Digitale kinderlokkers

Pedofielen proberen via internet seksafspraakjes te maken met minderjarigen. Door een uitzending van Undercover in Nederland staan de digitale kinderlokkers weer volop in de belangstelling. Maar zijn online pedofielen echt het grootste gevaar voor onze kinderen?

Wat een schandaal! Dat dit allemaal zomaar kan! En dat nog wel in Nederland! Wanneer gaan de hoge heren in Den Haag hier eens wat aan doen?!? Dat zijn ongeveer de emoties die SBS-programmamaker Alberto Stegeman (Undercover in Nederland) doorgaans bij zijn publiek teweeg wil brengen.

Eerder deze maand besteedde hij in zijn programma aandacht aan pedofielen die via internet afspraken proberen te maken met kinderen. Stegeman deed zich voor als minderjarige en probeerde op die manier kinderlokkers uit de tent te lokken. Het leverde onder meer geblurde beelden op van een bejaarde Belg die voor zijn webcam met een mobiele telefoon zwaaide. Het meisje waarmee hij dacht te chatten, kon dat zo van hem krijgen, vertelde hij.

De uitzending van Undercover in Nederland miste haar uitwerking niet. Zo startte de organisatie Stop Kindersex
een handtekeningenactie om de politiek te bewegen tot een strengere aanpak van kindermisbruik – een oproep die onder meer werd ondersteund door RTL Boulevard.

Volgens het meest recente jaarverslag van het Meldpunt Kinderporno vormen digitale kinderlokkers een toenemend probleem in Nederland. De site Chatten.nl overwoog zelfs om zijn diensten te staken vanwege de aanwezigheid van pedo's.

Het is natuurlijk vervelend dat er viespeuken zijn die minderjarigen lastigvallen op chatboxen, maar over het algemeen hebben dergelijke ervaringen weinig negatieve gevolgen voor de kinderen. "De impact is laag. De meerderheid kan er goed mee overweg", vertelde Justine Pardoen van Ouders Online vorig jaar tijdens een debat over jongeren en internet.

Problematisch wordt het pas als pedofielen minderjarigen verleiden – of dwingen – om zich voor hun webcam uit te kleden of seksuele handelingen te verrichten.

De vraag is of dat vaak gebeurt. De meeste kinderen zijn niet gek en kleden zich niet zomaar voor uit voor hun cam – en als ze dat doen, dan toch eerder voor een leeftijdsgenoot dan voor een volwassene.

Hetzelfde geldt voor afspraakjes maken. Natuurlijk, het komt voor dat minderjarigen besluiten om een volwassene te ontmoeten die ze via internet hebben leren kennen. Maar hoe vaak? Nemen 12-jarigen massaal de trein om op bezoek te gaan bij die aardige meneer die ze via MSN hebben leren kennen? Nee, natuurlijk niet.

En hoeveel pedofielen nemen daadwerkelijk het risico om af te spreken met kinderen? Ondanks de nauwelijks verholen verontwaardiging die in de hele uitzending van Stegeman doorklonk, blijken lang niet alle online griezels automatisch de daad bij het woord te voegen. Zo kwam een pedo waarmee de programmamaker via internet een afspraakje had gemaakt, pas bij de derde date – veel te laat – opdagen.

In discussies over kindermisbruik is het onvermijdelijk dat emoties een rol spelen. Het gevaar daarvan is dat we de feiten uit het oog verliezen. Bijna alle minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik worden misbruikt door een familielid of bekende. In veel gevallen zijn de misbruikers geen pedofielen. Voor dergelijke criminelen zijn kinderen gewoon de makkelijkste (want niet zo sterke) verkrachtingsslachtoffers.

Uit deze week gepresenteerd onderzoek van de Vrije Universiteit onder 1845 kinderen, blijkt dat 8 procent meldt ooit seksueel misbruikt te zijn. Als die cijfers representatief zijn, gaat het om tienduizenden Nederlandse kinderen die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik.

