Angststoornis, of toch?

11 antwoorden [Laatste bericht]

Hoi Iedereen, Smile

Mijn naam is Susan en ik ben 16 jaar. Misschien een beetje raar om een meisje op de site te hebben maar toch. (laat ik eerst maar even zakelijk dingen over mezelf vertellen, anders snapt u er niets van.) Ik las een paar weken geleden een verhaal van een Jongen van mijn leeftijd. Die een net als mij een angststoornis had en bang was dat hij Pedofiel zou zijn. Dat is bij mij precies hetzelfde. Ik heb alles geprobeerd om het uit mijn hoofd te krijgen maar het lukt me niet. Het blijft steeds als een mug terug komen. En ik dacht misschien kan één van jullie mij misschien wellicht helpen? Big smile

Zins een paar weken geleden is het op komen zetten. Eerst begon het met de gedachte misschien ben ik BI-Seksueel (Dat ben ik ook en vind ik ook niet erg, word ik ook niet ongelukkig van Smile ) maar daarna ging het opeens over in wat nou als ik pedofiel zou zijn? De gedachtes maken me heel verdrietig en zeker omdat ik later moeder wil worden en dan kan die droom dus niet uit komen. De angststoornis begon een paar maanden geleden (Het begon met andere angsten) en in het begin had ik er niets van in de gaten. (mijn omgeving wel en vroeg waarom ik zo down/verdrietig/chagrijnig was) Daarna begon het in angst aanvallen. Moeite met ademhalen/hyperventilatie. Misselijkheid en duizelig doordat ik zo in paniek raak. Ik heb ome ook meerdere malen laten testen en alle symptomen kloppen. (Helaas, ben er niet trots op) Je zou er eigenlijk voor naar een therapeut moeten gaan, maar daar ben ik helaas wat te eigenwijs voor. Ik weet het er zijn ook zoveel lieve mensen die je echt willen helpen en ik wil ook van deze angst/dwang gedachtes af. Maar ja.. Het voelt ook een beetje alsof er twee personen in mij zitten en dat is angstaanjagend.

Dus nu denk ik/ben bang voor dat ik pedofiel zou zijn. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb respect voor de mensen die er niets mee doen er goed mee kunnen omgaan. Maar de gedachte maakt mij heel verdrietig Crying. Ik probeer ook (Lekker persoonlijk) mezelf te bewijzen dat het niet zo met testjes waarvan je opgewonden raakt. Ik ben er geen fan van, nooit geweest en vind het niet prettig maar het is een soort van moeten. Er gebeurd wel iets, maar ik vind het helemaal niet fijn. Vooral omdat ik ook verliefd word op Jongens van mijn leeftijd of ouder en meisjes van mijn leeftijd of ouder. Maar nu ben ik bang dat ik op alles val. (Een soort van alles)

Sorry voor dit lange zeurderige vrouwen bericht. Maar ik word helemaal gek hiervan en ik zit ook nog eens in mijn examenperiode. Zou u mij misschien kunnen helpen? Smile Ik had ook nog deze drie vragen :B :

1- Hebben meer pubers dit?
2- Hoe merk je dat je het bent?
3- Ik heb het gevoel dat er twee personen in mij zitten, eentje die verdrietig is en normaal wil zijn en het goede wil. En eentje die mezelf slecht wil laten voelen en zichzelf te goed vind voor iedereen en alles. En ook door daar aan te denken. Door word ik heel verdrietig van. Gaat dat over? komt dat bij meer mensen voor?

P.s ik heb het ook eens gehad dat ik de drang had om iemand neer te steken. (Lekker gestoord Puzzled )Ik nam dat niet zo serieus en is naar een paar maanden van zelf weggegaan. Maar dit is drie weken zo en ik word helemaal gek van mezelf.

