Dertienjarig meisje gehuwd in Brussel

Dertienjarig meisje gehuwd in Brussel

Uitgegeven: 14 februari 2007 11:07
Laatst gewijzigd: 14 februari 2007 19:22

BRUSSEL - Een 13-jarig meisje uit Brussel heeft zich in 2004 voorgedaan als haar 23-jarige zus om te kunnen trouwen met een Marokkaan. De 24-jarige man wilde zo een verblijfsvergunning krijgen.

De jonge bruid, die er ouder uitziet voor haar leeftijd, had trouwambtenaren van de Brusselse deelgemeente Schaarbeek wijsgemaakt dat ze haar identiteitskaart was kwijtgeraakt.

De politie had daarna een verklaring afgegeven, waarop het meisje zonder enige controle haar geboortedatum met tien jaar kon vervalsen.

'Gehuwd'

De moeder van het meisje deed mee aan het bedrog. De ongetrouwde zus van het meisje was de afgelopen twee jaar op reis. Bij terugkeer ontdekte ze de fraude toen ze vorig jaar een oproepkaart kreeg voor de verkiezingen. Bij haar burgerlijke staat stond 'gehuwd'. De vrouw kreeg op het gemeentehuis te horen dat ze was getrouwd.

Verkrachting

De politie beschuldigt de Marokkaan van verkrachting. Elk seksueel contact met een kind jonger dan veertien jaar wordt in België beschouwd als verkrachting. Het minderjarige kind kan niet worden vervolgd.

De strafrechter kan het huwelijk nietig verklaren wegens valsheid in geschrifte.

Reacties

Knap hoor, je als 13-jarige zo succesvol voordoen als iemand van 23. En wel grappige stof voor discussie: een meisje van 13 is een paar jaar getrouwd met een jongen van 24; geen vuiltje aan de lucht, totdat blijkt dat het getalletje op haar paspoort niet klopt..?

Wat vinden jullie, is het terecht dat mensen vanaf hun 18e kunnen trouwen?

Ik vind het wel terecht, vanaf je 18e pas trouwen. Zeker voor puberale meisjes geldt, dat een liefde zomaar spontaan kan opborrelen, vanwege alle hormonale veranderingen in hun lichaam. Trouwen is iets waar je lang over na moet denken, omdat het de rest van je leven bepaalt.

Deze man wilde blijkbaar ook alleen maar trouwen zodat hij een verblijfsvergunning kon krijgen.

Deze man wilde blijkbaar ook alleen maar trouwen zodat hij een verblijfsvergunning kon krijgen.
Tsja, blijkbaar... Maar goed, als zij en haar moeder ermee instemden dan zal er toch wel iets meer in het spel geweest zijn. Maar dat staat wat mij betreft buiten deze discussie.

Trouwen is iets waar je lang over na moet denken, omdat het de rest van je leven bepaalt.
Yup, maar je zou dus ook kunnen zeggen; voor trouwen geldt een bedenktijd van een halfjaar, ipv een leeftijdsgrens. Als je na een half jaar nogmaals beiden een handtekening zet kun je pas trouwen; zoiets. Ik denk dat dat ook veel volwassenen aardig wat leed had kunnen besparen Smile En het maakt het aanzienlijk minder praktisch voor mensen die daarmee een verblijfsvergunning willen krijgen.

Is het maken van een verstandige beslissing die van grote invloed kan/zal zijn op je verdere leven iets onmogelijks voor een jongere?

Hoe zit het dan met:
- Kiezen bij welke ouder je wilt wonen na een scheiding
- Kiezen voor een middelbare school
- Kiezen voor een vakkenpakket/profiel
- Kiezen om te stoppen met vioolles
- Kiezen voor een vervolgopleiding

Mensen kunnen wettelijk zonder toestemming vanaf hun 18 trouwen. Om zwaarwichtige redenen (zwangerschap, ...) kan de jeugdrechter disensatie van de leeftijd toestaan, mits de beide ouders hun toestemming geven. Als ze dit niet doen, moet de jeugdrechter onderzoeken of de weigering gegrond is, en kan hij alsnog de toestemming geven om te trouwen.

