Hallo

3 antwoorden [Laatste bericht]

Hallo, ik ben 24 jaar oud en ik val op meisjes tussen de 10-16 jaar.

Sinds kort ben ik verliefd op een meisje van 14, en ze is ook helemaal verliefd op mij, maar beide willen we weten of het is toegestaan of we een relatie met elkaar mogen hebben (ik kan namelijk nergens terug vinden of dit mag of niet), nou moet ik ook vermelden (klinkt misschien raar voor een 24 jarige) dat ik geen seksuele gevoelens heb voor haar (of voor iemand anders, lees: ik ben aseksueel).
Ik weet ook niet of dit überhaupt iets te maken heeft met pedofilie of niet...

Ik zou het fijn vinden als iemand ons hier mee op weg kan helpen. Ik vraag dit alleen maar omdat ik meer informatie wil hebben.

Hallo,

Bijzondere situatie beschrijf je. Allereerst, we zijn hier geen juridisch adviesbureau. Daarvoor kun je je beter wenden tot een advocaat. Tegelijkertijd is er altijd één goed advies als je aan de goede kant van de wet wilt blijven: grote terughoudendheid in relaties met kinderen.

Minderjarigen vallen onder de verantwoordelijkheid van hun ouders. Zij hebben een doorslaggevende stem over met wie zij mag omgaan. Jij als volwassene mag dan ook niet zomaar op pad gaan met het meisje. Je onttrekt het minderjarige kind dan aan het gezag van de ouders. Dat is strafbaar.
Als jullie elkaar willen blijven zien adviseer ik je ouders daarvoor toestemming te vragen. Doe je dat niet dan zadel je het minderjarige meisje op met een groot geheim. Dat kan ongezond voor haar uitpakken.

Het gegeven dat het meisje verliefd is op jou doet niets af aan bovenstaande. Van jou als volwassen man, aseksueel of niet, wordt te allen tijde verwacht het juiste te doen in het belang van de minderjarige.

Heeft het iets met pedofilie te maken? In mijn beleving wel. Als je op minderjarige meisjes valt, ook al ben je aseksueel, zijn dat onmiskenbaar pedofiele gevoelens. Daar is op zich niets mis mee hoor. Het hebben van gevoelens is gelukkig (nog) niet verboden. Omgaan met meisjes is ook niet verboden. Omgaan met een meisje zonder dat haar ouders dat weten zit er mijns inziens dicht tegen aan.

Wees verstandig.

Als hij met het meisje meegaat maar zij niet met hem mag dat wel?

Vraag het aan een jurist. Ik denk dat een rechter vooral kijkt naar wie de meest sturende rol had/wie het initiatief nam. Maar ik weet het niet. Smile

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.