is pedofilie erfelijk?

23 antwoorden [Laatste bericht]

Is pedofilie erfelijk?

Laat ik eerst iets over mezelf vertellen zodat jullie begrijpen hoe aan deze vraag kom.

Mijn ouders waren overtuigde naturisten. Dus het was vanzelfsprekend dat ik en mijn broer en drie zussen dit ook werden. Beter gezegd, wij wisten niet beter voordat we oud genoeg waren om naar school te gaan.

Voor ons was het heel normaal om naakt op het strand of op de camping rond te lopen. Thuis deden we dit ook regelmatig. Dat wil zeggen als we geen bezoek hadden of kregen.

Ik ben de jongste uit ons gezin. Een echte benjamin, mijn jongste zus is 8 jaar ouder dan mij.

Waarschijnlijk heb ik daarom nooit echt interesse getoond in mijn zussen. Seksueel gezien natuurlijk.

Ik bleek al snel een meiden gek te zijn. Ik vond ze gewoon veel interessanter dan jongens.

Ik werd ouder maar de meisjes waar ik interesse in had niet. Voor mijn puberteit vonden de volwassenen het schattig als ik een erectie kreeg terwijl ik naar meisjes van mijn leeftijd of jonger keek.
Meestal werd er dan gelachen en vaak opgemerkt: kijk hij weet nu al wat hij wil. Vaak gevolgd door hartelijk gelach.
Maar kleintjes worden groot maar mijn interesse bleef bij de kleintjes.

Toen Ik begon te puberen begon ik in een razend tempo lichamelijk te ontwikkelen.
Toen waren die erectie's ineens niet meer schattig. Vooral niet omdat ik ze vooral kreeg wanneer ik aandacht had voor pre-puberale meisjes.
Ik snapte de hele ophef niet. Mijn broer was ongeveer een jaar daarvoor uit de kast gekomen als homo en dat werd heel normaal gevonden.

Oké ik had wel fantasieën maar die bracht ik niet in praktijk. Het bleek al snel, dat wil zeggen in het begin van mijn puberteit dat ik boven gemiddeld geschapen was en dat, dat nooit zou gaan passen. Dat is eigenlijk altijd de voornaamste reden geweest om nooit iets te proberen met een mooi jong meisje. Verder dan een beetje per ongeluk voelen en knuffelen is het nooit gekomen nadat ik begon te puberen. Daarvoor heb ik natuurlijk wel doktertje gespeeld enzo.
Mijn ouders verboden mij om nog langer naturisten stranden en campings te bezoeken. Dat was toen ook de eerste keer dat ik van de term pedofiel hoorde.
Oké dan was ik een pedofiel. Nou en mijn broer was homo. Niks om je druk over te maken toch. Maar dit bleek toch heel anders te zijn.

Ik heb op een gegeven moment geprobeerd om mijn gevoelens te onderdrukken en heb ook enige jaren een relatie gehad met een vrouw van mijn eigen leeftijd. Naturisme was uit den boze. Mede omdat mijn partner achter mijn werkelijke seksuele geaardheid zou komen en ik bang was om in de verleiding te komen.

We kregen een dochtertje. Ons huwelijk was al niet al te best meer en de stress van het opvoeden van een kind dreef ons nog verder uit elkaar. We besloten te scheiden. Mijn dochter komt nu elk weekend bij mij. Samen met haar heb ik toch weer het naturisme opgepakt.
Wees gerust ik ben me nog steeds heel erg bewust dat ik meer schade dan genot kan veroorzaken als ik mezelf overgeef aan mijn fantasieën.

Maar goed waarom stelde ik de vraag: is pedofilie erfelijk?

Nog niet zolang geleden is mijn vader overleden. Wij als kinderen namen allemaal een taak op ons. Onze moeder heeft dementie en kan dat soort dingen niet meer regelen.

Een van mijn taken was het leeghalen van mijn vaders schuurtje. Daarin kwam ik foto's en porno blaadjes tegen die in de jaren zeventig legaal waren maar nu absoluut niet meer. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik dit uiterste interessant vond. De foto's bleken door zowel door mijn vader en waarschijnlijk mijn moeder gemaakt te zijn. Dit bleek later ook zo te zijn.

