info over misbruik door pedofiel.

5 antwoorden [Laatste bericht]

Beste,

Ik heb hier totaal geen ervaring mee, en vind het ook maar een raar onderwerp. Ik ben hier absoluut tegen over de gedachte of misbruik door pedofilie. Maar misschien kunnen mensen mij toch enkele antwoorden geven op de vraag "waarom". Ik heb en dacht een gelukkig gezin te hebben totdat mijn vrouw na jaren naar buiten kwam dat ze is misbruikt door een pedofiel binnen in de familie door haar opa. Het misbruik ging heel ver in de familie en gebeurde 30 jaar geleden. Door deze gebeurtenissen is mijn gezin door het naar buiten komen volledig onderste boven en alles wat we hadden opgebouwd in ons leven is hierdoor kapot gegaan. Ik kies voor mij gezin en ik kijk mijn vrouw hierdoor niet anders aan. Helaas zijn er nog meer slachtoffers door het zelfde persoon gebeurd in de familie, zelfs zo erg dat ze zelfmoord hebben gepleegd. Kan iemand mij vertellen als je opa bent en een jaar 50 bent op jongens en meisjes valt van een jaar 6 tot 8 jaar. Komt dit ervaring uit hun eigen jeugd, of omdat ze macht willen hebben, of omdat ze dronken zijn, is dit erfelijk naar kinderen toe van de dader?

Eigenlijk wil ik er met niemand over praten, maar de mensen die dit doen weten niet wat voor schade ze aanrichten in een gezin 3 generaties verder. Wat voor impact dit allemaal wel niet kan hebben op een klein meisje. Hoe erg het ook is zou ik misschien antwoorden willen krijgen van bv. een zelfde persoon, waardoor mijn vrouw en ik er misschien makkelijker mee om kan gaan.

Ik hoor het wel?

Hallo Anoniem,

Dank voor je post hier. Je beschrijft een aangrijpende geschiedenis binnen de familie met werkelijk afschuwelijke gevolgen. Opa heeft een spoor van onherstelbare vernieling achtergelaten.

Ik ben zelf 50 jaar en val op jongens van 11 tot 15 jaar. Ik vertel u dat omdat u in uw vraag vertelt dat Opa rond die leeftijd moet zijn geweest. Maar hoe komt dat nou? Waarom voelt iemand zich aangetrokken tot kinderen en waarom zou iemand misbruik (willen) plegen? Ik doe een poging tot verklaring:

Er zijn verschillende theorieën waarom iemand als ik valt op jongens. Er zijn aanwijzingen dat pedofilie (de seksuele voorkeur voor pre-puberale kinderen) ontstaat in de baarmoeder. Onderzoeker James Cantor heeft daarover gepubliceerd. Hij constateerde dat pedofielen bovengemiddeld vaak linkshandig zijn. Daar linkshandigheid in de baarmoeder wordt vastgelegd ziet hij dat als aanwijzing dat ook pedofilie ontstaat in de baarmoeder. Kortom, je wordt als pedofiel geboren.

Een andere theorie is dat pedofilie ontstaat door omgevingsfactoren zoals opvoeding en ervaringen. Wat "in de volksmond" vaak fout gaat, is dat pedofilie automatisch wordt gelijkgesteld met seksueel misbruik van kinderen. Pedofilie is de seksuele oriëntatie (geaardheid zo je wilt). Seksueel misbruik is een daad, één die wordt gepleegd door mensen met uiteenlopende geaardheden. Het is meer dan eens gerapporteerd dat er enig verband bestaat tussen slachtoffers van seksueel misbruik en later daderschap van seksueel misbruik. Ik heb geen kennis over de sterkte van dat verband.

Enfin, het is het klassieke Nature versus Nurture. Wat is de waarheid? Ik weet het niet. Ik ben geneigd te denken dat mijn geaardheid vast ligt in mijn brein. Zoals dat ook bij de hetero en de homo het geval is.

