Krimpenaar misbruikt dochter vanaf babytijd

Ik ben zeer verbaasd te lezen dat er ook pedofielen* zijn die zich vergrijpen aan hun eigen drie dagen oude dochtertje... Wat zijn daar jullie gedachten over?
Ik vind het overigens een prettig objectief artikeltje.

* Ik neem tenminste aan dat deze man pedofiele gevoelens heeft, en dat daar zijn pedoseksuele handelingen uit voortvloeien. Een beetje een gok, maar anders is de discussie zo saai Smile

Krimpenaar misbruikt dochter vanaf babytijd
Van onze verslaggever

ROTTERDAM - De Rotterdamse justitie verdenkt een 46-jarige man uit Krimpen aan den IJssel van seksueel misbruik van zijn dochter vanaf haar geboorte. Dat blijkt uit de dagvaarding voor de rechtszaak, die op 14 maart begint.

Het kind werd op 8 november 1995 geboren, drie dagen later zouden de seksuele handelingen zijn begonnen. Negen jaar lang, tot december 2004, stak hij met regelmaat zijn geslachtsdeel in haar mond of vagina, likte haar genitaliën en stak zijn vingers in haar vagina. Ook kwam hij klaar op het lichaam van zijn dochter.

Volgens het Rotterdamse Openbaar Ministerie kwam de politie de Krimpenaar op het spoor na een anonieme tip over het misbruik van de dochter. Een eerste onderzoek leverde 'ruim voldoende bewijs' op om de man aan te houden.

Tijdens de verhoren bekende hij het misbruik. Verder bekende hij tussen 1988 en 1991 tevens drie nichtjes te hebben misbruikt, van wie er een aan zijn zorg was toevertrouwd. 'Die meisjes waren ten tijde van het misbruik tussen de 10 en 17 jaar oud', aldus het OM.

De advocaat van de Krimpenaar zegt dat de man zich al eerder uit eigen beweging bij hem meldde. Hij had zijn levensverhaal op papier gezet en wilde schoon schip maken. 'Hij heeft uiteraard veel spijt. Het zijn dan ook vreselijke zaken', zegt de advocaat.

Reacties

* Ik neem tenminste aan dat deze man pedofiele gevoelens heeft, en dat daar zijn pedoseksuele handelingen uit voortvloeien. Een beetje een gok, maar anders is de discussie zo saai Smile

En dat is net hetgeen ik in vraag stel. Dat er sprake is van pedoseksueel gedrag is duidelijk, maar is hier ook sprake van pedofiele gevoelens? Handelde deze man vanuit zuiver seksuele verlangen of ook vanuit pedofiele verlangens? Ik ben op basis van deze beperkte informatie geneigd te denken dat er geen sprake was van 'pedofiele gevoelens'.

Eerst even een toetsing aan mijn eigen definitie van pedofilie:
'Pedofilie is het zich op intiem-relationeel gebied aangetrokken voelen tot niet-meerderjarigen van aanzienlijk lagere leeftijd'.
Is hier sprake van een op intiem-relationeel aangetrokken voelen? Afgaande op de beperkte informatie lijkt het contact erg seksueel-intiem te zijn geweest. Hoewel ik het niet kan uitsluiten dat het er wel was blijkt er van 'relationele verlangen' en 'niet seksuele intieme contact' weinig sprake te zijn geweest.
Volgens mij gaat het dus om zuiver pedoseksueel contact dat vele oorzaken kan hebben maar is er geen reden om over pedofilie te spreken.

Als ik nu de door de makers van deze site gehanteerde definitie gebruik:
Het hebben van een liefdesverlangen gericht op prepuberale kinderen, dat de voorkeur heeft boven omgang met volwassenen.

Uitleg: Pedofilie is een seksuele geaardheid, die inhoudt dat een volwassen persoon zich (ook seksueel) aangetrokken voelt tot kinderen die nog niet in de puberteit zijn (dus tot gemiddeld 12 á 13 jaar oud). De persoon koestert sterke gevoelens van liefde voor deze kinderen, waar hij of zij in de meeste gevallen meer prioriteit aan geeft dan de behoefte aan omgang met andere volwassenen.

Tja, wat het seksuele verlangen betreft klopt het hier misschien wel. Als is niet uit te sluiten dat de seksuele gevoelens van deze man niet voortkwamen uit seksuele aantrekking tot baby's en kinderen maar wel uit het gevoel van macht over weerloze slachtoffers.

Ik kan natuurlijk niet uitsluiten dat er ook sprake was van liefdesgevoelens maar dat dat gewoon niet blijkt uit dat artikel maar ik zou het woord pedofiel hier dus niet zomaar gebruiken.

Zelf als er sprake zou zijn van reële liefdesgevoelens en dus pedofiele gevoelens voor de betrokken kinderen dan is er voor mij nog duidelijk sprake van misbruik. Vermits ik 'initiatief van het kind' sowieso als een van de belangrijkste (maar niet enige) voorwaarde zie om seksueel contact met een kind acceptabel te maken is hier voor mij duidelijk sprake van onacceptabel gedrag. Een baby kan immers eenvoudig weg geen initiatief nemen in de beschreven seksueel handelingen.

