namen van veroordeelden zijn opgenomen. Justitiële autoriteiten kunnen door raadpleging daarvan sneller duidelijkheid krijgen over veroordeelde criminelen die in een andere Europese lidstaat gaan wonen. Onkelinx voegde daar dinsdag haar verzoek voor een lijst met te verbieden beroepen voor bepaalde veroordeelden aan toe.

Reacties

Jammer dat je door het zo te schrijven direct een verband legt tussen pedofielen en kindermoordenaars en verkrachters dat doet de maatschappelijke visie op het begrip pedofilie geen goed!!! Schrijf liever over een kindermoordenaar en over veroordeelde pedosexueelen. Dan maak je het onderscheid en begrijpen mensen hun buurman wat beter als hij er vooruit komt dat hij pedofiele gevoelens heeft. In plaats van dat ie een paar stenen door zijn ruit krijgt. Mischien deed je het onbewust. Je bent toch een van de moderators hier?
Maar een ieder die het dit artikel leest, leest: oh pedofielen en kindermoordenaars, 1 pot nat. Of ben ik nu aan het zeuren?

Het enige dat Patrick heeft gedaan is een artikel letterlijk overnemen. Hij heeft dus helemaal niets geschreven en de suggestie dat hij iets anders had moet schrijven is dus bijzonder vreemd.

Op het moment dat iemand een artikel van een bepaalde bron overneemt dan mag hij/zij daar helemaal niets aan aanpassen. Dat wel doen zou ofwel een vorm van bedrog zijn (in het geval men nog steeds de bron vermeld) of een vorm van plagiaat (in het geval men de bron niet vermeld en men dus suggereert dat de tekst van eigen hand is).

Ik ben het wel met je eens dat de schrijver van dat stuk (dus niet Patrick) een fout maakt die ook vele anderen maken door te schrijven dat Michel Fourniret een pedofiel is. Hoewel het best wel zou kunnen dat hij pedofiel is (er zijn ook rotzakken onder de pedofielen) heeft het gebruik van dat woord geen echte meerwaarde in dat artikel en betwijfel ik dat de schrijver van het artikel over de juiste gegevens beschikt om over de seksuele geaardheid van Michel Fourniret te oordelen.
Een foutief of suggestief woordgebruik in een artikel lijkt me op zich geen voldoende reden om het artikel niet te plaatsen op deze website.

Bedankt voor je correctie ik vat m nu......sorry patrick.

Citaat:

Fourniret verhuisde na het uitzitten van een straf wegens pedofilie begin jaren negentig van Frankrijk.

Haha, gelukkig hebben ze mijn adres nog niet achterhaald of is pedofilie alleen strafbaar in Frankrijk. :SLOL:

Sorry van de reactie ik kan het niet laten bij zo'n achterlijk geschreven over een onderwerp wat best interressant kan zijn een opmerking te maken.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.