Dergelijke kille cijfers zijn minder mediageniek dan griezels die kleine meisjes via de webcam een mobieltje beloven. En daarin schuilt een gevaar. De overvloedige en vaak sensationele aandacht voor digitale kinderlokkers dreigt namelijk de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen. En dat is pas echt een schandaal.

(bron : webwereld)

Reacties

Mij persoonlijk maakt het niet uit als ze al die digitale "pedofielen" kei hard gaan straffen. Als het me uitmaakt, dan is dat omdat het me uitmaakt voor Nederland. Mensen criminaliseren waar dat niet nodig is, sta ik niet achter. Zoiets lijkt me niet goed voor ons land!

------

De waarheid overleeft niet altijd van de commercie...

---------

Een manipulatieve wereld: Alle pedofielen blijven anoniem, op de pnvd na, maar alle pedoseksuelen zedendelinquenten zijn (wereld-)beroemd, en velen hebben niet eens pedo gevoelens, maar pretenderen ze wel!

Goed artikel, en in mijn bevooroordeelde ogen helemaal waar. Wie heeft het geschreven?

http://www.webwereld.nl/articles/46165

Geschreven door Maarten Reijnders. Lees ook de reacties.

Nemen 12-jarigen massaal de trein om op bezoek te gaan bij die aardige meneer die ze via MSN hebben leren kennen? Nee, natuurlijk niet.

De vraag is hoeveel 12-jarigen dit ook aan een autoriteit melden (ouders, politie). Het is onmogelijk betrouwbare statistieken te verzamelen over een taboe, nog los van hoe de gebeurtenis door de minderjarige wordt ervaren. Je kan zulke aannames dus niet maken.

Misschien hebben 12-jarigen massaal de tijd van hun leven.
Misschien hebben 12-jarigen massaal een trauma voor het leven.
Of misschien heeft de schrijver gelijk?

Who knows?

kom per toeval op deze site,heb zelf ervaringen gehad in mijn leven met pedofilie in mijn jeugd,wat ik miste zijn de verhalen en de reacties van mensen die zelf zijn lastig gevallen,want dan zou je weten dat pedofielen heel erg berekend bezig zijn,en dat het zwaar word onderschat hoe hun te werk gaan.Kinderen zijn vaak erg beinvloedbaar,en te manipuleren,een kind van 12 heeft vaak geen inschattings vermogen,dat als een volwassenen,wat ik ook geleerd heb is dat je nooit de enige bent bij wie hij dat doet,dat elk zinnetje en elke hint die ze maken naar meer,al vooraf bedacht is door hem.Het is waarschijnlijk al heel snel duidelijk voor een pedofiel wat hij moet zeggen om dat kind te proberen te verleiden.Oefening baart kunst.Vaak gaan ze nog dreigen ook nog,waardoor het onderschat word om hoeveel kinderen het nou eigenlijk gaat.Voor het kind in kwestie was het waarschijnlijk nooit bedoelt om te gaan cyber sexen met een pedofiel,terwijl het voor die pedofiel juist zijn doel was,en dat maakt het erg.Pas wanneer het duidelijk is om hoeveel pedofielen en om hoeveel slachtoffers het gaat via internet,dan pas kan je een oordeel maken .

Beste anonieme poster,

Het klopt wat je schrijft, mensen die in hun jeugd zijn lastig gevallen schrijven niet vaak hun verhaal hier op deze site. Als jij dat wel zou willen doen: heel graag! Want die verhalen horen hier net zo goed thuis. Mocht je je niet willen registreren (dat is nodig voor een nieuw artikel of forumonderwerp) mag je ook mailen naar info@pedofilie.nl, dan zetten wij je stuk online.

Met vriendelijke groet,
Jorge, team Pedofilie.nl

jullie moetten is gaan kijkenop, www.netlog.com, wwwgayfriends,www.gay.nl, daar zitten erg veel pedofiellen

jullie moetten is gaan kijkenop, www.netlog.com, wwwgayfriends,www.gay.nl, daar zitten erg veel pedofiellen

Wie bedoel je precies met jullie? En waarom moeten zij daar gaan kijken?