Wat zal ik blij zijn als ze hier in nederland de doodstraf weer invoeren!!!
Het kan er bij mij niet in dat dit een ziekte is, deze mensen zijn spontaan gek.
Hoe kan je in godsnaam lustgevoelens krijgen op zo'n klein kindje, het meisje is voor haar leven getekend!!!
Heb dit zelf ook van dichtbij mee gemaakt in mijn vriendenkring,daar misbruikten de opa jarenlang zijn kleinkinderen omdat zijn vrouw al jarenlang geen sex meer wilden.
Dat was dan ook zijn excuus, hij had zeker nog nooit van prostituees gehoord.
Van mij mogen ze ter dood veroordeeld worden,maar zolang dit niet in nederland is toegestaan, mogen ze deze mensen van mij opsluiten in een cel zonder ramen en zonder luxe en de sleutel weg gooien.

Zoiets was ook mijn reactie eerlijk gezegd, op de kanonnade over ziekte, gekte en de doodstraf na...

Van mij mogen ze ter dood veroordeeld worden,maar zolang dit niet in nederland is toegestaan, mogen ze deze mensen van mij opsluiten in een cel zonder ramen en zonder luxe en de sleutel weg gooien.

Ergo de doodstraf geven, heel goed meneer/mevrouw de Anoniem Smile

Luister allemaal, ik heb een dochtertje van bijna 2.
Ben verschrikkelijk gek met die kleine meid. Zoveel onschuld, en wat een liefde kan zo'n meisje je geven. Ik kan mij dus ook niet voorstellen dat er vaders zijn die geen wraakgevoelens hebben naar de daders van hun mishandelde kinderen.
Gasten als dutroux en die andere belgische gek, jesus! Die vaders moeten toch helemaal door het lint gaan?!?!?!?!?!?!??!!

Met andere woorden
Als iemand maar ook 1 vinger naar mijn dochter uitsteekt,
voor welke sexuele handeling dan ook.
Dan moord ik alle pedofielen uit! Geen dreigement, maar een belofte!
En er is geen instantie, beveiliging of politieteam die me tegenhoud!

En geloof me, ik doe het.....................

Luister mevrouw,

U zou alle pedofielen uitmoorden, want er zijn wel pedofielen die dat soort dingen doen. Maar er zijn ook mensen die van chocolade houden die kinderen misbruiken, waarom moordt u dan niet alle mensen die van chocolade houden uit?

Er zijn wel moeders die hun kinderen misbruiken, als ik een moeder aantref die haar kind misbruikt ga ik alle moeders uitmoorden, jou dus ook. (grof? bedreiging? Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper!)

Denk toch na...

Hey trutje,

Sinds wanneer is Tony een vrouwennaam?

Ik ben VADER!

En iemand die van chocolade houd, en een kind sexueel misbruikt.
Is niet iemand die van chocolade houd, maar een pedofiel.

En een pedofiel is iemand die een sexuele voorkeur naar kinderen heeft.
En er komt een moment dat die sexuele drift niet in de hand te houden is, en deze dan toch probeert om zo'n kind psychologisch p te overtuigen dat het normaal is om sex met een volwassen iemand te hebben.
En de gevolgen daarvan zijn niet te overzien voor het kind en gezin.
BEGRIJP JE?

Dus nogmaals, ben je een pedofiel? Kom nooit aan mijn kind.
want je zou willen dat je nooit geboren was!!!!!!!!!

Zucht... ik word echt een beetje moe van mensen die menen alles te kunnen vertellen over pedofilie zonder dat ze er ook maar iets van weten. Verdiep je eerst eens in het onderwerp voor je zomaar allerlei zinloze bedreigingen over mensen heen blaat, ik ga jou toch ook niet zomaar lopen bedreigen omdat je misschien wel een verkrachter bent?!

Nee, je zult je de moeite wel besparen, waarom zou je willen begrijpen wat pedofilie is? Dan bij deze een hele korte boodschap:

Kindermisbruik en -verkrachting is NOT-DONE! Kindermisbruikers en -verkrachters moeten ze zwaar bestraffen. Maar het is zinloos om alle pedo's daarvan te beschuldigen, omdat je daar geen enkele aanwijzing voor hebt, net zo min als dat je alle hetero's of alle homo's ervan beschuldigt misbruikers en verkrachters te zijn.

zeg jorge jij heb zeker geen kinderen he!
als die man het nou zelf heeft toe gegeven vind jij dat dan normaal?
ik niet
heb je er wel eens over na gedachtdat die kinderen hun leven is verwoest
homo,lesbo,bi dat moeten ze zelf weten maar niet met kinderen en trouwens ook niet met beesten
berdina

Tralala... Zoals ik in een andere thread al schreef: ga nu eerst eens lezen, dan nadenken en dan je mening geven, en dan zal ik graag met je verder in gesprek gaan.

Vader, ik stel voor: ga eens voor je kind en gezin zorgen in plaats van mensen bedreigen, die je niet eens kent, van achter je computertje.

Een pedofiel die mij vertelt hoe ik voor mijn kind moet zorgen?

Daar komt bij dat ik nog nooit een mens bedreigd heb.
En nogmaals, mocht het nodig zijn (goed lezen hè) dan kom ik achter je aan,
dat is geen dreigement.
Zelfs als je "gewoon een aardige vriend" zou zijn, vertel ik je dat je bij mijn kind weg moet blijven, en dat heb je te respecteren, snap je dat?

En daar heb ik mijn "computertje" niet voor nodig..........

Wat ik snap is dat je van je kind houdt en het wil beschermen.
Met je belachelijke strategie - als een kip zonder kop, mensen waarvan JIJ denkt dat ze je kind zouden willen lastig vallen, vertellen dat je achter ze aan komt - wens ik je nog veel succes. Ik ben in ieder geval blij dat je mijn vader niet bent.

Tony wat is jou definitie van het woord bedreigen? Want jij kwam voor mij anders aardig bedreigend over. Ik kan het natuurlijk verkeerd geinterpeteerd hebben.