Minderjarige kinderen zonder ouders, hebben geen toestemming nodig (ook niet van hun voogd of grootouders)

Dit meisje heeft gewoon sluw gespeeld en achterlijke ambtenaren tegengekomen... In principe is dit onmogelijk... Ik denk echter dat het in de meeste gevallen niet nodig is om voor je 18 te trouwen (je moet toch naar school tot je 18) als er echt bepaalde redenen zijn, dan kan je toch nog toestemming krijgen, maar buiten zwangerschap kan ik er niet veel bedenken hoor...

ik vind het zo erg ik heb geen worden meer ik vind dat ze de rechten moeten verbeteren en meer controleren dat is mij mening

Misschien zou een beetje scholing helpen wanneer marokkaanse mensen integreren ?

van mij mag dat al verlaagt worden dan kan je al rond je 18 weten of je echt bij elkaar blijft en niet dat je dan al 3x opnieuw getrouwd ben.
als je op je 16e mag trouwen zullen ze vast wel de rest ook verlagen zodat je op je 12e 14e al sex mag hebben met 18+ lijkt mij leuk als je dan in die tijd kan terug reizen naar vroeger dan zou ik me leven toch ff opnieuw en anders gaan volgen

Wat mij betreft gaat de minimumleeftijd om te trouwen omhoog. Ik vind het zo zonde om al die jonge mensen hun leven te zien verpesten...

De regering heeft vele fouten gemaakt ten behoeven van de kinderen met 12 jaar beslissen waar ze willen wonen met 16 jaar al mogen doen en laten wat ze willen en met 18 jaar trouwen terwijl ouders verantwoordelijke blijven tot 21 jaar is van de pot gerukt, dus alle retour zetten tot 21 jaar geld ook voor de verzorging financieel, scheelt de regering bakken geld.

Ik vindt gewoon dat je mag trouwen waneer jij dat wilt en onder de 18 je geen toestemming krijgt om te trouwen. de meesten mensen trouwen al als ze 21, 22 ik vindt dat een mooie leeftijd om te trouwen. Greets, R.

Nou zeker grappig zeg, ontzettend lachen!! Je denkt blijkbaar echt dat een kind van 13 kan beoordelen en beslissen of ze wil trouwen, kan het nog dommer? heb je nog meer van die ontzettend intelligente stof voor discussie?

Ach op dit forum is het IQ vaak niet meer dan een stoeptegel. Verder proberen ze altijd wel een gaatje te vinden om seks met kinderen te krijgen/goed te praten. Dat lees ik steeds weer als vraag achter hun vraag.

AAH.. wat een verfrissende grappige reactie. En ook zo intelligent. Ik kan merken dat je je echt in het onderwerp verdiept hebt. Wat knap ook dat je het IQ van mensen kunt aflezen uit de schrijfsels van dit forum.
Je hebt de kern van het forum goed door! Zit er trouwens achter die ‘tweede’ indirecte vraag nog een vraag verstopt? Best knap he, dat ze zulke suggestieve vragen kunnen verzinnen! En dat nog wel met het IQ van een stoeptegel!!
De ongenuanceerde groeten van meso!

Ps. Zou er in deze tekst ook een indirecte boodschap vertopt zitten. Goed zoeken...spannend!!!

Beste Moezz,
Helaas zijn er op dit forum mensen die denken dat een kind van 13 zelf kan beslissen en beoordelen of ze willen trouwen.
Dit is inderdaad op zijn zachtst uitgedrukt dom. (stoeptegel IQ)
Niet alleen de uitspraak, maar ook voor hen zelf. Ze willen maar niet beseffen dat ze de symphatie van de maatschappij nooit kunnen verkrijgen zolang ze dergelijke meningen er op na houden.
Maar misschien willen ze die symphatie ook helemaal niet.
Het is denk ik hun massochistische genoegen de slachtoffer te willen spelen in hun kleuterschooltje van hun gelijkkrijgende kleuterklasje. Rondwoelen in: ik ben zo zielig en ze begrijpen mij maar niet.

