Onderzoek voor vwo5

2 antwoorden [Laatste bericht]

Hallo,
Wij hebben voor school een boek gelezen over pedofilie en moeten er een onderzoek bij doen om te kijken hoe realistisch het boek is. Ik zou dus graag een paar vragen stellen.
1. Wat is pedofilie?
2. In welke situaties uit een pedofiel sneller zijn/haar gevoelens. Denk hierbij aan leraar-leerling contact.
3. Wat zijn kenmerken van pedofilie?
4. Hoe ontwikkelt pedofilie zich?
5. In hoeverre is pedofilie wederzijds? Komt het vaak voor dat gevoelens wederzijds zijn.

Het zou ons enorm helpen als we vandaag antwoord zouden hebben.
Vriendelijke groet,
Sjl2016

Tja mijn beste...vandaag nog antwoord. Laat me raden, iets te laat begonnen met het schoolproject?
Beter plannen dus....nou ja..vooruit, toch een poging tot antwoorden.

1. Wat is pedofilie?
Een geaardheid waarbij een persoon zich seksueel en vaak ook emotioneel voelt aangetrokken tot kinderen. Per pedofiel verschilt de aantrekking. Bij sommige is het gericht op jongens, bij andere op meisjes. Bij de één in de leeftijd van 7 tot 11, bij de ander van 11 tot 15. Het verschilt dus nogal.

2. In welke situaties uit een pedofiel sneller zijn/haar gevoelens. Denk hierbij aan leraar-leerling contact.
Het gaat er natuurlijk om welke gevoelens je hier bedoelt. Ik heb als pedofiel een breed scala aan gevoelens voor jongens. Ik ga graag met ze om. Ik speel met sommige jongens, ik lach met ze, ik maak huiswerk met ze, ik kook met ze. Dat zijn voor mij allemaal uitingen van mijn gevoelens. Ik, en dat geldt voor heel veel pedofielen, heb geen seks met kinderen.
Sommige pedofielen zoeken dus wel het contact met kinderen op, bijvoorbeeld door in beroepen te werken waar ze in contact komen met kinderen. Dat zegt natuurlijk helemaal niets over of ze wel of geen seks met kinderen hebben.

3. Wat zijn kenmerken van pedofilie?
De gerichtheid op kinderen is natuurlijk wel het meest onderscheidende kenmerk. Verder zijn pedofielen en is pedofilie net zo divers als heteroseksualiteit en hetero's.

4. Hoe ontwikkelt pedofilie zich?
Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige wetenschappers hebben indicaties dat pedofilie in de baarmoeder ontstaat. Anderen zeggen dat het komt door een ervaring in het leven. Weer anderen zeggen dat het een combinatie is van beide.
De meeste pedofielen realiseren zich dat ze pedofiel zijn in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Iedere middelbare school van gemiddelde grootte heeft tussen de 7 en 21 tiener pedofielen op school. Dat zijn er best veel.

5. In hoeverre is pedofilie wederzijds? Komt het vaak voor dat gevoelens wederzijds zijn.
Ik heb gevoelens van genegenheid voor sommige jongens. Ik merk dat zij dat ook voor mij hebben. Het is een houden van maar voor zover ik meemaak zelden van romantische aard.
Soms hebben kinderen behoefte aan affectie maar ik zou dat niet direct classificeren als wederzijdse romantische gevoelens.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn antwoorden. Succes.

Vandaag al antwoord... Ja, als je daar van uit wilt gaan dan wordt het wel een beetje lastig, zo'n onderzoek. Het is geen snapchat.

Bij onderzoek doen hoort ook dat je zelf daadwerkelijk op onderzoek uit gaan om antwoorden te vinden. En als je dan nog vragen hebt waar je geen antwoord op kunt vinden, kun je die bijvoorbeeld hier stellen. Velen zijn jullie al voor gegaan en we zijn hier over het algemeen ook best bereid om te helpen, mits je aantoont oprecht naar antwoorden op zoek te zijn. Wat heb je zelf al op op deze site of elders gevonden? Vraag 1 moet je toch echt zelf kunnen beantwoorden, desnoods met een eigen definitie (niet alle definities die her en der gegeven worden komen namelijk overeen). Met die (eigen) definitie kun je dan aan de slag gaan er hier verdere vragen bij stellen.
Met vraag 2 kan ik zo niets. Veel te onduidelijk. Bedoel je of een leraar zijn/haar gevoelens naar een (minderjarige) leerling zal uiten? Of ook naar andere mensen, bijvoorbeeld vrienden?
Voor vraag 3 verwijs ik naar mijn reactie op vraag 1.
Vraag 4 is een nogal ruime vraag. Dit kan voor iedere pedofiel weer anders zijn. Kijk voor persoonlijke verhalen ook weer rond op deze site. Ik denk dat er maar weinig dingen in zijn algemeenheid over te zeggen zijn.
Vraag 5 is moeilijk te beantwoorden omdat er weinig (geen?) onderzoek naar gedaan is. Je moet het dus hebben van persoonlijke anekdotes waarvan je nooit zeker weet hoe betrouwbaar die zijn. Ik denk wel dat je met zekerheid kunt zeggen dat er wederzijdse relaties tussen volwassenen (pedofielen) en kinderen hebben bestaan (en wellicht bestaan), die achteraf geen schade hebben veroorzaakt bij het kind. Dit kan gaan om relaties waarbij ook een seksuele component aanwezig was, maar wat vaker voor zal komen is een zuiver platonische relatie gebaseerd op vriendschap, genegenheid, liefde, etc. Al zal het hierbij in de meeste gevallen voor het kind niet duidelijk zijn geweest wat de werkelijke gevoelens van de volwassene waren voor het kind. Dus in hoeverre je dan van een echte relatie (als in: liefdesrelatie) kunt spreken is ook weer de vraag. Dat ligt dus nogal gecompliceerd.

Als je na eigen onderzoek nog met meer vragen zit, dan ben je welkom om ze hier te stellen. Ik hoop wel dat je beseft dat het tijd kost om antwoorden te verzamelen en te verwerken. Zie dit niet als een taakje wat je wel 'eventjes doet'.

[EDIT: Ik zie dat Ben ietsje aardiger is geweest in het voorzien van antwoorden... Hebben jullie even mazzel.. Wink ]

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.