Bedankt voor het lezen! Smile

Liefs,
Suus

Je schrijft dat je hier sinds een paar weken last van hebt, dus daarvoor had je nog geen (abnormale) angsten? In dat geval kan je misschien nog even afwachten of het niet iets tijdelijks is. Iedereen heeft wel in bepaalde mate dwanggedachtes en -angsten, maar bij de meeste mensen slaan die niet door en hebben ze er geen last van. Ze kunnen ze gewoon wegredeneren en opzij schuiven. Als het echt een angststoornis is dan is het heftiger en gaat het niet vanzelf over, en zal het ook blijven terugkomen als je er niets aan doet. Het kan wel veranderen: je ene angst kan plaatsmaken voor een nieuwe angst, of er komen juist steeds meer angsten bij. Het is hoe dan ook allemaal niet prettig. Ik kan je dan ook alleen maar aanraden om, als dit echt langer blijft duren, nu te beginnen met therapie, want anders is de kans groot dat het alleen maar erger wordt en dat het steeds moeilijker wordt om ervan af te komen. Je bent nu nog jong, en ook al begrijp ik dat de stap naar een therapeut groot kan zijn, het is wel de beste manier om ermee aan de slag te gaan. Je kunt ook eerst even langs de huisarts voor advies, dan kan hij/zij je eventueel doorverwijzen voor een gesprek met een deskundige die het beste kan beoordelen of er sprake is van een angststoornis of niet. Maar ga vooral niet zelf aanrommelen of hopen dat het vanzelf wel overgaat, want hoe eerder je erbij bent hoe beter je ervan af kunt komen.

Ik ben hier bewust niet ingegaan op het stukje pedofilie, want dat staat in mijn ogen los van jouw probleem. De kans dat je echt pedofiel bent is zeer klein, het gaat hier echt om een angst. Ga daar dus mee aan de slag en ga je vooral niet bezig houden met pedofilie. Nou ja, dat mag natuurlijk wel, maar alleen als je het doet uit interesse en niet vanuit je angst.

Schaam je vooral niet voor je probleem en wuif het niet weg. Het zou zonde zijn als je hierdoor in de problemen komt met je examens, dus laat het niet zover komen. Er zijn veel meer pubers met allerlei soortgelijke problemen, alleen praten ze hier onderling niet graag over. Hierdoor lijkt het vaak alsof je de enige bent met een probleem. Maar geloof me: dat is zeker niet het geval. Het is vaak maar goed dat we niet in elkaars hoofden kunnen kijken...

Beste Buzz,

Bedankt voor u snelle Reactie en u advies! Ik begrijp in wat u zegt en herken ook wat u zegt. De angst voor pedofilie is pas zins een paar weken Wink de angststoornis zelf is al langer zo. En heb ik ook eerder gehad toen ik nog wat jonger was. Dat ging over inderdaad in andere angsten maar ik wist nooit wat het was. Zins ik mij heb laten testen door een huisarts weet ik het. En ik ben het met u eens dat ik hulp moet gaan zoeken! aan gezien ik er 24/7 er constant over na denk en niet opzij kan zetten. Ik dacht inderdaad eerst als ik het probeer opzij te zetten en er niet over na te denken stopt het vanzelf. Maar niet te min. Er komen ook andere angsten bij.

Bedankt voor het inzicht!

Groetjes,
Suus

Graag gedaan. Ik zou je alleen wel nog willen adviseren om niet te wachten tot na je examen, want als het tegen die tijd toch erger is geworden dan zou het wel eens zoveel tijd en energie kunnen vreten dat je niet meer fatsoenlijk met de voorbereiding voor je examens bezig kunt zijn. Dat zou ik willen voorkomen. Ik zou dus nu alvast in gesprek gaan met een therapeut, dan kan die je goed begeleiden naar je examens toe.
Succes!

Dat lijkt mij ook verstandig gelukkig is het door deze adviezen van jullie wel een stuk beter maar ik wil niet dat het in andere dingen over gaat Puzzled Ik zal het morgen met mijn ouders spreken want dan is iedereen in de avond aanwezig! Smile

Liefs,
Suus

Hoi Susan,

Ik heb je dit bericht ook al gemaild, maar had niet gezien dat je exact hetzelfde bericht dat je mij geschreven had ook online hebt gezet. Daarom mijn antwoord ook hier, zodat anderen met dezelfde vraag er misschien ook nog iets aan kunnen hebben.