De dating en communitysites hebben heel wat leden die kinderen en jonge meisjes zoeken via chat. Dan spreken ze af en later volgt natuurlijk wat de pedo wil...
Ik ken namen op Netlog! Ze gaan op een zeer gewiekste manier te werk, uiterst voorbedacht en... de kinderen praten er thuis niet over want ze worden gemanipuleerd en er wordt hen geheimhouding opgelegd of anders..... dreigementen volgen (lees eens iets over grooming). Eer het uitkomt en ze dan toch iets loslaten is het kwaad al lang geschied...
Wie denkt dat misbruik via internet overdreven wordt, die weet er niets van.
Mijn kind is slachtoffer en de impact op haar leven (en het onze) is enorm.
Nemen kinderen van 12 misschien massaal de trein? Neen! Maar meisjes van 14 kunnen gemakkelijk mannen ontmoeten als die man naar hen toe komt. Hij geeft het meisje wel de smoes die ze moet thuis vertellen. Het is duidelijk dat veel mensen niet weten hoe zo'n pedo te werk gaat. Weet het gerecht het wel?

Natuurlijk zijn er mensen die met kinderen willen afspreken enkel voor sex maar dat zijn er maar enkele. Het hoeven niet eens pedofielen te zijn het zijn vaker gefrustreerde heteros die een tijd rood staan en dan maar een makkelijk doelwit kiezen. Dit noemt men ook wel gelegenheidsplegers.

Het is logisch en men hoeft niet zo geschockeerd te doen over dat pedofielen met kinderen om willen gaan. Immers ze voelen zich aangetrokken tot kinderen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken en de media denken, is dit niet een puur op sex gebaseerde orientatie. Vaak heeft dit juist een lage prioriteit. Pedofielen hebben een veel lagere sex behoefte dan heterosexuelen dus heterofiele gevoelens projecteren op een kind geeft niet het juiste beeld van hoe een pedofiel een kind ziet.

pedofielen zullen de activiteiten meestal afstemmen op het niveau de behoeften en wensen van het kind. Omdat ze het kind willen behagen omdat een deel van hun genot eruit bestaat dat de kinderen ze aardig vinden en graag bij hen zijn. Omdat ze dan meer tijd met die kinderen kunnen doorbrengen. Om dezelfde reden zullen ze die kinderen met van alles helpen, dingen geven en van alles leren. Letterlijk zodat het kind graag bij hen is want de pedofiel wil graag bij het kind zijn en het gelukkig zien.

ik vind dat je een kind helemaal niet blij kan maken als pedofiel je maakt alleen maar jezelf blij want geen enkel normaal kind heefd al sekusuele behoeftes op jonge leeftijd tegenover een ouder iemand dat denkt een pedo maar is echt niet waar je maakt een kind kapot en de grens van wanneer je een kind kan behagen is ook niet normaal meer tegenwoordig zijn het peuters ik weet 1 ding maar niemand geloofd het mischien maar de duivel krijgt je zover om zulke gevoelens te krijgen want hij brengt je in verwarring en jij maar denken dat je ziek bent maar je laat je ziek maken omdat je je er niet tegen verzet dit is allemaal duivels werk ik weet als je bid tegendeze gevoelens en het ook echt meent dat je kruis ook niet meer zo opgewonden gaat raken van kinderen omdat je moet het niet onderdrukken en zeggen dat je een pedo bent die niemand kwaad doet je moet werkelijk weten dat je dit kan oplossen omdat je zelf de baas bent over je lichaam dus die gevoelens ook kan uitschakelen zoals je ze bewust of onbewust heb ingeschakeld geloof in het goeie geloof in de onschuld van een kind en geloof vooral in jezelf dat jij de gene bent die hier mee op kan houden uit liefde voor alles wat goed is

Mensen die zeggen dat kinderen a-sexueel zijn, en nooit plezier kunnen beleven aan sex en er altijd schade aan ondervinden, zijn in mijn ogen net zo fout als het soort pedo die jij beschrijft; egostisch. denken dat ze het kind een plezier doen, terwijl ze alleen aan hun eigen denken, en menen dat het kind alles zelf heeft uitgelokt. (zoals misdadigers altijd anderen de schuld geven).

ik vecht helemaal niet tegen mijn gevoelens, ik vind het juist iets wat bij mij hoort, iets wat ik koester!
ik geloof best dat sommige mensen er mee zitten en dan kan bidden enz best helpen, iemand met een sterke wil zou het ook uit kunnen zetten, maar waarom zou ik vechten als is het koester?
en van de duivel? ik denk het niet hoor, ik ben vroeger heel gelovig geweest maar ik ben dingen anders in gaan zien dus er is niet veel over van dat geloof. dus meteen de duivel ergens opplakken zou ik niet doen.

