Ds Visser uitgemaakt voor 'pedo'

Bron: Trouw, door Adri Vermaat

De rechts-extremistische Nationale Alliantie (NA) verspreidt bij buren van predikant Hans Visser in Rotterdam pamfletten: 'Let op, Pedo in uw buurt'.

Onder dit opschrift staat het portret van Visser. In het pamflet worddt de dominee van de Pauluskerk beschuldigd van het onderhouden van 'contacten met een zeer radicale terroristische organisatie' en diverse 'links-extremistische organisaties'.
De NA zegt verder: ’Dat deze dominee van de duivel ook lid is van pedovereniging Martijn en contacten heeft met de pedopartij PNVD, spant toch werkelijk de kroon. Daarom vinden wij het onze plicht u te attenderen op deze smeerlap. Dan weet u nu dus waarom uw kinderen altijd snoepjes krijgen van deze echte ’kindervriend’.
Visser is onthutst. „Ik kan tegen een stootje”, reageert hij. „Maar als er folders met leugens in brievenbussen worden gestopt zijn grenzen ernstig overschreden. Dit is een beschadiging in mijn persoonlijke levenssfeer.” Met de politie heeft Visser afspraken over zijn veiligheid. Vermoedelijk vandaag beslist hij of hij aangifte doet wegens smaad.
Visser herhaalde gisteren dat hij geen pedofiel is en geen lid van de omstreden PNVD. „Wel probeer ik iets te betekenen voor pedofielen. Als je dat doet, zijn er altijd mensen die het daar niet mee eens zijn. Dat mag, maar het is vervelend als dan leugens een wapen worden. Met de PNVD heb ik niets. Ik was zelfs tegen de oprichting ervan.”
Eerder dit jaar werd op een site van extreem-rechts gezegd dat Visser veroordeeld zou zijn wegens pedofilie. Deze informatie werd, nog voor zijn advocate daadwerkelijk actie kon ondernemen, verwijderd. Er is, vermoedt de dominee, wel een verband met deze zaak. „In het voorjaar heeft de NA ook pamfletten tegen mij uitgedeeld, eveneens over pedofilie. Omdat ik die gasten de publiciteit niet gun, heb ik toen niets ondernomen.”
Voorzitter van de NA is Jan Teijn, ex-gemeenteraadslid in Rotterdam voor de Centrum Democraten en de, naderhand verboden, CP’86.

Reacties

Ben blij dat er een ds. Visser is, die probeert enigszins nuchter te blijven nadenken en oplossingen te zoeken die werkbaar zijn, ook voor pedofielen.
Maar wat deze man ook doet, een load of shit krijgt-ie regelmatig- of het nou over de drugsverslaafden in dat 'nette, schoongeveegde' Rotterdam gaat, of over hoeren. Mede dankzij het gedachtegoed van 'onze Pim' in deze Maasstad- was dat niet die vent die met minderjarige Marokkaantjes rotzooide?! Over hypocrisie gesproken...

Aan die NA hoef je helemaal geen woorden vuil te maken. Wat die propageren... maar ja, blijkbaar liever dat dan een foto van een vrolijk bloot meisje... Geef mijn portie maar aan fikkie.

Pim was niets anders dan een homofiele fascist. Die het in een ander jasje stak. Hij deed uitspraken die 10x zo erg waren als Janmaat omdat ie er goed mee weg kwam omdat ie homo was.

Tja... Het rechts-extremisme heeft nooit veel aanhang weten te trekken en dat proberen ze sinds jaar en dag te compenseren door aan te schurken tegen emotioneel geladen kwesties. In het verleden wilden ze nogal eens fulmineren over dierenmishandeling. Tegenwoordig ziet men blijkbaar meer heil in schoppen tegen pedofilie; de Rotterdamse rechts-extremist Michiel Smit heeft daar ook al eens -- overigens met opmerkelijk weinig succes -- tegen geageerd.
Ik heb overigens nooit de indruk gehad dat extreem-rechts in de dagelijkse praktijk erg begaan is met dieren en kinderen.

Dominee Hans Visser wordt door alle rechtgeaarde rechts-extremisten innig gehaat. Er staat me iets van bij dat de zelfbenoemde "internationaal deskundige op het gebied van politiek activisme en terrorisme" Peter Siebelt als eerste kwam met de "onthulling" dat Visser, die verregaande solidariteit met verdrukte groepen praktizeert, lid is van de Vereniging Martijn. Ik neem aan dat dat de bron van de onderhavige aantijging is.
Siebelt wordt door nagenoeg niemand serieus genomen, behalve door de Krant van Wakker Nederland -- maar die neem ik niet serieus.

Het lijkt er, kortom, op dat de NA twee vliegen in één klap probeert te slaan.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.