En er komt een moment dat die sexuele drift niet in de hand te houden is

Dit lijkt wel erg veel op projectie. Want ik heb mijn seksuele driften wel prima onder controle hoor.

Heeft iemand (lees: moderators en met name de beheerder van de server (Roderik als ik me niet vergis?)) er bezwaar tegen als ik deze botte klootzak aanmeld bij het Meldpunt Discriminatie Internet? Want sorry hoor, vader of geen vader, en ik kan me de angst heel goed indenken, maar dit vind ik zo'n onpijlbaar lompe posts... Deze man moet maar eens heel goed na gaan denken over vrijheid van seksuele voorkeur, discriminatie, groeperingen over één kam scheren, en zijn eigen angsten en projecties. En misschien dat een bekeuring daarbij kan helpen.

Ik weet alleen niet of zo iemand strafrechtelijk vervolgd zal worden, of dat het MDI alleen aan P.nl vraagt om de post te verwijderen... Jullie mening alsjeblieft...

Nogmaals, ik heb helemaal niemand bedreig.
Volgens mij lezen jullie alleen wat je wilt lezen.
En verder heb ik alleen mijn mening geuit.
Ik heb alleen maar gezegd dat "als" een pedo aan mijn kind komt.
En niet alleen pedo's, maar iedereen.
Maar dit is nu eenmaal een pedoforum he.

Maar goed, als je jezelf bedreigd voelt dan
voel je je schuldig of je interpeteerd het verkeerd.
En mij aangeven? Wegens discriminatie? Dus dat is wat ik doe, jullie discrimineren?
Hou toch op joh.........

Overigens ben ik een prima vader JA!

Je hoeft jezelf toch niet te verdedigen?
Misschien voel je je wel schuldig ... Tongue

Tja, misschien ben je een goede vader. Ik oordeel niet snel over mensen die ik totaal niet ken. (Beschouw dat ook maar als een tip!) Maar indien je in je vaderschap evenveel agressie laat blijken als in je posts op dit forum dan stel ik me toch wel vragen.

En los van je al dan niet aanwezige kwaliteiten als vader, als eerlijke intelligente gesprekspartner scoor je erg slecht.

Ik kan trouwens een poging doen om op de inhoud van je posts in te gaan. Maar dat worden duidelijk parels voor de zwijnen. Uit al je reacties blijkt toch dat je hier niet met een luisterend oor aanwezig bent maar enkel je vastliggende mening komt verkopen. En dat mag dan je recht zijn, verwacht niet dat ik dan veel energie steek in het beantwoorden van je vragen of reageren op je opmerkingen.

(Mijn rationeel denkvermogen is nog prima hoor.)

be·drei·gen (ov.ww.)
1 dreigen kwaad te berokkenen

drei·gen2 (ov.ww., ook abs.)
1 iets slechts of vervelends in het vooruitzicht stellen => bedreigen

Bedreigen = in het vooruitzicht stellen om iemand kwaad te berokkenen.

Als iemand maar ook 1 vinger naar mijn dochter uitsteekt, voor welke sexuele handeling dan ook. Dan moord ik alle pedofielen uit!

Lijkt me een in het vooruitzicht stelling van het berokkenen van kwaad, of niet soms? Dus je bedreigt wel degelijk, en je scheert meer dan overduidelijk alle pedofielen over één kam, wat over het algemeen bekend staat als discriminatie.

Ik ben géén pedofiel, ben zéér goed in het interpreteren van de meningen van mensen, en voel me alleszins niet bedreigd door een anonieme lafaard met de intellectuele vermogens van een aap. Ik kan het simpelweg niet uitstaan dat er mensen zijn die op zo'n ongelofelijk lompe manier met andere mensen omgaan!

Dus laat mij nu even een stukje dreigen: [knip- concrete bedreiging weggehaald - team.]

Uhm, ik ben wel pedofiel en dit stel ik toch niet helemaal op prijs.
Sorry, maar ik bedoel je kan niet hetzelfde als hij gaan doen - bedreigen, vind ik.
Bedankt wel voor je reactie en omdat je het wil opnemen voor ons. Smile

Persoonlijk neem ik tony niet zo serieus. Dat doet hij met zichzelf niet eens... Zijn angst/boosheid/onwetendheid kan ik me allemaal wel voorstellen maar ik vind het vooral erg jammer dat hij daar zo aan vast houdt.

Maar ik voel me dus niet eens aangesproken door hem. Hij heeft het niet tegen mij, maar tegen het niet kloppende beeld wat hij heeft van mij in zijn hoofd. Helaas....

Over een kam scheren is juist alles behalve discriminatie, want je maakt dan juist GEEN onderscheid tussen verschillende personen. Wat je bedoelt is waarschijnlijk generalisatie.

Hmm, sorry mensen, ik was een beetje uit mijn slof geschoten gisteravond Smile. Jammer dat er geknipt moest worden...

Maar goed, dat neemt verder niet weg dat ik het geen doen vind om mensen zo te behandelen als Tony doet, en dat hij dat dan ook best mag horen. En mijn bedreiging ging over aangeven bij het MDI, waar ik het eerder over had, onder het motto van "wie niet horen wil moet maar voelen" misschien... 't Is niet zo dat ik stenen door ruiten wilde gaan gooien of fietsenschuurtjes in de hens wilde gaan steken, zoals men wel eens bij pedofielen placht te doen, of hem met de dood bedreigde, zoals hij zelf graag schijnt te doen. Dus "hetzelfde als hij gaan doen" zou ik het niet willen noemen... Wink

En nog even over kammen en scheren: Als ik bijvoorbeeld roep dat alle Turken [vul hier een belediging naar keuze in] zijn, dan ben ik toch Turken over één kam aan het scheren? En dan ben ik toch ook aan het discrimineren..? Of heb ik hier de betekenis van over één kam scheren niet helemaal goed?

