Pedofielen vormden seksbende

Bron: De Volkskrant, 21 mei 2005
Door: Eric Arends

AMSTERDAM - Justitie heeft voor het eerst een groep pedoseksuelen veroordeeld wegens deelname aan een criminele organisatie. Vijf mannen zijn de afgelopen anderhalf jaar door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot celstraffen van een jaar tot drieënhalf jaar plus tbs met dwangverpleging, omdat zij reizen naar Tunesië hadden georganiseerd om ontucht met minderjarigen te plegen.

De mannen reisden in juni 2003 in groepjes van twee of drie naar de Tunesische kustplaats Sousse. Daar ontmoetten ze jongens tussen de 10 en 14 jaar, die - volgens de Nederlanders - zichzelf aanboden voor betaalde seks.

Volgens het Openbaar Ministerie pleegden de mannen 'misdrijven tegen de zeden' en deden zij dit 'tezamen en in vereniging met een ander of anderen'. De rechtbank in Arnhem deelde deze zienswijze niet, maar het gerechtshof heeft de aantijging nu toch bewezen geacht. De veroordelingen maken het volgens het OM voortaan eenvoudiger om in soortgelijke gevallen deze uitzonderlijke straf te eisen.

De veroordeelden zeggen nooit het idee te hebben gehad aan een criminele organisatie deel te nemen. Volgens de mannen ging het in eerste instantie gewoon om een vakantie en was er van enige organisatie geen sprake. Bovendien hebben zij naar eigen zeggen nooit geheime vergaderingen over de reis belegd.

Het OM in Arnhem stelt dat dergelijke 'associaties met gangsterfilms' niets te maken hebben met de 'juridische context' van wetsartikel 140, waarin deelname aan een criminele organisatie is vastgelegd. 'Er hoeven geen geheime vergaderingen aan vooraf te gaan', zegt OM-woordvoerster Graat. 'Als er in onderlinge samenwerking strafbare feiten zijn gepleegd, kan dat al voldoende zijn.'

De vonnissen bieden volgens woordvoerder Tonnon van het college van procureurs-generaal 'goede mogelijkheden voor vergelijkbare zaken' in de toekomst.

In de betreffende Tuna-zaak werden acht mannen veroordeeld. Een van hen pleegde tevens ontucht met een 12-jarige jongen die bij hem in huis woonde met medeweten van Bureau Jeugdzorg Friesland.

De jongen werd volgens de man mishandeld door zijn vader. Omdat een plaats in de crisisopvang ontbrak, kwam hij - mede op eigen verzoek - bij de pedoseksueel terecht.

Bureau Jeugdzorg Friesland wil niet op de zaak ingaan 'om de privacy van de betrokkenen niet te schaden'. Directeur Sprokkereef benadrukt dat het in dit geval om een vrijwillige uithuisplaatsing ging, waarbij Jeugdzorg voor de ouder heeft bemiddeld bij het vinden van een opvangplaats.

Zie ook:
Wat zijn dit voor mannen?
Appèl OM tegen Tuna-pedofielen (1 dec 2004)
Lagere straffen dan geëist in pedofiliezaak (16 jun 2004)

Reacties

Wij wonen vanaf 1999 in een nieuw huis in Barendrecht,een kind vriendelijke buurt met veel kinderen.
Onze buren hebben wij met div.dingen geholpen dit zijn een man en vrouw zonder kinderen.
Wij hebben twee kinderen een van 18 jaar en een van 15 jaar.
Onze jongste dochter ging een aantal keren naar de buren ook een keer dat de buurvrouw niet thuis was,daar werd haar broek en slip door de buurman naar beneden gehaald en zat hij aan haar vagina.
Zij heeft toen tegen gestribbeld,en heeft het huis verlaten.
Later werd er nog div keren sexuele opmerkingen door hem gemaakt als zij in de tuin was.
Mijn dochter heeft dit bijna een half jaar verzwegen,zij bleef veel op haar kamer en kwam niet in de tuin.
Toen dit gebeuren aan mijn vrouw vertelde,en zij haar schaamde.
Zijn wij direct naar de politie gegaan,die hebben hem opgepakt en hij heeft ook direct bekend.
Omdat het de eerste keer was dat hij zoiets heeft hij 3 dagen vast gezeten.
Hij mag geen contact meer met ons hebben,als hij dit doet kunnen wij weer contact opnemen met de politie.
Mijn dochter sluit alle gordijnen als zij alleen thuis is,en durft niet meer in de tuin ook niet als wij thuis zijn.
Zij heeft hulp van een physioloog maar dit gaat nog zeer moeizaam.

