Pedofiel wil 10.000 euro schadevergoeding van slachtoffer

AMSTERDAM - De veroordeelde Belgische pedofiel, Fernand I., eist 10.000 euro schadevergoeding van een van zijn slachtoffers, zo meldt Het Nieuwsblad dinsdag. Fernand I. beweert zijn werk te zijn kwijtgeraakt, omdat zijn gehele naam wordt vermeld in een autobiografisch boek uit 2002 van het slachtoffer, Jef Marynissen.

"Dit is surrealistisch. Hij heeft al mijn leven verwoest en wil nu nog eens van mij profiteren," zo reageert Marynissen op het bericht. Volgens Marynissen heeft Fernand I. hem tussen zijn derde en twaalfde levensjaar "wel duizend keer verkracht."

In 1985 werd Fernand I. opgepakt en veroordeeld wegens aanranding van 24 kinderen.

Bron: nu.nl

Reacties

Als die man zijn straf uitgezeten heeft, een poging aan het doen is om zijn leven weer op te bouwen en dan ontslagen wordt doordat zo'n hannes een autobiografie publiceert, dan lijkt het mij zijn goed recht om die kerel aan te klagen want dan heeft dat helemaal niets meer met zijn misbruikende verleden te maken. Maar leg dat maar eens uit aan Jan met de pet...

Ik vind zelf ook dat uitbehandelde pedoseksuele zedendeliquenten een tweede kans verdienen, maar tsja, het slachtoffer is natuurlijk wel verschrikkelijk boos. Onbegrijpelijk dat hij de verwoester van zijn leven met naam en toenaam noemt in zijn autobiografie? Ik vind van niet. Moreel keur ik het niet goed, maar een "hannes" maakt hem dat zeker niet.

Jan zonder pet

Juist zeer begrijpelijk dat hij die naam even goed duidelijk opschrijft. Maar eerlijk of netjes is het niet, ik ben blij dat je dat met me eens bent. Of je hem daarom een hannes mag noemen of niet zal me daarbij koud laten Smile

Een hele andere vraag is het natuurlijk of het zo verstandig of moreel correct is van de dader om een rechtszaak aan te spannen. Ik kan wel andere redenen voor hem bedenken dan dat geld om het wel te doen, maar ik denk toch niet dat ik eraan begonnen was.

graag zou ik willen weten van jou waar jij het recht haalt om met dat beetje info dat je hebt over mij
over mij te oordelen
terwijl je dat doet zou je beter eens stilstaan bij wat je schrijft en bij wat een voorbeeld je bent voor anderen,
het beste en succes in de toekomst,
jef marynissen

EEN 2DE KANS?!ja zal wat vertellen,over z'n man en een kind
de man kwam al jaeren bij de fam en was een zeer toegewijden goede vriend,en min of meer een fam lid geworden.
bracht vaak het kind na school en bracht het weer thuis de ouders hadden een druk leven dus de man pasten ook vaak op dat ging allemaal heel leuk het kind vond het ook leuk,was 7 jaar oud.
maar af en toe vond het kind dat zij vreemde spelletjes deden zoals lolly likken of hoe groot is mijn anus nu geworden.ja ik weet dat klinkt niet normaal maar ja mensen de man is ook mentaal ziek dus dat kan je hem niet kwalijk nemen tog.
maar voor hem iks meer dan normaal het ging zo al 4 jaar.tot op een dag dat hij er achter kwam dat het niet normaal was (8jr)en niet meer wilden mee doen.om het niet al te lang te maken maar wel een indruk te geven hoe het er toen aan toe ging de man w8ten tot ze eindelijk weer alleen waren en op dat moment trok hij het broekje van de jongen uit duwde zijn voor gelikte natte vinger in het kind zijn anus hard en ruw maakte het lkkr open en ging er toen met zijn penis in 1 keer na binnen en neukten zich zelf lekker klaar waarop het kind een erg trauma van over hield het was al raar maar nu was het eng en totaal niet normaal pijnlijk en schaamde zich voor alles en iedereen.het kind is nog talloze keren verkracht zonder dat de fam het wist jullie kunnen zelf wel indenken wat de pedofiel voor verhalen vertellde aan de jongen als hij het veder zou vertelle dan...!maar de jongen is nu 18 jaar en heeft geen vriendin geen vrienden geen baan en zit het meest van de dag of in een donker hok zijn kamer of zich zelf met messen te behandellen als hij de kans krijgt.en de man is verhuist en heeft nooit niks meer laten weten en god weet hoeveel kinderen er onder tussen zo zijn opgegroeid.een 2de kans dus jullie vinden dat een pedofiel zogenaamd of mogelijk genezen is een 2de kans moet krijgen,laat een ding duidelijk zijn alle kinderen zulle er nooit overheen komen die hebben levenslang en zo man vrouw die is e rna 10 jaar vanaf en kan weer opnieuw beginnen immers kan er mogelijk nog wel 10 jaar bij over 5 jaar 10 jaar in ruil voor 5 jaar onremmende sexueel contakt hoe hij het wil is een fluitje.maar goed de man heeft zijn 2de kans gehad en het kind dat is mijn broer die zijn leven lang geen normaal leven meer zal hebben.en wij als fam wat kunnen wij voor hem doen niks het recht systeem heeft gefaald is vrij gesproken nee mensen een 2de kans is mooi,denk voor het slapen gaan aan de jongen die geen gevoel meer heeft(immers is in dit verhaal niet alles verteld natuurlijk over zijn ervaringen)en aan de man die zich mogelijk binnenkort met u kind zichzelf vermaakt!en dan trek de vraag nog maar is in gedachten een 2de kans?!

