Ben ik een pedofiel? Snap sommige dingen niet helemaal.

7 antwoorden [Laatste bericht]

Beste forumleden,

Ongeveer drie weken geleden heb ik een topic aangemaakt op dit forum waarin ik aardig overstuur was. Ik ga niet de complete inhoud beschrijven van dat topic, maar ik was aardig in de war over mijn gevoelens tegenover jongere meisjes. Uiteindelijk had ik besloten dat topic te sluiten aangezien ik erin begon te zwelgen. Nu ongeveer drie weken verder, voel ik mij wat comfortabeler (denk ik) om een topic aan te maken. Indien het toch niet gaat, geef ik het wel weer aan, maar ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn verhaal vinden.

Ik wil zo min mogelijk persoonlijke informatie over mijzelf kwijt voor obvious reasons... Anyway, ik ben een jongen tussen de 20-25 jaar oud. Ik heb aardig wat vrienden, al heb ik wel last van sociale angsten (faalangst en niet zelf verzekerd). Op verschillende fronten heb ik hier last van gehad, maar altijd doorgezet. Ik heb mijzelf een beetje ingelezen in pedofilie, en merk dat ik op sommige fronten niet overeen kom met een 'normaliter' pedofiel. Ik wil dan ook een aantal dingen aankaarten waardoor ik in de war ben:

Ik lees veel verhalen over hoe pedofielen 'verliefd' worden op jonge jongens of meiden. Ik heb dit totaal niet. Een verliefd gevoel heb ik alleen bij meiden / vrouwen van mijn leeftijd. Dit is voor zowel innerlijk als uiterlijk van die meid / vrouw. Wanneer ik een meid op mijn studie zie in een mooie strakke broek en een leuk koppie kan ik daar spontaan verliefd op worden. Bij jonge meisjes heb ik dit totaal niet (ik kom hier echter nog op terug).

Daarnaast lees ik vaak dat pedofielen in de buurt willen zijn van kinderen. Dit hoeft totaal geen seksuele betekenis te hebben! Misschien omdat jullie het fijn vinden om er naar te luisteren, of te kijken. Nogmaals, dit heb ik totaal niet. Ik voel totaal geen drang om langs een school te lopen om meisjes te bekijken, of op internet te zoeken naar jonge meiden enzovoort. Ik vind het eerder irritant als ik die kinderen hoor krijsen ( Wink ).

Ik weet dat ik op vrouwen van mijn leeftijd val. Ik heb nog nooit een relatie gehad, maar dit heeft meer te maken met mijn faalangst en zelfverzekerheid. Ik kan op Tinder nog steeds in het dolleweg swipen voor lekkere meiden, en wanneer ik op feestjes ben en een leuke meid tegenkom nadat ik wat biertjes op heb stap ik er wel met gemak op af. Dit vind ik ook oprecht leuk! Ik wil dus benadrukken dat ik met gemak verliefd kan worden op vrouwen van mijn leeftijd, zowel lichamelijk als innerlijk.

Nu komt eigenlijk mijn probleem. Mijn pedofiele gedachten gaan eigenlijk uit naar één specifiek scenario. Wanneer ik in opgewonden toestand ben, komt het voor dat ik dit scenario afspeel in mijn hoofd en dit mij op de een of andere manier blijft opwinden. Ik heb een handen fetish, wat inhoudt dat ik opgewonden kan raken van handen (vraag me niet waarom Big smile ). Voornamelijk kleine handen wordt ik opgewonden van. Nouja nu is het dus zo, jongere meiden (maar ook tieners) hebben wat kleinere handen. Daarnaast vind ik het onwetende aspect ook wel leuk van een kind. Ik wil natuurlijk niet een seksueel scenario gaan uitleggen hier, maar het heeft er meer mee te maken dat alleen de handen van zo'n kind daar in voorkomen. Andere aspecten laat ik totaal weg. Een kinderlijk lichaam wind mij dus totaal niet op. Het is een beetje moeilijk uit te leggen aangezien ik hier (nogmaals) geen seksverhaal wil aankaarten, maar hoop dat je begrijp wat ik bedoel.