Velen beweren 'genuanceerd' te denken over seksuele contacten tussen volwassenen en kinderen, waarmee ze meestal bedoelen dat ze niet iedereen over één kam willen scheren.

Misschien heeft de pedofiel inderdaad recht op zijn seksuele geaardheid. Je kunt je erotische voorkeuren natuurlijk ook niet sturen. en wie toevallig op kinderen valt, kan daar ook niets aan doen. Helaas is het niet zo dat een pedofiel zijn seksuele behoeften daadwerkelijk kan bevredigen. Ik ben er van overtuigd dat de seksuele relatie tussen een volwassene en een kind per definitie ongelijkwaardig is, en het is niet goed voor een kind in zijn ontwikkeling, omdat hij wel erotische gevoelens heeft, maar op een heel ander niveau dan de volwassene.
Daarom denk ik dat pedofielen geneigd zijn kinderlijke uitingen van erotische aard te interpreteren als een behoefte aan seks.
Wanneer iemand uitsluitend opgewonden kan raken van lichamelijke contacten met kinderen, dan heeft hij pech gehad en zal zich moeten behelpen met fantaseren en masturberen.

Ik heb ook het idee dat de pedofielen in dit forum graag zeggen dat de maatschappij uit preutsheid geneigd is de seksualiteit van kinderen te ontkennen. Net zoals vroeger homoseksualiteit werd veroordeeld.

Ik heb in ieder geval nog nooit een kind horen fantaseren over zijn buurman of pianoleraar.
Dus als het inderdaad bij fantaseren en masturberen blijft.
Heb ik er geen problemen mee.

Misschien dat ik na het lezen van bovenstaand bericht enigszins wat ongenuanceerd uit de hoek kwam. Maar dat was puur een emotionele uiting.

En ik denk dat deze discussie daardoor wat uit de hand gelopen is.

Maar ik blijf wel bij mijn standpunt, wee degene die zijn handjes niet kan thuishouden bij mijn dochtertje.

Daarom denk ik dat pedofielen geneigd zijn kinderlijke uitingen van erotische aard te interpreteren als een behoefte aan seks.

Lang niet iedereen doet dat hoor. Ik denk zelfs (mag hopen) het merendeel niet.

Ik heb ook het idee dat de pedofielen in dit forum graag zeggen dat de maatschappij uit preutsheid geneigd is de seksualiteit van kinderen te ontkennen. Net zoals vroeger homoseksualiteit werd veroordeeld.

Hm, raar. Ik geloof niet dat dit de algemene mening is van de posters hier. Ik weet dat er wel fora zijn waar dat wel zo is ja, maar niet hier toch?

Maar ik blijf wel bij mijn standpunt, wee degene die zijn handjes niet kan thuishouden bij mijn dochtertje.

Dat lijkt me niet meer dan logisch (en na 10x weet iedereen hier dat ook wel ja)

--
The problem with people is that they're only human...

Dit gesprek gaat gelukkig de goede (=rationeel en open) richting uit. Op zich vind ik het spijtig dat het gesprek vaak weer uitkomt op het 'moet seks kunnen' gesprek. Want niettegenstaande mij seksuele verlangens en gedachten vind ik het helemaal niet de belangrijkste discussie. Ik ga er immers van uit dat de kans dat ik ooit in een situatie kom dat ik naar eer en geweten wel zou ingaan op seksuele initiatieven van een niet-meerderjarige bijzonder klein is.
Voor mij gaat aanvaarding van pedofilie dan ook helemaal niet over de aanvaarding van pedoseksualiteit maar in de eerste plaats over de aanvaarding van 'het pedofiel zijn'. Als pedofielen gewoon open zouden kunnen zijn over hun pedofiele gevoelens zonder daar zonder meer voor veroordeeld te worden zou ik dat een heel grote stap vooruit vinden. Een stap waarvan ik overtuigd ben dat iedereen er beter van wordt. Niet alleen de pedofielen zelf, maar ook de kinderen, ouders, ... eigenlijk heel de maatschappij. Van het 'dwingen' van mensen tot het verzwijgen van hun gevoelens is denk ik nog nooit iemand beter geworden. En ook van het bij voorbaat demoniseren van deze groep mensen.

Maar als het dan toch over de grenzen van aanvaardbaar intiem contact tussen volwassene en kinderen gaat denk ik ook dat er vaak veel te zwart-wit gedacht wordt. Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen zijn die denken dat 'alles (van seksueel contact) fout en traumatiserend' is voor iemand van 15 jaar en 11 maanden en 'alles moet kunnen' als iemand 16 jaar is.

