2e comming out, nu in het echt

6 antwoorden [Laatste bericht]

Nou vandaag was het dan zover, ik heb mijn moeder een paar uur geleden verteld over mijn pedofiele gevoelens... ik had me voorgenomen om er nog een paar dagen mee te wachten tot mijn vader terug is uit het buitenland maar ik kon het niet langer voor me houden.
Na een aantal positieve verhalen hier gelezen te hebben de afgelopen paar weken, kreeg ik steeds meer de drang om het ook te vertellen.

Na het eten bleef ik met mijn hoofd op 1 arm leunend naar mijn glas staren, ze vroeg grappig genoeg of ik mijn zonden was aan het overdenken...ik bleef naar het glas staren maar begon steeds dieper adem te halen en na 10 minuten zo gezeten te hebben begroef ik mijn gezicht in mijn handen en zei: ik heb een probleem.
Ik raakte behoorlijk in paniek, had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om die woorden uit mijn mond te krijgen zeg.... ze vroeg wat er aan de hand was en uiteindelijk heb ik het maar gezegd. Ze ving het redelijk goed op, eigenlijk precies zoals ik me had voorgesteld.

Na lang gepraat te hebben vroeg ze naar ''de volgende stap'', of ik naar een psycholoog wou gaan, heb uitgelegd dat maar weinig mensen er raad mee weten en dat er maar een paar mensen zijn die hier wel ervaring mee hebben. Ik zei dat ik het wel overwoog, maar nog niet wanneer.

Er is echt een enorme last van mn schouders gevallen, ben blij dat ik het toch heb gedaan Smile In het weekend ga ik het ook aan mijn vader vertellen, denk wel dat dat wat stroever zal gaan....

Cody

Wat ontzettend knap dat je dit gedaan. En fijn dat het ook zo goed gegaan is. Ik hoop voor je dat het bij je vader ook goed zal gaan. Veel succes ermee.

Hoi Cody,

Zo...dan is het er maar uit. Wat kan dat een gevoel van opluchting geven heh? Eindelijk niet meer alleen met je verhaal. Het geeft gelijk ook weer nieuwe gevoelens van onzekerheid. Want hoe moet het nu verder? Hoe gaat je vader reageren? Welke vragen gaan er komen? Etc. Dat is niet meer dan normaal. Dit is het begin, niet het einde Smile

De manier waarop je uit de kast kwam, vind ik een mooie. Om te beginnen de setting: alleen, geen afleiding, tijdens of na een alledaags ritueel. Iedere afwijking van zo'n ritueel valt op. Blijven zitten, naar je glas staren en dus fysiek laten zien: ik worstel, ik wil met jullie/je praten. En dan daarna...tja...dan is het een kwestie van moed verzamelen. Zorgen dat de vulkaan zo gaat borrelen dat er geen houden meer aan is. Een soort van zelf opgeroepen braken. "Ik heb een probleem" zijn een sterke inleiding. Dat gehele plaatje laat zien aan je ouders: luister, ik voel mij niet goed, ik zit in de shit, ik heb jullie hulp nodig. Er zijn maar heel weinig ouders die die hulp weigeren. Ook al kom je uit de kast als pedofiel. Mochten ze niet zo goed weten wat te doen? Wijs ze dan maar op mijn reactie op Quora.com. Daar vroeg iemand: What would you do if your teenage son confessed that he was a paedophile?. Het is een oproep om vooral van je zoon te blijven houden.

Top Cody. En zo fijn dat je het hier vertelt. Het kan anderen inspireren ook hun geheim te delen. Uit de kast komen zorgt ervoor dat je tenminste kunt zijn wie je bent in de veilige omgeving van familie en/of misschien vrienden. Het wil niet zeggen dat je alles mag doen wat je wilt, maar je mag pedofiel zijn. Te ervaren dat de dierbaren om je heen nog steeds van je houden is een heerlijk weldadig gevoel dat veel angst en stress kan verminderen.

Er komt overigens nog genoeg op je af hoor. Je ouders hebben tijd nodig om het allemaal te begrijpen. Al die informatie die jij al jaren hebt verzameld over pedofilie en pedofielen moeten zij allemaal nog leren. Ook zij zijn overigens van harte welkom op de site voor informatie, gesprek en wat al dies meer. Geef je ouders dus ook de ruimte om te leren over het onderwerp. In dat leerproces zul je zien dat ze best ook wel dingen gaan zeggen of denken waar jij dan weer van schrikt. Dat hoort bij het proces.

Voor nu is het vooral fijn dat het eerste hoge woord er uit is. Nu je vader nog. Ik wens je daarbij heel veel succes. Maar nu heb je gelukkig wat steun en hoef je het allemaal niet meer helemaal alleen te doen. Zet hem op en nogmaals dank dat je hier je verhaal doet. Top.

Beste Cody,

Wat ongelofelijk knap dat je het aan je moeder hebt weten te vertellen!
Mijn moeder weet het ook al een tijdje en ik zal je vertellen dat is fijn!
Ik hoop voor je dat je moeder en zo meteen ook je vader accepterend zijn tegenover jou en dat je met je ouders zou kunnen bespreken wat je voelt. Zijn er ook specifieke dingen die je naast de coming out al heel lang eigenlijk wilt vertellen/hulp vragen? Bedenk dat je ouders je ook heel goed kunnen helpen bij bijvoorbeeld het niet kijken en verzamelen van KP of het zoeken naar een passende hulpverlener. Ik hoop dat het de druk bij je wel gaat verminderen en je gevoelens en ervaringen kunt normaliseren. Daarnaast hoop ik dat het iets gemakkelijker voor je wordt!
Succes met het vertellen tegen je vader!

Groet,
Jake

Iedereen bedankt voor de steun Smile

Heb het gister ook met mijn vader besproken en die reageerde ook goed gelukkig.
Ik heb al veel aan ze uitgelegd maar ik kon eigenlijk niet iets verzinnen zonder dat ze er naar vroegen, ik zei als je iets wil weten vraag het me gewoon want ik weet er nagenoeg alles over, alleen zal ik op sommige vragen geen antwoord geven Big smile

@Jake

Ik ben gelukkig een paar jaar helemaal gestopt met KP downloaden/bekijken, en zoeken naar hulpverlening is iets wat ik zelf moet regelen want ik heb ook uitgelegd dat er vrij weinig psychologen zijn die weten wat ze met pedofilie aan moeten, maar inmiddels weet ik wel waar ik terecht kan.

Fijn te horen dat de coming out bij je vader ook goed is verlopen. Tof! Heel tof.
Dat alle coming outs maar zo mogen verlopen.

Smile

Gefeliciteerd, Cody! Party

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.