Dit scenario kan mij erg opwinden, al kan ik mij dus ook opwinden over vrouwen van mijn leeftijd, of zelfs ouder. Soms denk ik dat ik gewoon seksverslaafd ben aangezien ik zelfs bij de lelijkste meid die ik tegenkom begin te fantaseren Big smile . Anyway, het kinderlijke scenario wat ik inbeeld, heb ik denk ik sinds mijn 18e ofzo. Daarvoor kan ik mij niet herinneren dat ik over zoiets fantaseerde. Ook heb ik eigenlijk nooit naar jongere meiden gekeken op mijn middelbare school (alleen meiden van mijn leeftijd dus). Ik heb tot en met nu eigenlijk nooit moeite gehad met dit pedofiele scenario. Ik beschouwde het als iets opwindends, en verder wist ik dat ik op meiden viel dus het zal wel. Daarnaast heb ik verschillende periodes ervaren. Periodes waar ik specifiek wat verhalen opzocht die betrekking hadden op mijn fantasie (dus met tienermeiden of wat jonger), maar ik heb ook genoeg periodes gehad waar ik naar normale porno keek (met meiden van mijn leeftijd of ouder) of gewone fantasieën had met meiden van mijn leeftijd of ouder.

Sinds drie weken geleden heb ik echter een spontane paniekaanval dat ik weldegelijk dus een pedofiel kan zijn. Ik heb OCD dus deze gedachten kunnen dan heftig aankomen. Ik begin nu ook bij elke jonge meid die ik tegenkom te bedenken of ik daar wel of niet op val, of ik haar wel seksueel leuk vind of niet. Ik heb de afgelopen drie weken ook geprobeerd het kinderlijke scenario te onderdrukken. Dit lukte deels aangezien ik ook graag met normale vrouwen wil liggen, maar toch vind ik dat scenario opwindend. Eigenlijk ben ik van levensgenieter spontaan in een depressie beland (geen idee of dat zo is, maar heb wel ineens zelfmoord gedachten gekregen, schuldgevoelens dat mijn ouders een pedofiel gekweekt hebben enzovoort). Hier had ik eerst totaal geen last van. Op dit moment is het wel wat relaxter dan drie weken geleden, al heb ik soms nog wel eens huilbuien, wordt ik in de ochtend met een angstig gevoel wakker met hoge hartslag, enzovoort. Dit kan ook, naast het pedofiele gedeelte, een gevoel van eenzaamheid zijn of weet ik veel. In ieder geval weet ik wel dat ik er teveel in zwelg. De gedachte "hij zou maar weten dat je van zo'n kinderlijk scenario opgewonden kan raken", of "je bent een pedofiel viespeuk" spoken vaak door mijn hoofd. Eerst had ik hier totaal geen last van. Ook begint mijn OCD te knagen aan het feit of ik wel op normale meiden val. "Vind je haar wel leuk? nee he?" als een mooie meid voorbij fietst is ook nog wel eens een gedachte die langskomt. Ik overtuig mijzelf dat dit bullshit is aangezien ik altijd een relatie met een meid van mijn leeftijd wou voor zowel seksueel als innerlijk contact. Ik vraag mij dan ook af wat er nu ineens aan de hand is.

Graag wil ik jullie meningen horen. Ben ik een pedofiel? Of ben ik gewoon seksverslaafd? Heb ik een fetish ontwikkeld wat somehow bij kinderen terecht is gekomen? Op dit moment zou het mij een worst schelen. Ik wil gewoon weten hoe ik van dit vervelende gevoel afkom en weer verder kan zonder nare gedachtes te hebben. Natuurlijk wil ik geen pedofiel zijn, maar ik snap ook wel dat als het zo is, in welke minimum vorm dan ook, dat ik dat zou moeten accepteren. Wat ik alleen niet snap is dat ik er al die tijd geen last van heb gehad, en nu opeens alles hard op mij afkomt. Voornamelijk de gedachten dat mensen leuk met kinderen bezig zijn, bijvoorbeeld spelen, en dat ik gelijk bij meiden een associatie naar sex maak (het specifieke scenario wat ik heb beschreven). Hier wordt ik intens verdrietig van, aangezien ik gewoon normaal naar die kids wil kijken, zonder rare gedachten daarbij te hebben. Het is dus echter zo, dat deze gedachten voornamelijk de laatste 3 weken mij klote laten voelen. Ik heb namelijk de laatste 5 jaar nergens last van gehad en volop van het leven genoten! Daarom denk ik misschien dat ik gewoon seksverslaafd ben en door mijn OCD gewoon nu heel veel zorgen maak. Ik heb trouwens geen specifieke leeftijdsvoorkeur, al moet de leeftijd niet lager dan een jaar of 7/8 zijn. Qua leeftijden kan ik fantaseren over vrijwel alles eigenlijk. Ik weet dat dit een lang verhaal is, maar lees vooral alles. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

