Proces Joris Demmink

1 antwoord [Laatste bericht]

N.a.v. dit item in Eenvandaag van vanavond: http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/47499/wordt_oud_topambtenaar_demmink_vervolgd_

Het is al jaren een item op diverse forums, het vermeende kindermisbruik door voormalig justitieel topambtenaar Joris Demmink. Lang werd er geen degelijk onderzoek naar gedaan, maar eindelijk komt er binnenkort dan toch een proces. Ik ben daar blij mee. Niet alleen omdat het nodig is dat als er werkelijk sprake was van kindermisbruik de verantwoordelijke gestraft wordt, of om juist voor eens en voor altijd aan te tonen dat hij onschuldig is als dit niet het geval was, maar vooral omdat ik het niet kan accepteren dat er met twee maten gemeten wordt. Alsof je als hoge pief bij Justitie een soort onschendbaarheid geniet omdat men toch geen onderzoek naar je durft in te stellen. Het kan niet zo zijn dat een willekeurige burger al bij de geringste verdachtmakingen aan zijn haren uit z'n bed wordt gesleurd, terwijl er wel heel wat moet gebeuren voordat hetzelfde gebeurt bij een topambtenaar. Dit had al veel eerder moeten gebeuren.

Natuurlijk kan het wel dat de hogere piefjes onschendbaar zijn!
Hoe hoger hun salaris, hoe hoger de bescherming die ze krijgen.
Stel je voor dat hij een leger van de duurste advocaten in kan huren die alle fouten die justitie in de tussentijd maakt aan het licht kunnen brengen en de zaak van de baan kunnen vegen?
Hadden we het al over immuniteit van diplomaten gehad? Politieke onschendbaarheid?!
Krijg toch de... En dan nog excuses eisen ook?!
Die agenten doen ook hun werk maar!
Ze laten ontslaan?!
Een hoge pief arresteren hoort gewoonweg niet anders te zijn dan Jan Modaal voor hetzelfde op te pakken!
Helaas zijn de mensen die geloven in gelijke rechten de mensen die naïef zijn! Het slaat misschien nergens op, maar het is altijd al zo geweest en het zal ook voor heel lange tijd nog wel zo blijven, dat de mensen met het geld de macht hebben en de mensen met de macht de regels bepalen.

Zelfs hier in Nederland mag je tegenwoordig al lang blij zijn als je in ieder geval nog een dak boven je hoofd hebt.
Dat je niet eens genoeg geld hebt om naast je vaste lasten ook nog eten voor jezelf te kopen is maar bijzaak.
Het is eigenlijk wel enorm sneu dat ik, als man van 31, net dit weekend nog kleding heb gekregen van mijn moeder, omdat ik het zelf niet kan betalen...

Verder ben ik niet jaloers of zo hoor. Geld zat hebben is ook niet altijd alles. Je hebt ze erbij die van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten en dan een plee kopen van goud. Heb je dan niet enorm medelijden met die mensen? Dat je zo gefrustreerd bent van die zakken geld die zich maar op blijven stapelen, alsof er nooit een eind aan komt?
Arme, ARME mensen die dan vervolgens er ook nog achter moeten komen dat ze eigenlijk verwarming in die gouden pot hadden moeten doen, omdat ze nu zulke koude billen krijgen van naar de WC gaan.

Zo, dat was weer even onze portie sarcasme van vandaag, dan ga ik nu maar eens kijken of het uit kan dat ik deze maand nog eten voor mezelf kan kopen. Nou ja, zal wel moeten, want op een lege maag slapen is ook niet prettig, maar goed, daar gaat het niet om.

Ja, nogmaals, is het niet de gewoonte in de wereld dat de mensen met 'status' beschermd worden, zelfs als ze een misdrijf begaan?
Invloed rijke mensen kunnen nu eenmaal ook invloed uit oefenen op manieren die justitie niet zo leuk zouden vinden en hoe graag je ook wilt geloven in het recht, eerlijk en gelijk voor allen, dat bestaat niet. Dat is een fabeltje.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.