Sja goh, ik heb het verhaal niet helemaal gelezen, wist na een paar regels wel genoeg.

Ik vraag me slechts af: gaat het hier over pedofilie?

Met alle begrip voor de vreselijke situatie voor dat kind wil ik vragen het hier bij relevante bijdragen te houden; dit is niet relevant.

Ik heb het wel uitgelezen, en ik vind het eigenlijk wel een goed verhaal. Deze hele discussie ging niet over pedofilie, maar over veroordeelde kinderverkrachters en aanranders die al dan niet een tweede kans moeten krijgen. Het is een beetje rommelig geschreven, maar ik vind het eigenlijk wel een relevante bijdrage die aan het denken zet.

Vanuit een emotioneel standpunt is het inderdaad onbegrijpelijk dat er mensen zijn die vinden dat dat soort mensen een tweede kans verdienen na hun (gevangenis)straf uitgezeten te hebben.

De discussie ging over of je iemand met naam en toenaam kan noemen in een autobiografisch werk zonder toestemming, al dan niet in verband met het verleden van die persoon. Daarna ging het over tweede kans, dat je in dat kader niet iemands naam mag noemen, dat is een argument in de discussie, maar of iemand al dan niet recht heeft op een tweede kans is een andere discussie. Die kunnen we desgewenst in een nieuw forumonderwerp behandelen; voel je vrij een dergelijk forumonderwerp te openen (via nieuwe bijdrage links bovenaan). Maar geef dan in je openingspost wel even aan op wat voor mensen de discussie betrekking heeft: Mensen die per ongeluk een keer een kinderpornografisch plaatje hebben gedownload of mensen die lange tijd kinderen verkracht hebben. Of iets daartussenin?

Misschien moeten we ook eens een aparte plek maken waar mensen zoals deze poster hun verhaal kwijt kunnen.

Dat laatste lijkt me een goed idee. Wat de rest betreft vind ik het een logisch vervolg op de discussie, en op zich ook wel een argument in de bestaande discussie; als iemand geen tweede kans verdient vervalt ook het argument dat iemand een tweede kans verdient en dus niet met naam en toenaam genoemd mag worden, nietwaar? En:
"In 1985 werd Fernand I. opgepakt en veroordeeld wegens aanranding van 24 kinderen."
lijkt me redelijk duidelijk over wat voor soort mensen we het hebben, en de anonieme poster zat wel in een vergelijkbare hoek als je het mij vraagt.

Hij staat in de zomer zijn ramen te kuisen!!! Naakt is dat normaal??? Ik heb het gelukkig nooit gezien, de overbuurvrouw wel, als ik het zie bel ik de politie op! Ja, ik ken hem, hij is trainer geweest van de locale voetbalclub. Zo is hij een eerste keer geschorst geweest. ZIjn werk verloren, terug werk gevonden in de sociale sector....
Ofwel kunnen ze zo een man iets geven dat zijn libido onderdrukt, want het is normaal dat een man seks wil hebben en zij die dat met kinderen willen moeten voor eeuwig gestopt worden!!! Dat duurt wel tot zijn 70 of langer dat die drang er is!! Je kan dat als mens toch niet toestaan dat er zo een mensen vrij rond lopen.... Onze kinderen (de mijne gelukkig groot) zijn niet veilig!
Iemand heeft voor de ogen van mijn zoon (in de sauna waar deze man kwam) zich beginnen te masturberen.. hij wou nooit meer meegaan! Het is daar een zooitje... maar kinderen zijn welkom in een sauna en hebben er recht op. De naam van die pedofielen moesten gekend zijn en die moesten er geweerd worden!!
Dat ze naar een privé sauna gaan.

Wat een onsamenhangend verhaaltje. Waar wilt u naartoe? Puzzled
Wat had die man in de sauna er nou eigenlijk mee te maken? En dat naakt ramenlappen? Ik zie niet zo goed wat dit met pedofilie te maken heeft - Kunt u dat uitleggen?
Zijn de kinderen niet veilig? Hoezo? Zijn ze minder veilig dan vroeger?
Welke drang duur ongeveer 70 jaar?

