De seksualiteit van de pedofiel

Over de seksualiteit van de pedofiel is weinig bekend. Dat heeft verschillende redenen. Pedofielen komen niet graag uit voor hun geaardheid, en mede daardoor is moeilijk onderzoek te doen naar het onderwerp. Wetenschappelijke onderzoeken zijn meestal gebaseerd op resultaten uit de groep ‘mensen die pedoseksueel misbruik gepleegd hebben’, en dus niet uit de groep ‘mensen met pedofiele gevoelens’.


Als bij bespreking van pedofilie het onderwerp seksualiteit aan de orde komt, gaat het bijna altijd over de seksualiteit van kinderen. Daar zijn veel standpunten over, ook van pedofielen zelf. Die hebben vaak de neiging zich te gaan verdedigen tegen allerlei beschuldigingen, en hebben daarom uitgebreide theorieën over de seksuele gevoelens van kinderen ontwikkeld. Ook daarover is overigens nog weinig met (wetenschappelijke) zekerheid te zeggen.Maar nog minder is er te zeggen over de seksualiteit van de pedofiel. En dat terwijl het toch zelfs voor mensen die pedofilie radicaal afwijzen een interessant onderwerp zou moeten zijn. In hun perceptie, vanuit het oogpunt van ‘preventie van pedoseksueel misbruik’, moet het toch interessant zijn om te weten wat de (volgens hen) potentiële dader beweegt. Er is dus alle reden dit onderwerp eens in de schijnwerpers te zetten.

Als pedofiel heb je seksuele gevoelens voor kinderen. Dat betekent dat je een jongen of een meisje mooi kan vinden op basis van uiterlijk. Maar dat betekent nog niet meteen dat je ook seks wilt met iemand.


Seksuele fantasieën of dromen van pedofielen zullen regelmatig gaan over seks van of seks met kinderen. Sommigen zullen daarbij situaties uit de werkelijkheid als basis voor een fantasie gebruiken. Anderen denken bijvoorbeeld aan een mooie filmster, of creëren een geheel eigen fantasie. Weer anderen gebruiken verhalen of plaatjes om hun fantasie te stimuleren. Fantasieën gaan ook lang niet altijd over situaties waarin je zelf een rol speelt.


Tot zover verschillen de seksuele gevoelens van pedofielen waarschijnlijk niet al te veel van die van hetero’s of homo’s. Wel hebben pedofielen rekening te houden met een aantal beperkingen. Seks met kinderen mag niet, en plaatjes van kinderen in seksuele poses mogen ook niet. Zelfs als je het daar niet mee eens bent, heb je er toch rekening mee te houden. Wat je pedofiele gevoelens betreft, moet je het bij fantasieën laten. Je kan masturberen wat je wil, en daarbij fantaseren wat je wil, maar je moet de werkelijkheid niet uit het oog verliezen.


Veel mensen zien in het feit dat je het moet laten bij fantasieën een gevaar: zo bouw je frustraties op, en die moeten er toch een keer uitkomen. Er zit waarschijnlijk wel enige waarheid in deze redenering. Het is dus belangrijk niet gefrustreerd te raken, en je moet weten waar je terecht kunt met je frustraties als die er wel komen. In dat laatste geval speelt internet een belangrijke rol. Hier kunnen pedofielen met ‘gevoelsgenoten’ in contact komen en over hun gevoelens praten.


Maar eerder nog is er de fase van het niet gefrustreerd raken. Je moet voor jezelf een manier vinden om positief met je seksuele gevoelens om te gaan. Een bewuste keus maken: je weet dat bepaalde dingen niet mogen, ook al zou je ze willen. Je kunt je dan richten op het moois dat overblijft en wél kan. Sommige mensen slagen erin hun gevoelens geheel te negeren. Velen hebben genoeg aan fantaseren als uitlaatklep. Anderen zoeken ook andere manieren om met hun gevoelens om te gaan; bijvoorbeeld in seksuele relaties met mensen tot wie ze niet in eerste instantie aangetrokken zijn (pedofielen die bijvoorbeeld getrouwd zijn, of homoseksuele relaties aangaan).


Weer anderen kunnen hun seksuele gevoelens ondergeschikt maken aan andere gevoelens. Een gevoel van verliefdheid kan bijvoorbeeld seksuele gedachten doen verdwijnen. Verliefdheid is iets anders dan seks. Je kan verliefd worden op een jongen of meisje, en heel veel om hem of haar geven, zonder seks te willen. Je wilt alleen bij die persoon zijn, en hem of haar gelukkig zien.


Maar een heftige verliefdheid kán ook gepaard gaan met seksuele gedachten en fantasieën. Dan is het belangrijk om grenzen te kennen, waar je zelf ook achter staat. Dat moet je voor jezelf duidelijk op een rijtje hebben. Overigens kan een pedofiel er voor zorgen dat deze situaties meer of minder voorkomen, hoewel ze nooit helemaal uit te bannen zijn.


Pedofielen zijn heel verschillende mensen. Voor de één is het goed om veel met kinderen om te gaan, voor anderen juist niet. Het kan voor de pedofiel betekenen dat hij zijn liefde voor kinderen een plaats kan geven op een manier waar zowel kind als pedofiel profijt van hebben. Binnen de gevoelens van liefde voor het kind spelen seksuele gevoelens dan geen (belangrijke) rol. In ieder geval weet zo’n pedofiel werkelijkheid en fantasie van elkaar te scheiden.