Ik zal niet in details treden wat er op de foto's te zien was omdat dit tegen de richtlijnen van deze site ingaat. Maar op de meeste foto's was mijn vader te zien die zeer seksuele handelingen deed met telkens een van mijn zussen toen ze ongeveer tussen 6 en 10 jaar oud waren. Dingen waar ik alleen maar over durfde te fantaseren.

Ik heb mijn zussen hiermee geconfronteerd en zij vertelden alledrie het zelfde verhaal. Vader speelde/misbruikte hen. (Het ligt eraan we van de drie je vraagt.) moeder maakte foto's maar nam niet deel aan het spel/misbruik. Haar kan ik niet meer vragen en mijn vader ook niet.

Persoonlijk vind ik het nogal hypocriet van hen. Het is duidelijk dat mijn vader ook een pedofiel was. Maar omdat mijn zussen nooit gepraat hebben en mijn vader goed zijn opwinding in het bijzijn van jonge naakte meisjes goed kon verbergen. Is het nooit iemand opgevallen. Afgezien van mijn moeder natuurlijk die er volledig achter stond.

Ik kon mijn opwinding niet verbergen en werd verboden om naturisten plaatsen te bezoeken. De reden kan ik alleen maar naar gissen.

Maar zou pedofilie erfelijk zijn?

Gr. Arnold

Beste Arnold,

Je noemt incest plegen, incestueuze fantasieën en pedofilie hier door elkaar onder de noemer "pedofilie". Soms komt dat samen voor, maar ik vind het echt belangrijk om te benadrukken dat het niet hetzelfde is. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover de vele pedofielen met gezinnen waarbij incestueuze fantasieën geen enkele rol spelen.

Dat gezegd hebbende...

tanotan schreef:

is pedofilie erfelijk?

Waar pedofilie vandaan komt, en of het dus wel of niet erfelijk is, is nog onduidelijk. Het enige wat we wel weten is dat het permanent is en geen keuze. Er zijn aanwijzingen dat je het in de hersens kan zien. Hoe het dan ontstaat weten we niet (genetisch, epigenetisch, anderszins vroeg in de ontwikkeling vastgelegd). Voor homo's geldt overigens hetzelfde niet-sluitende antwoord, en daar is onnoemelijk veel meer onderzoek naar gedaan. Dus reken er niet op dat we het antwoord snel krijgen.

tanotan schreef:

Naturisme was uit den boze. Mede omdat mijn partner achter mijn werkelijke seksuele geaardheid zou komen en ik bang was om in de verleiding te komen.

[...]

Mijn dochter komt nu elk weekend bij mij. Samen met haar heb ik toch weer het naturisme opgepakt.
Wees gerust ik ben me nog steeds heel erg bewust dat ik meer schade dan genot kan veroorzaken als ik mezelf overgeef aan mijn fantasieën.

Maar zeg je met je laatste zin dat je seksuele fantasieën hebt over je dochter? Kan je je opwinding (erectie) bij haar dan wel verbergen? Waarom kies je er voor om met haar aan naturisme te doen, terwijl je vroeger bang was om "in de verleiding" te komen?

Ten eerste mijn excuses aan iedereen die ik gekwetst mocht hebben door incestueuze fantasieën/gevoelens en pedofilie met elkaar te verbinden. De beheerder heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat die twee ook onafhankelijk van elkaar voorkome. Zowel als bij mijn vader als mijzelf was en is het een combinatie van beide. Nogmal mijn excuses.

Het antwoord op mijn uiteindelijke vraag. Bevestigde overigens wel mijn vermoedens. Dat pedofilie gewoon een geaardheid is die we niet kunnen verklaren.

De vraag waarom ik toch samen met mijn dochter naturistische plekken bezoek is voor mijzelf vrij simpel. Ik weet het klinkt egoïstisch, maar ik lig liever op mijn buik op het naaktstrand omringd door naakte kinderen onder wie mijn dochter. Dan dat ik bij een speeltuin ga zitten in de hoop dat het onderbroekje van het meisje die ik nou juist zo schattig vind verschuift terwijl ze van de glijbaan af glijd.