Met vriendelijke groet,

Een random

Je klinkt voor mij niet als de "klassieke" pedofiel, zoals ik mezelf zie en ook ken. Je kan misschien wel aan de DSM definitie voldoen (herhaaldelijke aanhoudende fantasieën), maar dat zegt volgens mij meer over de onvolledigheid van die definitie.

Ik heb het ook eens met iemand in de psychiatrie gehad over het idee onderscheid te gaan maken tussen pedofilie en "fetisjistische pedofilie". Die laatste zou dus beperkter qua interesse zijn / geen volledige seksuele "identiteit" zijn.

Heb je wel 's van Pedophilic OCD gehoord? Geen officiële diagnose, geloof ik, maar er wordt wel mee gewerkt.

Hoi Gabriël,

Bedankt voor je reactie. Ik heb mij inderdaad eens ingelezen op Pedophilic OCD. Ik merk dat ik daar in een bepaalde zin aan voldoe, aangezien ik merk dat ik bij elke jonge meid die ik toevallig tegenkom check of ik er seksuele gevoelens bij ondervindt. Ik heb dit voor mijzelf op dit moment niet helder dus dat is moeilijk te zeggen. Anderzijds weet ik niet of mensen met Pedophilic OCD ook orgasmes kunnen krijgen over dergelijke gedachten. In die zin betwijfel ik het weer.

Het is gewoon een heel raar verhaal eigenlijk. Nu ben ik er constant mee bezig, maar ik kan mij niet herinneren dat ik daadwerkelijk elke keer zo naar jongere meiden keek. Tuurlijk, het specifieke seksscenario wat ik heb beschreven kwam wel voor, maar veel meer was er niet. Bij sommige meiden heb ik gedachtes gehad en bij andere totaal niet. Ook heb ik totaal niet de neiging om jonge meiden op te zoeken. Ik heb heel beperkt is een keer een plaatje opgezocht (bijvoorbeeld dat russische meisje model, weet haar naam even niet). Ik keek er naar, en eigenlijk vrij snel weer weg en niet meer opgezocht. Daarom vindt ik het dus ook zo apart. Kan het misschien zijn dat ik een verkeerde inschatting maak? Misschien het gevoel van iets schattig vinden verwarren met seksuele gevoelens? Is zoiets überhaupt mogelijk?? Daarnaast kan ik ook vertellen dat de weinige keren dat ik seksueel contact had met iemand van mijn leeftijd, of ander intiem contact, dat ik gedachten aan jonge meiden totaal vergat en aan die specifieke vrouw ging denken. Ook kan ik zeggen dat wanneer ik de deur uit ga, dat ik er altijd goed uit wil zien, en dit is zeker in het kader van goed eruit zien voor de vrouwen. Ik heb namelijk als wens dat ik gewoon lekker met mooie leuke vriendin op vakantie ga naar mallorca ofzo, lekker romantisch e.d. Ervaren jullie zoiets?? Big smile

Zou je mij ook misschien kunnen vertellen wat jij als pedofiel ervaart? Voel jij je aangetrokken tot vrouwen? Als jij seks met een vrouw/man hebt, voelt dat wel of niet bevredigend? In hoeverre heb je moeite met je pedofiele gevoelens en hoe ga je er dagelijks mee om? Wat voor gedachten heb jij bij jonge meiden/jongens, zijn dit liefdes gedachten of seksueel gericht?

Aardige reactie weer, dus hoop dat je die goed kunt lezen en beantwoorden. Ik ben benieuwd haha.

