Pedofiel: vriend of vijand?

Bij het woord 'pedofiel' hebben de meeste mensen associaties als kinderverkrachters, ontvoerders en dergelijke. Of dat in alle gevallen klopt, is zeer de vraag. Natuurlijk zijn er pedofielen die met hun kruis denken, evengoed zullen er ook veel pedofielen zijn die wel nadenken en geen 'maatschappelijk ongewenste' actie ondernemen op hun gevoelens voor kinderen. Omdat er nog altijd een taboe ligt op dit onderwerp, is het niet makkelijk om aan goede en objectieve informatie te komen.

De weinige onderzoeken die naar pedofilie en het ontstaan hiervan gedaan zijn, komen kortweg op twee conclusies neer: het is ontstaan in de jeugd of het is aangeboren. In het eerste geval hangen de conclusies samen met de psychologische ontwikkeling van een kind. Als mogelijke oorzaken worden dan vaak het gemis aan vaderfiguur, seksueel misbruik in de jeugd, een dominante moeder of gepest tijdens de jeugd aangegeven. De conclusie dat het ontstaat door deze factoren, is overigens controversieel te noemen; lang niet elk kind die met deze factoren is opgegroeid, ontwikkelt pedofiele gevoelens. Een gemeenschappelijke parameter is nog niet gevonden, dus men zou aan kunnen nemen dat er wel degelijk een soort aanleg voor moet zijn, zoals ook homoseksuelen en heteroseksuelen een aanleg hebben voor hun dominante geaardheid. In het laatste geval komen de conclusies er op neer dat pedofilie vergelijkbaar is met homofilie of heterofilie en zou het in principe een natuurlijke geaardheid zijn.

De meeste onderzoeken die gedaan worden naar pedofilie hangen vaak samen met delinquenten, waardoor een vrij vertekend beeld ontstaat over pedofielen. Het wordt ook algemeen aangenomen dat pedofielen vallen op kinderen vanuit een soort machtsgevoel en om die reden ook actie ondernemen. Veel mensen beseffen niet dat pedofielen daadwerkelijk verliefd worden, alleen niet op leeftijdsgenoten. Bovendien worden delinquente misbruikers ook vaak verward met pedofielen; een pedofiel mag alleen pedofiel genoemd worden als deze daadwerkelijk, naast seksuele aantrekkingskracht, ook verliefd is op (of vergelijkbare gevoelens heeft voor) (jonge) kinderen.

Dat het leven voor pedofielen over het algemeen niet makkelijk is, staat vast. Tenslotte kunnen zij moeilijker of helemaal geen uiting geven aan hun seksuele gevoelens omdat dat in onze maatschappij vrijwel niet geaccepteerd, word. Bovendien schiet de hulpverlening regelmatig tekort hierin. Veel pedofielen hebben het gevoel dat hun geaardheid als een ziekte of afwijking gezien wordt, terwijl zij zelf veelal het gevoel hebben dat het, hoewel het afwijkt van de maatschappelijke normen, een natuurlijke seksuele geaardheid is. Wat ook vrij regelmatig voorkom,t is dat dergelijke gevoelens onderdrukt worden door middel van medicijnen, ook wel 'chemische castratie' genoemd. Ook is het moeilijk voor pedofielen om hulp te krijgen als ze de wet niet overtreden hebben als gevolg van hun geaardheid.

Als laatste wordt eveneens vaak genoemd dat ook hulpverleners vinden dat pedofielen zo ver mogelijk van kinderen gehouden moeten worden. Veel pedoseksuelen komen er op vrij jonge leeftijd achter dat ze dergelijke gevoelens hebben. Dit kan onder andere invloed hebben op beroepskeuze en relaties die zij aangaan, en zelfs een verregaande invloed op hun seksleven, omdat diegenen die bewust kiezen om geen lichamelijke relaties met kinderen aan te gaan, ook nooit het voor hen gewenste seksleven zullen krijgen. Wat in de praktijk vaker voorkomt, is dat een pedofiel een soort mentorrol of vriendschappelijke band opbouwt met een kind, wat niet in strijd is met de maatschappelijke norm, tenzij een kind gedwongen wordt tot dingen waar hij of zij niet aan toe is. Wat ook met zekerheid gesteld kan worden, is dat er een groot verschil is met delinquente pedofielen en pedofielen die geen actie ondernemen op hun gevoelens. Helaas is er in de media buitensporig veel aandacht voor delinquente pedofielen, waardoor ook een vertekend beeld ontstaat. Veel pedofielen gaan op maatschappelijk verantwoorde wijze met hun gevoelens om en zullen dan ook nooit een kind schade berokkenen. Helaas wordt er aan deze groep pedofielen nooit aandacht besteed in de media.

Voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp, kan in verschillende steden de film 'The Woodsman' kijken. De hoofdrol in dit drama wordt vertolkt door Kevin Bacon, die een pedofiele ex-gedetineerde speelt. Na zijn terugkeer in de maatschappij probeert hij het leven weer op te pakken.

[Naam auteur op verzoek verwijderd - team]

met toestemming van de auteur overgenomen van de website van de Jonge Journalist

Reacties

Eindelijk ! ! !

Een journalist die het echt begrijpt! Werkelijk elk woord dat ze hier schrijft is waarheid!

Super!

[knip] Het is niet voor niets verboden! [knip - post iets zinnigs of post niet! Team]

"Veel pedofielen hebben het gevoel dat hun geaardheid als een ziekte of afwijking gezien wordt,"

Ik ben blij dat er mensen zijn die het niet als een ziekte zien, zelf heb ik het vermoede dat het in mijn geval genetisch is. Ik weet nl dat het in mijn familie ook voorkomt, alleen wordt er natuurlijk over gezwegen. Ik ben hier pas achter gekomen nadat ik mezelf realiseerde dat ik het waarschijnlijk ook heb.