(Ik knip en plak even een stukje uit een andere post van mij om onnodig typwerk te voorkomen)

Maar waarom denk je dat seks op geen enkele manier in de ontwikkeling van (sommige) kinderen past? Gaat het hier niet om een gevoelsmatige reactie en niet om een rationeel onderbouwde stelling?
Ik ben er immers helemaal niet zo van overtuigd dat alle kinderen per definitie niet 'klaar zijn' voor bepaalde vormen van seksuele contact. Ik ben er wel van overtuigd dat het in de huidige maatschappij opgaat voor de grote meerderheid van de kinderen en dat er andere bijzonder goede redenen zijn om in het huidige klimaat geen seks te hebben met kinderen. Maar ik geloof niet dat alle kinderen een duidelijk grens trekken tussen 'gewoon' (wat dat ook mogen zijn) intiem contact en 'seksueel contact'. Bovendien geloof ik niet dat seks van nature schadelijke is voor een kind of het niet om kunnen gaan met seksuele contacten inherent is aan het kind zijn.
Waarom zouden bepaalde dingen wel kunnen en niet schadelijk zijn met leeftijdgenoten maar zou het opeens slecht of traumatiserend zijn als dezelfde dingen met een volwassenen worden gedaan?
Waarom mag een kind werkelijk alles leren van een volwassene behalve seks?

Omdat ik denk dat kinderen daar zelf op een speelse manier met leeftijdgenoten moeten achterkomen.

Ik begrijp wel dat een grens moeilijk te trekken is.
Want ik ken ook meisjes die bijna 16 zijn, en ik denk dan ook wel eens oefff.... die mag er zijn, meteen denk ik erachteraan:
Ben benieuwd hoe ze eruit ziet wanneer ze 18 is.

Ik denk dat je ongeveer zelf wel kunt aanvoelen wanneer iets kan en mag of niet.

Toevallig ken ik een meisje van 15, zij is een dochter van vrienden van mij.

En ze is het altijd gewend geweest om tegen mij aan te kroelen.
En ze is ook erg amicaal wat aanrakingen betreft. Altijd nog op een kinderlijke manier natuurlijk.
Onlangs heb ik haar verteld dat ze daar nu wat te oud voor wordt en dat ik dat liever niet meer had. Omdat ze er nu als een echt vrouwtje gaat uitzien, en ik vind dat ze dit soort dingen nu met haar leeftijdsgenootjes moet doen.

Ondanks dat ik er niks achter zoek,
voel ik me toch wat ongemakkelijk in zo'n situatie.

Omdat ik denk dat kinderen daar zelf op een speelse manier met leeftijdgenoten moeten achterkomen.

Ok, je denkt dat, maar waarom denk je dat? Je hoeft misschien op zich niet meer redenen te hebben. Maar ik vind dat op het moment dat je mensen begint te veroordelen dat enkel een gevoel een slechte beoordelingsbasis is. Heb je rationele argumenten die aantonen dat dat de enige juiste manier is?
Ook van de wetgevende macht verwacht ik dat ze zich op meer baseren dan 'een gevoel'. En toch krijg ik de indruk dat die grens van 16 jaar bijna volledig gevoelsmatig getrokken wordt.

Ik denk dat je ongeveer zelf wel kunt aanvoelen wanneer iets kan en mag of niet.

Ja, en dan denk ik dat als al die heisa er niet zou zijn rond kinderen en seksueel contact, als de wetgeving anders zou zijn maar als vooral 'de maatschappij' er anders met om zou gaan en anders op zou reageren als er wel sprake is van seksueel contact dat er zeker -16-jarigen te vinden zouden zijn die geen problemen zouden hebben met seksueel contact met een meerderjarige.
En ik ben er van overtuigd dat een deel van de huidige trauma's net worden veroorzaakt of versterkt door de hysterische manier waarop gereageerd wordt als blijkt dat een kind seks heeft gehad met een volwassene. Of dat kind dat nu wilde of niet doet er zelf niet toe in de huidige maatschappij en voor de huidige wetgeving.

Beschouw dit niet als een pleidooi voor seks met kinderen, net zomin als een ontkenning van het bestaan van seksueel misbruik. Maar ik denk wel dat men die rigide grens van 16-jaar in vraag moet durven stellen en moet durven zoeken naar manieren om kinderen evengoed te beschermen tegen seksueel misbruik zonder een zwart-wit grens te hanteren. Deze grens criminaliseert nu soms mensen terwijl dat dat volgens mij nergens voor nodig is.

Het feit dat in bepaalde Europese landen de grens op 14 wordt getrokken en in bepaalde andere landen de lat op 18 jaar is gelegd zegt volgens mij voldoende over de relativiteit van die grens van 16 jaar.

Even nog een persoonlijke noot om aan te geven dat ik, hoewel ik wel over dit thema praat, er persoonlijk geen extreem belang aan hecht. Zelf als de grens op 10 jaar had gelegen dan had dit voor mijn persoonlijk tot nu toe geen enkel verschil gemaakt. Het is niet zo dat dat enige invloed zou hebben gehad op mijn contacten met kinderen tot nu toe.

Onlangs heb ik haar verteld dat ze daar nu wat te oud voor wordt en dat ik dat liever niet meer had.

En vind je zelf niet erg dat je aangeeft dat wat ze deed eigenlijk niet meer ok was? Ik ken haar niet en misschien heeft ze er geen enkel probleem mee, maar door andere kinderen zou dat zelf als een serieuze afwijzing kunnen aangevoeld worden of de nodige schuldgevoelens kunnen opleveren. ("Hé, wat ik al die jaren deed was blijkbaar 'fout'.")
En vind je werkelijk dat wat ze deed fout is omdat ze een bepaalde leeftijd heeft bereikt? Waarom was dat een half jaar daarvoor niet verkeerd en nu opeens wel? Of heb je het haar verteld omdat je schrik hebt voor wat de buitenwereld zou kunnen gaan denken?

Ondanks dat ik er niks achter zoek,
voel ik me toch wat ongemakkelijk in zo'n situatie.

Maar hoe voelt zij zich daar bij?

