pedofiele gevoelens

3 antwoorden [Laatste bericht]

hoi ik wou liever hier graag anoniem blijven
ik wou mijn verhaal hier heel graag kwijt.
ik zit met mijn pedofiele gevoelens waar ik heel erg mee zit.en ik heb ook een lichte verstandelijke handicap of zwakbegaafdheid hoe je dat noemen wilt.
dat is dubbel zwaar vind ik van mijn zelf. en voor al in deze boze maatschappij.en ik ben vaak heel moe.ik denk van het onderdrukken van die gevoelens.
ik woon zelfstandig met ambulante begeleiding.die komt om de week.
en ik heb ook hulp gevonden bij een seksuoloog/therapeut
en ik vraag me wel eens af komt het bij mensen met een verstandelijke beperking ook die gevoelens voor of ben ik een uitzondering??
soms vraag ik me af waarom kan je er niet van genezen ik wil er graag van af want het kan gewoon niet in deze tijd en boze maatschappij
van mijn zelf vind ik dat het bespreekbaar word. maar ik heb mijn twijfels of het tot zoo ver komt
je mag er wel aan denken maar niet uitvoeren.en je bent er mee geboren zeggen ze.
ik heb ook wel eens zelfmoord neigingen alleen de laatste tijd gaat het wat beter.en soms denk ik zelf waarom begeeft mijn hart het niet dan ben ik van deze wereld af.
maar ik val ook op volwassenen ik ben ook biseksueel.
maar dat heb ik ook van alles geprobeerd via dating site,s een avondje stappen maar niks lukt. het lijkt wel dat er iets mijn blokkeert.
maar van die pedofiele gevoelens moet je het maar bij neer legen vind ik. en het valt ook niet mee.je moet het seeds maar onderdruken.
voor de rest heb ik wel vrienden om mijn heen maar die weten het niet en dat wil ik ook niet

Hoi Prive,

Neehoor, je hoeft je helemaal niet neer te leggen bij pedofiele gevoelens. Je mag ze gewoon laten bestaan en je hoeft ze niet weg te drukken. Je mag alleen niets seksueels met kinderen doen. Daarmee kan je kinderen namelijk best wel beschadigen. Daarom mag dat ook niet van de wet.

Maar met jouw gevoelens is niets mis. Je mag ze lekker laten bestaan en erover praten met mensen die je vertrouwt. Als ze zeggen dat je gevoelens fout zijn zijn ze gewoon een beetje dom. Gevoelens kunnen helemaal niet fout zijn. Alleen dingen die je doet kunnen fout zijn.

Ja, ook bij mensen met een verstandelijke beperking komen pedofiele gevoelens voor. Ongeveer 1 van alle 100 mannen heeft pedofiele gevoelens. Dat geldt ook voor mensen met beperkingen.

Mijn advies: denk er niet teveel over na. Geniet gewoon van kinderen die je leuk vindt, maar blijf er liever maar wel vanaf.

Hoi Prive,

Ik ben het grotendeels met Jorge eens. Het is vooral belangrijk om te beseffen dat enkel omdat je deze gevoelens hebt het nog niet wil zeggen dat je naar deze gevoelens zult handelen. Als je deze gevoelens onderdrukt en er tegen vecht ben je tegen jezelf aan het vechten. Dit wil zeggen dat je altijd zult verliezen. Het is ok om deze gevoelens te hebben. Het is ok om verliefd te worden op kinderen en het is ook ok om te fantaseren over kinderen. Dit zijn dingen die in je hoofd gebeuren en zolang het daar bij blijft niemand kwaad doen. Als je kunt accepteren wie en wat je bent zul je merken dat dat een hoop rust in je hoofd geeft, rust die je nu niet lijkt te hebben. Met die rust zul je merken dat andere dingen ook makkelijker worden. Het lijkt mischien tegenstrijdig maar door te accepteren dat je pedofiele gevoelens hebt, wordt het makkelijker om er niet naar te handelen.

Het feit dat jij pedofiele gevoelens hebt, staat volkomen los van je verstandige beperking. Dus daar is helemaal niets raars aan. De meeste mensen hier op dit forum hebben deze gevoelens ook. Ik snap dat het erg lastig is om er mee om te gaan, en misschien is het met een (lichte)verstandige beperking, wel nog lastiger. Maar laat je niets wijsmaken, het komt niet daardoor!

Verder beschrijft Alfons het goed en ben ik het met hem eens. Ik wens je veel sterke en succes, ook met al je andere strubbelingen. Hopelijk vind je een manier om met je pedofiele gevoelens om te gaan. Je mag me altijd een privé bericht sturen als je even de behoefde voelt om er over tee praten. Uiteraard zal ik discreet blijven.

Groet,
Rodney

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.