Ik moet zelf een werkstuk over pedofilie maken en eerlijk gezegt schaam ik me voor de dingen die ik dacht. Door dit stukje te lezen heb ik geleerd dat er veel pedofielen zijn die hun gevoelens moeten onderdrukken, dat spijt me voor hen...

Schaamte is hier niet voor nodig. Je mag eigenlijk best trots op jezelf zijn dat je "open minded" genoeg bent om in te zien dat pedofilie om meer draait dan je in het dagelijk leven wordt voorgespiegeld. Als je nagaat dat ik zelf ook een negatief beeld had van pedofielen, ondanks dat ik er zelf ook één ben. Ik denk zelf dat er heel veel pedofielen zijn die precies hetzelfde hadden als dat ik had, dus zo erg is het niet dat je het zelf ook had. Ik ben blij dat we weer een zieltje aan onze kant hebben die de positieve kant van pedofielen kan laten zien. We moeten het niet van de media hebben, maar van de vele positieve verhalen die mensen onderling aan elkaar vertellen. Zo komen we stukje bij beetje weer langzaam tot een acceptatie. Zegt het voort als je dat natuurlijk zelf wilt.

wat spijt je??? dat ze hun gevoelens moeten onderdrukken?? nee, ze hun gang laten gaan en ze kinderen laten misbruiken als ze het dus niet onderdrukken.mijn zoontje is bijna 2 jaar misbruikt door een pedo enzo met hem nog 6 kinderen. dus vooral niet je gevoelens onderdrukken en vooral doorgaan!!! laat me niet lachen!!

Er is natuurlijk een verschil tussen je gevoelens moeten onderdrukken in de zin dat je geen kinderen mag misbruiken en je gevoelens moeten onderdrukken in de zin dat je er met niemand over kunt praten, waar het hier wèl over ging.

bedoel je dat je zelf weet dat je pedofiel ben?
Ik had namelijk een jaar lang een relatie met een man die ook nu in de gevangenis zit wegens pedofilie, ik beschuldig je absoluut niet als het zo is, maar ik wil er wel graag over praten met je als dat mogelijk is, ik wil namelijk meer weten over dit onderwerp,

MVG stephanie

Ik had namelijk een jaar lang een relatie met een man die ook nu in de gevangenis zit wegens pedofilie

Mensen worden niet opgepakt vanwege pedofilie. Ze worden opgepakt wegens (kinder)misbruik. Ik weet, iedereen gooit het op een hoop en dat kan ik me ook goed voorstellen (neem je ook niets kwalijk), maar meestal wordt er hier met een pedofiel iemand bedoelt die zich "emotioneel (en evt lichamelijk) aangetrokken voelt tot kinderen". En daar zijn vele varianten op te bedenken, maar ja, die labels zijn er nou eenmaal niet.

ik wil namelijk meer weten over dit onderwerp,
Lees gerust wat rond hier en stel vragen als je ze hebt. Daar zijn we voor Smile

Jilles
--
The problem with people is that they're only human...

Wat jij bedoelt is, is wat de wet ziet als misbruik, maar hier valt ook sexueel contact tussen die pedofielen en minderjarige onder de 16 jaar. Ook als beide partijen instemmen. Ik zou het in elk geval niet altijd zien als misbruik wat de wet wel misbruik noemt.

Ja, correct.

Er is natuurlijk een redelijk grijs schemergebied waar het altijd maar de vraag is of het misbruik is of niet. Dat soort dingen moeten van geval tot geval bekeken worden.

Jilles
--
The problem with people is that they're only human...

Kinderen onder de zestien die zijn heel goed te beinvoeden en deze zullen dan ook zeer goed beschermd moeten worden.Bij ons in de buurt woont ook een pedofiel en ik zelf heb daar ook een nare ervaring mee.
Deze mensen worden al genoeg beschermd en dat zijn ze niet waard opsluiten die handel of casteren.

Waarom wordt hier zo'n oud artiekel als zijnde NIEUW geplaatst ? Deze laatste reactie is namelijk van 26 juni 2007.

Freedom

Ik hoef niet uit te leggen dat het woord 'pedofiel' heftige reacties uitlokt. Dit woord wordt te pas en te onpas gebruikt bij seksuele vergrijpen aan kinderen. Er worden ook vrouwen door mannen verkracht en mannen door mannen, maar...ik begrijp maar niet waarom er dan in de krant gekopt staat; "Heterofiele serieverkrachter opgepakt" of "Man in park verkracht door homofiel" ?
Als ik goed geiinformeerd ben bestaat er ook de geaardheid gerontofilie, zoo-o-filie en necrofilie, maar daar kraait verder geen haan naar !

uit deze paar berichten kun je aleen maar meelijdend lachen
Mensen die geen verstand hebben en alleen maar medelijden met die arme pedofiel hebben
Inderdaad ziek zijn deze vrouwen of mannen niet
En elke DOMME ziele knijper gooit alles maar op je jeugd of opvoeding.
Waarom zijn er dan zoveel rijke en zeer goed geschoolde ook wat betref hun opvoeding pedofiel geworden of crimmineel.
Als pedofiel wordt je geboren net zo goed als homo of hetro
Als het gezien wordt als een ziekte dan is alles wat afwijk gezien de natuur mannentje-vrouwtje een ziekte.
Gezien de schade wat deze personen aanrichten aan kinderen is er voor mij maar een straf voor deze personen nooit meer in de gemeenschap komen opsluiten.
Als vader weet ik waar ik over praat
Ook mijn dochter is op 12 jarige leeftijd door zo'n nette schoolmeester misbruik.
Nu is ze 30 jaar maar nog altijd niet in staat om een man lief te hebben.
Mijn dochter heeft levenslang haar belager 1 jaar en nog geen 2 jaar onder toezicht.Maar ja we weten dat Nederland het paradijs is voor sex en crimminelen en dat hoge heren goed beschermd worden.
Wie vergoed haar verloren leven.O ja iedereen staat klaar voor de pedofiel justitie,politiek,doktoren wie staat er klaar voor het slachtoffers?????
Ieder die zich aan een kind vergrijp is in mijn ogen niet beter als een nazi

