Mijn naam is Marcel

7 antwoorden [Laatste bericht]

Ik wist al vanaf jongs af aan dat er wat mis was met mij en toen mijn ex V. zwanger werd van ons eerste kind wist ik dat dit heel moeilijk voor mij zou worden.. Al gauw kwamen er nog 3 kinderen bij en ik merk dat ik het steeds moeilijker vind om mij te bedwingen.. Het is zelfs ook al een keer gebeurt dat ik mijn dochtertje heb aangeraakt maar in haar ogen was dit 'normaal'uiteraard weet ik beter.. Wat moet ik doen?

Beste Marcel,

Middernacht is gepasseerd, dus bedtijd. Toch even tijd voor een kort berichtje.
Top dat je je meldt hier. Da's vast niet makkelijk om toe te geven. Het lijkt er op dat je erotische gevoelens voor kinderen de overhand nemen boven gezond verstand. Da's niet goed joh. Maar dat weet je zelf ook al.

Wat te doen? Speciaal voor dit soort problemen is er de anonieme hulplijn Stop it Now. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen omgaan met dit dilemma. Het lijkt mij meer dan verstandig dat je eens contact met ze zoekt om te verkennen welke mogelijkheden er zijn.

Het is in ieder geval goed te weten dat precies voor jouw probleem een oplossing bestaat. Ik denk dat je zelf ook al wel weet dat er geen eenvoudige oplossing is. Het is niet een kwestie van even een dagje aan iets anders denken en dan gaat het wel over. Aan de andere kant is het ook weer niet zo dat je volledig psychiatrisch patiënt bent. Edoch...er is wel werk aan de winkel.

In de tussentijd...niet aan (je) kinderen zitten. Geloof me, dat is het niet waard. En bel Stop it Now. Ze kunnen helpen. Dat maakt het voor jou beter en uiteindelijk ook voor je kids.

Laat je weten hoe het je vergaat?

Misschien kan je beter de Duitse variant van Stop it Now bellen, Marcel.

Als je reeds aan je dochtertje heb gezeten seksueel, is dit strafbaar en Stop it Now werkt nauw samen met justitie, althans dat verneem ik door deze site te lezen.

De Duitse organisatie heeft meer waardering voor iemands prive-leven. Bovendien ben je nooit anoniem, tenzij je vanuit een telefooncel belt (bestaan die nog?) of vanuit een belhuis. Internet en telefonie zijn in principe nooit anoniem.

Ik heb geen persoonlijke ervaring met de organisatie Stop it Now, echter het feit dat het een Engelse naamgeving betreft, voorspelt al weinig goeds en ik heb e.e.a. over hen gelezen hier op dit forum en ook daar word ik niet erg vrolijk van.

Omdat Duitsland nog tot voor kort ervaringen had met dictatuur (DDR), zijn zij alerter als het gaat om burgerrechten, terwijl Nederland de inhumane Engelse-VS-lijn volgt die geen rekening houdt met burgerrechten of kinderrechten.

https://www.kein-taeter-werden.de/duesseldorf

Telefon: +49 211 811 9303

Mo.: 12-14 Uhr
Di.: 16-18 Uhr
Mi.: 15-17 Uhr
Do: 12-15 Uhr

Ik kan hier ook niet garanderen dat men te vertrouwen is, maar er staat Kostenlose Therapie under Schweigepflicht.

Je moet dan natuurlijk wel fatsoenlijk Duits spreken...

Ik ben niet zo op de hoogte van de Duitse gebruiken op dat vlak, maar Schweigepflicht is in elk geval hetzelfde als de geheimhoudingsplicht van de Nederlandse gezondheidszorg, waaronder Stop it Now. In Nederland is de meldplicht daar een concrete uitzondering op. In Duitsland (in elk geval bij Kein Täter Werden) is dat volgens mij inderdaad anders.

Maar: Stop it Now geeft je de mogelijkheid om anoniem te bellen. Technisch gesproken bestaat dat inderdaad niet, maar praktisch gezien is het heel simpel: ze werken met telefoontoestellen zonder nummermelder en houden geen logs bij van gevoerde gesprekken.