Op de vraag of ik mijn erectie kan verbergen voor haar daar moet ik volmondig op reageren met, nee. Dat maakt mij overigens ook niet zoveel uit. Je moet weten dat bijna elke naturist het zelfde zal antwoorden als hem of haar de vraag gesteld wordt. Is het een probleem als een man erectie krijgt tijdens het bezoek aan een naturisten strand of camping? De meeste zullen met ja antwoorden. Toch gebeurt het, waarom? Het is natuurlijk, ik durf makkelijk te beweren dat de meeste mannen die een naturisten strand alleen bezoeken maar ook wel met hun gezin. Meerdere keren tijdens hun bezoek hun best moeten doen om om maar geen erectie te krijgen. De meesten lujt dit dan ook niet.

Dus ja mijn dochter ziet net als zoveel andere kinderen tijdens het uitoefenen van naturisme wel eens een erectie. Het is maar hoe je ermee omgaat als je kind vraagt waarom jij een erectie krijgt. Dit zal voor iedereen verschillend zijn. Persoonlijk ben ik van de eerlijke aanpak en heb haar uitgelegd dat het een hele natuurlijke reactie is. Dat mannen als zij iemand zien die ze aantrekkelijk vinden of aan iemand denken die aantrekkelijk vinden hun lichaam hier op reageert. Ik noem het, het oer instinct van de mens. Ons lichaam reageert op onze gedachten op de meest primitieve manier mogelijk. De reactie van voortplanting. Het is aan de gene die deze lichamelijke reactie vertoont om daar verstandig mee om te gaan. Natuurlijk heb ik dit wel uitgelegd op haar niveau. Voor haar was dit antwoord bevredigend en ging weer verder met het gene wat ze daarvoor aan het doen was. Namelijk een zandkasteel bouwen.

Neem ik hiermee een risico? Ja natuurlijk, het zal niet lang duren totdat ze uitvogelt dat mijn primitieve reactie bij haar en sommige meisjes van haar leeftijd wel heel sterk is. Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd heb van mijn zussen is, dat het misbruik minder erg was dan het geheim. Zij wisten het namelijk ook niet van elkaar.

Niet dat ik van plan ben om in mijn vaders voetsporen te treden. Zoals zijn dochters dwingen/ompraten in het hebben van seks met hem. Maar ik wil ook niet hebben dat mijn lichamelijke reactie iets is wat zij geheim moet houden. Het grappige is dat zij waarschijnlijk daarom het nog nooit aan haar moeder verteld heeft. Naaktstrand ja, erectie nee.

Heb ik erotische gedachten bij haar? Jazeker. Maar vraag een willekeurige man en het maakt niet uit welke geaardheid hij heeft of hij wel eens erotische gedachten heeft bij een in feiten onbereikbaar iemand. Als hij eerlijk zal hijmet volmondig ja antwoorden. De volgende vraag is zou hij die erotische fantasieën omzetten in actie? Waarschijnlijk niet nee. Voor mij is dat precies hetzelfde. Masturbeer ik mij vaker als mijn dochter bij mij is? Jazeker, maar nooit in haar bijzijn.

Nogmaals mijn oprechte excuses als ik iemand op enige wijze beledigd heb. Dit was absoluut niet mijn bedoeling.

Gr. Arnold.

tanotan schreef:

Neem ik hiermee een risico? Ja natuurlijk, het zal niet lang duren totdat ze uitvogelt dat mijn primitieve reactie bij haar en sommige meisjes van haar leeftijd wel heel sterk is.

Het komt hier op mij over alsof je het wel een spannend idee vindt dat je dochter jouw erecties ziet en in de loop der jaren gaat begrijpen wat dit eigenlijk voor jou betekent. Dat het jou dus eigenlijk om meer gaat dan haar laten wennen aan naakt en wat daar bij kan horen (naturisme). Misschien zie ik het fout, maar kleur je jullie relatie op die manier dan toch niet in met jouw incest fantasie over haar? Denk je dat ze het later een fijn idee zal vinden dat pappa zeg maar "dankzij haar" erecties had?

