Percentage pedofielen

15 antwoorden [Laatste bericht]

Hoewel door het grote taboe er weinig bekend is over het daadwerkelijke aantal pedofielen, lopen schattingen uiteen van 1 tot 10% van de mannelijke bevolking.

Heb even gekeken wat dit feitelijk betekent voor Nederland wanneer we uitgaan van de 4% die vaak genoemd wordt.

In 2017 zijn er volgens het CBS 8475102 mannelijke inwoners in Nederland.
4% hiervan zou dus betekenen dat er 339004 pedofielen rondlopen.

Mannelijke inwoners jonger dan 20 jaar zijn er volgens het CBS 1954878, bij 4% betekent dit dat er vandaag de dag 78195 pedofielen jonger dan 20 jaar rondlopen.

In 2016 zijn er 88587 jongetjes geboren in Nederland, 4% hiervan is 3543...elke dag worden er in Nederland dus minimaal 9 pedootjes geboren.

Dat deze nieuwe lichting te maken krijgt met de keiharde realiteit van vandaag de dag stemt mij niet vrolijk. Ouders en familie waartegen ze niet open kunnen zijn, praten met hulpverleners die zich veelal enkel bezig houden met preventie en impulsbeheersing, door de maatschappij gedemoniseerd worden als kinderverkrachters, monsters of gestoorden en voorlichting waarbij de pedofiele geaardheid doodgezwegen wordt.

Een wereld waarbij elk onschuldig vriendschappelijk contact tussen meerderjarige-minderjarige veelal met argusogen bekeken wordt.

Velen denken enkel op basis van je geaardheid een totaalbeeld over jou als persoon te kunnen vormen....krankzinnig, kortzichtig en gebaseerd op vooroordelen. Niet je geaardheid bepaalt wie je bent en hoe je handelt maar jouw karakter! Laat je niet in de hoek drukken waarin ze je graag willen hebben, maak onderdeel uit van de maatschappij, besef dat ook jij er mag zijn en laat jezelf volledig tot bloei komen.

Lieve nieuwe lichting...welkom in de wereld van de onbegrepen liefde!

Bas

Beste Bas400

Ik citeer je even:
'Laat je niet in de hoek drukken waarin ze je graag willen hebben, maak onderdeel uit van de maatschappij, besef dat ook jij er mag zijn en laat jezelf volledig tot bloei komen?'

Je zegt het al treffend: welkom in de wereld van de onbegrepen liefde!
Ik mag mezelf dus volledig tot bloei laten komen? Hoe zie je dat voor je in deze maatschappij? Ik droom er ook over om begrepen en geaccepteerd te worden, en velen met mij. Ik zou zeggen: droom verder! En wat hebben we aan, die toch wel erg ruim bemeten, schatting van aantal pedofielen?
Misschien kan je verduidelijken wat je doel precies is met je reactie.

Met de meeste respect hoor Bas400, maar dit is het oude liedje, vaak lees ik dit soort berichten. Zet het zoden aan de dijk? Het is prima om de maatschappij uit te leggen dat we geen kinderverkrachters zijn. Maar we leven nou eenmaal in een wereld die ons niet moet! Wij pedofielen kunnen niet veel veranderen aan onze geaardheid, en de maatschappij is zoals die is. Het enige wat je ermee kunt doen is er mee leren leven. Dat klinkt erg cynisch, maar ik vrees dat het niet anders is. Met elkaar erover praten is natuurlijk een goed iets, maar hoe jij het schetst, dat is me 'iets' te gemakkelijk.

Hi Leroy,

Ik mag mezelf dus volledig tot bloei laten komen? Hoe zie je dat voor je in deze maatschappij? Ik droom er ook over om begrepen en geaccepteerd te worden, en velen met mij. Ik zou zeggen: droom verder!

Persoonlijk denk ik dat heel veel pedofielen geremd worden in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. In het huidige klimaat ontdekken dat je pedofiele gevoelens ervaart maakt het leven voor veel pedofielen ondraaglijk. Denk dat dit niet zozeer komt door de daadwerkelijke gevoelens maar vooral ook door de informatie die er veelal over te lezen is. Het woord liefde mag je niet in de mond nemen vandaag de dag want dan heb je een gebrek aan inzicht, ben je een potentieel gevaar en zie je jezelf niet als de gevaarlijke gek...de hoek waarin ze je willen drukken. Er zijn uitzonderingen één ervan is bijvoorbeeld Gert Hekma, docent homo- en genderstudies aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft letterlijk aan "Pedofilie is een vorm van liefde, doe er niet te moeilijk over". Dapper want in deze tijd huidige uitspraken doen kan zeer nadelige consequenties hebben voor je verdere carrière. En aangezien velen niet zo dapper zijn en persoonlijke carrière verkiezen boven daadwerkelijke waarheidsvinding zal je dergelijke geluiden steeds minder horen. Dit alles heeft natuurlijk een averechts effect op acceptatie en begrip, het laatste beetje zelfacceptatie onder pedofielen kan hiermee teniet gedaan worden met alle kwalijke gevolgen van dien.