Arme kinderen

"De beproevingen van de dingen kennen geen einde. De stoeptegel is een edel, solide en Mondriaanesk gevormd ding, vierkant, robuust en ontroerend van Hollandse grijsheid. Waar blijven Siebelink, Kousbroek en Mulisch wanneer op zondagen die tegels door voetbalsupporters massaal uit hun vertrouwde leefomgeving worden gewrikt om vervolgens zonder aanziens des dings stuk te worden gegooid?"

Uit: "Verkiezingsstrijd tussen dier en ding", Joost Zwagerman (waarin hij met de 'partij der dingen' de partij van de dieren op de hak neemt).

Dus voortaan een beetje meer respect voor stoeptegels, ja!

(Sorry, inhoudelijk reageren heeft geen enkel nut met jouw soort tokkies dat in 99 van de 100 gevallen nooit de reacties op zijn of haar eigen bijdragen bekijkt. Mocht dat onterecht zijn dan bij voorbaat mijn excuus.)

Overigens zie ik nu dat je laatste tijd meer van dit soort posts maakt, en moet ik je dus als moderator verzoeken voortaan meer inhoud aan je post te geven dan 'die pedo's hier zijn dom en zitten allemaal in een slachtofferrol'. Voorgaande mening heb je nu gegeven, dus verdere herhalingen lijken me overbodig. Mocht je je mening willen verdedigen met enige vorm van argumenten, dan ben je natuurlijk welkom (al betwijfel ik of je dat lukt, vooralsnog toon je vooral je eigen IQ aan).

Helaas zijn er op dit forum mensen die denken dat een kind van 13 zelf kan beslissen en beoordelen of ze willen trouwen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helaas zijn er...Is iets anders dan alle pedo's op dit forum.
Ik vind inderdaad dat hier domme figuren rondlopen als ik dit forum bekijk.
Daarmee heb ik niet gezegd dat iedereen dom is en het IQ van een stoeptegel heeft.
Maar sommigen en misschien wel te veel.
Op jouw opmerking mij te vergelijking met een Tokkie vind ik flauw en ondermaats.
en getuigt van weinig zelfinzicht en respect.
Goed kunnen lezen is niet iedereen gegeven, dat neem ik je ook niet kwalijk, maar het getuigt mijnsinsinziens wel aan gebrek van het kunnen uitdragen van nuancering.
En dat zou je als moderator toch wel moeten kunnen anders ben je niet berekend voor je taak

Verder om op het onderwerp terug te komen anders blijven we katten en dat is zinloos.
Ik vind het onzinnig om een kind van 13 zelf te laten beslissen of ze wel of niet wil trouwen.
een kind van die leeftijd is nog een kind, laat die alsjeblieft nog even kind blijven en zich nog geen zorgen hoeven maken over verantwoordelijheden die ze nog niet aankan.
Dat bedoelde ik cynisch met het IQ van een stoeptegel omdat dergelijke uitspraken bij mij irritatie opwekt. Mensen die zulke onzin brallen, zijn mijnsinziens zelf niet volwassen.

Ik ben overigens blij dat de wet van het klachtendelict vanaf 12 jaar van tafel is.
Kinderen van die leeftijd overzien nog niet draagweidte van hun beslissingen of ze wel of niet seks willen hebben met een volwasene. Ik heb hier gelezen dat hier mensen zijn die vinden dat dit mogelijk moet kunnen zijn, maar praten die niet uit opportunisme ? Ik bedoel dus uit eigenbelang om een gaatje te vinden om seks met kinderen te kunnen verkrijgen ?
Zelfs wat betreft de grens van 16 heb ik vaak mijn twijfels
Beter was geweest de leeftijd van 21, die voor 1971 gold te blijfen handhaven.
Volwassenheid, ik bedoel geestelijke rijping komt ver na het 20e leeftijds jaar, omdat de maatschappelijke ontwikkelen niet meer synchroon lopen met de biologische.
Met andere woorden kinderen in de pubertijd lopen meestal emotioneel niet meer in de pas met de eisen die de maatschappij aan hun stelt.