Tja, op zich ben ik het best met u eens, alleen hebben we het hier over pedofielen, niet over kindermisbruikers (ja allicht zijn enkele pedofielen kindermisbruikers, maar daar gaat het hier dus niet over).

ik begrijp je reactie volkomen. niet alle kinderen reageren hetzelfde op toenaderingen door ouderen. wanneer er werkelijk sprake is van misbruik, machtsmisbruik, dan moet er streng gestraft worden.
maar ikzelf werd van mijn tiende tot mijn veertiende als speeltje gebruikt door twee volwassen mannen (apart) en heb erg genoten van de spannende dingen die we deden. ik heb daar geen schade van ondervonden en leef nu een normaal leven. ik kijk zelfs met plezier terug naar die periode, ben zelf geen pedofiel geworden en voel me aangetrokken tot vrouwen.
het moet dus niet altijd slecht aflopen... maar misbruik zoals bij jouw dochter is altijd onaanvaardbaar!

maar het is voor deze anoniem niet na te volgen dat je met plezier terugkijkt op die periode. .. het is nog minder een reden om dan maar te zeggen dat mannen voortaan kinderen maar als speeltje mogen gebruiken.

Dat laatste zegt de schrijver ook niet. Het eerste begrijpen wel meer mensen het niet, omdat het taboe schijnbaar voorschrijft dat je niet mag weten dat pedoseksuele relaties ook positief kunnen zijn, ook achteraf beschouwd. Overigens wil ik daar niemand mee aanmoedigen; je weet vantevoren nooit of zo'n relatie zo positief uitpakt.

maar hij zou het wel graag willen dat deze anoniem dat begrijpt.

Ok mijn situatie is er een van prettiger herinneringen als ik terugkijk op de periode dat mijn volwassen vriend mij de aandacht en warmte gaf die ik op dat moment nodig had. Dat hierbij een sexueel aspect aanwezig was doet hieraan niets af, integendeel eerder. Ook daaraan bewaar ik warme gevoelens.
Zoals je zegt is ook mijn situatie geen reden om alle mannen dan maar toestemming te geven om met alle kinderen te spelen. Evenmin is er echter een reden om dus alle mannen te verbieden aandacht en affectie te geven aan kinderen.

degeen die aandacht en affectie geeft aan kinderen. en wat doen ouders dan? en wat doen leraren dan? en de buren? zijn ze nu ook allemaal pedofiel of geven zij geen aandacht en affectie?

Misschien is het zelfs een groot voordeel voor beroepskrachten om inderdaad pedofiel te zijn, alleen zal geen van die beroepskrachten voor zichzelf de term pedofiel gebruiken, daarvoor is de term te zwaar beladen door dutrou-achtige types. Zij worden aangeduid met de term pedofiel, maar zijn gewoon gewelddadige sex-wellustelingen. Voor zover ik deze site nu ken heb nog geen echte pedofiel dit soort mensen horen verdedigen.
Een en ander is wel de reden waarom ik groot voorstander ben van een wat helderder onderscheid in termen en gebruik daarvan: Dutrou-achtigen verdienen de term pedofiel niet: dat zijn pedosexuelen en dan nog slechte ook. Omdat voor die types helaas de term pedofiel al "gereserveerd" lijkt is de term "kindervriend" voor mij van meer betekenis. In mijn eigen geval zou de term "boy-lover" ook voldoen.