Nog even terug naar dat onderscheid tussen een pedofiel en iemand die een kind seksueel misbruikt. Dat is best een wezenlijk onderscheid. Het overgrote merendeel van daders van seksueel misbruik van een kind (tot 80%) blijkt namelijk helemaal niet de pedofiele geaardheid te hebben. Dat zijn mensen met een hetero of homo geaardheid. Waarom zouden zij over gaan tot seksueel misbruik terwijl ze zich niet eens in het bijzonder voelen aangetrokken tot kinderen? Daarover zijn ook weer diverse theorieën. Vaak zijn het antisociale persoonlijkheden. Ja, soms mensen die de macht aantrekkelijk vinden. Soms is het kind beschikbaar voor seks als substituut voor seks met een volwassene.

U schreef stellig dat uw Opa pedofiel is (was?). Het is moeilijk vast te stellen of dat ook daadwerkelijk zo is. Heeft hij zich daar zelf wel eens over uitgelaten?

Ik kan u weinig advies geven hoe om te gaan met het leed van seksueel misbruik van uw vrouw en de vreselijke gevolgen daarvan. Het overstijgt mijn kennis. Ik hoop dat ik u met een verklaring over pedofilie en seksueel misbruik een beetje context heb kunnen geven. Ik wens u, uw vrouw en uw gezin het allerbeste. Hebt u meer vragen? Stel ze gerust.

Beste,

Bij deze dank ik u voor uw openheid, natuurlijk ben ik boos op mensen die seksuele handelingen doen of verrichten bij kinderen. Zoals geschreven wordt dat het ongeveer het zelfde is zoals een geaardheid (homo / hetero etc en dat je van kinderen houd. Kan ik allemaal inkomen, maar de gedachte voor mij is erg raar?? Als volwassene moet we zorg dragen voor de kinderen in de maatschappij. Dit houd voor mij in dat je met kinderen gewoon leuke dingen kan doen zoals een vader met zijn gezin doet. Ik bedoel hier niet mee seksuele handelingen!! Ik bedoel gaan sporten, uitstapjes, hobby's, uitstapjes, toastjes en films kijken etc etc.

We zijn natuurlijk allemaal mensen en hebben natuurlijke verschillende interesses, maar waarom moeten volwassene dan seksuele behoeftes hebben met kinderen? Deze kinderen worden in een positie gebracht die dit eigenlijk niet willen en op latere leeftijd een moeilijke jeugd hebben en nog later in depressies komen met alle gevolgen die iedereen later niet wenst mee te maken zoals ik nu mee maakt met mijn eigen gezin.

Ik neem aan dat de mensen die deze behoeftes hebben toch weten dat dit eigenlijk niet kan. Je kan toch niet zomaar kinderen in de familie of kinderen van straat naar je toehalen en zeggen dat je er van houd, waardoor je dan met kinderen kan doen wat je wilt omdat je zelf behoeftes hebt.

Als je zelf kinderen heb zou je toch niet willen dat dit met je eigen kind gebeurt?

U zou het toch ook niet fijn vinden als er mensen zijn die met u dingen doet die u niet fijn zou vinden?

Ik ga uw antwoordt nog een paar keer lezen en op stop it now kijken, in ieder geval al bedankt voor jullie antwoorden wat ik waarder om hierover te praten.

Gr.

Beste jananoniem,

Na de eerste reactie van Ben had ik geen behoefte, er iets aan toe te voegen. Het leek mij dat alles daar wel in stond. Maar het wordt nu een forum met diverse meningen en dan vind ik dat er ook wel plaats is voor de mijne.

Anoniem schreef:

Hoe erg het ook is zou ik misschien antwoorden willen krijgen van bv. een zelfde persoon, waardoor mijn vrouw en ik er misschien makkelijker mee om kan gaan.

Eenzelfde persoon? Daar begint het al. Iemand die ook een kind heeft misbruikt? Valt daar dan mee te praten op zo'n manier dat een slachtoffer dat beter kan begrijpen? Zie daar maar van af, zou ik zeggen. Of bedoelt u dat niet? Bedoelt u iemand die dezelfde gevoelens heeft? Ik weet niet of ik dezelfde gevoelens heb als die opa. De mijne ken ik wel zo'n beetje, maar van die opa weet niemand dat. U ook niet.
Gebruik van dwang of geweld wijs ik altijd af als het om kinderen gaat. Daar ben ik als kind zelf het slachtoffer van geweest, al ging het dan niet om seks. Misbruik kan ook zonder seks en dat wordt zachtjes uitgedrukt onderbelicht nu het seksueel misbruik zo'n hot item is.