Groetjes

Hoi Gabriel,

Het is een tijdje geleden dat ik het vorige bericht heb getypt. Ik weet niet of je het gemist heb maar ik ben benieuwd of je de vragen die ik heb alsnog kunt beantwoorden.

Om even kort mijn huidige situatie toe te lichten; het gaat al wel wat beter. De angst is wel wat geminderd al denk ik nog vaak na over dit onderwerp. Een angst die ik op dit moment ook heb ontwikkeld is of ik wel echt op vrouwen val. Tja ik maak mijzelf helemaal gek haha. Ik weet dat dit onzin is aangezien ik mijn leven lang meiden van mijn leeftijd en ouder aantrekkelijk heb gevonden en verliefdheidsgevoelens voor heb gekweekt.

Om even op pedofiliteit terug te komen, ik merk van mijzelf dat ik wel eens 14/15/16 jarigen nakijk, al vind ik dit niet echt erg. Als ik aan jonger denk, komt dat eigenlijk alleen maar terug in mijn specifieke obsessie fantasie, dus met handen. Als ik aan een kinderlijfje denk, of denk dat je verliefdheidsgevoelens kan kweken of andere seksuele handelingen, knap ik daar eigenlijk snel op af. Echte verliefdheidsgevoelens heb ik voor mooie meiden boven de leeftijdsgrens.

Nogmaals, ik hoop dat je de tijd kan vinden om de vragen in mijn vorige reactie nog te beantwoorden!

Alvast bedankt.

Mvg,

Iemand

Beste random,

Op deze site komen vaak vragen van mensen die bang zijn voor pedofilie. Wat je voelt, dat voel je en dat kan mijlenver verwijderd zijn van wat je doet. Iedere pedofiel krijgt dat ingeprent, zo niet op deze site dan toch wel van de hulpverlening. Maar toch krijgen we verontruste vragen van mensen zoals jij: "Mijn gedrag is OK, maar ik voel... Ben ik nu pedofiel? Nee toch?" Pedofilie is zo'n enorm taboe geworden dat mensen alleen al van hun innerlijk schrikken als dat pedofiel zou kunnen zijn.
Angst. En ja, angst kan een spelletje met je spelen als je toch al OCD hebt.

Nu even iets dat je niet serieus hoeft te nemen. Stel nu eens dat jij wel pedofiel bent. Dan is je volgende stap: dat van jezelf accepteren. Dat is een lange weg die iedere pedofiel heeft te gaan. Had ik ook en ik heb het, met mijn leeftijd, makkelijker gehad dan jonge mensen het nu hebben. Maar goed, stel dat je het van jezelf hebt geaccepteerd. Is die fantasie over die kinderhandjes (hoef je inderdaad niet verder op in te gaan) dan nog zo bedreigend? Als het niet meer zo bedreigend is, dan zal blijken dat je geen pedofiel bent! Bijna jammer.

Hoi Albert,

Bedankt voor je reactie. In wat voor zin bedoel je "bedreigend"? Dat ik het probeer te blokkeren of in wat voor zin bedoel je? De fantasie over die kinderhandjes voelde eigenlijk nooit bedreigend. Ik had die fantasie en dacht er eigenlijk verder niet veel bij. Soms wanneer toevallig het woord pedofiel ergens vermeld of genoemd werd in een gesprek, voelde in van binnen een kleine associatie (misschien heb ik ook zoiets??) maar verder eigenlijk niks. Ik heb altijd van mijn leven kunnen genieten en die fantasie is eigenlijk rond mijn 18e ontstaan en heb er nooit problemen mee gehad eigenlijk tot drie weken geleden.

deryklaa90 schreef:

De fantasie over die kinderhandjes voelde eigenlijk nooit bedreigend. Ik had die fantasie en dacht er eigenlijk verder niet veel bij.

Dan heb ik het verkeerd voorgesteld. Jij kent jouw innerlijk nu eenmaal beter. Ik bedoelde, nee vermoedde, dat je ergens bang voor bent. Dat is wat je verontrust en dat noemde ik kortweg dreiging. Het is dus de veronderstelling dat je pedofiel bent. Niet de aanleiding tot die veronderstelling.

Ja dat klopt!

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.