Ikzelf ben slachtoffer geweest van sexueel misbruik door een volwassene in mijn kinderjaren, dus weet ik wel waarover ik spreek. Ik heb nooit de neiging gehad om ook maar enige sexuele gedachte te ontwikkelen bij het zien van een kind. Ik heb zelf ook twee zoontjes, die mij werden toevertrouwd. Een zelden voorkomend feit, namelijk dat de vader de kinderen toegewezen krijgt, zeker als die vader een homosexuele relatie heeft. Welliswaar heeft mijn homosexualiteit wel iets te maken met het feit dat ik misbruikt ben als kind en mijn sexuele geaardheid daardoor ontregeld is. Ik heb er geen enkel probleem mee, integendeel, ik ben zelfs heel gelukkig dat ik homosexueel mag zijn, maar ik heb er dus wel een idee over. Ik ben ook niet langer slachtoffer. Niemand is verplicht om slachtoffer te blijven, maar het is soms moeilijk om dat in te zien en verder te gaan met JOUW leven. Een slachtoffer heeft geen schuld aan misbruik. Het slachtoffer hoeft zichzelf geen verwijten te maken. De enige die schuld heeft aan dit alles, is de volwassene, die misbruikt probeert te maken van het grenzeloze vertrouwen van het kind.
Als jezelf slachtoffer bent geweest van enige vorm van sexueel misbruikt, of het nu gaat om incest, of om pedo-sexualiteit, of hoe je het ook wilt noemen, dan moet je zeker weten hoeveel pijn het je geestelijk heeft gedaan en moet je er alles voor doen om andere kinderen dat te besparen. Pedofilie of pedo-sexualiteit heeft daar niets mee te maken. Als je merkt van jezelf dat je die neiging hebt, moet je je dringend laten helpen en geen goedkeuring gaan zoeken bij het feit dat je volgens jezelf het kinds niets misdoet omdat je er geen sexuele relatie mee onderhoud. Een kind voelt, maar begrijpt niet altijd. Ik beweer niet dat pedofiele gevoelens schandelijk zijn en dat het niets te maken heeft met je eigen ervaringen. Maar als het je eigen ervaringen zijn die je hiertoe brengen, dan moet je meer dan een ander bewust zijn dat het kind daar altijd zal onder lijden en dus onmiddellijk de nodige stappen ondernemen, anders toon je elk gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en geef je de oorspronkelijke misbruiker nog verdere macht in je leven. Breek met de controle die de misbruiker over je heeft gehad en toon dat hij je leven niet volledig beheerst door zijn perverse gedachtengang. Toon hem dat jij sterker bent, dat hij je niet heeft kunnen beschadigen, want pas dan zal hij voelen dat hij verloren heeft. Iemand die een kind misbruikt doet alles om de controle te krijgen over zijn slachtoffer(Drunk.
Om terug te komen op mezelf: Ja, ik ben homosexueel en gerontofiel, wat betekent dat ik me enkel goed voel bij oudere mannen. Mijn vriend is 30 jaar ouder en ik ben er volkomen gelukkig mee en mijn 2 zoontjes van 9 en10 jaar vinden hem ook gewoon heel leuk. We spelen samen met de kinderen, samen worden we zelf terug kind. We verdiepen ons samen in de leefwereld van de kinderen en dan worden we zelf terug kind. Gewoon mogen spelen om te spelen, zonder dat er ook maar één enkele gedachte in ons opkomt om iets sexueels te voelen naar de kinderen toe. Samen willen we er twee volwassen mannen van maken die weten wie ze zijn.
En nu wil ik ook onmiddellijk duidelijk maken dat die homosexuele relatie van hun papa geen enkele invloed heeft op hun geaardheid, want mijn oudste zoontje heeft zelfs al een vriendinnetje, waarvan hij beweert er later mee te willen trouwen en toch weet hij dat zijn papa alleen nog maar met een man door het leven wil. Je moet vooral zien dat je er bent voor een kind, wanneer het je nodig heeft. Geef het kind nooit het gevoel dat hij of zij er moet zijn voor jou. Dat zijn gevoelens waar een kind niet mee overweg kan. De volwassenen moeten kinderen beschermen en steunen, niet andersom. Heb respect voor hun kind zijn, dan leren zij ook respect te hebben voor jouw volwassen zijn.
Een kind moet nog leren verschillende emoties te onderscheiden, wij als volwassen kunnen dat al. Dat is hetgeen je altijd in gedachten moet houden. Het is niet omdat er soms verwerpelijke gedachten door je hoofd gaan, dat je daarom ook verwerpelijk bent, integendeel, als je hulp zoekt, dan toon je dat je verantwoordelijkheidszin hebt, dan pas toon je dat je echt controle hebt. Dan pas krijg je echt respect van anderen.
Pedofilie/pedo-sexualiteit is geen ziekte, het is een zwakte, maar een zwakte die je kan leren te verslaan. Misschien niet altijd even makkelijk, maar toch is het mogelijk. Het is net zoals een verslaving aan nicotine en alcohol. Als jij het zelf wilt, kan je ervan af geraken, maar je moet het echt zelf willen. Iedereen is gelijk, niemand is beter dan een ander, alleen heeft de één meer mogelijkheden cado gekregen dan de ander, maar JIJ hebt het vermogen om die mogelijkheden toch op te eisen en aan te leren.
Voor het kind gaat het er niet om of er daadwerkelijk sexuele intimiteit bestaat of niet. Het kind voelt aan dat er iets duisters is. Een kind is niet bekwaam om eender welke relatie zoals een volwassene dat ziet aan te gaan.

Een mooi stuk tekst, Freyer. Dank voor je uitgebreide en persoonlijke verhaal. Mooi hoe je je leven invult!

Wel wil ik een kritische kanttekening plaatsen bij je stuk. Je schrijft: pedofilie is een zwakte. Ik ben het daar niet mee eens. Het kan zeker een zwakte zijn op het moment dat degene met die gevoelens daar niet goed mee om kan gaan (en dus zoals jij in iets andere woorden al schrijft emotioneel afhankelijk van kinderen wordt). Dat is inderdaad een zwakte die je kunt verslaan, maar die zwakte is niet het pedofiel zijn op zich, maar het er niet mee om kunnen gaan. Als pedofiel kun je heel donders goed leren om op een hele mooie manier met kinderen om te gaan. Zonder emotioneel afhankelijk van ze te worden. Juist als pedofiel kun je kinderen soms iets extra's bieden, doordat je gemiddeld meer geduld en meer toewijding hebt dan anderen. Dit geldt lang niet voor alle pedofielen, maar zeker wel voor een aantal (weet ik omdat ik er honderden heb ontmoet waarvan ik er enkele tientallen erg goed heb leren kennen en omdat ik zelf hulpverlener ben en dus weet wat er nodig is om goed met kinderen te kunnen werken).

Van je seksuele geaardheid kan je niet afkomen. Dat is onzin. Het gebeurt wel eens dat iemands seksuele voorkeur langzaam verschuift, maar dat kun je vrijwel niet manipuleren. Als je dat toch probeert hou je jezelf flink voor de gek en dat is juist het laatste wat je moet doen. Een gefrustreerde pedofiel is immers het gevaarlijkste wat er is voor kinderen...

Jorge je schrijft van je seksuele geaardheid kan je niet af komen, maar indien het mogelijk zou zijn met bijvoorbeeld pillen zou je deze mogelijkheid dan wel aangrijpen of prefereer je gewoon je pedofiele gevoelens en zou niet anders willen.
Dit omdat er zo vaak geroepen word ' ik heb ook niet om die gevoelens gevraagd en zou ze ook liever niet hebben'
En omdat pedofilie nu eenmaal toch een gevaarlijk iets blijft voor kinderen want wees eerlijk hoeveel gaan er niet de fout mee in omdat fantaseren niet meer afdoende is op het laatst?
Dan kom ik namelijk terug op mijn eerdere bericht dat ik bij het Martijn forum ben geweest en daar missenlijk werd van sommige berichten en deze was daar 1 van.
Zeker omdat het er bij mij niet in gaat dat een hetero een pedofiel in haar wensen tegemoet komt om een orgasme te krijgen met een kind in gedachten ten tijde van deze daad laten we maar zeggen.
Sorry maar wat heeft dit nog met houden van te maken?
Wie zou zo een pil dan wel in willen nemen mocht iets dergelijks bestaan?