Ik snap je punt over naturisme en ook schade door geheimhouding bij misbruik prima. Maar ik heb het meer over wat vaderschap zou moeten inhouden.

Je moet er niet vanuit gaan dat ik het juist enorm spannend vind dat mijn dochter mijn erectie zou opmerken en dat ze er achter komt dat ik die erectie krijg terwijl ik naar haar kijk.

Nee dat is het niet. Het ook niet dat ik continu met een erectie voor haar sta te zwaaien. Ik vind alleen als het gebeurt dat ik gewoon dan als zij daarna vraagt een zo eerlijk mogelijk antwoord geef. Ga ik haar botweg vertellen. "oppassen hoe je gaat zitten hoor tijdens het bouwen van je zandkasteel. Anders krijgt papa een stijve". Natuurlijk doe ik dat niet. Ga ik confronterend voor haar staan? Nee dat ga ik ook niet doen.

Ik heb gezien bij vrienden hoe krampachtig er omgegaan wordt met seksualiteit. Ik ga daar gewoon niet aan mee doen. Een kennis van mij vertelde een keer dat zijn beide dochters hem betrapt hadden tijdens het douchen terwijl hij zijn penis schoonmaakte. Je snapt het wel voorhuid naar achteren en dan even die douche kop erop. Dat vind ie wel fijn.

Zo ook mijn kennis. De beide meiden lopen niks vermoedend de badkamer in waar net 1 minuut daarvoor mijn kennis de kraan dicht gedraaid had. Mijn kennis stond zichzelf in volle glorie nog even te bewonderen in de spiegel. Toen opeens de deur open ging en er volledige paniek uitbrak.

Meisjes overstuur, de moeder boos op mijn kennis. Waarom? Omdat er zo krampachtig met seksualiteit word omgegaan.

Ik wil niet zeggen dat mijn manier de beste manier is. Maar zolang ik mijn dochter nog dat soort dingen op een rustige manier kan uitleggen. Ga ik ermee door en ben ik bereid om het risico te lopen. Want ik geloof dat mijn dochter minder snel een trauma van mijn erectie en uitleg zal overhouden dan sommige andere gevallen.

Best leuk zo'n discussie. Groetjes. Arnold

Ik begreep het naturisme verhaal en ook hoe dat inhaakt op een progressieve visie op (seksuele) opvoeding. Dat is op zichzelf mooi, maar begrijp dat ik dat als buitenstaander in JOUW concrete geval niet los kan zien van je incestfantasie. Dat je dus blijft waken voor onderscheid tussen je fantasie en wat er van jou als ouder verwacht wordt in de realiteit. Maar het klinkt alsof je er wel goed over hebt nagedacht, dus ik zal voor nu ophouden met poken! Wink

Pedofilie is geen geaardheid, noch erfelijk in mijn beleving. Wel is het zo dat we allemaal met ervaringen geboren worden van andere levens, en dat hier op aarde een leerschool is, waar je als ziel voor gekozen hebt, en al aan toe bent.

Ja, je kiest voor je eigen familie. Je kiest voor je eigen ervaring. Sterker, we kunnen allemaal onze eigen realiteit creëren. Alles wat we doen krijgen we in drievoud terug.

Mijn beleving op geaardheid is puur energetisch. Dat is ook de enigste manier om een geaardheid om te buigen. Ik geloof er in, en stiekem weet ik het zeker. Het zit in ons aura, het is te zien in het aura, en het is te healen in ons aura. Iedere homo kan hetero worden. De vraag is, moet dat. De mensheid heeft nog heel veel te leren, en voordat we mensen gaan stimuleren om hun geaardheid om te buigen, zal de mensheid eerst wat meer tolerantie naar hun moeten hebben. Alles is een wissel werking. Zo werkt ook karma, alles wat je creëert krijgt de maatschappij in drievoud terug. Het is maar wat de maatschappij wil, maar strijd en haat wil geen enkele maatschappij uit eindelijk. Toch valt de maatschappij nog steeds in die valkuil, met al die protesten.