Wat Ownsbylove hier naar voren brengt, is mijns insziens een goede en genuanceerde reactie. De wijze waarop anderen op pedofielen reageren is vaak primair en afgestemd op het heteroseksuele wereldbeeld, welk in verregaande mate verseksualiseerd is. Ik bedoel, zelfs tandpasta wordt onderhand nog erotisch de markt in geprezen. Als ik na 23:00 rondzap langs de TV-kanalen, bestaat meer dan de helft uit merkwaardige en weerzinwekkende seksadvertorials.
De gedachte is dat 'de pedofiel' erop uit is om zoveel mogelijk seks met kinderen te scoren. Vandaar de paniek als er 'kinderlokkers' actief blijken op het internet. Inmiddels bestaan er zulke 'exposure'-programma's vanuit Nederland, België, Groot-Brittanië en uiteraard Amerika, de bakermat van alle ontsporingen. Ik heb er een aantal bekeken, met gekromde tenen. Dat zijn vooral géén pedofielen die daar 'in de fuik gelokt worden'.

Het ligt in dezelfde lijn als die trend waarover ik me al tijden intens verbaas: dat de dames tegenwoordig allemaal kaalgeschoren en kinderlijk moeten/willen zijn; een volwassene met haar op zijn/haar schaamdelen is onderhand so not done... zelfs de mannen moeten zich in toenemende mate het ganse lijf scheren. Na de seksualisering volgde de infantilisering van de maatschappij. Maar zit het verschil daadwerkelijk in jaren en is het tussen de beentjes kaal omdat er gewoon nog niks groeit, dan is het pervers.
Door diezelfde hyperseksualisering is een tegentrend op gang waardoor kinderen niet eens meer normaal in staat worden gesteld hun seksualiteit te ontdekken en er mee te experimenteren. Zoals wij vroegah nog wel konden. Nu is een jongetje van twaalf dat zijn buurmeisje van negen onder de rokjes kijkt, een sexoffender die direct onder behandeling moet worden gesteld. Ja, zó kweek je dus problemen!

Het opbouwen van een relatie met een kind kost tijd en ruimte - ruimte voor het kind. Als er al een lichamelijk contact uit voortkomt, dan niet met de dwang die deze internetlokkers gebruiken. En even vaak volgt dat contact ook helemaal niet. Het is waar het kind aan toe is, wat het kind wil. Het kan best zijn dat je nooit verder komt dan een knuffel, een streling, misschien mooie gedachten bij opwaaiende jurkjes, en so be it. Het gezelschap an sich is al een vorm van geluk, van rust.
Kom daar eens om in heterogezelschap.
Als het al mis gaat en het is de pedo die de fout ingaat, dan denk ik dat dit vaak te maken heeft met immense druk van buitenaf, van opgejaagd worden, achtervolgd, aangevallen. Onder zulke extreme spanningen gaat de alcoholist drinken, de hetero naar de hoeren of verkrachten, een pedo zal misschien grenzen overschrijden die hij normaal nooit had overschreden - en daar de rest van zijn leven spijt van hebben.

Ik verwacht niet dat de lezers hier direct open staan voor deze nuancering, maar probeer het toch maar eens, folks. De meeste misverstanden, weerstanden, vooroordelen en hysterie ontstaan wegens een fundamenteel foutieve opvatting over wat 'pedofilie' en 'pedoseksualiteit' inhoudt. Omdat de hetero- en homomatrix wordt gelegd op de pedosituatie en dan gilt men moord en brand. Dat zegt meer over de hetero dan over de pedo. Het zijn werelden van verschil.

