Sheriff: Amoureuze Belg is pedofiel

Bron: Algemeen Dagblad
Door: Frans Boogaard

BRUSSEL - Een Vlaamse tiener die in Amerika zijn chatvriendinnetje wilde opzoeken, zit daar al zes weken vast. De lokale sheriff denkt dat hij de pedofiel van het jaar te pakken heeft en eist 40.000 dollar borg.

De 19-jarige Limburger uit Hasselt kwam met zijn 16-jarige Amerikaanse vriendinnetje in contact op MySpace, een ontmoetingsplaats voor jongeren. Twee jaar lang correspondeerden ze met elkaar, en deze zomer besloot de jonge Vlaming zijn liefje op te zoeken. Zijn ouders betaalden de verre reis bij wijze van eindexamencadeau.

Eenmaal in Harlan County, diep in de staat Kentucky, maakte de Belg een afspraak in de bioscoop, want - zo had zijn vriendinnetje gemeld - bij haar thuis konden ze elkaar beter niet ontmoeten. In de bioscoop was hun geluk maar van korte duur.

De moeder van het Amerikaanse meisje was niet gediend van de vreemde man naast haar dochter, en belde de politie. Die viel met vijf man binnen om de Belgische student te arresteren. Tweede megaverrassing: zijn internetvriendinnetje, dat hem als een baksteen liet vallen, was nog geen 16, maar pas 13.

Pogingen van de Limburger om te bewijzen dat hij met haar al twee jaar een elektronische relatie had, pakten averechts uit. De sheriff, eenmaal in het bezit van zijn paswoord, vond redelijk pittige teksten en foto’s.

Sindsdien is de Belg ‘een seksueel roofdier, dat er enkel op uit is jonge en zwakke mensen te pakken’. ,,Twee jaar onderhield hij contact via internet. Hij nam de moeite een visum aan te vragen, de oceaan over te vliegen en hier in Harlan County een hotel te zoeken en haar op te zoeken,’’ aldus politiechef Marvin Lipfird in de Harlan Daily Enterprise.

Voor de politiechef, die hard werkt aan zijn herverkiezing, is de Vlaming een godsgeschenk, die bewijst dat hij zijn oorlog tegen seksuele delinquenten serieus neemt.

Gerald Corthouts, de Belgische advocaat van de familie, spreekt van een nachtmerrie. Zijn cliënt is door medegevangenen in elkaar geslagen, zijn ouders zijn in een depressie geraakt.

Reacties

Dat had ik kunnen zijn, zonder meer... arme kerel...

Dit is echt ongelofelijk, die lui zijn behoorlijk van de pot gerukt zeg!

SKS-praktijken... Sad

Een oud bericht weliswaar, maar die kant gaan we dus wel op...

wat zijn sks praktijken??

Ik begrijp dat echt niet! 2 jaar lang dat meisje was dus toen 11... Ouders moeten oplettenh wat ze op internet doen! Daarnaast vind ik het een hele gemene naai streek waarschijnlijk zit die moeder er gewoon achter! 1 Hoe wist ze dat haar dochter in de bios zat en 2 de ie is wel erg groot!! Ze hebben toch wel ergens bewijs dat ze segt dat ze ouder is enz???

Een vuile streek dat is het!!!

Ja, dat bewijs moet uiteraard in de mailwisseling staan, maar daar werd volgens bovenstaand bericht alleen maar uitgehaald wat ze tégen deze jongen konden gebruiken!
Idioot zeg! Sad

wanneer men wil slaan of scoren is de beruchte stok snel gevonden. Zeker in het hypocriete Amerika. Om te scoren hebben ze daar een onuitputtelijke truckendoos. Alles mag maar wordt anders benoemd. Ze proberen op oneigelijke gronden, en ten laste van deze jongen te scoren. Gewoonweg schandalig.

uiteraart is het een vuile streek als het verhaal maar van een kant komt,daarom zou het handig zijn als microsoft een prograama zou maken dat je niks meer kunt verwijderen zodat alles aan het licht komt wederzijds van de gesprekken die gevoerd worden ook in het belang voor alle partijen, sommige ouders willen uit zoiets een slaatje slaan en is verschrikkelijk voor hun kids

...dat mijn computer micro$oft-vrij is...

(nee, niks te verbergen, meer een allergie tegen de big brothercultuur)

Is hij nu al vrij?

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat ze hem na een paar maanden toch hebben vrij gelaten zonder proces, maar ik durf dat niet zeker te zeggen.

Ik vindt dat degene die zich bezighouden met het misbruiken of denken dat het normaal is dat je minderjarige tevreden stelt met het voorzien van je eigen ziekelijke geile behoeften. Deze figuren gaan mij niet vertellen dat ze liefde willen geven aan een kind. Als het aan mij persoonlijk ligt dan hebben dit soort figuren,{want mens noem ik het niet}Hebben zij op deze aarde niets, maar dan ook niets te vertellen. Hulp voor dit soort individuën is in mijn inzicht dan ook uitgesloten. Waarom is een volwassen persoon in staat om een kind dat fysiek,pshygisch,geestelijk en lichamelijk nog niet volgroeit is tot dit soort onsmakelijke dingen aan te zetten. Ga mij nou niet vertellen dat een kind de gedachten die je als pedofilie begrijpt of uberhaupt wilt begrijpen. Laat staan dat een kind er genot aan ondervindt. Het enige wat je een kind aan kunt doen is het traumatiseren en het voor ze gehele leven beschadigen. Alles wat een kind in zijn of haar jeugd ervaart neemt het mee naar het groeien tot het volwassen zijn. Dit kan betekenen dat het later dit soort dingen als normaal ervaart en het overbrengt op anderen kinderen of wat vaker voorkomt suicide problemen heeft. Ik zou iedereen willen vragen om dit soort zieke en gefrusteerde figuren uit te bannen uit onze maatschappij. Als je dan toch zo geil en gefrustreerd bent laat je dan opsluiten met een barbypop of zo en trek je af of vinger je in slaap tot je er bij neer valt. Maar laat onze kinderen met rust. Klauwen thuis!