Seks met kinderen is not done voor mij, We moeten naar een maatschappij dat pedofie op een constructieve manier word gebruikt. Dat we pedofilen de kans geven, om zo goed mogelijk om te gaan, met hun voorkeur, dat we evalueren. Pas dan kun je ook verwachten dat je liefdevol de focus ombuigt, als dat nodig is. Dat is een win win situatie voor iedereen. Zolang dat er strijd is, zijn er alleen maar verliezers. Dat is het karma wat er voor zorgt.

Deze tekst spreekt een klein deel aan, een deel hoort het interessant aan, en een deel vind het waardeloos. Dat is ieder voor zich, in welke droom die in de wereld waant.

tremble schreef:

Pedofilie is geen geaardheid, noch erfelijk in mijn beleving. Wel is het zo dat we allemaal met ervaringen geboren worden van andere levens, en dat hier op aarde een leerschool is, waar je als ziel voor gekozen hebt, en al aan toe bent.

Zelden zoveel onzin in één zin gelezen. Er zijn op zijn minst goede redenen om aan te nemen dat pedofilie een geaardheid is. Er zijn geen goede redenen om aan te nemen dat reïncarnatie bestaat en dat de aarde een 'leerschool' is voor een leven buiten deze aarde.

tremble schreef:

Ja, je kiest voor je eigen familie. Je kiest voor je eigen ervaring. Sterker, we kunnen allemaal onze eigen realiteit creëren. Alles wat we doen krijgen we in drievoud terug.

Vertel dat eens aan alle mensen die in absolute armoede leven, of die leven in slavernei, of die leiden aan een ernstige fysieke of mentale aandoening, ... Natuurlijk kunnen we niet onze eigen realiteit en ervaringen creëren. De visie dat dat wel kan is zelf bijzonder gevaarlijk omdat het onlosmakelijk er van uit gaat dat negatieve levenservaringen dus een keuze zijn.

tremble schreef:

Mijn beleving op geaardheid is puur energetisch. Dat is ook de enigste manier om een geaardheid om te buigen. Ik geloof er in, en stiekem weet ik het zeker. Het zit in ons aura, het is te zien in het aura, en het is te healen in ons aura.

Man, wat een hol gezwets. 'Energetische geaardheid'? Aura's. Als iemand het bestaan van die concepten kan bewijzen dat staat hem/haar een gigantische rijkdom en wetenschappelijke herkenning te wachten. Maar omdat het onzin is slaagt niemand er in het bestaan van aura's of allerlei energiestromen te bewijzen.

tremble schreef:

Zo werkt ook karma, alles wat je creëert krijgt de maatschappij in drievoud terug. Het is maar wat de maatschappij wil, maar strijd en haat wil geen enkele maatschappij uit eindelijk. Toch valt de maatschappij nog steeds in die valkuil, met al die protesten.

Ook karma bestaat helemaal niet.

Dat jij in die absolute onzin wilt geloven mag natuurlijk. Maar bespaar anderen zo'n absurde adviezen. Daar help je niemand mee, integendeel!

Ook van jou hou ik anoniem, en wens je nog een fijne toekomst. Sorry het was ook niet mijn bedoeling om je wakker te maken uit deze heerlijke droom die je hier op aarde mag beleven. Voor jou is de tijd nog niet rijp, en wil jou feestje nog echt niet bederven voor je.

Nu ben je nog groot, maar als je later (weer) klein bent, dan mag je wakker worden als je wil. Maar voor nu, veel plezier verder met je wetenschappelijke visie.

tremble schreef:

Ook van jou hou ik anoniem, en wens je nog een fijne toekomst. Sorry het was ook niet mijn bedoeling om je wakker te maken uit deze heerlijke droom die je hier op aarde mag beleven. Voor jou is de tijd nog niet rijp, en wil jou feestje nog echt niet bederven voor je.

Bespaar me je absurde arrogantie waarbij je denkt dat jij een goed beeld hebt van de werkelijkheid.

tremble schreef:

Nu ben je nog groot, maar als je later (weer) klein bent, dan mag je wakker worden als je wil. Maar voor nu, veel plezier verder met je wetenschappelijke visie.

Mijn visie is tenminste geen (gevaarlijke) illusie.
Maar waarom verdien je niet even een paar miljoen door te bewijzen dat jij gelijk hebt? Kan toch niet moeilijk zijn?

