Even voorstellen en een vraag

13 antwoorden [Laatste bericht]

Beste allemaal.
Zoals mijn nickname al aangeeft, ben ik geen pedofiel in de letterlijke zin van het woord. Ten slotte is (per feitelijke definitie) een pedofiel iemand die op kinderen (tot de puberteit) valt. Ik val zelf op meisjes ín de puberteit. Vandaar mijn naam.
Verder ben ik een gewone man, helaas gescheiden (toen uitkwam wat mijn feitelijke geaardheid is) en ik heb sindsdien de nodige problemen gehad met van alles, de buurt, bij verschillende therapeuten geweest, en momenteel - helaas - gedwongen vrijgezel.
Verder ga ik normaal door het leven, net als iedereen. Nee, ik heb nog nooit een meisje aangeraakt (jongens interesseren me niet). Hoewel ik erover droom, zou ik het nooit doen.

Mijn verleden is ernstiger. Ik ben tussen mijn 11e en 19e gemiddeld drie keer per week verkracht door een man die bij ons in huis woonde (niet mijn vader) en ik heb daardoor zelf geen normale puberteit gehad. Ik vroeg me dan eigenlijk ook af, of je pedofiel gemaakt kunt worden door dit soort dingen, omdat je een periode hebt gemist in je leven?

De tweede vraag die ik heb is gelieerd aan mijn indicatie. Ik ben autistisch, waardoor mijn emotionele leeftijd 14 jaar is. Zou dat verklaren waar mijn voorkeur voor meisjes tussen de 12 en 15 vandaan komt?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Houd het vriendelijk alsjeblieft. Big smile

Welkom efebofiel!

Bijna alle hetero mannen kunnen fantaseren over meisjes in die leeftijd. De meeste hetero's zijn dus ook in bepaalde mate efebofielen, alleen ze doen er over het algemeen niets mee. En dat gaat ze vaak ook makkelijk af, omdat ze relaties met mensen van hun eigen leeftijd aangaan. Maar voor jou gaat dat dus soms wat lastiger, als ik je goed begrijp.

Mijn theorie, die je maar met een flinke korrel zout moet nemen: ik denk dat je geen pedofiel bent, maar een "gewone" hetero die alleen wat lastiger aansluiting bij z'n eigen leeftijd vind.

Wat denk je ervan? Smile

Wat lastiger is zacht uitgedrukt. Het is vrijwel onmogelijk, gezien het feit dat ik al niemand durf te benaderen (ook geen volwassen vrouwen), en het feit dat ik dus altijd met een groot leeftijdsverschil zal blijven zitten, omdat dat voor mij het beste werkt.
Ik weet dat alle volwassen mannen kijken naar meisjes van 14 en ouder, dat zei mijn therapeut ook, dat dat normaal is.
Hopelijk heb je gelijk en ben ik 'alleen maar' geestelijk gehandicapt met mijn ASS.

efebofiel schreef:

Ik weet dat alle volwassen mannen kijken naar meisjes van 14 en ouder, dat zei mijn therapeut ook, dat dat normaal is.

Correctie. Er zijn veel volwassen mannen die ook (bepaalde) meisjes van 14 jaar aantrekkelijk vinden (en daar 'naar kijken'). Maar dat gaat zeker niet op vor alle volwassen mannen.

Dan zal ik dat van mijn therapeut (verplichte therapeut...) verkeerd begrepen hebben. Heb ik helaas wel vaker last van. Dank voor de correctie.

efebofiel schreef:

Dan zal ik dat van mijn therapeut (verplichte therapeut...) verkeerd begrepen hebben. Heb ik helaas wel vaker last van. Dank voor de correctie.

Ik weet niet of je je therapeut verkeerd hebt begrepen. Maar als je therapeut dat heeft gezegd dan weet verteld hij/zij onzin. Spijtig genoeg zijn er veel ondeskundige therapeuten.

De onderzoeken tonen anders wel aan dat een ruime meerderheid van de volwassen mannen juist óók op tiener meisjes valt. 75% staat mij bij.

Voor je een therapeut "ondeskundig" noemt, mag je zelf wel eens een bron aanboren.

- Mark Lucius

Stelling was zelfs dat 100% van de volwassen mannen aangetrokken voel tot minderjarigen. Nu zal het helpen als je minderjarigen definieert als onder de 18 en in plaats van onder de 16 jaar.

Als je het hebt over tieners van 15, ja, dan geloof ik wel dat het hoog ligt, maar net zo als er mensen zijn die exclusief pedofiel zijn, zullen er ook zijn die exclusief teleiofiel of gerontofiel zijn, of exclusief zooofiel zijn, et cetera.
100% is een nummer dat gewoon nooit waar gemaakt kan worden. Hoeveel het lager ligt zou ik niet durven schatten.