Voor een betere toekomst voor kinderen en een beter leven
Hopelijk beschermd met 247 !

Ik denk dat de jeugd van nu je keihard uitlacht als je met zulke voorstellen bij ze aankomt. En dan niet alleen omdat pubers nog nooit in de geschiedenis emotioneel [en vaak ook anderszins] 'in de pas' hebben gelopen met de eisen die de maatschappij hen stelt. De realiteit dan: ruim voor hun vijftiende moeten ze al allerlei keuzes voor hun toekomst hebben gemaakt op gebied van scholing en profilering; een goed deel gaat uit vanaf het veertiende jaar [zelfs al zouden ze uit café's geweerd dienen te worden] en weet aan alle drank/nicotine/anderszins te komen die ze wensen; velen hebben bijbaantjes en bezitten meer goederen dan velen van mijn leeftijd op hun dertigste nog niet eens bezaten; het aangaan van al dan niet seksuele relaties is ook ruim op gang. Vanaf hun zestiende mogen ze op scooters het verkeer onveilig maken, vanaf hun achttiende mogen ze stemmen. Een beetje verstandig ouder van een dochter zorgt dat die op haar dertiende, veertiende 'voor de zekerheid en de puistjes' aan de pil is en voorlichten hoeft nauwelijks want ze weten uitstekend waar seks over gaat. Misschien moet je ze wel wat bijspijkeren over het concept 'liefde'. Tijden veranderen, fervent.

Trouwen op je dertiende lijkt me een onverstandige keuze. Je gunt zo'n jongere een tijd van ontdekken en experimenteren, en de eisen die een huwelijk stelt aan mensen wil je zo'n jonge meid toch niet echt aandoen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat een dergelijk huwelijk op de lange duur stand kan houden, al zullen er ongetwijfeld uitzonderingen zijn. Maar genoemd huwelijk was geen keuze uit 'liefde'. Het ging erom dat de ander een verblijfsvergunning verkreeg. Kennelijk heeft de echtgenoot meteen het huwelijk 'geconsumeerd' zoals dat heet. Ik betwijfel of het meisje dat precies voor ogen had, of haar familie. Dat ze seks had binnen een huwelijk vind ik evenmin schokkend als wanneer ze dat had gehad buiten een huwelijk. Dat moeder meedeed aan dit bedrog vind ik wel kwalijk. Zeker in die gemeenschap is seks en huwelijk geen lichtvaardige zaak; als het een beetje behoudend Islamitisch is, zit dit meisje gewoon vast aan haar altruïstische actie want dan is ze 'onteerd' en dus zowieso al niet uithuwelijkbaar meer. Je kan je afvragen hoeveel dwang er achter heeft gezeten vanuit die moeder.
Het gaat dus om een zeer uitzonderlijke situatie waarin moeder en jonge dochter hebben samengespannen en waarbij de oudere zus feitelijk degene is die is misbruikt.

De oorspronkelijke vraagstelling van Lorem Ipsum was: Wat vinden jullie, is het terecht dat mensen vanaf hun 18e kunnen trouwen?
Daarop is mijn antwoord volmondig "ja".
[Wanneer de vraag was bedoeld als: "is het terecht dat mensen pas vanaf hun 18e kunnen trouwen", dan is mijn antwoord even volmondig JA, om redenen die hopelijk in mijn betoog evident zijn.] Alles op zijn tijd. Trouwen is iets veel minder vrijblijvends dan seks hebben.
Met achttien jaar is een persoon in deze tijd prima in staat dat soort beslissingen te maken. Degenen die dat niet zijn, zullen ook helemaal niet bezig zijn met dergelijke vraagstukken, die willen 'gewoon' feesten en uitgaan en o ja studeren.
Het lijkt mij niet dat er veel volwassenen zijn die hierover laatdunkend hebben te doen, gezien het enorme aantal echtscheidingen en hergroeperingen in nieuwe 'samengestelde gezinnen'. Ik ken persoonlijk een relatief hoog aantal zeer jong getrouwde stellen die het uitstekend doen in hun huwelijk, met kinderen en al.

