Wat is de aantrekkingskracht?

6 antwoorden [Laatste bericht]

Beste allen,

Dank dat ik op dit forum mag zijn in en alle anonieme openheid mijn verhaal mag doen. Ik zal bij het begin beginnen. Ik ben een man van 31 jaar. Mijn vader is vroeger seksueel misbruikt door zijn eigen vader. Mijn vader vergeleek mij echter altijd met zijn vader in gedrag. Dit heeft door mijn leven altijd een behoorlijke negatieve invloed gehad. De angst om zelfs “een pedofiel” te zijn, was bij mij erg groot geworden. Het werd mijn ultieme superangst.

Nu is het zo dat ik me mijn hele leven al aangetrokken voel tot graatmagere vrouwen. Acht jaar geleden, experimenteerde ik veel met drugs. In een hele negatieve LSD psychose, kwam naar voren, dat moest opbiechten aan de hele wereld, dat ik het liefste seks met kinderen wilde. Mijn ego vertelde me namelijk, dat als ik op graatmager val, ik voor de grap eens meisjes van 8 zou moeten proberen. Dunner kan namelijk niet. Ik zou dan het ultieme orgasme krijgen.
Ik heb dit moment als unaniem afgrijselijk ervaren en loop al jaren rond met deze dodelijke schaamte. Nu weet ik dat ik wel gewoon op vrouwen val. In ieder geval op meisjes die hun puberteit voorbij zijn, zodat ze mij seksueel kunnen beantwoorden. Maar toch is bij mij een twijfel blijven ontstaan. Kan ik echt seks hebben met jonge meisjes? In een wereld waar er geen regels zouden zijn, denk ik zelfs van wel.

Dus mijn vraag is, waar vallen pedofielen eigenlijk op? Is het de jonge leeftijd? Zijn het de speelse persoonlijkheden? Of zijn het de (magere) infantiele lijfjes? Ik zou me onwijs geholpen voelen als ik hier antwoord op zou krijgen. Want ik weet niet, wat de aantrekking naar jonge kinderen precies is. Althans, hoe dat voor anderen moet zijn. Ik vraag mezelf dus ook af, of mijn angst terecht is. Ben ik pedofiel? Of ben door mijn geest en conditioneringen van vroeger op een dwaalspoor gebracht?

Graag jullie eerlijke antwoorden!

De vraag die me voor jou relevant lijkt is: heb je een drang om naar jonge meisjes te kijken, erover te fantaseren, of ze in je nabijheid te willen hebben? Of word je er verliefd op? Is het antwoord steeds 'nee', dan hoef je je naar mijn idee nergens zorgen over te maken en ben je zeker geen pedofiel. Het probleem is dan 'slechts' je angst om pedofiel te zijn, iets wat vaker voorkomt. Hier kun je, als deze angst erg storend is, hulp voor zoeken. Maar misschien is het al genoeg om van 'echte' pedofielen te horen dat je geen pedofiel bent.

In mijn geval betekent pedofiel zijn: jonge meisjes (onder de 12, of tussen de 12 en de 14 a 15) seksueel aantrekkelijk vinden, erover fantaseren, er dus ook opgewonden van raken, met ze om willen gaan, ze liefst ook willen aanraken (liefdevol, ook niet-seksueel), vaak naar ze kijken (bijvoorbeeld op straat), hun lichaam prachtig vinden, hun kinderlijkheid aantrekkelijk vinden, kortom: het hele pakket vind ik mooier en aantrekkelijker dan volwassen meisjes/vrouwen. Dit zal voor een deel ook voor andere pedofielen gelden, al zal iedereen weer net op een andere manier zijn pedofiele gevoelens omschrijven en/of ervaren.

Hopelijk helpt dit je. En vraag gerust als je meer wilt weten.