Wilt u uw post nog een beetje verduidelijken zodat mensen er op kunnen reageren?

MvG meso

Het is niet zo'n slimme actie van het slachtoffer en snap eigenlijk wel de reactie van bijna partijen. Volgens mij is het juridisch wel terecht dat hij claimt, maar als hij echt zijn fouten inziet dan zou hij toch wel van zo'n claim afzien.

Maar als hij een beter persoon is geworden van zijn straf verdient hij wel een tweede kans, dat verdient uiteindelijk iedereen.

Maar ook als hij van zijn fouten heeft geleerd, een tweede kans verdiend en zijn klacht wel terecht is, is het niet erg slim om een rechtszaak te starten. Want zo trekt hij alleen maar meer aandacht naar zich toe en ontneemt hij zichzelf nog meer de kans op een 'normaal' leven.

Maar sowieso vind ik niet dat je een klacht indient tegen je ex-slachtoffers als je je er bewust van bent dat je werkelijk in de fout bent gegaan.

Want zo trekt hij alleen maar meer aandacht naar zich toe en ontneemt hij zichzelf nog meer de kans op een 'normaal' leven.

Ik geloof dat het idee was dat dat al gebeurd was door de publicatie van zijn naam in dat boek. Maar inderdaad, echt helpen doet dit niet natuurlijk.

Jilles
--
The problem with people is that they're only human...

Helemaal mee eens. Hij heeft niet echt bepaald spijt lijkt wel..

Als jij slachtoffer van zoiets zou worden, en je krijgt de hele pers over je heen, dan zou je ook vanalles doen om die zak kapot te maken. Je weet niet hoe je gaat reageren na zo'n ingrijpende gebeurtenis

Ik ben per toeval op deze side gekomen niet omdat ik dat wou.
Heel veel reactie's van hij verdiend een tweede kans. Sorrie daar ben ik het niet mee eens. Vaak zie je dat ze toch weer doorgaan met kinderen dat ze het niet onder controle kunnen houden. En vind je het gek dat een slachtoffer wraak wilt. Heel zijn/haar leven is kapot gemaakt door zo'n iemand. Weten jullie hoe het is om zo te moeten leven. Nou ik wel! Voor mij geen tweede kans voor zo'n iemand, opsluiten en de sleutel weggooien. Ja ook ik heb wraakgevoelens maar ik heb ze onder controle. Maar 1 ding ik heb nu ook een kind, Maar als ze mijn kind wat aandoen sta ik niet voor de gevolgen in en dat kan ik met zekerheid zeggen. Zoveel woede heb ik in me, dan weet ik zeker dat alle woede eruit zal komen .

Anita(Slachtoffer)

Ja ook ik heb wraakgevoelens maar ik heb ze onder controle.
Gelukkig maar.... Ik ben blij dat je een en ander verwerkt hebt...
Zoveel woede heb ik in me, dan weet ik zeker dat alle woede eruit zal komen .
Maar of je er echt klaar mee bent? Ik vraag me af of je wraakgevoelens onder controle kunt krijgen.
Je kunt alleen jezelf accepteren zoals je bent, met alle ervaringen die hebt, zoals je ze hebt.
Als en zolang daar nog scherpe haat-kanten zitten, ben je daar in mijn ogen niet klaar mee, maar ieder zal daar zelf zijn eigen weg in moeten vinden. En begrijp me goed: jezelf accepteren is iets anders dan alles van anderen zomaar goed vinden....
Veel succes daarmee.
georg

Deze aanklacht gaat geheel tegen mijn morele waarden in. De man kan natuurlijk veranderd zijn. En hij krijgt geen tweede kans. Maar ik vind het wel superziek om een van je slachtoffers aan te klagen. Hij heeft die man al zoveel leed aangedaan. Ik denk dat die vent het verdient om geen baan en geen kansen meer te krijgen.

zelf ben ik ook slachtoffer. en heb door het boek en een lezing contact met jef gehad. dat zal mijn mening natuurlijk erg beinvloeden
maar die jongen zit in een rolstoel, zal nooit kunnen werken, is zowat alles in zijn leven kwijt geraakt door die dader. hoe moet heel erg vechten om te overleven. echt overleven.
de dader klaagt hem aan voor veel geld...en jef heeft niet eens het geld om de voor hem noodzakelijke lichamelijke zorgen te betalen.

de dader is veroordeeld ja.... voor 1 symbolische belgische frank. en alleen voorwaardelijke straf.
Jef was toen nog minderjarig en zijn moeder had een goed contact met de dader. ze heeft geen zwaardere straf geeist.
en als een dader een keer veroordeeld is, kan dat niet meer een 2de keer om dezelfde feiten.
het slachtoffer kan dus niets meer doen.