Ben je lekker mee! Midden in je examenperiode met een angststoornis, wat best zwaar voor je zal zijn, en dan zulke twijfels!

Allereerst: pedofilie is niets om bang voor te zijn of verdrietig om te worden. Je kan prima leven met pedofiele gevoelens zonder er last van te hebben of er iemand kwaad mee te doen. Dat doe ik zelf ook en had ik eerlijk gezegd toen ik een jaar of 20 was niet echt verwacht! En dan voel ik me exclusief tot jongens aangetrokken, dus zonder enige vorm van aantrekking tot volwassenen. Maar dan: je schrijft dat je een angststoornis hebt, en dat je op gegeven moment op de gedachte bent gekomen dat het zou kunnen dat je pedofiel bent. Dat is dus niet gekomen doordat je opgewonden raakte van kinderen en daardoor verrast werd. Voor mij zegt dat eigenlijk dat de kans dat jij pedofiel bent minimaal is. Als je het wel zou zijn had je daar inmiddels hele duidelijke signalen van gekregen.

Je vragen:

1. De twijfel over seksualiteit is heel normaal voor pubers. Het gebeurt veel, en leidt er uiteindelijk toe dat je meer open staat voor jezelf. Het is dus een positief iets. Pedofilie is een optie die de meeste pubers nooit bedenken, omdat er een totaal gebrek aan voorlichting over is.
2. Simpel, doordat je opgewonden raakt van kinderen.
3. Ja, dat komt vaker voor en hoort bij een angststoornis. Dat stemmetje dient voor jou ook een doel, let maar eens op wanneer het stemmetje er is en wat er zou gebeuren als het stemmetje er dan niet was. Het is erg ingewikkelde materie, en om het echt te begrijpen zou je waarschijnlijk een flinke reeks gesprekken met een psycholoog moeten voeren. Je kan er wel vanaf komen. Je moet dan eerst ontdekken waarvoor het stemmetje voor jou dient en dan zal je iets anders in de plaats van het stemmetje moeten zoeken. Dat is heel makkelijk gezegd, maar is een proces wat zomaar jaren kan duren. Weet in elk geval dat het stemmetje iets is dat je hersenen zelf bedacht hebben. Het is dus niet iets dat in je genen zit of zo. Wil je er echt mee aan de slag en ben je nog niet met een psycholoog bekend of helpt jouw psycholoog je er niet echt mee, praat dan eens met je huisarts erover.

Veel succes!

Groet,
Jorge

Beste Jorge,

Bedankt voor u advies en mail, ik had hem nog online geplaatst omdat ik op mijn account een melding kreeg dat hij niet was verzonden. Maar blijkbaar toch wel Big smile Nu u dit zegt ben ik er ook minder bang voor en zal het minder snel vervelend vinden. Het maakt mij ook zekerder en laat mij inzien dat het bij mij niet het geval is. Het is alleen zo vervelend dat ik er zo bang voor ben en er 24/7 aan vast zit. Aangezien ik graag met mijn examen wil bezig zijn. Ik vind het ook fijn voor mensen die het wel zijn dat ze er ook niet bang voor zijn en er niets mee doen. Gelukkig hebben meer pubers dit en ben ik niet de enige. Ik denk dat na mijn examen ik mij ook op ga geven bij een therapeut want anders gaat het alleen maar erger worden. En ben ik bang dat het stemmetje mij nog over gaat nemen. Puzzled straks ga ik nog rare dingen doen met mezelf en dan word het nog een echt probleem. U heeft mij heel erg geholpen en ik dank u heel erg voor u advies en respons!

Liefs,
Suus Smile

Graag gedaan en veel succes met je examens en het vinden van een goede therapeut!

Hoi Suus,

Vervelend voor je als je een angst hebt over iets, waar je juist eigenlijk niet bang voor hoeft te zijn. Want of je nou wel of niet pedofiel bent, je bent
echt goed zoals je bent! En als je wel zo bent, dan is dat toch prachtig? Ik vind van wel. De mainstream maatschappij praat soms onterecht een angst
aan bij mensen, zowel bij kinderen, pubers als bij volwassenen. Probeer dat boven te staan en wees gewoon lekker vrij zoals jij wilt zijn.