"En ik ben er van overtuigd dat een deel van de huidige trauma's net worden veroorzaakt of versterkt door de hysterische manier waarop gereageerd wordt als blijkt dat een kind seks heeft gehad met een volwassene."

Ik denk dat ik je daar absoluut gelijk in moet geven.
Maar dat geld overigens voor alle trauma's.

"En vind je zelf niet erg dat je aangeeft dat wat ze deed eigenlijk niet meer ok was? Ik ken haar niet en misschien heeft ze er geen enkel probleem mee, maar door andere kinderen zou dat zelf als een serieuze afwijzing kunnen aangevoeld worden of de nodige schuldgevoelens kunnen opleveren."

Dat zou kunnen, maar zoals ik al zei: Je voelt zelf aan wat wel en wat niet kan.

"Waarom was dat een half jaar daarvoor niet verkeerd en nu opeens wel? Of heb je het haar verteld omdat je schrik hebt voor wat de buitenwereld zou kunnen gaan denken?"

Omdat een half jaar daarvoor er nog sprake was van een meisje van 15,
terwijl, zeker meisjes ineens heel snel kunnen zijn in het veranderen van meisje naar vrouw.

Ik denk dat ik je daar absoluut gelijk in moet geven.
Maar dat geld overigens voor alle trauma's.

Inderdaad. Wat voor mij een zeer goede reden lijkt om 'voorzichtiger' te reageren in zulke gevallen. En die voorzichtiger houdt volgens mij o.a. in dat 'het recht in eigen handen nemen' (hoe gevoelsmatig dat ook te begrijpen is) niet op zijn plaats is, net zoals het geen onderscheid maken tussen situaties waar sprake was van dwang en waar het seksuele contact vrijwillig was er ook geen goed aan doet.

Omdat een half jaar daarvoor er nog sprake was van een meisje van 15,
terwijl, zeker meisjes ineens heel snel kunnen zijn in het veranderen van meisje naar vrouw.

Maar ik krijg de indruk dat ze emotioneel helemaal niet zo erg veranderd is in het laatste half jaar en dat jouw beoordeling gebaseerd is op haar uiterlijke veranderingen. Is het juist om haar andere grenzen op te leggen omdat ze nu borsten heeft en een half jaar geleden niet?
Ik kan me de moeilijkheid van die situatie wel enigszins voorstellen maar blijft het vreemd vinden dat je beslissing niet gebaseerd is op 'hoe zij zich er nu of later bij zal voelen'.

Ik kan me de moeilijkheid van die situatie wel enigszins voorstellen maar blijft het vreemd vinden dat je beslissing niet gebaseerd is op 'hoe zij zich er nu of later bij zal voelen'.

Ik niet. Wel ergens een beetje jammer, maar niet vreemd.

Je hoeft niet per se altruistisch te zijn en altijd eerst aan de ander te denken.
Stel dat tony zich er zelf niet gemakkelijk bij voelt en het bv. niet kan plaatsen dat hij seksuele gevoelens voor die ontluikende jonge vrouw krijgt(*), en zich daar niet gemakkelijk bij voelt, is dat ook genoeg reden om zich anders op te stellen.

En dat is wel ergens een beetje jammer dat dat nodig is -- maar je kan ook niet verwachten dat iedere volwassene een knop kan omzetten die zijn seksuele gevoelens uitzet. Sommigen die daar weinig ervaring mee hebben, kunnen dat niet. Nou, dan is het ook goed om afstand te nemen.

(*) Dit heeft Tony overigens zelf niet gezegd... maar ik ga gewoon uit van een redenering die zo zou kunnen zijn.

Hahaha Smile
Mooi gezegd Roderik Wink Ik dacht zelf iets soortgelijks toen ik het las.

Omdat mijn morele gevoelt mij ingeeft dat kinderen sex moeten ontdekken met hun leefdtijdsgenoten.

Dat hoort bij hun puberteit, in de ontdekkingsfase.
Dat is precies wat ik al die tijd bedoelde met "goed praten"

En als 'mijn moreel gevoel' nu iets anders ingeeft? Ben ik dan plots een klootzak en jij iemand met hoogstaande waarden en normen?

Nochtans ben ik er nergens op uit kinderen schade toe te brengen en probeer ik in de mate van het mogelijke te voorkomen dat ik enig leed te weeg breng bij kinderen. En volgens mij slaag ik daar behoorlijk goed in.

Alleen geloof ik niet in een moreel zwart-wit denken. Er zijn geen duidelijke grenzen tussen 'volwassen' en 'kind' zijn, geen duidelijke grenzen tussen niet seksuele intimiteit en seks, geen duidelijke grens tussen 'leeftijdsgenoot' en 'niet leeftijdsgenoot', ... Daardoor is een uitspraak als 'kinderen moeten seks ontdekken met leeftijdsgenoten' bijzonder vaag, niet bruikbaar bij het maken van morele keuzes, het opstellen van wetgeving en niet geschikt als basis van morele uitspraken.
De uitspraak 'kinderen mogen ook seks ontdekken met volwassenen' is van eenzelfde type en is zonder onderbouwing niet minder 'waar' dan jouw uitspraak.

De basisvraag in de 'seks tussen een niet volwassene en een aanzienlijk ouder persoon moet kunnen-discussie' is volgens mij: 'is dit contact per definitie schadelijk of zijn er situaties te bedenken waarin zo'n contact met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door beide partijen (ook op termijn) als positief ervaren zou kunnen worden. Deze vraag zuiver op basis van gevoel beantwoorden zonder rekening te houden met de (beperkte) gegevens over de realiteit veroorzaakt volgens mij onvermijdelijk onrechtvaardigheid.
En als het antwoord ja is dan is dat voldoende om nuance in het denken over seksueel contact tussen een niet volwassene en een aanzienlijk ouder persoon aan te brengen.

