Het is er uit, coming out bij mijn ouders...

7 antwoorden [Laatste bericht]

Hello iedereen,

Effe geleden vertelde ik hier dat ik met de idee speelde om alles aan mijn ouders op te biechten ('bom op ontploffen'). Dit weekend was het dan zover.
De leiding van de jeugdbeweging waar ik vroeger leiding gaf had me gevraagd om gisteren leiding te geven omdat ze met te weinig waren. Waarom niet dacht ik, kan alleen maar plezant zijn Tongue. Nadien met het mooie weer natuurlijk de rest van de namiddag/avond op café met hen gezeten. +-8 pintjes later kwam ik thuis en is het er allemaal uitgebraakt. Mijn ouders zaten tv te kijken en ik vroeg ze hem af te zetten omdat ik iets 'ernstig' wou vertellen. Nadien stelde ik hen de vraag wat ze dachten dat ik ging vertellen. Eerste was natuurlijk: 'homofilie?'. Daarop antwoorde ik dat het erger was en ze zaten er vervolgens knal op. 'Val je op kinderen?'. Ik bevestigde.
Ze bleven allebei ijzig kalm. Mijn moeder was blijkbaar opgelucht, ze dacht dat ik ging zeggen dat ik een ongeval had gehad of door de politie was tegen gehouden (ik hou ervan af en toe eens goed door te rijden met de motor/auto Wink ). Ik stond eerlijk gezegd perplex van hun reactie. De vrienden aan wie ik het vertelde waren er telkens helemaal van de kaart van. Bij mijn ouders leek het alsof ik net een 'fait divers' had verteld.
'Ja, dat verklaart natuurlijk waarom je zo graag leiding in de jeugdbeweging gaf', 'Maakt toch niet uit, we weten dat je nooit over de schreef zal gaan', 'We hadden al een vermoeden dat er iets mis was' waren enkele van hun reacties. Het was alsof er het eerste half uur zelfs al een grap af kon (wat bij de meeste van mijn vrienden nog steeds moeilijk/niet gaat). Mijn moeder zei zelfs op een bepaald ogenblik: 'tja, eigelijk is het ons fout hé, er moet iets zijn misgelopen wanneer we je maakten'.
Vervolgens had ik het ook over het forum waar ik op zat, over het feit dat ik al in real life met gelijkgezinden had afgesproken en dat ik regelmatig TOR gebruik (ik zei er wel meteen bij dat ik nog nooit kinderporno opzocht). Geen van dat alles leek hen omver te blazen, alsof het hen allemaal niet erg veel uitmaakte...
Er kwam ook naar boven dat mijn vader blijkbaar zelfs al vermoedens had in die richting en er al eens met mijn moeder over had gepraat. Zij wimpelde het toen echter af als onzin. Mijn vader heeft natuurlijk wel al een pak basiskennis mee (huisdokter) en herkent misschien bepaalde tekenen veel sneller als 'gewone' mensen, ik weet het niet...
Wat hen het meest op de maag lag was hoe ik nu met mijn leven verder zou gaan. Wanneer ik vertelde dat ik ook op vrouwen val maar het moeilijker gaat antwoorde mijn vader 'moeilijk gaat toch ook'. Hij suggereerde dat ik er beter aan doe om toch een relatie aan te knopen. Iets wat ik zelf ook zie als beste uitweg eerlijk gezegd. Verder vonden ze het ook vreemd dat ik het niet aan mijn zus wil vertellen. Ze beloofden het zelf nooit zonder mijn medeweten te doen maar stelden zich op dat vlak toch vragen. Blijkbaar vinden zij het een logische zet dat zij ook wordt ingelicht.
Ik had verwacht dat beiden zich gisterenavond gewoon sterk hielden en vandaag de klap zou volgen. Maar ook vandaag een dag zoals alle andere. Ze zijn in hun normale doen, stellen me geen rare vragen/bombarderen me niet met vreemde opmerkingen. Alles gaat gewoon zijn gang alsof er geen vuiltje aan de lucht is.
Het was dus, vooral voor mij, een grote verrassing...

Hoi Quinten,

Wat fijn voor je dat het zo goed vergelopen is. Ik had eenzelfde ervaring met mijn ouders.

Wat ik je nu voor advies wil geven is om het bespreekbaar te houden. Het zal voorlopig nog wel door je ouders hoofden spoken en ze kunnen zich toch dingen gaan afvragen die minder positief zijn. Ik zeg niet dat ze dat oden, maar het kan. Dus probeer het bespreekbaar te houden.

Wasr verder mijn ouders het toch wel moeilijk me hadden is dat ze er verder met niemand over konden praten. Dat is ook wel belangrijk voor je om te weten.

Verder ben ik ontzettend blij voor je want ik weet dat het zo ontzettend moeilijk is om voor je ouders uit de kast te komen.

Hoi,

Wat een mooi nieuws. Fijn Quinten. Complimenten aan je ouders. Ik moest wel een beetje glimlachen om je uiteindelijke strategie: even wat moed indrinken en dat gewoon: eruit met het verhaal. Goed gedaan hoor.

Ik hoop dat het brengt wat je er van hoopt. Ik hoop stiekem ook dat er nog uitgebreide gesprekken zullen volgen tussen jou en je ouders.

Geweldig!

Respect kerel, goed gedaan! Fijn dat je ouders er ook 'goed' op hebben gereageerd! Zal een last van je schouders zijn gevallen denk ik?

van harte gefeliciteerd met je ontzettend lieve ouders ..en blij dat het zo goed gelopen is .

Hey, heb je verhaal op de voet gevolgd. Heb erg met je meegeleefd, en dan zo'n reactie, Prachtig! Wat een lieve ouders heb je.

Bedankt voor jullie reacties, doet plezier!
@Arod: idd een heel grote opluchting, ik heb de indruk dat als ik thuis kom ik nu geen 24/24 u theater meer moet spelen...

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.