Politie Groningen liet pedofiel twintig jaar lang lopen

Bron: Nova, uitzending van 1 oktober 2005

Vier slachtoffers van een pedofiel spannen een rechtszaak aan tegen de staat der Nederlanden en de politie van Groningen. De politie van Groningen heeft volgens de slachtoffers ruim 20 jaar lang een pedofiel zijn gang laten gaan, waardoor tientallen jongens in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar zijn seksueel misbruikt en geslagen. Ondanks aangiften in 1982, 1992 en in 1996 werd de pedofiel niet vervolgd. Pas in 2001 na een aangifte bij de politie in het dorp Zuidwolde werd hij opgepakt.

Het gaat om de pedofiel Geert van D. die in 2002 werd veroordeeld tot 5 jaar cel en TBS. De pedofiel kreeg landelijke bekendheid omdat hij op last van de rechter een tatoeage met de beeltenis van één van zijn slachtoffers moest laten verwijderen.

De slachtoffers nu 35, 28, 21 en 15 jaar werden allemaal door de pedofiel geslagen en seksueel misbruikt toen ze minderjarig waren. Als ze een leeftijd bereikten waarop ze niet meer interessant voor hem waren, moesten ze andere jongere jongens aanleveren. "Als je die klus had geklaard was je vrij om te gaan", aldus één van hen.
Na een aangifte in 1982 van twee jongens werd Geert van D. wel opgepakt maar na een aantal dagen door de politie van Groningen weer vrijgelaten. Het slachtoffer hoorde nooit meer iets.
"Het is heel simpel, als er iets met mijn aangifte was gedaan in 1982 had de rest nooit slachtoffer kunnen worden."

Eén van de jongens die 15 jaar was toen hij werd misbruikt deed in 1992 aangifte en zegt: "De politie sprak over een seksueel experiment. Ik moest niet zeuren." Bij de aangifte uit 1996 werd in het nabij zijn van Geert van D. aan het slachtoffer gevraagd of hij werd mishandeld of misbruikt. "Je kan wel nagaan dat een jongen die al zo'n lange tijd onderdruk staat dan helemaal niet durft te antwoorden", aldus het slachtoffer nu.

Pas toen Geert van D. van de stad Groningen naar het dorp Zuidwolde verhuisde en daar opnieuw een slachtoffer maakte greep de politie van Zuidwolde na een aangifte in 2001 wel in. "Waarom kunnen ze in godsnaam die man 25 jaar laten rondlopen terwijl ze zeggen 'we kennen hem'. Er liggen vier aangiftes, waarom pakken ze hem bij de vierde pas op," vraagt één van de jongens zich af.

Uiteindelijk biechten ze alles op aan hun ouders die naar de politie stappen.Toen Geert. Van D. dat merkte zei hij zelf tegen de jongens:"Je hoeft niet naar de politie te gaan want dat zijn toch allemaal vrienden van me."

De advocaat L. Poortman van de slachtoffers kan niet verklaren waarom de politie bij de aangiften niet heeft ingegrepen. Poortman:"Geert van D. schijnt regelmatig met de politie contact te hebben gehad. Het is zelfs zo dat één van de moeders vele malen zich bij de politie heeft gemeld met vermoedens over Geert van D. maar zelf uiteindelijk strafrechtelijk werd vervolgd omdat ze hem had aangevallen."

Hier kunt u de reportage bekijken

Zie ook: Slachtoffers pedofiel dagen staat (link naar artikel op Planet.nl)

Reacties

ik ben nu bijna 18 jaar
ik ben er pas achter dat ik pedofiele gedachtes hep.
en ik zou graag willen dat mensen, hetro`s, homo`s en pedofielen
normaal met elkaar kunnen leven zonder te hoefe zwijgen over je geaardheid. maar door die vieze .... ( stippen zijn honderde verschillende scheld woorden ) is dat niet mogelijk.
ik hep een hekkel aan pedos die kinderen mishandelen
pedofiel betekend in het latijn houden van kinderen.
en zo moeten de mede mensen het ook zien..
maar door zoon gek denken de mensen bij het woord pedofiel
aan iemand die kinderen mishandelt en sexueelmisbruikt

Sex met kinderen onder de 16 is per definitie strafbaar!
Ik hoop voor jou en de kinderen die aan jouw lusten ten onder gaan, dat je hulp zoekt!

't Is eigenlijk erg grof om mensen enkel en alleen vanwege hun gevoelens er van te beschuldigen dat ze de oorzaak zijn van de ondergang van kinderen. 'k Stel voor dat je nog wat meer leest op dit forum, dan kom je er vanzelf achter dat een aanzienlijk deel pedofielen helemaal nooit kinderen misbruiken en er zelf zijn die veel goeds doen voor kinderen.

Buiten dat ik dus blij bent dat je toe geeft aan je geaardheid, of laat ons zeggen, zoals ik het zou denken, je voorliefde voor jongere persoontjes, wil ik zeggen dat je volledig gelijk hebt. Door het toedoen, van enkele onnozele mensen, die kinderen verkrachten en ontvoeren, die dan blijkbaar somige hoog geplaatste amtennare omkochten of al even erg dat de politie die gast het toe lieten dergelijke dingen te doen, worden de namen van heel veel mensen zoals jij beklat. Het zou hetzelfde zijn dat iedereen de jeugd zou verbieden te rijden met de wagen omdat ze graag eens te snel rijden of iets drinken. Men zwijgd al snel als men een dikke BMW zien voorbij razen, met een oudere man en zijn klakpetje op. Dat vindt men normaal.

dat hij dat bij die kinderen doet.
en dat de politie ook nog is met hem onder een hoedje speelt.
echt niet normaal!

sja hoe kan dat nou he.....

Dat zijn wel twee extreem nuttige toevoegingen, anoniem. Jammer dat de moderators ze hebben geplaatst...

verbeter de wereld begin bij jezelf. wat zielig dat jij geen moderator bent he?

soms zijn we benieuwd welke reacties van jou allemaal niet geplaatst worden, kun je je dat voorstellen?

Berichten van geregistreerde gebruikers (zoals Lorem Ipsum) worden meteen geplaatst. Ik kan me zo 1-2-3 geen bericht van Lorem Ipsum herinneren dat helemaal verwijderd is, en gemodereerd is ook al een zeldzaamheid.

Tim

precies dat kan hij zich niet voorstellen. zelfs het uitschelden van bezoekers wordt door jullie aangemoedigd.

Aangezien het uitschelden van pedofielen hier ook getolereerd wordt lijkt het me niet meer dan natuurlijk dat ook niet-pedofiele bezoekers zoals jij en ik uitgescholden mogen worden.

wat zielig dat jij geen moderator bent he?

Nee hoor, met mensen zoals jij hier, die me het bloed onder de nagels vandaan proberen te halen, is het maar goed ook dat ik geen moderator ben, want anders zou ik die verantwoordelijkheid ongetwijfeld misbruiken.

soms zijn we benieuwd welke reacties van jou allemaal niet geplaatst worden

Ik geloof dat er één keer een reactie van mij deels aangepast is omdat ik door iemand de kast op gejaagd was en in dezelfde stijl ("als jullie pedo's nou niet... dan zal ik [willekeurige bedreiging]") terug begon te praten.

Gvd wat heb ik toch een hekel aan de politie soms, als iemand ooit nog eens een artikel met daarin een verklaring wil schrijven dan sta ik vooraan om die te lezen...

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.