Misbruik maken van je positie

4 antwoorden [Laatste bericht]

Hoi allemaal,

Ik ben Laticha hetero werk vrijwillig bij de reclassering met exgedetineerde zedendaders (ik vind het geen leuk woord maar het staat er voor).Mijn interesse is hier steeds verder in gegaan ik heb dus geen opleiding gevolgd hiervoor maar zoals het heet re-integreren van zedendaders die zich dan ook echt staande kunnen houden in deze best wel harde maatschappij.
Helaas kan ik niet inhoudelijk te veel zeggen al zou ik dat juist graag willen ik zit met een enorm probleem en sta open voor jullie reacties ik hoop ook dat jullie mee willen denken.
Zoals ik al noemde mijn werk bestaat uit mensen helpen,luisteren maar vooral de situatie waar ze in zitten leefbaar te maken hier volg je een training voor krijg daarna een evaluatie gesprek of het wel echt iets voor je is ect.
Oké zo ben ik begonnen al snel had iemand zich aangemeld werd ik gebeld of ik interesse had samen met nog 2 vrijwilligers dat had ik natuurlijk!in het begin wat onwennig van beiden kanten je kent elkaar niet natuurlijk toch ging dit al heel vlot en spontaan.
Van diepe gesprekken tot uit eten je krijgt een band met iemand in dit geval was het een hij die dan ook erg open was kortom het ging super,totdat ik hem wat keren telefonisch had gesproken waarin hij down was het niet aankunnen van het mega strakke regiem waar hij in zit.
Na overleg met (ik noem hem Jan) dus na overleg met Jan hebben we afgesproken samen gesprekken aan te gaan om nu precies te zien waar Jan helemaal in zit en dat is nogal niet wat.
Hier heb ik wakker van gelegen en dacht dit noemen jullie helpen om zich te redden in de maatschappij een PI is er niks bij het ging me tegen staan ik zag een positieve man steeds weer neergehaald worden.Dit hebben wij overlegd maar kregen op zijn zachts gezegd denigrerende opmerkingen naar ons hoofd.
Ik kreeg de indruk dat ze hem helemaal niet in dit traject wilde maar juist hoopte dat hij verkeerd keek zodat ze de OvJ konden informeren dit is helaas uitgekomen.

In deze periode zijn wij hem uiteraard blijven steunen en om het maar even kort te houden alles wat er gevraagd werd werd van tafel geveegd er worden hier regels overtreden eigen regels gemaakt het is echt heel heftig in deze situatie Jan kan geen goed doen wij dus ook niet meer dus werd er gezegd we heffen het op op grond van niets! er zijn meerdere dingen voorgevallen maar dat is zo herkenbaar ik kan dit niet zomaar neer zetten al zou ik het graag willen.Dit is voor de buitenwereld HET middel om recidiveren te voorkomen,dus niet.Ik snap dat het nogal warrig overkomt maar kunnen wij hier wat mee ze hebben het voor elkaar dat Jan behoorlijk depressief is en voor het geval wij hem zouden helpen werd ons gemeld we stoppen ermee het werkt niet dus wij en Jan zijn fout madam die dit allemaal regelt zit goed.Mij gaat het er dus om wij blijven Jan toch steunen en helpen maar ik wil een klacht indienen doen ze er niks mee dan word het tijd dat dit eens helemaal verteld word zeker hoe er met deze mensen word om gegaan.
Ik hoop zo dat iemand hier wat tips heeft.

Groetjes Laticha

Welkom, Laticha. Je verhaal is me niet helemaal duidelijk, want het is inderdaad nogal warrig, vooral het laatste stuk, vanaf "Ik kreeg de indruk...". Maar de essentie begrijp ik wel en het lijkt me heel goed om jouw verhaal aan te kaarten. Je zou misschien eens met een journalist kunnen gaan praten, van bijvoorbeeld een krant of het tv-programma de Monitor (om maar wat te noemen). Of je zou Stop it Now kunnen bellen met een korte versie van je verhaal en vragen om een afspraak. Kijken of ze iets met je signaal kunnen...