Yesterday at 16:43:47 Laatst ergens gelezen: Er bestaat een pil waardoor je van pedofiele gevoelens afkomt…..zo zo ja ja echt waar …
Mocht die al bestaan dan ben ik de eerste die hem zeker niet in zal nemen.
Mijn gevoelens voor kleine meisjes zijn zo diep en dierbaar voor me , en de gedachte dat ik dus met een volgroeide vrouw naar bed MAG en KAN en MOET , doen me rillen van ellende.
Niet dat ik wat heb tegen vrouwen, integendeel , ze maken een groot deel van mijn leven uit. En een van hen noem ik al 20 jaar mijn vriendin.
Maar die is dan ook op de hoogte van mijn voorkeuren , heeft daar geen moeite mee en is nog steeds seksueel in mij geïnteresseerd.
En daar prijs ik mij gelukkig mee.
Dat ik tijdens onze vrijpartijtjes een )ongepast )beeld erbij moet bedenken om die vrijpartij enige inhoud te geven boeit haar niet zo, ergo zij helpt mij om dat beeld vorm te geven .
Waarvoor mijn dank , lieve vriendin. DUS GEEN PIL VOOR MIJ!!

Op zich heb ik het in de post waar je op reageert niet over mijzelf gehad. Maargoed, ik wil best even op je vraag ingaan.

De mogelijkheid om zo'n pil te nemen vind ik altijd nogal hypothetisch, en mede daarom lastig in te schatten. Wie weet zou ik het wel doen, maar ik neig er toch meer naar om het niet te doen, omdat het zo'n ingrijpende verandering is in je leven dat alles van het ene op het andere moment op z'n kop zou staan. Ik ben best blij met mijn leven zoals het nu is dus wil ik dat liever niet veranderen.

Nee, dat is niet wat "de pedofiel" is. Die bestaat namelijk niet. Wat Georg beschrijft is de volwassen vriend uit zijn jeugd. Wat pedofielen wel gemeen hebben kun je lezen in de definities.

Ik kan me goed indenken dat u erg emotioneel bent als het heeft over dit onderwerp. Ik moet er niet aan denken dat iemand met z'n handen aan mijn dochters zit. Toch moet u niet generaliseren! Iemand met pedofile gevoelens misbruitk lang niet altijd kinderen. U als heteroseksueel (ten minste, dat neem ik aan) verkracht toch ook geen vrouwen! Naar mijn mening zijn mensen die misbruiken geen echte pedofielen. Pedofilie heeft iets te maken met het beminnen van kinderen (kijk in de definitie of neem de letterlijke vertaling.
Ik snap goed dat u de dader die uw dochter misbruikt heeft het liefst levenslang wilt opsluiten. Dat zou ik in uw geval ook gewild hebben. Maar ik vind het een beetje kort door de bocht om dan meteen iedereen die zich maar enigszins aangetrokken voelt tot kinderen van de maatschappij af te zonderen. Waarschijnlijk zijn er mensen in uw omgeving die u erg respecteerd en vertrouwd die deze gevoelens hebben maar hier nooit vooruit zullen komen. Dat is namelijk het probleem. Als je jarenlang prima functioneert en je wordt jaren lang door de maatschappij gewaardeerd dan is het toch vreemd dat dat ineens anders wordt nadat je aangeeft dat je deze gevoelens hebt. Die gevoelens heb je namelijk al die jaren bij je gedragen zonder enig probleem. Je hebt daarmee aangetoond in wezen een goed functionerend mens te zijn die zijn gevoelens onder controle heeft.

Met vriendelijke groet MeSo

----
Gezien de schade wat deze personen aanrichten aan kinderen is er voor mij maar een straf voor deze personen nooit meer in de gemeenschap komen opsluiten.
---

Ik hoop dat u met 'deze personen' bedoelt de werkelijke misbruikers en niet pedofielen in het algemeen.

In algemene zin vind ik dat je mensen niet op hun gevoelens moet (be)(ver)oordelen maar dat je moet kijken naar hoe iemand zich gedraagt.

In algemene zin vind ik dat je mensen niet op hun gevoelens moet (be)(ver)oordelen maar dat je moet kijken naar hoe iemand zich gedraagt
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit lijkt een open deur intrappen, maar wordt kennelijk nog steeds hardnekkig niet begrepen en niet gelooft.
Nu begrijp ik donders goed dat mensen die zelf misbruikt zijn of hun kind(eren)
geen boodschap hebben aan deze nuances.
Hun hoofd zit meestal zo boordevol frustraties en woede, dat ze daar eenvoudigweg niet aan toe zijn.
Ze reageren dan vaak in de trant van: Ja, Ja, daar heb je die pedofielen weer, die smeerlappen. Alles goed praten.

Let wel ik keur die gedachten niet goed, maar begrijp ze wel. Ik probeer me nu even als pedofiel in hen te verplaatsen.
Ik heb meen ik begrepen, dat je zelf kinderen hebt. Zou je zelf nog in staat zijn deze nuances te onderkennen als ze door die viespeuken misbruikt zouden zijn ?
Ik, ben ik bang (en nu spreek zelf dus als pedo), dat bij mij de rede zou verdampen tot niets. Omdat mijn kinderen mij heilig zouden zijn. Het vriendje van acht die ik heb, mijn gedachten: Wie aan hem komt, komt aan mij, Die smeerlap zou ik alle hoeken van de wereld willen laten zien en dood wensen !!!!

en dat is nog niet eens mijn eigen kind. Maar ik wil hem beschermen en liefde geven.