Je uitspraak is vergelijkbaar met een uitspraak als "alle kraaien zijn zwart". Op het moment dat er 1 witte kraai bestaat is deze uitspraak onwaar.

Ik kan je alleen maar gelijk geven.

Maar gezien de oorspronkelijke houding/opinie van Tony in heel de discussie vond ik het toch nodig om aan te geven dat zijn houding niet vrij was van egocentrisme.
Ik zal proberen me genuanceerder uit te drukken. Ik vind het niet vreemd dat hij zijn beslissing niet (volledig) baseert op 'haar gevoelens', ik vind het wel vreemd dat hij (zeker na voorafgaande posts waarin hij alle pedofielen beschuldigde van extreme vormen van egocentrisme) de indruk geeft niet eens te hebben stilgestaan bij haar gevoelens en dus volkomen lijkt uit te zijn gegaan van zijn eigen gevoelens. Je kan stilstaan bij haar (mogelijke) gevoelens en dan toch nog in eer en geweten beslissen om te doen waar je je zelf het beste bij voelt. Maar 'ik blijf het vreemd vinden' dat hij (in dit concrete geval) niet eens heeft stilgestaan bij wat haar gevoelens mogelijk zouden kunnen zijn.

Waar het dus op neer komt is dat ik eigenlijk een egoist ben, omdat ik geen rekening hield met de eventuele "opgewonden gevoelens" van dat meisje?

Dat noem ik dus de boel verdraaien.
Kinderen horen dit soort dingen te ontdekken met leefdtijdsgenoten.
Daar komt bij, al zou ze 21 zijn, dan nog vind ik het persoonlijk niet normaal dat je als 45 jarige op een meisje van deze leeftijd valt.
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel, en je kunt best verliefd worden op iemand die 2x zo jong.

En ik geloof nooit dat een Volwassen persoon raakvlakken heeft met een kind, gezien de bagage die je als mens met je meedraagt op een bepaalde leeftijd.
En dit zijn toch wel heel belangrijke ingredienten voor het verliefd worden en ontstaan van een relatie.

Waar het dus op neer komt is dat ik eigenlijk een egoist ben, omdat ik geen rekening hield met de eventuele "opgewonden gevoelens" van dat meisje?

Helemaal niet!

Jij hebt helemaal nergens gezegd dat dat meisje eventueel "opgewonden gevoelens" had. Je zei zelf: "altijd nog op een kinderlijke manier, natuurlijk".
(Je gaat nu zelfs je eigen woorden verdraaien!)

Waar het op neer komt is dat JIJ niet meer tegen haar aan wilt kroelen terwijl zij dat op een hele normale manier nog wel wilt. Dat is tenminste wat ik in je posts lees.
En Seeking zei dat je in dat opzicht geen rekening houdt met haar gevoelens.

Waar het dus op neer komt is dat ik eigenlijk een egoist ben, omdat ik geen rekening hield met de eventuele "opgewonden gevoelens" van dat meisje?

Zoals Roderik al aangaf heb ik dat niet gezegd. Naar mijn gevoel is mijn post (zeker in combinatie met de reactie op Roderik's post) voldoende duidelijk.

Er is voor mij trouwens een heel groot verschil tussen 'egoïsme' en egocentrisme. Egoïsme vind ik nooit positief, egocentrisme is volgens mij soms zelf noodzakelijk.

Kijk, zo komen we ergens! Ik kan me je emotionele uiting heel goed voorstellen en vergeef je dat ook zonder meer. Hopelijk kun je je ook voorstellen dat zo'n emotionele uiting mij en anderen toch tegen het zere been schoppen, omdat ik me beschuldigd voel voor iets wat ik niet gedaan heb... pedo's krijgen altijd maar de schuld in de schoenen geschoven van allerlei leed dat veroorzaakt wordt door misbruik en verkrachtingszaken.

In grote lijnen kan ik me ook vinden in je bewoordingen van de laatste twee reacties. Al denk ik niet dat sex voor een kind per definitie slecht hoeft te zijn (maar dat vind ik dan weer niet echt ter zake doen omdat ik het wel met je eens ben dat je met minderjarigen gewoon geen sex moet hebben, zie ook de conclusie die helemaal onderaan in de FAQ staat).

Ook ik sta niet voor mezelf in wanneer ik iemand betrap die zich aan kinderen vergrijpt... Aan de andere kant sta ik dan wel weer klaar voor misbruikers die hun straf hebben uitgezeten, zij hebben vaak juist een stuk vriendschap nodig om te voorkomen dat ze nogmaals de fout in gaan.

En ik ben van mening dat jullie obsessie, jullie hersens dermate vetroebelen, dat je niet rationeel meer kunt denken. Want het is echt niet normaal dat je op kinderen valt.

Heeft niks met sexuele voorkeur te maken.
Er is ooit iets misgegaan met jullie.

Dat vind ik he, misschien een beetje kort door de bocht.

Dat vind ik he, misschien een beetje kort door de bocht.

Tja, misschien wel he, heb je wel vaker last van geloof ik. Beetje jammer dat je anderen daar dan mee lastig valt.

Fijn dat je er een woorden boekje bij hebt gepakt.