'But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
'Oh, you can't help that,' said the Cat: 'we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
'How do you know I'm mad?' said Alice
'You must be' said the Cat 'or you wouldn't have come here.'

De wijze waarop anderen op pedofielen reageren, is vaak primair en afgestemd op het heterofiele wereldbeeld. Inderdaad zelfprojectie.

(Ik hoop dat mijn reactie nu eindelijk eens onder dit artikel wordt geplaatst en niet helemaal onderaan !)

Freedom

Dat is precies wat wij als pedofielen wel inzien en zelfs proberen uit te dragen naar de rest van de maatschappij, Lucy, maar de maatschappij is hier (nog?) niet klaar voor. Het leek in de jaren 70/80 even de goede kant op te gaan en er waren zelfs (heb ik althans begrepen, ik was in die tijd hooguit pas geboren of zelf nog kind) bekende Nederlanders (zoals Boudewijn Buch) die openlijk lieten blijken over pedofiele gevoelens te beschikken. Maar er is veel veranderd en tegenwoordig moet je het niet proberen om in bijvoorbeeld een gesprek in de kroeg pedofilie te nuanceren. Wat wij hier en elders ook beweren, men gelooft ons vaak niet of luistert gewoon niet. Wij zijn immers geestesziek en dom. Ik ben bang dat het nu niet de juiste tijd is om te vechten tegen de heersende opvattingen over pedofilie, maar dat het gewoon een kwestie is van afwachten tot er een geschikt moment komt. En misschien komt dat wel nooit, dat zij dan zo. We moeten ons goed realiseren (en ik weet dat dat moeilijk is, dat vind ik zelf ook) dat het voor een gemiddelde niet-pedofiel een afschuwelijke gedachte is dat iemand ook maar kan denken aan seksuele handelingen met een kind. Probeer je bijvoorbeeld eens voor te stellen dat je een ouder hebt in een verzorgingstehuis, 'weerloos', en dat er een erg jonge verzorgende is die fantaseert over seks hebben met je vader/moeder. Hoe zou je het vinden als je daar achter kwam en merkte dat die persoon wel erg vaak in de kamer kwam van hem/haar? Misschien niet een ideale vergelijking, maar wie weet helpt het een beetje om je voor te stellen hoe men tegen pedofilie aankijkt. De acceptatie van pedofilie is vele malen moeilijker te realiseren dan de acceptatie van homofilie. Het zal dus ook veel meer tijd en moeite kosten, als het al ooit lukt.

Overigens, als aanvulling: ik denk nu ook weer niet dat helemaal niets doen en stil in een hoekje gaan zitten afwachten het beste is om te doen. Natuurlijk kun je op kleine schaal best wat bereiken, bijvoorbeeld een goede vriend/vriendin in vertrouwen nemen zodat je in elk geval iemand hebt waar je mee kunt praten en die je misschien daardoor toch kunt overtuigen. Maar het zal (voorlopig) bij kleine stapjes blijven. Maar wie weet waar al die kleine stapjes uiteindelijk toe leiden.

Helemaal mee ens.

Maar ik denk dat je dingen andersom moet aanpakken.
Ik laat mensen eerst zien, hoe ik met kinderen omga.en hoe kinderen op mij reageren.
Pas dan, en uiteraard tegen mensen waarvan je aanvoelt dat ze er eniszins misschien open voorstaan, probeer ik het onderwerp voorzichtig op pedofilie te brengen. Ik heb ervaren dat dan veel kan. Dat doe ik alleen niet tegenover de ouders van die kinderen, want dat komt voor hun vaak te dicht bij.
Maar dit zijn kleine stapjes. Niet iedereen is zo bot om je aftewijzen In mijn eigen familie heb ik veel goodwil gewonnen met deze opstelling en ik kan er nu gewoon openlijk over praten, zonder dat er iemand in de stress schiet.

