(ex-)partners van pedoseksuelen gezocht voor wetenschappelijke studie

1 antwoord [Laatste bericht]

Beste,

Mijn naam is Dominique. Ik zit in mijn laatste jaar Criminologie aan de Universiteit Gent. Voordien heb ik reeds een opleiding als sociaal werker gevolgd en heb mijn stage gelopen bij de politie als slachtofferbejegenaar waar ik in contact ben gekomen met verschillende problematieken, alsook seksueel misbruik. Gedurende mijn stage heb ik voornamelijk gewerkt met slachtoffers, maar heb me hiernaast vaak de vraag gesteld hoe familieleden van een dader hiermee omgaan.

Dit heeft mij geïnspireerd om onderzoek te doen naar de impact op en stigmatisering van (ex-)partners van pedoseksuelen, zij zijn tenslotte ook slachtoffer van de situatie. Tijdens mijn opzoekwerk naar literatuur hieromtrent, heb ik jammer genoeg moeten ondervinden dat er nog nooit onderzoek naar werd gedaan. Hier wil ik verandering in brengen.

De studie zal gebeuren aan de hand van een kwalitatieve studie, namelijk via interviews. Ik ben me ervan bewust dat dit een bijzonder gevoelig onderwerp is, dus wil ik sterk benadrukken dat de gegevens van dit onderzoek op anonieme wijze zullen worden verwerkt. Uw persoonlijke gegevens zullen op geen enkele manier kenbaar worden gemaakt. Indien u dit wenst, kunnen de resultaten aan u worden bezorgd na afronding van de studie.

Indien U geïnteresseerd bent om Uw verhaal te doen, gelieve mij dan te contacteren via het reactieformulier.

Alvast bedankt!

Dominique

Dominique is geregistreerd met een mailadres van de Universiteit Gent. Ze is wie ze zegt te zijn Smile

@Dominique: Heb je al contact opgenomen met Stop it Now Nederland? Zij hebben een groep voor partners van mensen die een zedendelict hebben gepleegd.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.