pedofiele gevoelens - contact

8 antwoorden [Laatste bericht]

[Studenten zijn bij het team geverifieerd. Ze zijn wie ze zeggen te zijn - Team]

Beste,

Wij zijn drie derdejaars studenten Journalistiek aan de Thomas More Hogeschool te Mechelen (België). Wij werken nu aan ons eindwerk en kozen hiervoor het onderwerp: pedofilie is geen pedoseksualiteit. Wij zelf vinden het taboe rond pedofiele gevoelens en gedachten nog veel te groot en beseffen (nog maar half) hoe moeilijk het voor jullie moet zijn om hiermee om te gaan.
Wij willen hier dus een taboedoorbrekende reportage rond maken.

Moest jij het zien zitten om ons hierbij verder te helpen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij hopen hiermee een groot taboe te doorbreken en anderen te laten weten dat ze niet alleen zijn.

Wij focussen dus echt op pedofilie en niet op pedoseksualiteit. Wij willen dus een andere kant laten zien. Wij beseffen zelf ook dat de media het woord 'pedofilie' vaak verkeerd gebruiken. Hier willen wij dus graag iets aan veranderen.

Alvast bedankt voor je reactie/medewerking. Smile

Kunnen jullie ons vanaf een mailadres van jullie opleiding mailen op info@pedofilie.nl ? We willen bij dit soort verzoeken altijd graag zeker weten dat iemand is wie hij/zij zegt te zijn.

Als we bericht van jullie hebben zullen we dit hier melden, zodat bezoekers weten dat we jullie geverifieerd hebben.

Indien jullie vraag geverifieerd kan worden via het bericht van de site eigenaars hierboven heb ik
interesse om mee te werken. U kan me voorlopig via forumbericht bereiken.

Met vriendelijke groet

(België)

(Topic kick) De studenten zijn bij ons geverifieerd. Ze zijn wie ze zeggen te zijn.

Gezien de kick, toch een reactie.

Ik sta er altijd voor open, werk graag mee. Zit alleen wel vrij hoog in Nederland.

Mark Lucius

Ik wil ook wel meewerken aan een onderzoek. Al zit ik ook vrij hoog in Nederland.
Vraag maar raak.
Richard

Ik sta er in principe wel voor open om mee te werken aan datgeen dat helpt om pedofilie bespreekbaar te maken en een beter begrip te krijgen voor wat pedofilie inhoud. Wel zou ik graag meer weten over wat jullie precies voor ogen hebben.

Beste,

Als eindopdracht kozen wij als onderwerp voor het verschil tussen pedofilie en pedoseksualiteit en hoe het verkeerd gebruik van deze begrippen impact heeft op de manier waarop de maatschappij kijkt naar pedofielen. We zijn er ons ook van bewust dat het begrip pedofilie fout gebruikt wordt in de media en willen dit ook aankaarten in ons werk.

Maar wat houdt dat werk nu net in? Wij maken een televisiereportage van 6 tot 12 minuten waarin we het taboe rond pedofilie willen doorbreken. Daarnaast maken wij ook een online platform waar wij bv. audiofragmenten, teksten, foto’s en korte video’s in verwerken. Ons doel hiermee is om de bezoeker van dit platform nog meer informatie te bieden over de strijd (met de maatschappij, met zichzelf, met vooroordelen etc.) die de meeste pedofielen dagelijks ondervinden.

Wij zijn op zoek naar iemand die pedofiele gevoelens ervaart en die bereid is om samen met ons te werken aan dit taboedoorbrekend project.
Voor onze televisiereportage zoeken we naar iemand die het ziet zitten om ons in vertrouwen te nemen en voor camera zijn gevoelens wil uiten. Wij zijn van mening dat het hoog tijd is om onze samenleving hierover te informeren, omdat veel te weinig mensen beseffen wie jullie zijn en hierdoor gevaarlijke vooroordelen gevormd worden.

Ziet u het zitten om dit samen met ons naar buiten te brengen en zo het onderwerp bespreekbaar te maken? Want praten helpt.

Hopend op een productieve samenwerking, kan je ons best bereiken via [prive bericht, klik op de enveloppe naast de gebruikersnaam -Team].

Groetjes,

Frederike Sools
Antje Mertens
Charlotte Rassaerts

Ik heb ondertussen aan een aantal wat onderzoeken meegedaan, daarnaast interviews gehouden met journalisten (anoniem, internationaal). Mijn ervaring met onderzoeken is dat ik altijd het gevoel heb dat de onderzoeker veel tijd en aandacht besteedt aan mij en dat zij gedurende het onderzoek veel meer kosten maken, veel meer dan ik tijdens het interview. Ten minste, bij goede onderzoeken. Uiteindelijk hebben die interviews geen positief of negatief effect op mij en de onderzoeker zelf haalt er meestal ook niet enorm veel uit.

En dan zijn er dit soort verzoeken. Verzoeken om voor de camera je zegje te doen en als pedofiel voor jan en alleman te zien zijn. Waarom zou ook maar iemand dit doen? Een pedofiel, die dit zou doen, zou, als diegene niet al als pedofiel bekend is, zichzelf voor de rest van hun leven kunnen benadelen. De consequenties kunnen enorm zijn voor die pedofiel. Tegelijkertijd heeft de student/journalist nauwelijks kosten. Uiteindelijk heeft het product nog minder invloed dan een onderzoek. De enigste redenen die ik kan bedenken, waarom een pedofiel dit wél zou doen, is als jullie de pedofiel een grote som geld aanbieden én diegene al bekend is als pedofiel. 'Taboedoorbrekend' zijn is alleen leuk voor jullie.

Krijg je daar ook les in op de hogeschool, hoe je om gaat met mensen die je wilt interviewen? Hoe je om gaat met nazorg? Of krijg je alleen les in hoe goed het is om taboedoorbrekend te zijn? Bij journalisten krijg ik altijd het gevoel dat zij meer bezig zijn met hoe goed ze het zelf doen, namelijk.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.