Freedom

mijn kind is slachtoffer van sexueel misbruik door een 51 jarige man
ze is 14 jaar en ze kon de dader makkelijk ontmoeten omdat die naar haar kwam
ze heeft veel meer vrije tijd als ik
ik was werken,ze was 1,5 uur alleen thuis
schaam me zo dat ik het niet in de gaten had
weet het pas sinds 2 weken,ze heeft er 3 maanden alleen meegezeten
vandaag heb ik de aangifte gedaan en volgende week wordt ze zelf verhoort
miijn dochter is een heel andere kind geworden
het contact is via internet begonnen en daarna de rest via de telefoon
we dachten internet altijd goed gecheckt te hebben.door msn gesprekken na te lezen maar helaas dat is lang niet voldoende ............

heb vorige week nog een eraf gegooit die zich uitgaf voor 37 jaar en in prive berichten was ze 45 jaar geen foto niks dus vele fakers op internet maar let op wat er in werkelijkheid achter zit, maar daar ouders hun kinderen aanbieden sta daar eens even bij stil die aan de armoede grens zitten onlangs is nog een kind verkocht voor 5000,00 euro dus het is gewoon uitkijken en dat geld voor jong en oud

Ach ik ben niet meer te verkopen. Oud vlees is taai.

Hans

BELACHELIJK!!! Elke vorm van seksueel misbruik MOET worden tegenhouden! Beetje de pedofielen verdedigen is nou ook weer niet de oplossing.

Weet je hoeveel kinderen worden mishandeld, door hun eigen ouders. Waar ze afhankelijk van zijn?
En waar ze om die reden niet aan kunnen ontvluchten?

Mijn vriendje van 12 werd door zijn ouders mishandeld, ik kende hem al 2 jaar. Ik ben pedofiel ik heb kinderen lief en help ze waar ik kan. Hij kwam vaak over de vloer. hij was altijd zo lief tegen me
we waren heel goede vrienden. We deden ALLES samen. Ik nam hem overal mee naartoe en zorgde
dat hij meer sociale contacten kreeg met kinderen van zijn leeftijd.

Op een dag vluchtte hij in mijn huis. Ze hadden hem weer mishandeld. Ik ging boos naar hun huis ze dienden een klacht tegen me in en de politie haalde de jongen en bracht hem naar hun huis.

2 weken later was hij doodgeslagen en ze brachten het alsof het ongeluk was.

De ouders gingen vrijuit en ik werd veroordeeld vanwege een foto van ons samen en
de ouders die zeiden dat ik een vieze oude man ben en ze nooit toestemming hadden
gegeven voor ons samenzijn.

maar waarvoor heb je zo'n mishandeling nou nooit zelf bij politie gemeld. dat zou toch een gezonde reactie zijn.

Mijn eerste reactie op jouw verhaal is "Dat klopt van geen kanten." Maar ergens diep in mij fluistert mijn altijd aanwezige innerlijke stemmetje "Die man vertelt niet alles." Maar als ik dat stemmetje tóch maar even laat praten denk ik weer: "Dit zou best 's waar kunnen zijn." Want pedofielen zijn in de ogen van velen gevaarlijker dan mensen die hun eigen kind doodslaan, vooropgezet dat je inderdaad bedoelt dat zijn ouders dit gedaan hebben.
In ons land is de laatste jaren letterlijk álles krom. Als ik 30 jaar jonger was geweest had ik dit verrotte land alláng de rug toegekeerd. Maar ja, in andere landen is er misschien wéér iets waarvan je denkt "Dit is te gek om los te lopen".
Hoe dan ook: mensen met "onnatuurlijke gevoelens voor kinderen" (bij welke groep ik ook hoor) zijn gevaarlijke viespeuken die (chemisch) gecastreerd moeten worden.
Ik hoor dus óók bij die groep, zelfs terwijl ik na m'n 15e (toen ik eigenlijk zélf nog een kind was) jaar, mezelf min of meer het gedwongen "gewoon hetero" te worden, wat ook gelukt is. Mijn seksuele gevoelens voor kinderen (jongens tot 13, meisjes van 10 tot "oneindig) zijn er nog steeds, maar afblijven is mijn devies, en daar heb ik me altijd aan gehouden. Mijn fantasieën gaan véél verder, maar dat mag....toch?

