Geaardheid ipv stoornis PWS

7 antwoorden [Laatste bericht]

Hallo allemaal! Smile
Ik ben Sara,
Ik maak een profielwerkstuk over pedofilie.
Ik heb dit gedaan omdat de haat wegens pedofilie mij erg opvalt en ik al lange tijd op de hoogte ben van het feit dat pedofilie een geaardheid is en hierdoor deze haat van de maatschappij merkwaardig vind en ik denk dat deze voortkomt uit onwetendheid over het onderwerp.
Omdat ik er meer duidelijkheid over wil scheppen zou ik graag een aantal vragen beantwoord hebben:
1. Hoe zou u de gevoelens die u heeft met betrekking tot minderjarige kinderen omschrijven?
2. Wanneer kwam u erachter dat u zich aangetrokken voelt tot kinderen? (in welke situatie en op welke leeftijd)
2. Durft u uw geaardheid aan familie/vrienden te vertellen? Zo ja, hoe was hun reactie erop?
3. Wat doet u om de gevoelens te onderdrukken?
4. Welke houding zou u willen dat onze maatschappij aanneemt met betrekking tot pedofilie?
5. Welke problemen zijn er voor u met betrekking tot uw geaardheid?
6. Denkt u dat u ooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen? Waarom wel of waarom niet.

Alvast bedankt !
Sara Verschoor (VWO 6)

Hoi Sara,

Ik ben het met je eens dat er veel onwetendheid heerst rond pedofilie. Voor veel mensen geld het idee dat pedofielen per definitie kindermisbruikers zijn. Ik ben het met je eens dat het een geaardheid is, en dat we daar net zo min invloed op hebben als anderen dat hebben.

Ik ben aangetrokken tot (hoofdzakelijk) jongens vanaf ongeveer 4 jaar. Mijn gevoelens variëren sterk van meer knuffelig tot een meer seksueel gerichte aantrekking. Meestal is het zo dat bij jonge jongens de aantrekking meer emotioneel is en zich uit in een behoefte om ze vast te houden en te knuffelen en bij oudere jongens het seksueler van aard word.

In mijn jonge tiener jaren kwam ik er achter dat ik sterk aangetrokken was tot een 5 jarig meisje, maar zocht er nog niet direct iets achter. Later merkte ik dat ik meer aangetrokken was tot jongens die een stuk jonger waren dan mijzelf. Ik voelde me sterk aangetrokken tot het 6 jarige broertje van mijn beste vriend. Waar mijn vriend het vervelend vond als zijn broertje aandacht zocht vond ik het juist geweldig. Het heeft tot mijn 18e geduurd voordat ik me realiseerde dat die aantrekking meer was dan iets wat wel over zou gaan.

Ik durf het mijn familie (nog) niet te vertellen. Ik heb het 2 vrienden verteld en heb wisselende reacties gehad. Een was vrij positief en stellig, hij kende mij, weet dat ik een kind geen kwaad wil doen en accepteer dat ik mijn gevoelens onder controle heb. De andere heeft het nu wel geaccepteerd maar had behoorlijk moeite om het beeld dat hij van mij had te verenigen met het beeld dat hij had van pedofielen.

Ik doe niets om mij gevoelens te onderdrukken. Ik heb jaren lang mijn gevoelens onderdrukt en dat heeft mij niets positiefs gebracht. Ik heb inmiddels mijzelf geaccepteerd zoals ik ben. Ik mag mijn gevoelens hebben, ik mag jongens leuk vinden, en ik mag ook zoveel over jongens fantaseren als ik wil. Wat ik niet mag is handelen naar mijn gevoelens. Maar door je gevoelens te onderdrukken ontken je wie je bent en voel je juist meer geïsoleerd van de buitenwereld. Sinds ik mijzelf en mijn gevoelens accepteer merk ik dat het een stuk eenvoudiger is geworden om bevrediging te halen uit de kleine dingen. Die leuke jongen die ik zie lopen, twee broertjes die elkaar een knuffel geven etc. Het zijn dingen die niemand kwaad doen maar het voor mij aanzienlijk makkelijker maken om weg te blijven van dingen die wel schadelijk kunnen zijn.