Ikzelf ben dus een pedofiel/ seksueel en daar ben ik serieus hartstikke blij mee Party Ik geniet ervan, al roep ik het niet van de daken dat ik pedo ben.

jou vragen (ik schrijf dit dus vanuit mijn ervaringsperspectief):
1- Ja sommige pubers hebben dit, absoluut! Hoeveel weet ik niet, doet er ook niet toe, maar het is puur natuurlijk als een puber of volwassene dit heeft.
2- Ik merkte het nadat ik mijn aangeleerde stugge moralen aan de kant wierp en gewoon fijn seksueel ging fantaseren over mijn kleine mooie nichtjes.
3- Zelf word ik er best droevig van om te horen of te lezen hoe de maatschappij iemand kan splijten, door die zogenaamde "normen en waarden". Je kunt daardoor aan jezelf gaan twijfelen en inderdaad een soort tweede persoon voelen. Namelijk de persoon die zich onderdrukt voelt en verdrietig is hierdoor!
Laat je daarom niet bij je gevoelens onderdrukken, lieve schat, wees gewoon vrolijk en lekker jezelf, want je bent echt goed en prachtig zoals je bent en
het meest prachtig vind ik vooral een seksuele geaardheid (wel of niet pedo) dat jou heerlijk identiek maakt!

Probeer dus vooral geen angst te hebben, en geniet juist volop van hetgeen je verlangt. Je hoeft nooit niemand iets schuldig te zijn, het is goed zo.
Ik wens je veel succes bij je tentamen, en ik hoop dat je geniet van jou seksualiteit.

Hopend dat dit je een beetje mag opbeuren Smile

Liefs en geluk gewenst!
Aardbei

Hooi Aarbei,

Bedankt voor je eerlijke open mening, ik vind het fijn dat jij je goed voelt in de persoon die je bent. En dat zou inderdaad iedereen moeten zijn! liefde is mooi zoals het is. Het is alleen vervelend dat het bij mij een angst is en dus ook niet echt is Smile . Aangezien ik op mannen en vrouwen val. Wink Het was waarschijnlijk minder vermoeiend geweest als ik geen kinder- wens had. Tongue Maar gelukkig kon jij en de rest hier boven me helpen. Big smile Hopelijk gaat die gespleten persoonlijkheid weg en met een beetje hulp moet dat lukken. Laughing out loud

Liefs,
Suus!

Hoi Suus,

Alle pubers hebben weleens getwijfeld over hun seksuele geaardheid, hetzij homo, hetero of bi en soms ook pedofilie. Als je daadwerkelijk gediagnosticeerd bent met een angststoornis begrijp ik je reactie, je hoort van iemand dat hij bang is pedofiel te zijn, en nu zit jij met hetzelfde probleem. Dat is naar mijn weten niet iets wat iedereen overkomt en lijkt te maken te hebben met je angststoornis. Indien je nog geen diagnose angststoornis hebt en je ervaart dit soort problematiek vaker (zoals de hyperventilatie, piekergedachten die steeds terugkomen, zorgen maken etc etc) zou ik toch eens langs de huisarts gaan, althans, dat is mijn advies. Het is trouwens een van de meest voorkomende psychische stoornissen op deze wereld, dus schaam je niet om langs te gaan wanneer ijdat nodig acht Smile

De rest heeft het allemaal al geweldig verwoord, ik wil één dingetje toevoegen:

"De gedachtes maken me heel verdrietig en zeker omdat ik later moeder wil worden en dan kan die droom dus niet uit komen."

Je hebt gelukkig het Westermark effect!
In het kort: Het Westermark effect zorgt ervoor dat je je niet sexueel aangetrokken voelt tot familie. Dat blijft zo, zelfs als ben je pedofiel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Westermarck_effect

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je kinderen wat aan gaat doen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.