Daarnaast, hoeveel mensen identificeren zich niet met hun eigen seksualiteit. Sprak er laatst ook één een teleiofiele pedofiel. Hij gaf aan ook prepuberale meisjes wel leuk en geil te vinden, maar pedofiel was hij in zijn ogen toch echt niet. Tja, zo komen we denk ik ook op de hoge schattingen uit. Veel mensen realiseren het ook niet van zichzelf, zeker als ze niet exclusief zijn.

Mark Lucius schreef:

De onderzoeken tonen anders wel aan dat een ruime meerderheid van de volwassen mannen juist óók op tiener meisjes valt. 75% staat mij bij.

Voor je een therapeut "ondeskundig" noemt, mag je zelf wel eens een bron aanboren.

- Mark Lucius

Als je het verschil tussen 75% (volgens een specifiek onderzoek) en 100% niet ziet dan is verdere discussie zinloos. En ik verwacht inderdaad van een therapeut dat hij/zij dat verschil niet als onrelevant beschouwd door de term 'alle' te gebruiken.

Persoonlijk vind ik het anders wat jij, wie je ook mag zijn, zegt, muggenzifterij. Waarom zou je daar nou zo op pushen. Lekker relevant ook. Het hele punt van zo'n uitspraak is enkel en alleen om aan te geven dat op pubers (maar ook kinderen) vallen helemaal niet zo abnormaal is. Sterker nog, een extreem grote meerderheid valt op pubers.
Als je het verschil zo belangrijk vind, mag je eerst nagaan waar dat dan in de communicatie is fout gegaan. Heeft de therapeut daadwerkelijk "alle" gezegd i.p.v. bijvoorbeeld veel, de meeste of een boel. Hoe kwam die op die informatie, is die misschien verkeerd verstrekt tijdens de opleiding of iets dergelijks, heeft ze 'm even verkeerd onthouden, of berust zij zich op een ander onderzoek.

Mark Lucius schreef:

Persoonlijk vind ik het anders wat jij, wie je ook mag zijn, zegt, muggenzifterij. Waarom zou je daar nou zo op pushen. Lekker relevant ook.

Het ontbreken van de nodige nuance heeft talloze negatieve gevolgen en dient bestreden te worden. Zeggen dat het onderscheid niet maken tussen 'allen' en 'een aanzienlijk deel' niet relevant is getuigd mijn inziens van weinig zicht op hoe het er op deze wereldbol aan toe gaat en wat de resultaten zijn van zulk zwart-wit denken.

Mark Lucius schreef:

Het hele punt van zo'n uitspraak is enkel en alleen om aan te geven dat op pubers (maar ook kinderen) vallen helemaal niet zo abnormaal is. Sterker nog, een extreem grote meerderheid valt op pubers.

Dat zal wel. Maar er is geen enkele reden om dat niet te zeggen en de boel op te blazen.

Mark Lucius schreef:

Als je het verschil zo belangrijk vind, mag je eerst nagaan waar dat dan in de communicatie is fout gegaan.

Dat mag ik, maar dat moet ik zeker niet. Als therapeut heeft men een gigantische verantwoordelijkheid die ook inhoudt dat men er voor moet zorgen dat men met kennis van zaken spreekt.

Mark Lucius schreef:

Heeft de therapeut daadwerkelijk "alle" gezegd i.p.v. bijvoorbeeld veel, de meeste of een boel. Hoe kwam die op die informatie, is die misschien verkeerd verstrekt tijdens de opleiding of iets dergelijks, heeft ze 'm even verkeerd onthouden, of berust zij zich op een ander onderzoek.

Ook als een therapeut niet verder kijkt dan wat hij/zij tijdens de opleiding te horen heeft gekregen is er een groot probleem. En als een therapeut onderzoek betrouwt dat spreekt over 'alle' dan heeft hij/zij niet de kennis en kunde om het kaf en het koren in het onderzoek van elkaar te scheiden.

Jij zal dit alles vast en zeker muggezifterij en genueuzel vinden. Maar het leed dat onzorgvuldige spreken en spreken in termen van 'alle' veroorzaakt zou ik nooit als irrelevant beschouwen.

Eigenlijk is het toch absurd dat iemand er een probleem met heeft dat er op gebrek aan nuance wordt gewezen. Maar het bevestigd wat ik al langer weet, veel mensen hebben een probleem met nuance.

Autisme is zeker hier een grote rol in.
Als je emotionele leeftijd 14 is dan zal dit zeker invloed hebben in je geaardheid.

Dat is dus inderdaad wat ik zelf ook vermoed. Maar dat maakt het niet minder makkelijk. En al heel erg moeilijk om een 'gewone' liefdesrelatie aan te gaan, ook omdat ik natuurlijk vanwege mijn emotionele leeftijd liever iemand van 18-20 heb dan van 40. Omdat het verschil anders te groot wordt...

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.