Nee he? Je bent hier alleen aan het ageren tegen het beeld dat in je hoofd hebt, he? (En niet tegen berichten of mensen op deze site.)

Nou, ga je gang hoor.
(Next...)

Ik zou als ik jou was dit artikel eerst maar eens goed lezen, voor dat je zo'n ongefundeerd oordeel geeft.

Deze jongen van 19 ging uit van een meisje van 16 jaar. Mijnsinziens in de eerste plaats dus geen pedofilie. Dat het meisje, wat bleek dus 13 jaar was toen ze in de bioskoop zaten, is dus gewoon een rotstreek van die meid denk ik. Of ze wilde bij hem scooren. Of het is mogelijk boze opzet van de moeder. Om die jongen dan als uitschot te betitelen (en pedofielen) vind ik ver beneden de maat.

(Bovendien begrijp je van pedofielie dus duidelijk niets. en wil je ook niets begrijpen.)

Freedom

(Next...)

Please Roderik, hier krijg ik de kriebels van.. Puzzled

Kriebels? Wiewatwaarom?

(Ik hoopte met die 4 letters en die 3 puntjes ongeveer uit te drukken wat TwistedSociety later ook zei...)

Ach, niets bijzonders, maar een niet nader te noemen persoon (plus navolgers inmiddels) wil dat woordje ook nog wel eens gebruiken.

Misschien zou het beter zijn om mensen zoals U uittebannen. ? Mensen met zulke ziekelijke ideeen over pedofilie, horen die eigenlijk wel in deze maatschappij thuis ?
Mogelijk kunt U genezen van Uw vergevordere dwaalspoor theorieen, maar dan zult U wel als ik deze beledigende en duidelijk van minachtinggetuigende alles en iedereen overeenkamscherende frustraties eerst eens bespreekbaar maken met een goede psychiater.
Als U dan ''genezen'' bent kunnen we misschien verder praten.
Nu niet !

Freedom

Rustig, rustig. Dit valt onder de al eens een keer eerder aangehaalde categorie "anoniem'pjes die hier met ingedrukte shift-toets binnen komen stuiteren". Gewoon negeren en doorlopen, komt alles weer goed Smile

-- Twisty

Daar heb je wel gelijk in. Misschien laat ik me te veel gaan. Maar dergelijke figuren, lijkt het haast wel , in aantal te winnen in deze maatschappij. En zeker in Engeland en Amerika. Ik kijk verder dan Nederland.

Dit was ook de reactie van de joden in de jaren dertig van de vorige eeuw. Er werden wel 6 miljoen joden afgeslacht in de tweede wereldoorlog. En de zigeuners en de homofielen. En wat dacht je van niet zo héél lang geleden, hoe de serviers hebben huisgehouden in Srebenica. Terwijl de dutchbatters er bij stonden en niets konden uitrichtten. Misschien klinkt het paranoia om deze vergelijkingen door te trekken naar pedofielen en ik weet ook wel dat we niet in oorlog zijn, maar toch, ik vind het een gevaarlijke ontwikkeling.

Vandaar dat ik men woede en verontwaardiging even moest botvieren.
Ik wil alleen maar lief zijn voor kinderen en alle goeds toewensen.
En dan kan ik deze totallos figuren niet uitstaan !

Laten dergelijke figuren eens niet zo laf zijn met hun "Anoniem"
En gewoon zeggen wie ze zijn.

Freedom

Ik ben dat sinds een paar maanden ineens heel anders gaan bekijken.

Ik vind het niet leuk om dat soort posts te lezen, laat ik dat voorop stellen. Maar ik heb ze al genoeg gezien, en mede gezien dingen in mijn vroege jeugd (geen misbruik oid) heb ik daar ondertussen een beetje een olifantenhuid voor ontwikkeld.

En bekijk het eens zo: die persoon zit zich vreselijk druk te maken, omdat hij(/zij) blijkbaar denkt dat wij allemaal labiele, permanent opgewonden idioten zijn. Dat is natuurlijk niet het geval, dus de realiteit is helemaal niet zo erg als hij denkt. Dus in feite windt hij zich enorm op voor helemaal niets.

Het moge duidelijk zijn dat ik het niet met hem eens ben, en ook niet wil goedpraten wát hij heeft gezegd, en dát hij dat heeft gezegd. Maar als je het op die manier bekijkt is het misschien wel vervelender voor hem dan voor ons.

Ik weet niet wat jullie hiervan denken, omdat ik deze zienswijze nog nooit eerder aan gevoelsgenoten heb getoond. Maar het maakte alles voor mij ineens een stuk minder erg, en gemakkelijker om mee om te gaan.

precies...

zodra ik me niet aangesproken voel, kan ik me ook niet gekwetst voelen!

Gekwetst voelen ? Niet toch een beetje Mens ?

Peter Pan: The boy who would not grow up
VVF/ Victim/ Victory/Freedom

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.