Lees het artikel eerst eens goed, voor je reageerd

Freedom

Hallo allemaal,

Allereerst even een vraagje aan Freedom, die schrijft dat het artikel eens goed gelezen moet worden op de vraag waarom die man geen aangifte heeft gedaan van de ouders van dat jochie. Ik kan daarover niets terugvinden en die vraag die houdt mij ook bezig.

Ik denk dat het digitale gevaar onderschat wordt. Ik heb zelf al 5 jaar geleden meegemaakt hoe een vriendin haar dochter van huis werd gelokt en bijna in de kinderprostitutie is beland. De KLPD heeft haar net op tijd gevonden, ver van huis. Haar ouders werden slecht gemaakt. Pubers zijn kwetsbaar voor manipulaties omdat ze vaak niet weten wat echt goed en echt kwaad is. We zeggen wel dat ze niet met vreemden mee mogen, maar vertellen er niet bij wat die vreemden mogelijk allemaal van plan kunnen zijn. Juist jullie hulp op deze site heeft mij hiervan doordrongen en sindsdien noem ik bij mijn 9 jarige dochter het beestje bij naampje. En ik denk dat hierin de schoen wringt. Ouders zijn al blij als kinderen zichzelf vermaken, dan hebben we ook even rust. Echter, wat doen ze op internet? Met wie gaan ze om? Welke sites bezoeken ze? Vrijheid geven berust ook op kinderen verantwoordelijk maken voor wat ze doen en dan moet je ze gewoon heel goed voorlichten over alles wat er bij hoort. Natuurlijk op het niveau van hun kunnen en leeftijd. En je moet blijven herhalen. Alles wat ze leren moet je blijven herhalen, dus dit ook. En naar mate ze ouder worden ga je een stapje verder. Dat geldt bij alles wat je kinderen gaan doen. Ook als ze straks uitgaan. Wat kan hun overkomen met sex en drugs? Loverboys, breezersletjes....... Het zijn geen leuke dingen, maar het zijn juist de niet geinformeerde kinderen die dit overkomt. Die weten ook niet hoe ze zich uit zulke situaties kunnen redden. Dat is dus ook iets wat je met ze moet bespreken. Wat moet je doen als iemand je begint te "verlokken". En vooral op het hart drukken dat ze naar je toekomen, hoe erg ze ook bedreigt worden, of erger voor de kinderen, hun ouders die wat aangedaan gaat worden als ze hun mond open doen. Alleen zo kun je ze preventief beschermen. En voor internet geldt ten alle tijden, weet wat je kind daar doet. Choach en begeleid je kind zo goed als je kunt, dan is het altijd mindere kwetsbaar.

Verder wil ik nog wat toevoegen aan kinderen die niet sexueel geinteresseerd zouden zijn. Dat is klinklare onzin. Babyjongetjes krijgen al een stijve en dat blijft zo tot ze er mee om leren gaan. Gewoon een reactie van het lichaam. En ook meisjes komen ongewenst soms in aanraking met hun clitoris, waardoor lekkere gevoelens ontstaan, die ze niet kennen. (Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dus dat ik een volgend item heb om met mijn dochter te bespreken). Onlangs heeft er nog een 4 jarig jongetje een 4 jarig meisje verkracht. En dat brengt me op iets anders verbazingwekkents. Veel kinderen zijn al vroeg in de ochtend wakker. Een uurtje of 5 a 6 bedoel ik dan. Weet je hoeveel sexreclames er dan nog lopen? Ik was onlangs zo vroeg wakker en deed de TV aan en schrok van wat ik zag, want dit zien jonge kinderen die zo vroeg in de ochtend TV gaan kijken, zonder dat de ouders dat weten. Wij waren vroeger met 9 niet zo ver dat we wisten wat sex is. Nu weten kinderen van deze leeftijd dat al wel, in ieder geval iets. En mijn kind heeft het niet van mij gehoord.
Als je zo je fantasie geprikkeld krijgt, wat kun je er dan niet mee op internet? En al die kinderen die via programma's zoals Hyves met iedereen bevriend kunnen raken, zo kan het andersom ook, en dan denk ik dat je toch echt wel een gevaarsbron hebt, die we niet mogen onderschatten. En het enige wat wij als ouders kunnen doen is onze kinderen goed opvoeden. En dan heb ik het niet over netjes leren eten, vriendelijk leren spreken enzo, nee, ik bedoel je kinderen voorbereiden op onze maatschappij en wat ze daar allemaal aan vervelenden, nare en gevaarlijke dingen kunnen tegenkomen en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. En als je wilt dat het nog eens goed inpact heeft, spreek er ook over waar vriendjes bij zijn. Dat stimuleert altijd. Er doen zich altijd wel situaties voor, waar je mooi op in kunt spelen om je kinderen preventief te informeren, zodat ze weten dat iets fout is als het gebeurt. Anders kunnen die verkeerde mensen je kind laten geloven dat het normaal is of het zo bang maken dat het niets zegt.

