Tadzios Brüder

1 antwoord [Laatste bericht]

De Duitse professor Guido Fuchs is een katholieke godsdienstwetenschapper en publicist. Hij is de uitgever van een tijdschrift, Liturgie Konkret, dat gaat over de "vormgeving" van de katholieke eredienst, een onderwerp waar hij ook boeken over heeft geschreven.
Deze professor heeft een opmerkelijk boek gemaakt, "Tadzios Brüder", met de veelzeggende ondertitel "Der »schöne Knabe« in der Literatur", over esthische genot dat schrijvers hun romanfiguren laten, of zelf, beleven aan mooie jongens.

Het boek bestaat uit een inleiding over het onderwerp, waar hij de hoofdstuk indeling van heb boek toelicht, met daarachter een grote verzameling literatuurfragmenten waarin jongens verschijnen, die meer dan gewone aandacht hebben van de personen in het boek, of van de schrijver. Het zijn romans, of dagboeken, waar de ontmoeting met een mooie jongen wordt beschreven, of jeugdherinneringen aan school. Het is gevarieerd geheel, met fragmenten uit de 20e, maar ook nogal wat uit de 19e eeuw. Het was blijkbaar toen niet zo'n punt, als iemand, vrouwen of mannen, literair, nogal getroffen waren door een jongen.

Er is een website over het boek:
Website Tadzios Brüder

Op de website is ook een kleine verzameling prachige kunst met jongens te vinden. Ook het boek is (spaarzaam) geillustreerd, helaas, uit kosten overwegingen, in zwart-wit. Maar ook hier zijn de afbeeldingen de moeite waard.

Voor iedereen die het Duits wat machtig is, en geboeid door het onderwerp, is dit een aanrader.
Koop het boek vooral. Ik heb geen aandelen, maar het is bijzonder dat een dergelijk boek uitkomt, en de heer Fuchs schreef mij: "Jammer genoeg verkoopt het boek zeer slecht, het is, zoals een boekhandelaar zei, op dit ogenblik, "een no-go thema". En dat is heel jammer, het boek verdient beter.

Ik vind het een geweldig mooie site.. Bedankt voor de tip.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.