zelf zou ik niet snel namen van daders publiceren. Maar als die vent veroordeeld is (voor vele misbruiken) waarom dan niet? zijn schuld is toch al bewezen?
tweede kans? tja, krijgt een slachtoffer ook maar een 1ste kans.
als ik kijk naar mijn eigen situatie ben ik ook mijn werk kwijt geraakt door dat ik door psychische schade niet meer in staat ben om te werken. vele opnames in psychiatrie hebben gezorgd dat ik grote schulden heb.
ik betaal me kapot aan goede hulpverlening, na 10 jaren van het kasje naar de muur gestuurt te zijn.
dat zijn alleen maar de "uiterlijkheden".
de pijn van een slachtoffer blijft levenslang.

een overlever

het doet me telkens toch weer goed dat mensen,
de lezing
positief hebben ervaren
succes in wat je doet en
nogmaals dank voor
alle steun,
jef marynissen

ik zie dat jullie allen van,
alles te vertellen en te zeggen hebben over
wat mijn verleden betreft,
ik heb zonet de redactie gemailt,
met de vraag of ik kan deelnemen,en reageren op wat jullie hier allemaal vertellen en neerschrijven,
ik ben voor vrije meningsuiting,
maar dan wel met recht op verdediging.

diegene waar jullie over schrijven ben ik namelijk zelf,ik ben die'hannes' zo als er eentje me noemt,
ik dacht dat een slachtoffer van zulks een vreselijke daden op meer respect en medeleven mocht rekenen,
eerst en vooral zou ik willen vragen informeer u beter eer je oordeelt,en of lees het verhaal helemaal
doe de kosten en moeite om mijn boek te lezen,
15 euro,in de betere boekhandels te bgestellen,
of bij de uitgeverij van halewyck;
'eerst moesten we ons wassen' is de tittel.

ik ben erg geschrokken van vele reactie,s en van hoe sommigen
respectloos omgaan ùmet mijn verhaal,
en hoe echt velen niet inzien en of schijnen te begrijpen wat het is als van af je 2 je leven over is,
VOORGOED OVER IS.

jullie spreken over tweede kansen,
precies of we zijn allemaal pc,s die je kan formateren en opnieuw en beter programeren.
ik ga hier geen sensatie verkondigen,
maar beseft er iemand wel dan,wat het is...

ik ben bereid tot discussie,
en meer uitleg te geven,
ik ben bereik baar-
jthuglife@hotmail.com

met genoegen,
jef marynissen

God wat een drama weer over het woordje "hannes". Daar reageerde al eerder iemand op, en toen heb ik al aangegeven dat het me niet om dat specifieke woordje ging. Maar goed, ter mijner verdediging: Ten eerste beschouw ik dat helemaal niet als een scheldwoord, en zou ik Fernand I. bepaald niet zo lieflijk omschrijven, laat daar geen misverstand over bestaan. Ten tweede heb ik het in mijn eerdere post gebruikt als een stijlfiguur om een situatie te omschrijven, en niet als directe aanval op wie dan ook. Als schrijver zou je dat toch moeten kunnen begrijpen en herkennen.

Verder ben ik niemands voorbeeld, en heb ik mij tegenover niemand anders dan mijzelf te verantwoorden op een openbaar forum. Daarnaast denk ik altijd zeer goed na over wat ik post, maar reken ik wel op een beetje "begrijpend lezen" van mijn tegenspelers. Dit om me te verdedigen tegen je redelijk vijandige reactie elders in deze thread.

Desalniettemin; mijn verontschuldiging voor mijn woordgebruik, het was niet mijn intentie je te beledigen, alleen om de wettelijke "logica" achter het gegeven krantenartikeltje aan te geven.

Vraag me toch af waar de maatschapij naar toe gaat.
Pedofielen die schade vergoeding vragen
Hebben de slachtoffers nog niet genoeg geleden?
Heel hun leven blijven ze getekend door dit trauma.
Vind dat men meer mag opkomen voor de rechten van de slachtoffers.
Ik wens Jef in ieder geval veel sterkte toe en hoop dat hij als nog een beter leven mag hebben

Leuk zo'n discussie of je het wel kunt maken of je je rechten mag claimen bij de rechter.

De wetgever was zich ervan bewust dat de meeste mensen méér rechten willen hebben dan de ander omdat dat gemakkelijker leeft.

En daarom mag iedereen naar de rechter. En dat staat zo in de wet.
Want je mag je medemens aanspreken op zijn of haar gedrag.

Mensen uitsluiten van de rechtsgang, levert willekeur op.

En dat kan niet in een beschaving.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.