Maar misschien is het goed om te beginnen met het verhaal verduidelijken!

Wat me ook nuttig lijkt om te weten is of het zich in Nederland of in België afspeelt. Ik vermoed namelijk het laatste, klopt dat?

Het doet me erg denken aan CoSA, hoewel dit initiatieven zijn di er juist op gericht zijn op recidive te voorkomen krijg ik de indruk dat de reclassering dit veelal een te softe aanpak vind. Ik hoor ook niet zelden dat reclassering hun eigen regels hanteerd die uit de lucht gegrepen lijken te zijn. Ik hoor dingen dat ze op de stoel van therapisten gaan zitten en adhoc hun eigen therapie sessies organiseren "Vertel maar eens even wat je er allemaal bij die fotos voelt" of regels hanteren die uit de lucht gegrepen lijken te zijn, zoals geen contact met personen onder de 25 jaar. Kennelijk is je aan de wet houden voor de reclassering niet voldoende.

Je kunt een klacht indienen, maar wat ik meegekregen heb van de reclassering zal het weinig uithalen.

Hoi allemaal

Ontzettend bedankt voor jullie reacties om eerst de vraag te beantwoorden het speelt in Nederland af en ja warrig zal het zeker zijn zodra ze weten dat ik dit naar buiten breng of er wat mee wil doen breekt de ellende goed uit. Het is echt een verschrikking en ja Alfons het klopt jou reactie!. Voor jullie is het tussen de regels door lezen sorry maar ik wil nu even niks in gevaar brengen totdat we Jan ergens anders hebben dan zou ik zeker een gesprek met een journalist aan willen gaan. Ik heb hier om me heen gezien hoe deze mensen worden behandeld en dat is afschuwelijk maar zeg je hier wat van dan proberen ze je buiten spel te zetten.

Ze mogen denken dat ze dit kunnen doen maar het lukt ze niet in het begin dacht ik ook een klacht indienen maar dit gaat zover helaas de vriendjes politiek daar ook dus intern word dit niet opgelost dat dit een keer naar buiten moet komen dat vind ik wel en dan bedoel ik echt geen modder gooien. Wel bepaalde mensen hier zeker af halen dit loopt helemaal fout. Als zelfs behandelaren )die denk ik toch wel voorzichtig zijn) als zelfs die zich hier absoluut niet in kunnen vinden dan denk ik wat is dit Jan zal niet de enige zijn die dit meemaakt. Hoe kun je nu iemand helpen/bijstaan als ze kapot worden gemaakt proberen af te zonderen van ons wat voor recht hebben ze daar toe. En ik heb een vraag, kan de reclassering overleggen met de OvJ om iemand zover mogelijk weg te laten plaatsen?. Ik dacht dat dit aan de rechter was .maar nu in een week tijd gezien te hebben wat er allemaal met iemand kan gebeuren hoeveel zeggenspraak een ander over je kan hebben ondanks dat je niet heb gedaan,

Ik kan me hier niet in vinden en niet bij neerleggen. Dus inderdaad in je verleden ben je veroordeeld je heb je straf uitgezeten ben bezig je leven op te bouwen in hoeverre dit word toegelaten om nu weer in de penarie te zitten ongelooflijk. Ik ben wel bezig met verschillende dingen dit moet stoppen. Ik ben echt niet zo dat ik zeg achhhh geeft niks wat je heb gedaan totaal niet maar je mag geen rechterje spelen en tegen deze mensen aan blijven schoppen nogmaals sorry voor het warrige verhaal. Ik zou graag de stappen die we ondernemen en de uitkomst ervan hier willen plaatsten ook op het moment dat ik alles duidelijk neer kan zetten.

Heel erg bedankt voor jullie reacties

Groetjes laticha,

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.