Stel, u houdt van de vrouw waar u een relatie mee hebt. Hebt u daar dan seksuele gevoelens voor? Lijkt me van wel. Hoe uit u die? Door haar te verkrachten? Dat lijkt me eerder iets dat je doet als je vrouwen haat.
Het is voor iedereen duidelijk dat je met seks, ook tussen man en vrouw, over de grens gaat als je het tegen de wil van de ander doet. Dat geldt voor pedofielen ook. Waar wij als pedofielen mee worstelen is dat het bij kinderen altijd tegen de wil lijkt te zijn. Daar gaan we op verschillende manieren mee om en die verschillende benaderingen vind je bij de verschillende schrijvers op deze site.

U vraagt of de daden die door u benoemd zijn, door de opa van uw vrouw zijn gepleegd vanuit een aantal motieven. U benoemt hierbij eerder misbruik, machtslust en dronkenschap. U ontneemt hiermee alle menselijkheid van de pedofielen. Ziet u ons als gelijkwaardige mensen? Uw bericht getuigt in ieder geval van niet. Zoals u begeerte heeft voor uw vrouw hebben wij begeertes voor kinderen. Dat een man naar een seksuele relatie met een kind verlangt komt niet voor uit machtswellust of dronkenschap maar omdat de man van het kind houd, liefde is de grootste factor die een pedofiel op een kind laat vallen. Ik snap dat u ons over een kam probeert te scheren omdat uw enige ervaring en de berichten die u vanuit de media over ons hoort enkel verkrachtingen betreft maar u word op eenzelfde wijze enkel geïnformeerd over misdrijven die bijvoorbeeld vluchtelingen begaan. Natuurlijk kan in het geval van uw vrouw ‘s opa eerder misbruik, machtslust of dronkenschap hebben gespeeld, ik ken de beste man niet dus kan daar geen oordeel over vellen. Maar als u met enkele mensen hier zult praten zult u merken dat de liefde die wij voor het kind voelen altijd voorop staat. Die liefde zult u ook enkel hier vinden, zolang de media u enkel informeert over de verkrachtingen die binnen onze gemeenschap plaatsvinden.

Verder vraagt u of dit erfelijk is, genetisch gezien is dit niet het geval. Er zijn wetenschapers geweest die menen een link te hebben gevonden tussen eerder seksuele ervaringen maar dit onderzoek is enkel uitgevoerd onder mensen die veroordeeld zijn voor seksuele misdrijven richting kinderen, en dus niet onder mensen die geen of een ander soort relatie met kinderen heeft gehad. Hierom weiger ik de resultaten van dergelijke onderzoeken als waarheid te beschouwen. Voor uw eigen gemoedzucht kan ik u gerust stellen dat het erfelijke deel geen vat heeft op het leven van uw vrouw, anders had ook zij hier wel voor uit gekomen.

Ik zou u ten slotte nog het advies willen geven om op stopitnow te kijken, gezien uw veroordelende blik op pedofielen denk ik dat u daar een beter podieum vind dan hier.

Ik kan mij wel vinden in de reactie van Vrieslander.

Er is een interessante recente master thesis van een student aan de Amerikaanse Cornell University, Brian Martin Cash, met titel Self-indentifications, Sexual Development, and wellbeing in Minor-Attracted People: An Exploratory Study.
Uit de conclusie:

Minor attraction is a complex sexual phenome non that is best conceived of as a sexual orientation. Minor - attracted people appear to experience their sexuality in much the same way adult - attracted people do, albeit towards a socially unacceptable target. Given the somewhat arbitrary nature of this so cial distinction, the basis for the pathologization of minor attraction is questionable. The current study adds to evidence of similarities between minor attraction and other sexual minority orientations. It also shows that the experiences of minor - attracted people are quite varied. By using a non - forensic, non - clinical sample I have been able to capture a much broader range of experiences . This has illuminated not only the ha rdships that many minor - attracted people face, but also the ways in which some have succeeded in overcoming or avoiding these hardships. Thi s provides hope that minor - attracted people are not doomed to live unhappy lives, despite the intense stigma they face.
Bron:
https://ecommons.cornell.edu/bitstream/handle/1813/45135/bmc87.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Ik snap dat het een emotionele issue, zeker als iets verschrikkelijks zo dichtbij gebeurt. Maar het blijft altijd een goede zaak te oordelen met kennis.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.