Ik zou het fijn vinden als de maatschappij niet uitgaat dat iedere pedofiel een misbruiker is die alleen om zichzelf geeft. De blinde woede/haat jegens pedofielen is absoluut niet behulpzaam. Het drukt pedofielen in een isolement en beschermt absoluut geen kinderen tegen misbruik. Sterker nog pedofielen die zich geïsoleerd zien van de maatschappij zijn veel waarschijnlijker om in de fout te gaan dan pedofielen die wel meedraaien in de maatschappij. Dat is ook een van de redenen waarom COSA bestaat.

De problemen die ik persoonlijk ondervind is dat het erg lastig is om over je gevoelens en behoeftes te praten. Juist omwille van mijn geaardheid heb ik lange tijd een hele grote afstand gehouden tot kinderen. Ik begreep mijn eigen gevoelens niet en wilde ze niet begrijpen. Het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoelens verlegde juiste de focus naar het seksuele aspect van mijn gevoelens. Daardoor heb ik seksueel grensoverschrijdend gedrag ontwikkeld wat ik nu middels therapie tracht te corrigeren.

Ik zou nooit een kind het slachtoffer laten worden van mijn behoeftes. Het idee om een kind te kwetsen is iets wat me zeer tegen staat en absoluut niet in mijn aard ligt. Echter fantaseer ik wel over langdurige relaties met jongens. Uiteraard heeft in een fantasie zo’n relatie nooit negatieve gevolgen. De mogelijke negatieve gevolgen zijn voor mij de voornaamste reden dat ik nooit een kind zal misbruiken.

Hallo Sara,

1. Hoe zou u de gevoelens die u heeft met betrekking tot minderjarige kinderen omschrijven?
Ik beschrijf mijn gevoelens voor kleine meisjes als seksueel en romantisch. Het zien van een voor mij aantrekkelijk meisje maakt mij gelukkig. Ik fantaseer graag over ze als ik masturbeer. Soms fantaseer ik over het hebben van een 10 of 11-jarige vriendin, over hoe dat zou zijn. Dat soort gedachten maken mij ongelukkig, omdat ik ook realiseer dat zoiets nooit realiteit zal zijn. Ik vind dit soort gevoelens lastig te beschrijven. Ik zou kunnen zeggen dat mijn gevoelens voor kinderen hetzelfde is als jouw gevoelens voor jongens, maar ik weet niet hoe jij die ervaart.

2. Wanneer kwam u erachter dat u zich aangetrokken voelt tot kinderen? (in welke situatie en op welke leeftijd)
Toen ik in de puberteit kwam ik erachter dat ik aangetrokken voel tot kinderen. Pas jaren later begon ik pas te realiseren dat ik een pedofiel ben. Ik dacht dat het normaal was en zag er niets geks aan. Ik dacht dat iedereen zich aangetrokken voelde tot kinderen, maar dat niemand dat uitte. Ik zag mijn gevoelens dan ook niet als problematisch en praatte er zelfs nog aardig openlijk over. Niemand heeft mij ooit als pedofiel bestempeld al heb ik wat vreemde opmerkingen gemaakt in het verleden.

2. Durft u uw geaardheid aan familie/vrienden te vertellen? Zo ja, hoe was hun reactie erop?
Nee en dat zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Ik zie geen noodzaak voor iemand om expliciet over hun geaardheid te praten met familie of vrienden. 'Coming out' heb ik altijd onzin gevonden. Wel heb ik het gehad in het algemeen over mijn verslaving met vrienden om een reden te vinden waarom ik zou stoppen. Waar de verslaving is door veroorzaakt en wat het precies allemaal inhoudt, daar heb ik het liever alleen volledig anoniem of met iemand met beroepsgeheim en dan nog in beperkte mate.