Helaas zijn er ook gevallen waarin mensen met pedofiele gevoelens over de schreef gaan en kinderen misbruiken. Misbruik is niet goed te praten. Voor gevallen van pedoseksueel misbruik is in de media veel aandacht, en bij veel mensen roept het een gevoel van walging op. Misbruikers zijn gebaat bij bestraffing en behandeling. Hopelijk kan zo toekomstig misbruik voorkomen worden.


Zoals er onder heteroseksuelen mensen zijn die anderen verkrachten en seksueel misbruiken, zijn die er ook onder pedofielen. Dat probleem moet niet gebagatelliseerd worden. De seksualiteit van een pedofiel is echter een veel groter onderwerp. Het zou goed zijn om daar, bijvoorbeeld in wetenschappelijk onderzoek, eens meer aandacht aan te besteden.

Reacties

Weet je, ik denk dat ook de perceptie die heteros hebben van wat sex voor de pedofiel in zou houden die negatieve gevoelens oproept, mijn schrikbeeld is het jongen jochie of meisje wat een daadwerkelijk penetratie ondergaat, iets wat dus naar ik mij heb laten vertellen niets heeft te maken met de beleving van sex voor een pedofiel.
Ik heb een groot voorstellingsvermogen en het kost mij dus geen moeite een beeld te vormen van een grote kerel die bovenop een klein jochie ligt of iets van dien aard, geen prettig beeld kan ik je vertellen.
Daar zit hem ook de kneep en tevens het grote probleem voor zover ik kan zien, de perceptie van de pedo op de hetero is volgens mij niet goed en omgekeerd geld hetzelfde.
Ik denk daarom ook dat ik geen uitzondering ben in mijn uitlatingen, als dingen in perspectief worden gezet

(...)het jongen jochie of meisje wat een daadwerkelijk penetratie ondergaat, iets wat dus naar ik mij heb laten vertellen niets heeft te maken met de beleving van sex voor een pedofiel.

Correctie: wat niets te maken hoeft te hebben met (enz.)

Enkele pedofielen hebben je blijkbaar verteld dat hun seksualiteitsbeleving niets te maken heeft met 'penetratie'. Dat geloof ik graag. Maar het is een beetje gevaarlijk om te denken dat dat voor alle pedofielen geldt (of dat alle pedofielen lief en onschuldig zijn).

Er zijn wel degelijk ook pedo's die het ontzettend geil zouden vinden om een kind te neuken. (En volgens mij doet het allergrootste deel van die pedo's daar niets mee, omdat het nou eenmaal niet goed uitwerkt voor beide partijen. Simpel. Maar ze fantaseren er misschien wel over.)

Alleen, inderdaad zijn er ook een heleboel die dat helemaal niet vinden. Da's ook wel logisch, als je erover nadenkt. Voor veel mensen zijn seksuele fantasieen toch gebaseerd op een realistische situatie, die ze misschien nog eens hopen te bereiken. Als je er als pedo van overtuigd bent dat een kind niet gepenetreerd wil worden, is het helemaal niet zo aantrekkelijk meer om erover te fantaseren.

Wat ik bedoelde te zeggen is, een pedofiel zou nooit iets tegen de wil van een kind doen. Daadwerkelijke penetratie is *mijn* schrikbeeld (en ik ben ook overtuigd van het feit dat een kinderlichaam daar niet voor gemaakt is, onze lichamen worden tijdens de puberijd geschikt gemaakt voor sexueel contact met penetratie).
Maar laten de stelregels zoals die eerder gepost zijn maar gelden, doe nooit iets tegen de wil van het kind. Hoewel ik het onnatuurlijk zou vinden als een kind inderdaad kiest voor sex op die manier, kan ik opnieuw niet zeggen in hoeverre een kind in staat is om die situatie te beoordelen en daarna een keuze te maken.

Wat ik bedoelde te zeggen is, een pedofiel zou nooit iets tegen de wil van een kind doen.

Ja... en ik bedoelde dat dus te nuanceren.

Camillo zegt ergens anders dat "Pedo's zijn behoorlijke manipulanten die niet het achterste van hun tong laten zien.". Ik noemde dat pure crap -- omdat er heel veel pedo's zijn die niet behoorlijke manipulanten zijn. Dat weet ik uit eigen ervaring.
(En ik bedoelde dus niet dat geen enkele pedo manipulatief is. Dat kan ik gewoon niet zeggen.)

Maar als jij zegt "een pedofiel zou nooit iets tegen de wil van een kind doen", noem ik dat dan ook pure crap, als ik consequent blijf.
Je kunt gewoon niet zeggen dat geen enkele pedofiel dingen tegen de wil van een kind doet. Er zijn echt wel bewijzen dat er pedofielen zijn die dat wel doen.

Ok, de enige juiste formulering dan:
Een goed mens doet nooit iets tegen de wil van een ander mens Tongue
Hoef je het ook niet toe te spitsen op pedofielen, want dat geld universeel.

@DualDenz
Idd! De enige juiste formulering. Rest alleen de vraag:'wat is een goed mens en wat is een slecht mens?' En daar zijn de geleerden nog niet uit..Smile

@Roderik
Ik val stijl achterover! Kan me eindelijk eens vinden in je verhaal en je motivatie..;-P

Groet

Peter

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.