Het is makkelijk te oordelen als je zelf (nog) aan de kant staat.
Dan gaat het spreekwoord op: De beste stuurlui staan aan wal.

Zien hoe iemand zich gedraagt lijkt me ook de enige graadmeter voor emancipatie van pedofilie. Maar dan moet je eerst (en daar kom ik weer) proberen naar de slachtoffers te luisteren met gevoel en begrip. Pas wanneer dan mogelijk de emoties als herfstbladeren onder de stam zijn gedaald en je rust en vertrouwen in het gesprek hebt weten te krijgen. Kun je met rede de mensen proberen te overtuigen van de goede pedofielen,die kinderen liefde willen geven in positieve zin.

Freedom: ''Wie in liefde geboren wordt zal altijd liefde geven, en nooit tot kwaad vervallen''

Helemaal mee eens Freedom! Als je persoonlijk getroffen wordt voelt het heel anders wanneer je aan de zijlijn staat. Dat schreef ik overigens ook in mijn eerst stukje. (om even terug te komen op gevoel en geluk)
Maar ja, ook ik heb gevoelens. Zelf vind ik het erg vervelend dat mijn liefde voor kinderen meteen geassocieerd wordt met misbruik. Hier heb ik namelijk zelf ook een pesthekel aan.
Je schrijft:
------
''Wie aan hem komt, komt aan mij, Die smeerlap zou ik alle hoeken van de wereld willen laten zien en dood wensen !!!!
-----
Dat zou waarschijnlijk ook zo gevoeld hebben, maar gelukkig heb jij het over 'die smeerlap', dus over 1 persoon en niet over 'de pedofielen'. Dat vind ik een wezenlijk verschil.

-----
Nu begrijp ik donders goed dat mensen die zelf misbruikt zijn of hun kind(eren)
geen boodschap hebben aan deze nuances.
___
Dat denk ik ook niet, en dat verwacht ik ook niet. Maar ja, toch de ijdele hoop dat een buitenstaander, die dit forum leest er misschien wel over na gaat denken (en misschien deze annonieme poster ook wel aangezien het nu al 21 jaar speelt). En ik vind het gewoon interessant om het er over te hebben en er gedachters over uit te wisselen. Er worden af en toe erg zinnige dingen gezegd, waar ik wat van opsteek!

Overigens heb ik helemaal niet de illusie dat de maatschappij anders gaat denken over dit thema, door dit forum. De maatschappij is wat dit betreft meer gesloten dan ooit! Toch zijn de forumbezoekers op een een of andere manier geinteresseerd in dit thema - dus bereid er over na te denken, anders zouden ze deze site niet bezoeken.

Groetjes meso

eindelijk dat deze journalist echt begrijpt.
ik vind kinderen ook best wel leuk en ik was weleens verliefd geweest op een jongen van 12 en ik heb ook weleens een beetje pedo gevoelens.
nu ben ik 26 en ik droom laatste tijd naakte kinderen ik denk dat ik een biseksuele pedofiel ben.
nu heb ik een oogje op een meisje van 5 jaar ;P
niet alleen voor sex maar ook een beetje plezier zoals spelen!
ik heb een IQ van een 7 jarige.

Ik heb je berichtje een klein beetje veranderd om het iets minder makkelijk te maken voor andere mensen om het te herkennen. Dat kan ik doen omdat ik een van de mensen ben die deze website hebben gemaakt.

Je hebt een oogje op een meisje van 5 zeg je. Niet alleen voor seks maar ook voor gewoon plezier. Plezier maken is prima, maar seks met een meisje van 5 is niet zo'n goed idee. Jij kan er flink van in de problemen komen, en je kan het meisje ook heel erg pijn doen. Soms komt die pijn ook pas als het meisje ouder wordt.

Veel mensen vinden het erg als je pedofiele gevoelens hebt. Maar eigenlijk is het helemaal niet erg, als je alleen maar droomt over naakte kinderen. Het is alleen maar erg als je echt seksuele dingen doet met kinderen. Weten andere mensen ook dat je weleens pedofiele gevoelens hebt?

Groetjes,
Jorge, team Pedofilie.nl

Sorry dat ik er zomaar tussen spring maar lees nu al zolang mee en heb deze vraag al een tijdje.
Heb net nog een vluchtige blik bij het Martijn forum geworpen maar daar zag ik weer berichten staan waar in ieder geval ik missenlijk van word aangaande kinder onderwerpen.
Want het is toch zo dat pedofielen met klem willen laten weten dat zij geen monsters zijn maar 'gewoon' van kinderen houden.
Waarom kom ik dan zo vaak berichten tegen in de trend dat het allemaal en hoofdzakelijk om mooie en vooral knappe kinderen gaat waar men een oogje op laat vallen, er helemaal bij weg gezwijmeld word?
Als het de pedofiel echt alleen om het houden van gaat wat kinderen aan gaat dan maakt het toch niet uit of het kindje knap is of lelijk .
Dan gaat hier toch dezelfde vlieger op van uiterlijk is niet het belangrijkste maar wat er binnen in zit?
Ik heb echt nog nooit gelezen dat er eens een pedofiel op een lelijk of zelfs gehandicapt kindje viel, en dat vind ik toch tegenstrijdig in hetgeen er beweerd word dat het 'alleen' maar om het houden van gaat wat kinderen betreft.
Nu vind ik het zelf helemaal niet te begrijpen dat een volwassen persoon op kinderen valt, verre van en zelfs ziek als ik de meeste verhalen en berichten lees hoe er over kinderen gedacht en gefantaseert wordt maar juist in deze verhalen/berichten lees je nooit iets over een kindje wat minder mooi bedeeld is of een eventuele handicap heeft.
Tis allemaal perfectie met mooie ogen en haartjes, schattig uiterlijk met een pracht lijfje en dat is dus zo tegenstrijdig met wat pedofielen aan geven, want een kind blijft een kind, mooi of lelijk.
Als hetero zijnde ben ik juist eerder geneigd dat kleine lelijke hummeltje en zeker de gehandicapte meer op de voorgrond te willen trekken, een extra knuff om te laten weten dat zij niet minder zijn maar net zo speciaal en bijzonder.
Snappen jullie een beetje wat ik bedoel?

