Interview met ouders van pedofielen

Geen reacties

Hallo,

Voor de website Pedofilie.nl schrijf ik een serie artikelen. Eén van die artikelen gaat over ouders van pedofielen. Hoe ervoeren zij de coming out van hun zoon? Hoe is dat te leven met de wetenschap dat je zoon behoort tot één van de meest gehate minderheden van het land?

Door te laten zien wat de impact van een coming out is op ouders hoop ik dat meer pedofielen in familiesfeer over hun geaardheid kunnen en durven te praten. Openheid over je geaardheid vermindert immers stress doordat je kan en mag zijn wie je bent. Ook met een wat rare geaardheid. Mijn hypothese is dat ouders veel meer open staan voor een coming out dan pedofielen zich realiseren.
Daarnaast wil ik van ouders weten wat goed ging en wat niet. Wat zouden ze anders gehad willen hebben? Welke tips hebben ze aan pedofiele jongeren die nog uit de kast moeten komen? Op die manier kan het proces van een coming out misschien wel worden vergemakkelijkt door ervaringen met elkaar te delen.

Ik ben voor het artikel op zoek naar ouders van pedofielen die zich door mij willen laten interviewen. Mijn naam is Ben Kirssen (pseudoniem). Zelf ben ik ook pedofiel en teamlid bij Pedofilie.nl. Ik ben 49 jaar.

Als jouw ouders weten van je geaardheid dan zou ik hen graag willen interviewen over hoe zij het ervaren een pedofiele zoon te hebben. Voorwaarden waaronder het interview mag worden gehouden, mag je uiteraard inbrengen. Het mag/kan anoniem, je kunt het artikel vooraf lezen en alles mag gestreept worden. Jij of je ouders mogen te allen tijde medewerking alsnog intrekken, ook als het artikel af is en zelfs nadat het gepubliceerd is. Ik weet immers zelf ook hoe het is, de zorg om anonimiteit en de angst op ontdekking.

Het interview doe ik het liefst live. Als jij of je ouders dat liever niet willen kan het eventueel ook via de telefoon en ook een internetchat of email zijn mogelijk. Dus allerlei voorwaarden zijn wat mij betreft bespreekbaar. Een interview hoeft overigens niet met jou erbij. Het mag wel, maar hoeft niet. Dus als jij niet wilt, maar je vader en/of moeder wel, dan stel ik ook dat zeer op prijs. Andersom is ook bespreekbaar (dus als jij wel wilt, maar je ouders niet.)

Ik snap dat je niet van vandaag op morgen dit met je ouders hebt besproken. Het is dan ook een traject met een wat langere adem. Reageren kan dus ook maanden na de eerste publicatie van deze oproep. Twijfel je? Neem contact op en vertel me waar je twijfels zitten.

Je kunt reageren via het contactformulier. Vragen? Stel ze.

Met hartelijke groet,
Ben