Wij tegen de rest?

4 antwoorden [Laatste bericht]

De titel van dit topic is wellicht wat gechargeerd, maar ik loop wel tegen dit gevoel aan. Ik ben me op veel verschillende manieren aan het inlezen over pedofilie (de geaardheid, de varianten, achtergrond etc.). Spijtig genoeg loop ik geregeld tegen discussies en fora aan waar mensen verbaal/digitaal afrekenen met alles wat begint met pedo, alles wat met kinderen te maken heeft en alles wat met seksualiteit in dat verband wordt gebracht. Sinds mijn coming out ben ik hieraan blootgesteld: ik heb er eerder nooit over gelezen. De dingen die ik lees, zijn niet mals. Het loopt uiteen van doodsverwensingen tot verzoeken tot zelfdoding. Nu is dit achter de grote anonieme muur die 'internet' heet gedaan, maar ik merk dat het wel binnen komt bij mij. Het zet mij aan het denken. Wat voor maatschappij leven wij in? Moeten we alles veroordelen wat ons niet aanstaat?

En nog belangrijker; went deze vorm van stigmatisering? Zijn er mensen die al jaren 'uit de kast zijn' en dit gewoon weg kunnen wuiven? Ik voel me niet bedreigd of zo, maar het beklemt me wel. Ik stel me dan namelijk voor hoe het zal zijn als ik er openlijk voor uit was gekomen dat ik pedofiele (in mijn geval meer hebefiele) gevoelens heb. Zou je dan echt zo verketterd worden?

Na ruim een jaar lang bedreigingen, doodsverwensingen en beledigingen te hebben aangehoord komen ze niet meer echt bij me binnen. Ik pieker er niet meer over, ik ben er niet meer door gechoqueerd en ik voel zeker geen angst meer.
Tijdens het Oekraïne referendum kreeg ik dan van de geenpeil aanhang voor het eerst echt bedreigingen binnen die niet alleen maar extreem suggestief waren, maar de echte "ik maak je dood" bedreigingen. Daarvan heb ik geprobeerd aangifte te doen, maar volgens de agenten die ik heb gesproken hoort dat nu eenmaal bij deze tijd.
Dat de politie zo reageert is me niet vreemd. Sterker nog, de politie vertoont nog veel ernstiger gedrag dan deze internet roepers, deze tasten mij namelijk wel bewust in mijn vrijheid aan.

Zodra je in Nederland niet tot de meerderheid behoort, dan ben je vreemd, en vreemden zijn gevaarlijk, vreemden jaagt men op, verketterd men. Het sociaal en politiek klimaat in Nederland is inmiddels zelfs zo erg, dat deze er samen met mijn persoonlijke problematiek (opgejaagd worden) voor zorgt dat ik me alles behalve thuis voel in Nederland, mijn eigen stad, mijn wijk en mijn huis. Ik verwacht dan ook niet lang meer in Nederland te wonen.

Persoonlijk heb ik wel het gevoel dat er voor pedofielen iets meer ruimte is, maar dat is voor mij gevoelsmatig enkel zo omdat er zoveel andere problemen heersen, zo veel gevoelens van angst dat wij niet meer als de grootste bedreiging voelen. Aanslagen, daar is men bang voor. De hysterie voor pedo's beland daarmee een beetje op de achtergrond.

https://en.wikipedia.org/wiki/Minority_stress

Vraag je op internet altijd af wie zulke narigheid schrijft en vooral met welke kennis van zaken.

Pedofilie.nl is nu al een paar jaar bezig met contact opbouwen met "de buitenwereld", de laatste tijd vooral in academische kring. Eergisteren nog Smile De reacties daar zijn eigenlijk universeel positief, en waar kritisch alleen op een intelligente/onderbouwde manier. Dus troost je vooral met het idee dat dat er ook is. Als mensen de tijd krijgen en ook nemen om op een persoonlijke manier te merken dat pedofielen ook normale mensen met een functionerend geweten kunnen zijn, dan helpt dat gigantisch. Zie ook dit

Ik bedoel, jij bent hier terecht gekomen via het artikel met Ben in het NRC (toch?). Hoe kan dat? Er is dus een hele redactie die zich gebogen heeft over de totstandkoming, publicatie en ook de plek die dat artikel heeft gekregen (voorpagina). Dat zijn allemaal mensen die er voor open stonden om het verhaal met Ben te horen, te laten lezen en zelfs een prominente plek te geven. De reacties hierop in social media van (soms prominente) lezers waren ook alleen maar positief.

Het is soms misschien erg lastig, maar kijk uit dat je niet verbitterd raakt. Geef niet toe aan de rol van De Zonderling die sommigen willen dat je aanneemt. Je bent getrouwd, hoogopgeleid, met een baan. Je bent ook deels pedofiel. Nou en?! Zeg dat vooral vaak tegen jezelf.

Ik zal je zeggen dat het bij mij wel begint te wennen. Ik heb de laatste maanden een paar flinke afwijzingen te verwerken gehad en moet zeggen dat het mij steeds minder doet, je went eraan. Die afwijzingen gaan dan voornamelijk over het feit dat je als potentiele dader gezien wordt.

Dat is voor mij dus wel het offer geweest van open zijn over mijn geaardheid. Maar ik zal wel zeggen dat ik totaal geen spijt heb dat ik open geweest ben. Het heeft mij ook heel veel goeds gedaan. En er zijn gelukkig een hele hoop mensen die je wel accepteren om wie je bent.

Citaat:

en vooral met welke kennis van zaken.

Dit. Hoeveel procent van de bevolking weet dat 'pedofiel' en 'kindermisbruiker' geen synoniemen zijn? Ik een jaar geleden niet, althans. En als er dan tranentrekkende interviews met getraumatiseerde slachtoffers in de krant staan, is het dan verwonderlijk dat mensen het hele thema pedofilie met afgrijzen gaan bekijken? En helaas zijn er mensen die dat moeten uiten via doodsbedreigingen of fakkeldemonstraties. Niet bijster veel anders dan mensen die vroeger joelend stonden toe te kijken bij executies, heksenvervolgingen, razzia's, whatever... En Nederland nu is volgens mij niet bijster anders dan de rest van de wereld of de rest van de geschiedenis. Tja, hoe los je dat op? Ik denk dat scholing de enige oplossing is.

Het grootste probleem is: hoe krijg je voor elkaar dat mensen genuanceerdere informatie krijgen? Ik ben daar naar op zoek gegaan door het gedoe met mijn ex, maar daarvoor wist ik er eigenlijk niets van, en ik lees toch de meeste dagen een goeie krant. Ja, ik had vast beter moeten weten, maar hoe? Ik heb dan ook ontzettend respect voor het team van Pedofilie.nl voor hun inzet om het onderwerp op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.