3. Wat doet u om de gevoelens te onderdrukken?
Mijn gevoelens voor kleine meisjes onderdruk ik niet. Het onderdrukken zorgt er alleen voor dat ik mij slecht gaat voelen. In plaats daar van probeer ik de gevoelens een plaats te geven en deze vrij te laten zijn. Ik heb tijden gehad waarbij ik probeerde mijn gevoelens te onderdrukken, dit was geen fijne tijd en zorgde vooral voor ideeën van zelfmoord en het uitsteken van ogen. Als ik niet kan zien, kan ik namelijk ook geen kleine meisjes zien en zo geen 'slechte' gevoelens krijgen en kan ik geen illegale dingen op het internet opzoeken. Net als bij een heterofiel, worden er wel grenzen gesteld aan tot hoever ik mijn gevoelens laat gaan. Ik ben zelf nog zoekende naar waar die grens is en het doet mij nog dagelijks pijn als een deel van mij graag over die grens heen wil gaan en ik nee moet zeggen.

4. Welke houding zou u willen dat onze maatschappij aanneemt met betrekking tot pedofilie?
Ik heb daar geen goede ideeën voor. Ik kan alleen een maatschappij verzinnen waar ik vrij ben om een seksuele relatie te hebben met een klein meisje, maar dat zal toch nog nooit gebeuren.

5. Welke problemen zijn er voor u met betrekking tot uw geaardheid?
Ik beantwoord een dergelijke vraag liever niet op een publiek forum. De andere antwoorden geven al wat weg.

6. Denkt u dat u ooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen? Waarom wel of waarom niet.
Ik denk dat omdat iemand iemand pedofiel is, dit persoon een groter risico is dan iemand zonder die gevoelens. Ik denk dat het vooral komt door ook andere problemen. Problemen die wel gerelateerd kunnen zijn aan de geaardheid. Ik heb niet het zelfvertrouwen in mij om te kunnen zeggen dat ik nooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen in de toekomst. Voor mij komt dat vooral om andere zaken om mijn geaardheid heen, het verlangen van een relatie en verslaafd zijn. Ik denk dat de reden waarom ik geen kinderen heb misbruikt in het verleden vooral ligt bij het feit dat ik nooit goed toegang tot kinderen heb gehad. Ik kan geen moment herinneren dat ik een goede vriendschappelijke relatie had met een kind en alleen ben geweest met diegene. Dat is nog iets waar ik aan probeer te werken, het krijgen van die zelfvertrouwen bedoel ik dan.

1. Hoe zou u de gevoelens die u heeft met betrekking tot minderjarige kinderen omschrijven?
Ik vind meisjes vanaf een jaar of 10 gewoon aantrekkelijk. Op de zelfde wijze als ik een volwassen jongedame/vrouw ook aantrekkelijk vind.

2. Wanneer kwam u erachter dat u zich aangetrokken voelt tot kinderen? (in welke situatie en op welke leeftijd)
Eigenlijk al vanaf het moment dat ik me op het gebied van seksualiteit ging verdiepen en of verkennen toen ik een jaar of tien elf was. Toen keek ik al naar, toen nog, leeftijdsgenootjes.(meisjes) En naarmate ik ouder werd bleef ik naar jonge minderjarige meisjes kijken. Kortom het naakte lichaam van een vrouwelijk kind, heeft me altijd al aangetrokken.

2. Durft u uw geaardheid aan familie/vrienden te vertellen? Zo ja, hoe was hun reactie erop?
Ik heb er geen behoefde aan om het ze te vertellen omdat het me totaal niet stoort dat ik óók op jonge meisjes val. Ik heb dat eigenlijk vrijwel meteen geaccepteerd. Het is nu eenmaal zo. En ik zie het op de zelfde manier als dat je andere dingen leuk of interessant vind. Een geaardheid wordt je mee geboren en ik ben nu eenmaal ook pedofiel. Ik zeg 'ook' omdat ik ook op volwassen vrouwen val! Of ik het zou durven vertellen? Hmm, dat zou aan de situatie van waarom ik het moet opbiechten, liggen denk ik.

