Het verraad van Terre des Hommes

1 antwoord [Laatste bericht]

Op NPO 1 was bij 1 vandaag een item over het aannemen van een nieuwe wet die strafbaarstelling van kijken van streamen en het opsporen via lokcomputers zoals Sweetie 2 van Terre des Hommes.
Een item waar ik natuurlijk interesse in heb.

Ik ben tegen misbruik en vind het inzetten van middelen om misbruikers te pakken een goed idee zolang dat ook het doel blijft. Deze misbruikers doen dingen waardoor wij als pedofielen aangevallen of uitgesloten worden.
Over Sweetie 2 meen ik gelezen te hebben op deze site dat Terre des Hommes in contact was met p.nl en er positieve ontwikkelingen waren.

Echter in het tv programma werd over pedofielen gesproken. Dit meestal als synoniem voor de misbruikers. Het waren ook pedofielen die via internet chatten en misbruikfilmpjes zochten, die via het lok programma opgespoord werden. Daarnaast werd op een emotioneel boze toon gesproken over het kapotmaken van de vraag kant, terwijl deze dus net als pedofielen werd neergezet.
Zelf doe ik dit soort dingen niet en veel van mijn gevoelsgenoten ook niet, dus vanwaar de beschuldiging.

Hoe kan Terre des Hommes zo een uitlatingen en bewoordingen doen over pedofielen als het over pedoseksuelen of misbruikers gaat. Hier zijn we voor het Nederlandse publiek weer duidelijk neergezet als criminelen.

Ik voel mij aangevallen, verkeerd bejegend en belasterd. Ook wordt ik hier gecriminaliseerd en gedemoniseerd. Dit had ik van een organisatie als Terre des Hommes niet verwacht. Ik ben ook een mens en ben altijd positief over hen geweest. Maar nu voel ik mij verraden en ontgoochelt.

Hopend op een actie van rectificatie wacht ik weer af tot het veilig is.

Dat de term 'pedofielen' wordt gebruikt als algemene benaming voor mensen die seks zoeken/hebben met kinderen is iets wat heel vaak gebeurt, zeker een tijd geleden. Je merkt wel steeds meer dat onder meer de media de term 'pedoseksueel' inmiddels vaker zijn gaan gebruiken om een onderscheid te maken tussen daders en niet-daders. Dit is iets wat echter tijd nodig heeft om 'ingeburgerd' te raken. Ik zou het niet persoonlijk opvatten, het zal niet met opzet zijn. Dat neemt niet weg dat het ze zou sieren om de term voortaan niet meer in deze zin te gebruiken en een andere term/omschrijving te kiezen. Ik zou het in elk geval niet meteen verraad willen noemen.

Onder het 'kapotmaken van de vraagkant' verstond ik zelf niet het kapotmaken van de mensen, maar van de mogelijkheden om seks met kinderen te zoeken via dit soort chats. Maar misschien werd het zo gebracht dat het voor meerdere interpretaties vatbaar is.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.