Voor mij persoonlijk is de vraagstelling hoe dan ook irrelevant, aangezien ik val op kinderen onder de bediscussieerde leeftijd.
En geen wens heb om te 'trouwen'.

'But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
'Oh, you can't help that,' said the Cat: 'we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
'How do you know I'm mad?' said Alice.
'You must be' said the Cat 'or you wouldn't have come here.'

Meer woorden ga ik hier niet aan verspillen.

Ben jij trouwens niet toevallig Freedom in anonieme gedaante? Je woordgebruik doet me namelijk heel sterk aan hem denken.

Ik weet niet wie je bedoeld. Ik ken geen Freedom. Ja op de sites heb ik wel van hem gelezen. Maar die ben ik beslist niet.

Bovendien ben ik geen pedo. Maar gewoon een hetero met een zoontje van 6.
Ik ben fel gekeerd tegen jullie soort !!

Tot wat voor 'soort' hoort Alcor dan volgens jou?

Homo sapiens paedophilia misschien..? Tongue

Je zegt: 'Ik ben fel gekeerd tegen jullie soort'

Als we elkaar in het dagelijksleven tegengekomen waren hadden we misschien totaal geen problemen met elkaar gehad! We zouden zelfs vrienden geweest kunnen zijn. Ik functioneer namelijk prima in de maatschappij. Nog nooit heb ik problemen gehad met mijn geaardheid. Nog nooit heeft een ander problemen gehad met mijn geaardheid - simpelweg omdat ze het niet weten! Wel valt mijn affineit met kinderen op. Geregeld hoor ik dat ik zo positief en leuk met kinderen om ga. Nog nooit heb ik een kind op een overantwoorde manier benaderd.
Alleen omdat ik bij mezelf ontdekt heb dat ik gevoelens voor jonge jongens heb - dus alleen om mijn gevoelens - plaats je me in een subgroepje en typeer je mensen zoals ik als een ander soort! In de eerste plaats zijn we normale mensen die (meestal) normaal functioneren (al het de vraag of je normaal kunt funcioneren, want wat is normaal?). Reken mensen niet af op gevoelens - het gaat erom hoe je je in de maatschappij gedraagt. Ik kan je verzekeren dat er ook in onze maatschappij redelijk wat mensen zijn die dit beamen - ook niet pedofielen.
Benader mensen humaan, ook al deel je niet dezelfde gevoelens.

Groetjes meso

Beste Meso, ik ben het roerend met je eens. Waarschijlijk heb je mijn artiekel: Iets duidelijk maken. ZEER BELANGRIJK !!! nog niet gelezen. Lees het eens. Jorge heeft geschreven die Verfent te blokkeren, omredenen die in dat artikel staan. Maak je dus vooral niet druk. Ik mag jou wel. Je bent denk ik net zo gevoelensmens als ik.

Met hartelijke groet,
Freedom

Wat een vervelende situatie! Maar goed, er zijn maatregelen genomen. Welkom terug op het forum trouwens! Of is het slechts tijdelijk en alleen vanwege dit vervelende incident?

groetjes meso

Wel toevallig dan, want als ik zoek op deze site op 'verfent' (wat een verkeerde spelling is van het woord 'fervent') dan vind ik enkel een post van Freedom die als enige ook precies dezelfde foute spelling hanteerde. En hij had soms ook een beetje de neiging om op dezelfde manier met het vingertje te wijzen en de forumleden als één hecht en eensgezind kliekje te zien ipv individuen met ieder weer zijn of haar eigen achtergrond en inbreng. Bijvoorbeeld dat 'wij' dus hier altijd wel een gaatje proberen te vinden om seks met kinderen goed te praten, en dat we slachtoffertje spelen en we de sympathie van de maatschappij nooit zullen krijgen met het uitdragen van zulke meningen. Alleen dat we nu opeens het IQ van een stoeptegel hebben is nieuw, maar vanuit een anonieme identiteit is dat misschien wat makkelijker te zeggen.