3. Wat doet u om de gevoelens te onderdrukken?
Ik onderdruk het niet, zoals ik al aangaf heb ik het geaccepteerd. Er zijn genoeg legale manieren om naar plaatjes van (kinderlijk naakt) te kijken, dus dat doe ik wel eens. Illegaal en of misbruik zijn bij mij echter uit den boze.

4. Welke houding zou u willen dat onze maatschappij aanneemt met betrekking tot pedofilie?
Acceptatie dat het ook echt gewoon een geaardheid is. Net zoals Aseksueel, Hetero, homo, Lesbisch, etc etc.

5. Welke problemen zijn er voor u met betrekking tot uw geaardheid?
Nou, het enige waar ik voor op moet passen is als je ooit eens in een zwembad bent, dat ik niet te opvallend naar een meisje kijkt. Verder is en blijft het toch een van je diepste geheimen, dus als het onderwerp ter sprake komt, en je geeft je menig moet je oppassen dat je jezelf niet als voorbeeld gaat geven.

6. Denkt u dat u ooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen? Waarom wel of waarom niet.
Nee, totaal niet. Je blijft van een kind af, klaar. Zo heb ik altijd al gedacht en zo blijf ik denken. Ik wil ook niet misbruikt worden. Er zijn genoeg andere manieren om je behoeftes te bevredigen. Als ik seks wil, doe ik dat wel met een vrijwillige meerderjarige.

Laat je ons even weten wat men van je profielwerkstuk vond, en of je wat aan onze antwoorden hebt gehad?

Heel veel succes!
Groet,
Rodney.

Mijn PWS vordert enorm!
Mede dankzij uw antwoord !
Zal een goede becijfering krijgen (7/8) en ik hou nog een presentatie in de klas over de onwetendheid rond het onderwerp (en om deze tegen te gaan).
Hartelijk dank voor uw antwoord!
Groet,
Sara

Hallo Sara!

1. Hoe zou u de gevoelens die u heeft met betrekking tot minderjarige kinderen omschrijven?

Als een geaardheid. Ik heb zowel seksueel als romantisch heftige fantasieën over meisjes tussen zo'n beetje 8 en 14. Vooral 11-12-13.

Ik kan wel omschrijven wat ik daar allemaal zo aantrekkelijk aan vind, maar het waarom ervan weet ik niet. Mensen zoeken iemand die intelligent is, sportief is, met gevoel voor humor, ambitieus en bla bla bla...maar als je doorvraagt kunnen ze je ook nooit vertellen waarom ze die eigenschappen dan alleen maar zoeken onder OF mannen OF vrouwen. (tenzij ze bi zijn natuurlijk!) Dat ligt blijkbaar al heel vroeg vast.

Ik val trouwens ook op vrouwen, maar veel beperkter.

2. Wanneer kwam u erachter dat u zich aangetrokken voelt tot kinderen? (in welke situatie en op welke leeftijd)

Geleidelijk tijdens middelbare school, doordat de leeftijd waarop ik viel niet meegroeide. Ik deed wel mee met uitgaan en verkeringen, maar had niet dezelfde drive die vrienden wel leken te hebben. Die drive voelde ik wel als ik fantaseerde over meisjes rond de brugklasleeftijd, maar dat was natuurlijk not done.

Op mijn 17e had ik op een zomerkamp met een meisje van 12 kort een soort van verkering (als je handjes vasthouden en dat soort klefheid zo wil noemen Smile ). Er gebeurde seksueel eigenlijk niets, maar toen wist ik het wel zeker. Ik ervoer dat zelf echt als heel heftige verliefdheid. Veel heftiger dan de verkeringen die ik op de middelbare school met leeftijdsgenoten had gehad. Toen we jaren later beide studeerden heb ik alsnog een tijd een "normale" relatie met haar gehad. Toen bleek wel dat ik die korte periode veel intenser had ervaren. Voor haar was het meer een spannend vakantie-avontuur. Zij werd zich pas later bewust van het potentieel "foute" karakter ervan en hoe ze toen ook een hele andere jongen had kunnen treffen.