3 dagen maar?! Belachelijk. Sad

Ik snap justitie echt niet. Als er niets aan de hand is trekken ze alles open om mensen hun leven te verpesten en voor zo'n situatie als dit doen ze helemaal geen klote.

Tsjah, weet verder niet wat'k er op moet zeggen. Wil jullie wel heel veel succes wensen om hier over heen te komen.

Succes
Jilles
--
The problem with people is that they're only human...

Daar sluit ik mij helemaal bij aan... Succes en sterkte!

Interessant..
Ik wou mijzelf gelijk even voorstellen (Ik heb net een account aangemaakt).
Beste pedofielen-club (zoals ik dat op een positieve wijze bedoel),

Ik ben zelf een jongen van 15 jaar.
En zit met ongeveer hetzelfde probleem.
Met ongeveer bedoel ik namelijk dat ik eigenlijk op ALLE leeftijds-catogorieen val.
Ik hoor ook steeds vaker iets over "Kinder-hoeren", is dit gewoon toeval?
Of is er daadwerkelijk een verband dat (sommige) kinderen het helemaal niet erg vind om een (wel of niet liefdevolle/) sexuele relatie te hebben met ouderen?
Ik zou zelf (mijn echte naam is verborgen. Ook op deze site. Omdat het niet zeer gewaardeerd word dat jongeren dit soort verhalen posten.) ook wel zo'n "hoer" willen zijn.
Niet alleen om het geld maar ik denk dat het ook iets voor mij is.

Groeten van "Thomas"
Een jongen van 15.

Beste Thomas,

Ik ken je natuurlijk niet, en kan dus ook niet inschatten in hoeverre jouw gevoelens al dan niet van tijdelijke aard zijn. Je moet in elk geval wel goed beseffen dat de wet het verbiedt om betaalde seks te hebben met personen onder de 18. Daarom raad ik je af om op dit moment iets in die richting te doen. Je zou in elk geval je partners er flink mee in de problemen kunnen brengen.

Het leven van een prostitué gaat volgens mij niet over rozen; ik denk dat je het je te rooskleurig voorstelt. Kan het niet zijn dat je in een fase zit waarin je gewoon je seksualiteit wilt verkennen, en dat je gewoon van alles wil uitproberen, en dat je denkt "mooi meegenomen als ik daar ook nog geld voor krijg"? Ik stel voor dat je voorlopig gewoon met leeftijdsgenoten experimenteert. Als je 16 bent mag je ook met volwassenen (onbetaalde) seks hebben, en als je op je 18e nog steeds graag de prostitutie in wilt dan kun je dat dan alsnog besluiten.

Verder heb ik nog als vraag aan jou sinds wanneer je dit idee al hebt.

Tim

Wat ik absoluut niet begrijp is het feit dat kinderen, die het al zo moeilijk hebben door hun thuis situatie, dan terecht komen in een andere afschuwelijke situatie. Jeugdzorg is daar mede verantwoordelijk voor. Ik heb daar geen woorden voor. Voor alles moet je een diploma halen, echter voor het belangrijkste, kinderen, elke idioot mag ze krijgen. Hoe is het mogelijk.
Kinderen moeten beschermd worden en niet weer in situaties terecht komen door de beschermers. Schandalig.
Wordt het nou niet eens tijd dat dit zo wordt aangepakt, dat kinderen echt hulp kunnen krijgen, ipv weer ellende. Daar moeten ze geld aan besteden. Kinderen behoren beschermd te worden en niet misbruikt te worden. Niet alleen door pedofielen, voor alle mensen die geen goede bedoelingen hebben met kinderen. Daar moeten we ons sterk voor maken. Bescherming is absoluut noodzakelijk. Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor!!!!

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.