Sje

Allereerst even een vraagje aan Freedom, die schrijft dat het artikel eens goed gelezen moet worden op de vraag waarom die man geen aangifte heeft gedaan van de ouders van dat jochie. Ik kan daarover niets terugvinden en die vraag die houdt mij ook bezig.

Freedom reageerde hier niet op de man die geen aangifte heeft gedaan, maar op de anonieme poster daarboven die kwaad reageerde dat elke vorm van seksueel misbruik bestreden moet worden en dat je pedofielen niet moet gaan zitten verdedigen. Die persoon heeft het artikel klaarblijkelijk niet goed gelezen en begrepen en zijn primaire emoties boven zijn verstand laten spreken.

Verder weet ik niet of het digitale gevaar echt onderschat wordt, ik ken zo geen kinderen die echt door contacten via internet in de prostitutie of iets dergelijks zijn beland. Wel ben ik het met je eens dat als je een goede band hebt met je kind en alles bespreekbaar is dat je dan een hoop problemen voor kunt zijn. Mijn ouders gaven mij bijvoorbeeld al condooms toen ik nog maar 12 jaar was en zij legden uit waarom het zo belangrijk was om veilig te vrijen als je daar eenmaal aan toe bent. Nu was ik daar gevoelsmatig op die leeftijd al zeker wel aan toe en was er veel mee bezig, maar ik had nog niet een relatie waarin deze (wederzijdse) behoefte aan de orde was. Maar ik was in ieder geval alvast goed geïnformeerd en voorbereid indien het wel aan bod zou komen, want zelf zou ik toch wel enige schaamte hebben gehad om condooms te moeten kopen bijvoorbeeld.

Wat ik me trouwens wel afvraag is waarom men het fout vindt als een jongere zich voor de cam uitkleed voor een volwassene, maar niet als die zich uitkleedt voor een leeftijdsgenootje. Ik zie zo het verschil niet, als je vindt dat iemand zich vrijwillig mag uitkleden voor de cam dan maakt het toch niet uit voor wie dat dan is? Natuurlijk vind ik het wel verkeerd als de jongere bijvoorbeeld gechanteerd wordt door de ander om zich uit te kleden, maar ook dan kan de chanteur zowel een leeftijdsgenootje als een volwassene zijn en is dat ook in beide gevallen even fout.

Ik heb op gay.nl de nodige vunzige voorstellen gehad van 50 jarige mannen. Getver. Van die viezerikken die je op de cam willen laten strippen. Zodra ze hoorden dat ik een jonger broertje had wouden ze meteen ook weten of die gay was. Die is zwaar minderjarig.

Dan heb je ook nog de fakers, oude mannen die zich voordoen als een jong iemand en je zo proberen te laten strippen of vragen om naaktfotos. Natuurlijk zien ze er altijd uit als modellen en is altijd hun cam stuk. Fotos hebben ze uiteraard wel. Maar je merkt zo dat ze oud zijn, hebben heel veel tijd en weten de meest simpele jongerendingen niet eens. Zoals wat een emo is.

Camsex zoekende oude mensen zijn vaak erg manipulatief. Ze proberen van alles om je over te halen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.