Zie mijn reactie verderop:
https://www.pedofilie.nl/view_comment/27327

Het is vreemd dat je aan de ene kant een soort totaal subjectivistische blik propageert die doet denken aan The Secret...

tremble schreef:

we kunnen allemaal onze eigen realiteit creëren

...maar aan de andere kant hier duidelijk je eigen blik als de enige juiste ziet.

Ik zie niet mijn blik als de enigste juiste, dat is pertinent niet waar. Dat jij dat zo voelt kan ik niks aan doen.

Dit is mijn visie op dit moment, die ik op mij manier verwoord. Ik kan ook de keuze maken om het niet te zeggen. Maar ik zeg niet dat mijn visie de enigste goede is, en wil altijd andere begrijpen. Maar dat houd ook een keer op.

Ik zie de wereld gewoon zo, ik kan het niet helpen. En voor mij is dat op dit moment de juiste weg. Als iemand anders een andere weg heeft, is dat voor mij geen mindere weg.

Misschien is het zo, dat je dingen gevoeld hebt die er niet zijn, of dat ik onbewust over kom, terwijl ik het zo niet bedoel. Wie zou het zeggen. Altijd moeilijk, verschillende meningen op een forum.

Ik ben blij dat je deze reactie heb geplaatst al vind ik het wel een beetje jammer dat je dit anoniem hebt gedaan. Al ben ik het grotendeels met je eens. Vind ik ook dat mensen de vrijheid hebben om hun geaardheid een plekje te geven.

Het is duidelijk dat tremble een diep gelovig mens is en hij of zij op die manier invulling en een plekje aan zijn geaardheid geeft.

Persoonlijk ben ik ook van mening dat pedofilie absoluut een geaardheid is. Die ik en daarvoor dank ik wel de hogere machten op mijn blote knieën, wel een plekje heb kunnen geven en zo doende verder kan in mijn leven. Maar ik geloof toch werkelijk dat ikzelf met hulp van mijn zus. Mijn geaardheid volledig heb geaccepteerd.

Natuurlijk loop ik er niet mee te koop bij vrienden en familie. Maar het feit dat ik van mezelf dit mag zijn. Kan ik gelukkig weer in aanraking komen met meisjes in de voor mij interessante leeftijds categorie. Zonder meteen in de stress te schieten of me schuldig te voelen over mijn gevoelens en gedachten.

Daar is geen karma of geen onbegrijpelijke krachten aan te pas gekomen.

Groetjes Anton.

tremble schreef:

De mensheid heeft nog heel veel te leren, en voordat we mensen gaan stimuleren om hun geaardheid om te buigen, zal de mensheid eerst wat meer tolerantie naar hun moeten hebben. Alles is een wissel werking. Zo werkt ook karma, alles wat je creëert krijgt de maatschappij in drievoud terug.

Anoniem schreef:

Ook karma bestaat helemaal niet.
Dat jij in die absolute onzin wilt geloven mag natuurlijk. Maar bespaar anderen zo'n absurde adviezen. Daar help je niemand mee, integendeel!

tanotan schreef:

Ik ben blij dat je deze reactie heb geplaatst al vind ik het wel een beetje jammer dat je dit anoniem hebt gedaan. Al ben ik het grotendeels met je eens. Vind ik ook dat mensen de vrijheid hebben om hun geaardheid een plekje te geven.

Zowel tremble als zijn beantwoorder hebben anoniem gepost, want zonder account. De eerste heeft zomaar wat beweerd. De tweede heeft dat omgebogen tot een welles-nietes discussie. Ze hebben je geen van beiden geholpen. Had je ook niet nodig, als ik het goed heb gelezen.

Albert schreef:

Zowel tremble als zijn beantwoorder hebben anoniem gepost, want zonder account. De eerste heeft zomaar wat beweerd. De tweede heeft dat omgebogen tot een welles-nietes discussie. Ze hebben je geen van beiden geholpen. Had je ook niet nodig, als ik het goed heb gelezen.

Met dat verschil dat hij die zomaar iets beweert gevaarlijke illusies verspreidt.