Dus: Als je ze belt; noem NIET je naam of wat voor gegevens dan ook, totdat je ZELF besluit dat je verder met ze in zee wil (voor therapie bij de Waag bijvoorbeeld). Heb je zelf ooit aan je kinderen gezeten op een manier die mogelijk strafbaar is, meld dat dan niet aan Stop it Now. Vertel het enkel in de vorm van iets waar je bang voor bent, of iets dat in je fantasie gebeurt.

Marcel, mocht je Kein Täter Werden bellen, dan hoor ik graag je ervaring ermee. Ik ken ze namelijk alleen nog maar van hun website!

Kofola, heb jij zelf ervaring met Kein Täter Werden?

Nein, ich hab' uberhaupt keine Erfahrung mit diese Organisation.

Big smile

Nee, ik heb geen ervaring met hen.

Ik vind Duitsers gewoon erg lief, dus ik ben wat bevooroordeeld. Smile

Also bin ich auch neugierig wie es alles klapt.

Cool

Als u al aan uw eigen dochter gezeten heeft. Is de grens inderdaad al overschreden. Ik zou dit er dan niet bij vertellen, want dan hang je. Duidelijk is wel dat u zeer dringend hulp nodig zult hebben voor u permanente schade aan zal richten.

Hoi,

indien je hulp wilt zoeken kun je jezelf wenden tot de forensische psychiatrie. Hoewel de meeste instellingen zich met name richten op rehabilitatie van veroordeelden, is een veroordeling niet verplicht. Ook mensen zonder justitioneel kader kunnen er terecht. Therapie zal er met name op gericht zijn om evenwicht en rust in je leven te vinden en je de middelen te geven om je behoefes in bedwang te houden.

Hoewel daden uit het verleden niet gemeld worden bij justitie zijn ze wel verplicht te melden als er accuut gevaar dreigt. In jouw situatie kan er sprake zijn dat er een gevaar is dat je je dochters misbruikt, zeker als je aangeeft dat je in het verleden ze al aangeraakt hebt. Mijn persoonlijke ervaring is dat therapeuten een sterke voorkeur hebben om de behandeling voort te zetten. Immers als je vrijwillig in therapie gaat wil je je gedrag aanpassen, rapporteren zal je behandeling niet bevorderen. Je moet er wel rekening mee houden dat behandeling een intensief traject is dat ook de benodigde tijd kost.

Indien je behandeling niet aandurft zou ik zeggen praat er over. Praat met mensen die ervaring hebben en het zelfde doel voor ogen hebben. Blijf absoluut weg bij mensen die misbruik proberen goed te praten of je anderszin vertellen dat het geen kwaad kan. Hun doelstellingen stroken niet met de jouwe. Sexueel actief zijn met kinderen brengt allerhande risicos mee. Zeker zeer jonge kinderen snappen niet wat er gebeurd en kunnen sexuele handelingen slecht plaatsen. Op latere leeftijd als ze beseffen wat er gebeurd is kan dit tot ernstige problemen leiden. En er is natuurlijk het aspect dat je niet alleen gevangenisstraf riskeert maar het compleet onderuit halen van je leven. Dit klinkt hard maar als je de behoefte voelt om over de schreef te gaan, denk dan hoe het voelt als je je kinderen niet meer mag zien. Bedenk hoe je leven eruit ziet als iedereen die je kent een hekel aan je heeft. Bedenk wat je te verliezen hebt.

Om te beginnen vind ik het knap dat je jouw verhaal hebt durven delen, dat is een stap in de goede richting! Ik kan wel zeggen dat je ontzettend fout bezig bent, maar dat weet je zelf vast ook. Stop met dit gedrag (het ongepast aanraken en eventueel andere dingen die gebeurd zijn) en zoek zo snel mogelijk hulp. Hulp, om op de eerste plaats je kinderen te beschermen, maar ook om jezelf te beschermen. Stopitnow is een goeie mogelijkheid om mee te beginnen. Of je gaat vertellen van de aanraking van je kind of niet moet je zelf weten, ik ben wel van mening dat wanneer je dit niet doet, je jezelf voor de gek houdt en daardoor misschien niet de hulp zal krijgen die jij nu juist hard nodig hebt.

Heel veel succes!

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.