Dankjewel Buzz. Ik heb die drang niet. Ook al heb ik wel in fantasieën, bijvoorbeeld tijdens het masturberen, aan jonge meisjes gedacht en daardoor heb ik ook tot een orgasme kunnen komen. Maar ik heb ook ingezien dat seks met een kind hebben, bij mij niet kan lijden tot het kosmische orgasme waar ik feitelijk naar opzoek ben. Dan kan alleen (bij mij) als er sprake is van beantwoorde liefde door een partner, die ook die verbondenheid kan voelen, vanwege de volwassen leeftijd. Ik ben ook door een hoop liefde, vanwege een vriendinnetje wat ik kreeg, heel anders gaan denken. Je zou haast kunnen spreken van een innerlijke transformatie. Dus mijn andere vraag is dus ook, of pedofielen vaak een moeilijk en liefdeloos verleden hebben, of ook echt een aangeboren voorkeur hebben. Hoe ervaar jij dit?

onderzoekendman schreef:

Dus mijn andere vraag is dus ook, of pedofielen vaak een moeilijk en liefdeloos verleden hebben, of ook echt een aangeboren voorkeur hebben. Hoe ervaar jij dit?

Ik zie het (bij mezelf in elk geval) als aangeboren, want ik kan me niets naars uit mijn (toch best prima) jeugd herinneren wat mogelijk zou hebben kunnen leiden tot dit soort gevoelens. Ik zie het echt als een geaardheid, ook in zijn algemeenheid (al kunnen er altijd oorzaken zijn die in bepaalde gevallen tot pedofiele/pedoseksuele gevoelens leiden).

Bedenk ook dat iedereen zijn eigen fantasieën heeft bij bijvoorbeeld masturberen, en dat dit niet automatisch hoeft te betekenen dat je die fantasieën ook werkelijkheid wilt laten worden. Een hetero kan best fantasieën hebben waarin ook iemand van hetzelfde geslacht een rol speelt, of soms zelfs kinderen. Al zullen de meeste mensen die niet pedofiel zijn zulke fantasieën niet toelaten en meteen opzij schuiven als ze zich een keertje voordoen. Het draait uiteindelijk om waar je werkelijke voorkeur ligt, als je echt eerlijk naar je gevoelens kijkt en ze durft toe te laten. Maar ik ben het met Albert eens dat je uiteindelijk alleen zelf kunt bepalen of je jezelf pedofiel wilt noemen of niet.

onderzoekendman schreef:

Dus mijn vraag is, waar vallen pedofielen eigenlijk op? Is het de jonge leeftijd? Zijn het de speelse persoonlijkheden? Of zijn het de (magere) infantiele lijfjes? Ik zou me onwijs geholpen voelen als ik hier antwoord op zou krijgen. Want ik weet niet, wat de aantrekking naar jonge kinderen precies is. Althans, hoe dat voor anderen moet zijn. Ik vraag mezelf dus ook af, of mijn angst terecht is. Ben ik pedofiel? Of ben door mijn geest en conditioneringen van vroeger op een dwaalspoor gebracht?
Graag jullie eerlijke antwoorden!