Ik ben gewoon iemand die in het paranormale wereldje zit. Voor mij is het dagelijkse kost, en realiteit. Dat de meerderheid er nog niks mee heeft, ben ik me van bewust. Toch heb ik het gevoel, dat veel mensen open staan voor dit soort zaken. In ieder geval, in real live zijn mensen vriendelijk.

tremble schreef:

Ik ben gewoon iemand die in het paranormale wereldje zit. Voor mij is het dagelijkse kost, en realiteit.

De realiteit is gewoon en heeft dus niets te maken met 'geloof'. Het klinkt mooi om te zeggen dat het voor jou realiteit is, maar in werkelijkheid is het niet meer dan een geloof. En geloof kenmerkt zich net door het zonder bewijzen aannemen van iets.

JIj mag je gerust verder in het wereldje van illusies, kwakzalverij, ... wentelen. Maar val anderen er niet met lastig.

tremble schreef:

Dat de meerderheid er nog niks mee heeft, ben ik me van bewust. Toch heb ik het gevoel, dat veel mensen open staan voor dit soort zaken. In ieder geval, in real live zijn mensen vriendelijk.

Natuurlijk staan er veel mensen open voor zulke zaken. Er staan ook honderden miljoenen mensen open voor het geloof in jezus (een niet bestaand mythisch figuur), er staan er nog meer open voor de visie dat de Koran het perfecte woord van God is, er staan veel mensen open voor de visie dat vrouwen minderwaardig zijn en homo's perverselingen, ...
Dit zegt dus vooral iets over de werking van de menselijke geest maar niets over de werkelijkheid.

In weet trouwens wel zeker dat de meeste mensen mij in werkelijkheid een vriendelijk en sympathiek persoon vinden. Maar ik heb een hekel aan onzin, zeker als die onzin als een soort waarheid wordt verkondigd aan anderen.

Citaat:

JIj mag je gerust verder in het wereldje van illusies, kwakzalverij, ... wentelen. Maar val anderen er niet met lastig.

Ik vind Tremble's toon soms irritant hautain ("Dat de meerderheid er nog niks mee heeft"). Maar hij mag gewoon zeggen wat hij wil. Jij mag ook laten weten dat je het hartgrondig met 'm oneens bent, het gevaarlijk vindt en waarom. Maar respecteer zijn recht om hier te posten en probeer inhoudelijk te blijven reageren.

Echt niet iedereen hoeft zich met dit soort dingen bezig te houden. Ik vind juist dat je mensen moet respecteren waar ze in staan. Het woordje nog refereert naar dat ik geloof dat steeds meer mensen bewust worden van een andere realiteit. Als je er zelf niks mee hebt, kan me voorstellen dat het irritatie op roept, omdat het dan minder lijkt, maar zo zie ik het niet. Je hoeft je namelijk niet met alles bezig te houden.

Ik hou me ook niet bezig met wiskunde, ben ik dan minder dan iemand die zich er wel mee bezig houd. Enzovoort. Het is een klein woordje waar je over valt, wat past binnen mijn visie, waar je over valt, waar ik me niet van bewust ben.

Verder bedankt, dat je andere en ik het gevoel geeft dat andere meningen welkom zijn. En dat andere het gevoel mogen hebben, om zich door mij te laten inspireren. Al is het maar een huis kat.

groetjes

tremble schreef:

Echt niet iedereen hoeft zich met dit soort dingen bezig te houden.

Als er een grond van waarheid in zou zitten, zou het belangrijk zijn dat iedereen zich er wel met bezig zou houden. Maar omdat het nonsens is kan beter niemand zich er met bezig houden.

tremble schreef:

Ik vind juist dat je mensen moet respecteren waar ze in staan.

Gaat dat ook op voor moslimextrimisten? Zo neen, waarom niet?

tremble schreef:

Het woordje nog refereert naar dat ik geloof dat steeds meer mensen bewust worden van een andere realiteit.

Men kan zich helemaal niet bewust worden van een onbestaanden 'andere realiteit'. (Er bestaat natuurlijk niet zoiets als een 'andere realiteit', er bestaat enkel de realiteit en niet-realiteit.)
En hoe weet jij dat er steeds meer mensen in zo'n niet wetenschappelijke denkbeelden geloven? Misschien is dat het geval, maar op wat basseer jij die uitspraak dat dat ook werkelijk het geval is.