2. Durft u uw geaardheid aan familie/vrienden te vertellen? Zo ja, hoe was hun reactie erop?

Ja, ik heb het aan mijn ouders en een paar vrienden verteld. Dat was in het begin ongemakkelijk en beangstigend. Maar de gesprekken die eruit volgde waren erg waardevol en zijn op termijn goed voor ons allemaal geweest. Je leert ook anders naar jezelf kijken, mits je daar open voor staat en ook het geduld hebt de vooroordelen waar zij vaak mee zitten door te nemen.

3. Wat doet u om de gevoelens te onderdrukken?

Niets! Het zijn mijn gevoelens.

Daden: Ik zou bijvoorbeeld denk ik geen turncoach willen zijn, hoewel dat er toch al niet zo in zat haha Tongue Ik denk dat ik zoiets eigenlijk ook meer vermijd omdat het voor mezelf heel frustrerend lijkt, dan dat ik grenzen zou overgaan. Even heel bot in de veronderstelling dat je hetero bent: Zou jij het leuk vinden om atletische mannen in strakke zwembroeken te moeten coachen, soms heel fysiek? Máár dan wel met een pokerface, omdat je absoluut op geen enkele manier ooit mag laten blijken hen soms ook maar een beetje aantrekkelijk te vinden? Lijkt mij niks.

4. Welke houding zou u willen dat onze maatschappij aanneemt met betrekking tot pedofilie?

Ik zou graag willen dat er neutrale voorlichting beschikbaar komt die duidelijk maakt dat je dit kan en mag zijn, zonder een al te forensische insteek. Vooral aan jongeren. Het is zeker een geaardheid met extra verantwoordelijkheid. Maar ik denk dat je door fixatie op waar het allemaal soms forensisch mis kan gaan niet de zorgvraag van pedofielen beantwoord, maar alleen die van een bezorgde maatschappij. Het gevolg is dat veel pedofielen zorg mijden, ook al zou therapie voor hun verdere persoonlijke ontwikkeling misschien wel goed kunnen zijn.

Ik heb in de loop der jaren veel pedofielen persoonlijk leren kennen. Slechts één daarvan is met justitie in aanraking gekomen, op verdenking van het bekijken van kinderporno (vrijgesproken). (De toon op ons forum is de afgelopen tijd veel forensischer geworden. Hoe dat komt weet ik niet. Historisch was dat niet zo)

5. Welke problemen zijn er voor u met betrekking tot uw geaardheid?

Eenzaamheid. Niet letterlijk, maar wel emotioneel.

Je gaat relaties aan met leeftijdsgenoten/meerderjarigen. Dat kan erg fijn zijn, maar je moet het toch op een bepaald punt aan haar vertellen. Hoe doe je dat? Dat zorgt bij mij voor spanning, en dat merkt ze, maar dan weet ik dus niet hoe te vertellen waar die spanning vandaan komt. Enzovoort.

Het liefst zou ik daten met iemand die het al bij voorbaat van me wist, maar ja.

6. Denkt u dat u ooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen? Waarom wel of waarom niet.

Zeer onwaarschijnlijk. Dit zou dan sowieso alleen binnen een vriendschappelijke relatie met een kind kunnen gebeuren; niet een willekeurig kind van straat of iets dergelijks. En dan nog kan ik het me niet voorstellen, omdat ik me zo hyperbewust ben van mezelf hierin. Al zou ik denken dat ik te ver zou gaan, dan zou ik eerder heel erg schrikken van mezelf en weglopen of zelfs het contact geheel verbreken. Ik ben eerlijk gezegd eerder te overdreven afstandelijk dan te close met kinderen.