Groeten,

Zomaar Ikkus

Hoi Ikkus (of moet ik dan Jijus zeggen?),

Persoonlijk zie ik pedofilie en houden van kinderen als twee verschillende dingen, die echter wel heel vaak samen lijken te gaan. Je kan, of je nu pedofiel bent of niet, heel goed houden van een lelijk kind. Maar als pedofiel zal je misschien iets eerder van een knappe jongen of een knap meisje gaan houden, omdat je veel meer geneigd bent om je daaraan te binden. Maar er zijn ook wel pedofielen die niet van kinderen houden. Zij proberen over het algemeen er zo ver mogelijk vandaan te blijven, en hopen dat ze hun seksuele gevoelens onder controle kunnen houden. En je hebt er ook een paar bij zitten die niet proberen hun seksuele gevoelens onder controle te houden, of daar gewoon niet in slagen. Dat zijn de monsters waar je aan refereert denk ik.

Daarnaast heb je nog pedofielen die wel van kinderen houden, en toch ook seksuele dingen met ze doen. Omdat dat als wederzijds prettig wordt ervaren (ik heb het hier dus niet over de allerjongsten, maar vanaf een jaar of 9 beginnen kinderen wel een seksuele interesse te ontwikkelen) en de volwassen partner denkt dat het risico aanvaardbaar is. Zelf ben ik van mening dat het risico eigenlijk nooit aanvaardbaar is. Toch zijn dat niet de monsters waar je over hoort. Het zijn de mensen waar je of nooit iets over hoort, omdat het allemaal goed gaat en er dus geen probleem ontstaat, of die op gegeven moment tegen de wil van het kind wordt opgepakt, of die wordt opgepakt nadat de jonge partner spijt kreeg...

De meeste pedofielen onthouden zich van seksuele contacten, omdat ze die niet kunnen krijgen (niet veel kinderen willen dat tenslotte) of omdat ze vinden dat dat niet goed is voor kinderen. Een volwassen partner kan dan nog enige bevrediging bieden, maar dat wil lang niet iedereen. Wat men bedoelt met de opmerking "pedofielen houden van kinderen" is denk ik dat zij mensen zijn die niet alleen seksuele gevoelens hebben bij sommige kinderen, maar ook gewoon iets geven om kinderen en ze om die reden niet misbruiken. Persoonlijk lijkt het mij nuttiger om de hand in eigen boezem te steken en niet pedofielen te generaliseren. Dat wordt namelijk al genoeg gedaan...

Dat is dus niet waar. Ik ben zowel gek geweest op een gehandicapt autischtisch jongetje als een,zoals de goegemeente het noemt, een lelijke jongen. Ik zeg altijd maar: Beauty is only a skin deep.

Dit autistische jongetje was een schatje, die ik als pedofiel verzorgd heb vanaf zijn derde jaar.
Ik heb het nooit in mijn hoofd gehaald er seks mee te hebben.
Het kind was stapelgek op me. En de ouders heel blij met me.
Ik nam hem overal mee naar toe. Naar Artis, Naar de zandbak, naar het zwembad. En altijd bracht ik hem weer veilig thuis.

Het is voor mij juist een soort roeping om aan dit soort kinderen meer aandacht te schenken

Veel kinderen vind ik leuk en aandoenlijk. Ze hoeven daarvoor niet fysiek knap te zijn. Een handicap is zeker geen probleem!
Dat zul jij waarschijnlijk ook zo voelen bij vrouwen.
Af en toe zijn er jongetjes die ik, naast leuk en aandoenlijk, ook fysiek erg aantrekkelijk vind. Een typisch pedofiel gevoel!
Af en toe zul jij vrouwen tegen komen die jij extra aantrekkelijk vind.
Tja, op zich lijken deze gevoelens erg op elkaar. Ik neem aan dat jij lelijke of gehandicapte vrouwen niet per definitie onaardig vindt?

groetjes meso

Stare Het kan wel zo zijn dat het een ziekte/ aandoening of genetisch is, maar dat neemt niet weg dat de mensen iets aan hun probleem moeten doen. Ze zullen toch iets anders moeten vinden hoe rot dat ook is. Kan begrijpen dat het moeilijk is om er over te praten maar er is genoeg psychologische hulp en zeker is deze tijd. Ook ben ik van mening dat als ze aan hun behoefte voldoen gewoon de consequenties moeten ervaarden, net zoals iedereen dat moet. Het is hun verantwoordelijkheid en daar kan een ander niets aan doen. Ook heeft dit te maken met bijvoorbeeld beroepskeuze ect. En dan heb ik nog een vraagje wat is de grens (en daarmee bedoel ik niet de straf): wetende dat er iemand is die verliefd is op je kind maar het misschien nog tegen kan houden of iemand die daadwerkelijk iets uitvoert? Je kunt géén relatie opbouwen met een kind waar je verliefd op bent, dit is onverantwoord! En daarbij wordt het risico voor andere kinderen ook groot! Dus het is niet zo gek dat de media er veel aandacht aan besteedt. Je moet er toch niet aan denken dat er iets met je kind gebeurd! Verder kan ik er nog wel meer over typen, maar dat vind ik niet belangrijk. Moet wel zeggen dat de journalist ook gelijk heeft met haar stukje.