En ja, ik weet dat je zei 'vaak', en niet iedereen bedoelde. Maar je bericht straalt wel een duidelijke algehele minachting uit voor de posters op dit forum, zonder dat je ook maar probeert op een fatsoenlijke manier de discussie aan te gaan of even netjes op een normale manier uit te leggen wat je precies bedoelt. En daar schiet niemand wat mee op, toch? Waarom zo'n aanvallende cynische toon aanslaan?

Och, daar gaan we weer. Van jou hoef ik inderdaad geen sympathie, hooguit een zinvolle reactie.
Mocht je toch nog een helder stukje hersenweefsel vinden dat je kan helpen met begrijpend lezen, lees dan de voorgaande teksten nog eens.
In geen enkele reactie wordt gezegd of zelfs maar gesuggereerd dat kinderen van dertien kunnen beoordelen en beslissen of ze willen trouwen.
Maar goed. Ga me nu maar weer bezighouden met zinvolle dingen. Mijn lieve kindertjes vinden het zo vervelend dat ik nu achter de computer zit! Fijn te merken dat ik belangrijk voor ze ben!
Gelukkig heb ik ook een lieve, begripvolle, zeer intelligente vrouw (ik hoop dat ze dit leest Smile ) die mij kan ondersteunen in mijn vooronderstelde zieligheid!

Ach, misschien ben je eigenlijk best lief. Fijn dat je ook in de kring van ons gezellige kleuterklasje bent gaan zitten.
Eerst maar even uitproberen. Even kijken of je er al rijp voor bent. Ach, je kunt altijd groep 1 nog eens overdoen!
En denk erom: ‘Geen andere kindertjes plagen!’

Liefs meso

Even dit: en ben je op u 18de wel klaar om te kiezen of je wilt trouwen? Ben je dat ooit? Is trouwens maar een stukje papier dat het gewoon voordeliger maakt voor de belastingen en je hebt er enkel miserie mee als je uiteen wilt gaan. Maar 13 jaar is te vroeg, en zeker voor een verblijfsvergunning.

Ik heb zo'n 40 jaar in het onderwijs gezeten en als ik iets zeker weet na decennia ervaring,dan is het wel,dat er meisjes van 13 zijn die lichamelijk en geestelijk volkomen kind zijn,dat wil zeggen lichamelijk niet of nauwelijks ontwikkeld en geestelijk nog op kinderlijk niveau functionerend,terwijl anderen lichamelijk praktisch,of zelfs geheel,volwassen zijn en veelal ook geestelijk op een volwassen peil zijn.Het ligt dus niet zo simpel om zonder iets meer van de achtergrond te weten een oordeel te vellen,de kans is zelfs niet gering,dat het betreffende meisje meer "vrouw" was,dan de jo"nge man "man".Ik vind het dan ook niet juist,om zonder fysiek en psychisch onderzoek te besluiten,dat het meisje niets ten laste kan worden gelegd.Persoonlijk zou ik dan nog liever zien,dat er ontheffing zou zijn aangevraagd,zoals een meisje,dat bij mij in de 6e klas zat,tegenwoordig zou dat groep 8 heten,heeft gedaan,toen ze in,ik meen 1964,zwanger bleek van een abattoirmedewerker en later een gezonde tweeling ter wereld bracht.Weliswaar met de keizersnede,maar alles is voorspoedig verlopen,al heeft ze de kinderen wel afgestaan en heeft het huwelijk,dat met toestemming van koningin Juliana werd gesloten,slechts iets meer dan twee jaar geduurd.Dus wat is wijsheid in zo'n geval?

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.