Maar goed ik neem mijn woorden terug.
Ik had het niet over pedo's, maar over "kinderverkrachters"

En iemand iets vervelends of slechts in het vooruitzicht stellen,
dat doe ik pas, wanneer iemand het gore lef heeft om zich te vergrijpen aan mijn dochter.
Dus mocht iemand zich bedreigd voelen, dan neem ik aan
dat deze persoon zich erg aangesproken voelt.

Ik vraag me alleen of jullie hier in dit forum kunnen begrijpen dat ouders
emotioneel reageren. Zeker als je bedenkt dat een onderwerp begint met een vader die zijn dochter van 3 dagen oud sexueel misbruikt.
Dan zou ik van jullie wel eens willen weten wat je daarvan vind en wat er met zo iemand moet gebeuren. Want dat heb ik eerlijk gezegd nog nergens gelezen.

Overigens, hoef je dat woordenboekje er niet bij te pakken.
Ik ben zelf redelijk capabel en intelligent genoeg.

Oef, eindelijk een meer doordachte post van je. Op het moment dat je het onderscheid begint te maken tussen een 'pedofiel' en een kinderverkrachter gaat het in de goede richting. Op het moment dat je alle pedofielen bedreigt (zoals je wel gedaan hebt in je vorige posts) bedreig je eigenlijk ook mij, en dat recht heb je gewoon niet. Daar is trouwens ook geen reden voor want ik vorm geen bedreiging voor kinderen, integendeel.

Kan ik je gevoelens tegenover kinderverkrachter begrijpen? Natuurlijk! Indien iemand één van de kinderen waar ik veel om geef zou misbruiken weet ik niet of ik nog voor mezelf zou instaan, hoewel ik op zich tegen het recht in eigen handen nemen ben.

Wat moet er dan gebeuren met zo iemand? Dat vind ik erg moeilijk te beoordelen aan de hand van de weinig informatie die men meestal krijgt als buitenstaander. Ik ben niet voor een wraakgericht gerechtssysteem, hoewel ik de wraakgevoelens bij de slachtoffers en verwanten wel begrijp. Het is voor mij duidelijk dat het allerbelangrijkste is dat zo'n dingen zo weinig mogelijk gebeuren en die man dus nooit in herhaling kan vallen. In sommige gevallen geloof ik dat levenslange opsluiting daarbij de enige manier is. In andere gevallen zal zo'n man na langdurige behandeling en met de nodige (levenslange) begeleiding wel terug een vrij leven kunnen leiden zonder een gevaar te vormen.

In ieder geval weet ik dat de media soms erg gevaarlijke informatiebronnen zijn. Want ik keur misbruik nooit goed en seks met een baby is volgens mij altijd verkeerd, maar misbruik kan vele vormen aannemen waarvan de ene veel erger is dan de andere.

Ik had het niet over pedo's, maar over "kinderverkrachters"
Erg gewaardeerd

Dus mocht iemand zich bedreigd voelen, dan neem ik aan
dat deze persoon zich erg aangesproken voelt.

Men voelt zich niet zo zeer aangesproken door dat "aan je dochter komen" maar meer door de term "pedo's" die je eerst gebruikte. Dat snap je zelf ook wel neem ik aan.

Ik vraag me alleen of jullie hier in dit forum kunnen begrijpen dat ouders emotioneel reageren. Zeker als je bedenkt dat een onderwerp begint met een vader die zijn dochter van 3 dagen oud sexueel misbruikt.

Tuurlijk begrijp ik dat wel. Ik snap best dat ratio vaak ver te zoeken is met dit soort gevallen en het gevoel de overhand neemt. Hebben we allemaal last van denk ik. Neemt niet weg dat in het wilde weg een beetje rond gaan lopen schreeuwen geen nut heeft, zeker niet als je van te voren al zeker weet dat de directe betrokkenen het niet eens horen.

Dan zou ik van jullie wel eens willen weten wat je daarvan vind en wat er met zo iemand moet gebeuren. Want dat heb ik eerlijk gezegd nog nergens gelezen.

Puur uit m'n gevoel? Indien mogelijk behandelen (al heb ik geen verstand of idee van hoe) en lange tijd opsluiten. Ik ben niet iemand die gelijk naar geweld grijp voor zoiets.

Als je er wat langer bij stil staat kan je er natuurlijk verder weinig over zeggen. Je kent maar een paar dingen met betrekking tot de zaak en deze zijn dan ook nog eens door het fantastische media-filter gegaan, wat ze er niet veel betrouwbaarder op maakt. Dus vanuit m'n verstand zou ik zeggen: Geen idee, weet ik te weinig voor.

Jilles
--
The problem with people is that they're only human...

(Even een antwoord, puur vanuit mijn persoonlijke instelling van dit moment...)

Ik houd je niet tegen en ben op zich wel benieuwd hoe het MDI reageert.
(Ik weet dat zelf totaal niet, namelijk. Er zijn vele dingen waarvan 't handig zou zijn als ik er verstand van had, en dit is er een van...)

Maar ik verwacht niet dat 't zin zal hebben. Tony roept aantoonbaar onjuiste dingen ("pedofielen zullen ooit de fout in gaan") en zinloze dingen (als dit geen bedreiging is, waarom wil hij hier dan zo graag vertellen dat hij mensen uitmoordt die aan zijn dochtertje gaan zitten?)... maar volgens mij moet 't wel concreter gaan worden voordat je een zaak kan maken.

En Tony is niet erger dan veel andere zinloze mensen. Ik heb al ZO vaak gelezen "als iemand mijn kind iets aandoet, dan...". Alleen blijven ze meestal op hun eigen forums, in plaats van ons daarmee lastig te gaan vallen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.