Hoi!
Ik, mens met pedofiele gevoelens, leef hier al jaren mee. Denkt u nu echt dat ik in de afgelopen vijfentwintig jaar van dit bewustzijn stil heb gezeten? Minstens tien jaar heb ik gepiekerd om mijn gevoelens te accepteren. Dit is gelukt! En, terecht, volgens mijn psycholoog.
Het was overigens niet makkelijk en had daar graag hulp bij gehad - maar het maatschappelijk klimaat liet dat niet toe.
Stelt u zich eens voor, dat u een zoon heeft van een jaar of veertien, die in z’n eentje de klap moet verwerken van het anders zijn. Van zijn niet- geaccepteerde geaardheid. Tegelijkertijd ook moet denken aan zijn onzekere toekomst en zijn sociale contacten, waar hij steeds meer van dreigt te vervreemden.
U ziet uw zoon ongelukkig worden en zich terugtrekken, maar u krijgt er geen greep op.
Was het niet veel prettiger geweest dat er wel openheid was? Dat hij niet, al dan niet terecht, het gevoel had veroordeeld te worden?

In de afgelopen vijfentwintig ben ik heel veel te weten gekomen over dit onderwerp. Meer dan je leert in een studie psychologie.
Ik ben er van overtuigd dat niet mijn gevoelens het probleem zijn, maar de onwetendheid en de haat jegens pedofielen. Het maatschappelijke beeld van een pedofiel komt niet overeen met de werkelijkheid. Ik sta niet alleen in deze gedachte. Er zijn gerenommeerde wetenschappers die dit het met me eens zullen zijn.
Uw misvatting. Een pedofiel is per definitie een gevaar voor een kind, want hij (zij) is uit op een seksuele relatie met een kind.
Veel pedofielen kennen hun verantwoordelijkheid. Zijn zich bewust van hun seksualiteit en de beperkingen. Kunnen zich goed inleven in de belevingswereld van kinderen en zullen de grenzen niet overschrijden.
Natuurlijk zijn er ook pedo’s met verkeerde intenties, die wel misbruiken. Net zoals er niet-pedofielen zijn die misbruiken. Er zijn en blijven altijd mensen die hun driften niet onder controle hebben. De gevangenissen en tbs-klinieken zitten hier vol mee!

Anders omgaan met gevoelens
U schrijft nogal makkelijk: ‘Ze zullen toch iets anders moeten vinden, hoe rot dat ook is... ‘
Er is geen alternatief voor jezelf. Gevoelens horen bij je. Je mag niet van iemand vragen zijn gevoelens te vergeten en te compenseren met iets anders. Dit is onmogelijk.
Je kunt van een heteroseksueel ook niet vragen homoseksueel te worden.
Het gaat om acceptatie en zoeken naar een acceptabele manier van leven binnen de maatschappij.

Beroepskeuze
Zelf heb ik een gezin. Mijn vrouw weet van mijn geaardheid, en onze relatie is goed.
Al jaren werk ik met kinderen en dit gaat prima.

Media
Het is prima dat er aandacht is in de media. Jammer dat de berichtgeving zo eenzijdig en negatief is. Jammer dat ze zo gevoelig zijn voor het taboe.
Er zijn zoveel verschrikkingen in de maatschappij die minstens zoveel aandacht behoeven.
Jammer, dat geen omroep het aandurft om een eerlijke uitzending te maken over pedofilie. Dus, een uitzending die gaat over een vergeten groep mensen die niet misdadigs op hun geweten hebben.

Prettig, dat u de moeite genomen heeft hier te posten

Met vriendelijke groet,

meso

Er wordt hier over dit onderwerp gesproken net alsof het grappig is, schaam jezelf als je er zo makkelijk over praat net alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Veel mensen met kinderen vinden dit niet grappig. Owjah verschil als een van 15 met een van 30 aanpapt hmmm misschien denkniveau is toch anders?!? Als iedereen zo denkt wordt het een puinhoop... owjah ga ook niet alle kindermoordenaar en dergelijke met dit vergelijken ---> dat is weer iets anders! Mensen denk na over wat je gedachtes zijn en denk na over je leven. Its no good, wil je dan ook sex met een dier ofsow als je daar aan denkt....................................... pedofilie is niet goed.

Hoi anoniem,

Je andere bericht is eigenlijk je hoofdvraag, maar daar heeft meso al een mooi antwoord op geschreven, waar ik weinig aan toe te voegen heb. Op deze vraag kan ik wel reageren. Als je zelf pedofiele gevoelens hebt, daar dag in, dag uit mee leeft, dan heb je de keuze om daar zwaarmoedig over te doen of om het wat te relativeren. Het is voor mij en andere mensen met pedofiele gevoelens de gewoonste zaak van de wereld om hierover te praten, en dus ook om er zo nu en dan grappen over te maken want dat heb je gewoon nodig. En nee, het is voor mij geen zwaarbeladen onderwerp meer. Het is allemaal wel prima. Ik ken mijn verantwoordelijkheid, ga om met kinderen maar zoek geen seksuele omgang en merk dat dit voor iedereen prettig is op die manier. Waarom dan nog zwaarmoedig doen? Je zou er maar depressief van worden en een depressie leidt tot emotionele instabiliteit en dus tot een verhoogd risico voor kinderen in de sociale omgeving.

Nee, ik wil geen seks met een dier. Ik vind dieren niet aantrekkelijk. Jij?

Pedofilie is niet goed. Pedofilie is ook niet slecht. Het is er gewoon. Hoe je als pedofiel omgaat met die gevoelens is een ander verhaal. Daar kan je wel een waardeoordeel als goed of slecht aan hangen. Omdat dat een keuze is. Een verantwoordelijke keuze met grote consequenties. De gevoelens zelf zijn een vast gegeven, daar valt niets aan te veranderen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.