Maar ook als je gelijk hebt, wie wordt er beter van zo'n geloof? (Ja, het is een geloof.) Ik kan me voorstellen dat het 'traditionele geloof' meer en meer vervangen wordt door andere vormen van geloof omdat de behoefte aan een geloofsvorm door veel mensen als belangrijk wordt ervaren. Dat zegt natuurlijk niets over het waarheidsgehalte.

tremble schreef:

Ik hou me ook niet bezig met wiskunde, ben ik dan minder dan iemand die zich er wel mee bezig houd. Enzovoort. Het is een klein woordje waar je over valt, wat past binnen mijn visie, waar je over valt, waar ik me niet van bewust ben.

Misschien is je gebrek aan bewustzijn problematisch en veelzeggend.

Maar er is een fundamenteel verschil tussen wiskunde en jouw geloof. Wiskunde wordt dagdagelijks zinvol gebruikt om ontdekkingen te doen, producten te maken, de wetenschappelijke kennis te vergroten, de moderne geneeskunde te verbeteren, ... Dat kan van jouw geloof niet gezegd worden, integendeel.

tremble schreef:

En dat andere het gevoel mogen hebben, om zich door mij te laten inspireren.

Wie zegt dat je anderen hier inspireert? Maar zelf als dat het geval is, dat hoeft helemaal niet gunstig te zijn. Ook extrimistische islamgroeperingen inspireren talloze mensen.

Ik zal altijd het recht op vrije meningsuiting verdedigen. Dat betekent echter niet dat alle ideeën op alle fora thuishoren. (Ik heb hier al posts weten inklappen die veel minder problematisch zijn dan de post van Tremble.)

Maar hoewel ik het recht op vrije meningsuiting verdedig ben ik er van overtuigd dat sommige meningen 'bestreden' (niet verboden) moeten worden. De visie dat er zaken bestaan als karma, aura's, ... en andere geloofsonzin is een visie die bestreden moet worden.

Ik kan wel stoppen met me mening te verkondigen die jij niet graag hoort blijkbaar, maar ik denk niet dat je er heel veel aan hebt, aangezien er nog heel veel rond lopen die zo denken. Misschien een idee om voor stichting scepsis te gaan werken, dan heb je gelijk een heleboel.

http://skepsis.nl/

Ik ben maar gewoon iemand op me levenspad, die het beste van me leven wilt maken. en wil leren van het leven, en fouten kan maken, en daar ook van kan leren. Net als jij. We zijn allemaal mensen die behoefte hebben aan vooruitgang. Net als jij

Op deze site heb ik dit al twee keer mee gemaakt, met zo'n discussie, op het jf ook al twee keer, met toevallig steeds weer de zelfde onder toon, van gevaarlijke visie, geen respect willen hebben voor absurde meningen, met allemaal de zelfde pragmatische harde ondertoon, die ik onderhand wel herken. Mijn les is om hier tegen te kunnen.

Mijn visie is een visie die past binnen de paranormale wereld. De tegen hanger is de materialistische visie, niks mis mee voor mij hoor, alleen ik doe er nou niks mee. Ik denk in de paranormale visie, en dat blijf ik me hele leven verder doen.

groetjes

Ik sluit dit topic nu, omdat het totaal off topic is geraakt en ik niet verwacht dat het nog van richting verandert. Jammer.

@ Tremble: Je geeft aan al vier keer eerder zo'n conflict op fora te hebben gehad en concludeert daaruit "Mijn les is om hier tegen te kunnen." Ik denk dat je met die negatieve ervaringen moet proberen de communicatiestrategie van jouw visie kritisch te evalueren, als je intentie inderdaad is om die visie aan een ander over te dragen. (en dus niet om de afstand met mensen te vergroten door telkens in andere vorm te herhalen hoe jouw ogen al geopend zijn, terwijl de rest nog lekker in een absurde droom verblijft)

Wie interesse heeft om na te denken over "zijn", perceptie en wat realiteit is: lees over ontologie en filosofie van de geest.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.