Je bent op een dwaalspoor gebracht, want "de" pedofiel bestaat niet. Net zomin als "de" heterofiel of "de" homofiel bestaat. Is een heterofiele man iemand die een erectie krijgt bij het ontmoeten van een willekeurige vrouw? Of een man die intimiteit met een vrouw zoekt, in een gelijkwaardige relatie, en een erectie krijgt als het inderdaad intiem wordt? Of juist niet maar het allemachtig graag zou willen? Of een man die intimiteit met een vrouw zoekt, in een ongelijke machtsrelatie, en een erectie krijgt als het intiem wordt? Als je, met dat in je achterhoofd, de definitie van pedofilie opzoekt, seksuele gevoelens voor kinderen, dan weet je dat je nog niks weet. En dan wordt "pedofilie" ook nog in betekenissen gebruikt die met deze definitie niets te maken hebben.
Ik heb geen ervaring met LSD, maar ik weet wel dat je in dromen geconfronteerd kunt worden met wat je in je bewuste leven hebt verdrongen. Je hebt van je vader over pedofilie gehoord (vertel je tenminste), hij suggereerde dat je pedofiel zou kunnen zijn (vertel je tenminste) en je hebt dat idee verdrongen. Het had je niet hoeven te verbazen dat je er in een bad trip (vertel je tenminste) weer mee werd geconfronteerd en dat bewijst nog niets.
Ben je nu pedofiel? Dat kun je zelf beantwoorden door te letten op wat er met jezelf gebeurt als je met kinderen omgaat. Niet veroordelen maar gewoon opletten. Ik merk aan mezelf dat ik, tja vertederd raak op een manier waar mijn hele lichaam aan meedoet, ook de onderbroekregio. Heb jij dat ook? Dan ben je pedofiel en dan is je vraag beantwoord. Je bent er nog niets mee opgeschoten, maar daar ging je vraag niet over.

Google 's op: Pedophile OCD

Ik denk wel dat er soms overlap bestaat tussen dit als een angst/obsessie op zichzelf...en daadwerkelijk pedofiel zijn. Maar ik denk ook dat het los van elkaar voorkomt. Dat je alleen geobsedeerd bent met idee "zou ik echt...?!", zonder dat je een pedofiel bent. Zoiets is enorm klote als het je dagelijks functioneren gaat beheersen, maar de insteek is dus wel fundamenteel anders.

Mocht het je helpen:
Ik herken me als pedofiel meer in Buzz en Albert z'n omschrijving van pedofilie dan in jouw omschrijving.

Ik heb geen moeilijk verleden. Voor mij voelt het aan als aangeboren.

Pedofielen fantaseren over het algemeen over een Lolita (m/v). Dus geen eenzijdige liefde; laat staan geweld of iets dergelijks.

onderzoekendman schreef:

Mijn vader is vroeger seksueel misbruikt door zijn eigen vader. Mijn vader vergeleek mij echter altijd met zijn vader in gedrag. Dit heeft door mijn leven altijd een behoorlijke negatieve invloed gehad. De angst om zelfs “een pedofiel” te zijn, was bij mij erg groot geworden. Het werd mijn ultieme superangst.

Misschien had je grootvader pedofiele gevoelens. Maar dat hij je vader seksueel heeft misbruikt is daar op zich geen bewijs van. Veel seksueel misbruik van kinderen gebeurt immers door mensen die geen pedofiele gevoelens hebben.

onderzoekendman schreef:

Dus mijn vraag is, waar vallen pedofielen eigenlijk op? Is het de jonge leeftijd? Zijn het de speelse persoonlijkheden? Of zijn het de (magere) infantiele lijfjes?

Waar vallen heteromannen eigenlijk op? Zijn het de borsten, is het de vagina, zijn het de vrouwelijke reacties?

Hetormannen komen er in allerlei soorten. Sommige zijn erg gefixeerd op bepaalde fysieke kenmerken van vrouwen, anderen hebben veel meer oog voor het karakter. Voor de ene heteroman is alles wat een vagina heeft en niet al te oud of te jong is aantrekkelijk. Andere hetoremannen komen zelden een vrouw tegen die ze aantrekkelijk vinden.

Ook mensen met pedofiele gevoelens zijn zeer verschillend. De een zal erg op het uiterlijk gefixeerd zijn, de andere net op de kinderlijke speelsheid, naïviteit, ... Maar net zoals bij heteromannen zal de aantrekking vaak bestaan uit een combinatie van aantrekking tot het fysieke uiterlijk en aantrekking door de karaktereigenschappen.

Overigens zijn veel mensen niet 100% exclussief hetero, homo, pedofiel, ... Het is dus niet omdat je mogelijk een deel pedofiele gevoelens hebt of pedoseksuele aantrekking ervaart dat je jezelf ook als 'pedofiel' dient te beschouwen.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.