Hallo allemaal!
Mijn PWS vordert enorm mede door uw antwoorden!
Ik kan er erg veel mee.
Mijn begeleider heeft al aangegeven dat mijn cijfer tot ongeveer een 8 zal komen.
Ook zal ik een presentatie in de klas houden over de onwetendheid rond dit onderwerp.
Hartelijk dank!
Sara

Hallo Sara!

1. Hoe zou u de gevoelens die u heeft met betrekking tot minderjarige kinderen omschrijven?
Ik vind exclusief jonge meisjes van 4 tot 12 aantrekkelijk. Dat houdt in dat ik geen gevoelens (tenminste nog niet) heb gehad voor vrouwen rond mijn eigen leeftijd. Ik ben 20 jaar oud. Als ik een jong meisje tegenkom denk ik niet aan het sexuele aspect, maar alleen hoe schattig ik haar vind en dat ik wel wat leuks met haar zou willen doen.

2. Wanneer kwam u erachter dat u zich aangetrokken voelt tot kinderen? (in welke situatie en op welke leeftijd)
Het is moeilijk te zeggen wanneer je nou weet dat je je aangetrokken voelt tot kinderen. Ik vond het sinds mijn twaafde altijd al leuk om een jong meisje te zien, maar op die leeftijd snap je verliefd nog niet. Rond mijn 16 begon ik wel te begrijpen dat ik andere meisjes leuk vond dan de anderen. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat die gevoelens van mij dus pedofilie zijn.

3. Durft u uw geaardheid aan familie/vrienden te vertellen? Zo ja, hoe was hun reactie erop?
Durven is niet het juiste woord. Ik zie het nut er niet van in om iemand erover in te lichten. Als je het je ouders verteld krijgen ze verdriet voor mij krijgen dat ik nooit een serieuze relatie kan krijgen en gelukkig kan zijn, en dat wil ik ze niet aandoen.

4. Wat doet u om de gevoelens te onderdrukken?
Ik had mijn pedofiele gevoelens vrijwel gelijk geaccepteerd. Ontkennen zorgt er alleen maar voor dat je je slecht voelt en je kan toch niks aan een geaardheid doen, hoe graag je het ook wilt.

5. Welke houding zou u willen dat onze maatschappij aanneemt met betrekking tot pedofilie?
Ik zou willen dat ik tegen mensen kan praten over mijn pedofiele gevoelens zonder dat ze mij er anders door gaan behandelen. Eigenlijk precies hetzelfde als hetero's of homo's nu hebben.

6. Welke problemen zijn er voor u met betrekking tot uw geaardheid?
Een probleem is meestal toch eenzaamheid. Iedereen om mij heen heeft wel een vriend of vriendin terwijl ik steeds alleen ben. Voor mij helpt het om altijd bezig te zijn. Mezelf geen tijd geven om er veel over na te denken en gewoon zoveel mogelijk leuke dingen doen.

Een ander probleem is ook wel dat je nooit close met iemand kan worden zonder die persoon over je pedofiele gevoelens te vertellen. Met mijn vrienden is er ondanks alle gezelligheid toch een afstand tussen mij en de rest. Hierdoor hou ik mensen ook bewust op een afstand.
Ik vertrouw ook niemand helemaal, al kan dit misschien ook te maken hebben met mijn karakter, en niks met mijn pedofiele gevoelens.

7. Denkt u dat u ooit seksueel kindermisbruik zou kunnen plegen? Waarom wel of waarom niet.
Dit is heel lastig te beantwoorden. Ik denk van mezelf dat ik nooit een kind zou misbruiken, maar er kan altijd een situatie voorkomen met bepaalde omstandigheden waarbij het mogelijk is dat ik mezelf niet in de hand hou.
Ik weet wel zeker dat ik nooit een kind kwaad zal willen doen. Het leuke aan jonge meisjes vind ik namelijk hun lach.

Hopelijk helpen deze antwoorden je verder.
Hou ons op de hoogte.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.