Met jezelf volledig tot bloei te laten komen doel ik niet op leeftijdsgrenzen laten vervagen en kinderen seksueel benaderen, ik doel meer op het pedofiel zijn niet teveel je leven nadelig te laten beheersen. Een goede middenweg zien te vinden tussen gevoelens, liefde en verstand. Deze middenweg zal voor iedereen verschillend zijn en elke weg heeft zijn voor en nadelen...weeg deze af en leef je leven. Maar jezelf net zo zwart-wit zien als de buitenwereld je wil doen geloven...lijkt mij niet de juiste weg....ik denk zelfs dat dit negatieve gedragingen in de hand kan werken.

En wat hebben we aan, die toch wel erg ruim bemeten, schatting van aantal pedofielen?

Of dit erg ruim bemeten is betwijfel ik, de schattingen lopen echt heel uiteen van 1 tot 10%. Die 1% is gebaseerd op veroordeelde pedoseksuelen en schattingen zijn natuurlijk ook maar schattingen. In een land als Iran zal het percentage homofielen waarschijnlijk ook 0% zijn wanneer ze daar zelf onderzoek naar doen. Maar al zou het maar bij die ene procent blijven, deel alle aantallen door 4, dan nog vind ik de aantallen genoeg om het op een andere manier te benaderen binnen de maatschappij.

Met de meeste respect hoor Bas400, maar dit is het oude liedje, vaak lees ik dit soort berichten. Zet het zoden aan de dijk? Het is prima om de maatschappij uit te leggen dat we geen kinderverkrachters zijn. Maar we leven nou eenmaal in een wereld die ons niet moet! Wij pedofielen kunnen niet veel veranderen aan onze geaardheid, en de maatschappij is zoals die is. Het enige wat je ermee kunt doen is er mee leren leven. Dat klinkt erg cynisch, maar ik vrees dat het niet anders is. Met elkaar erover praten is natuurlijk een goed iets, maar hoe jij het schetst, dat is me 'iets' te gemakkelijk.

De maatschappij enkel uitleggen dat we geen kinderverkrachters zijn klinkt mij nou juist iets te gemakkelijk. Aan onze geaardheid kunnen we inderdaad niets veranderen maar waarom pedofielen geen verandering zouden kunnen brengen binnen de maatschappij is mij onduidelijk. Wij pedofielen maken onderdeel uit van die maatschappij....veel vernieuwingen en veranderingen beginnen met dromen....

Bas

Ik blijf het een zinloze discussie vinden. Waarom?: Je verbaast je, je droomt en je schetst een beeld die bar weinig met de realiteit van doen heeft. Je kan de hele wereld willen, maar sommige dingen, dat zei ik al eerder, zijn zoals ze zijn en zijn niet of nauwelijks te veranderen.
De macht van de samenleving is overweldigend groot en doorgaans bepalend. En dat er mogelijk 4% inwoners van Nederland pedofiel zouden zijn, we blijven in de minderheid en dat is leidend. Mede daardoor is het zeer moeilijk een stem te krijgen. Daar valt weinig of niets aan te tornen.

Misschien heb je nu een antwoord waarom pedofielen, dan wel anders denkende en/of anders voelende, geen verandering zouden kunnen brengen binnen de maatschappij: we zijn in de minderheid.

Leroy schreef:

Misschien heb je nu een antwoord waarom pedofielen, dan wel anders denkende en/of anders voelende, geen verandering zouden kunnen brengen binnen de maatschappij: we zijn in de minderheid.

Dat is onzin. Homo's, lesbo's en transgenders zijn ook minderheden, maar die slagen er wel in, zichzelf een plaats in de maatschappij te geven. Niet iedere maatschappij, dat weet ik wel, maar hier en nu wel. Pedo's niet.
Dan doet het percentage pedofielen niet eens zo ter zake, ook al staat het dan in de onderwerpregel van dit topic. Ik heb op een andere plaats al eens beweerd dat de officiële schattingen niet kunnen deugen, omdat de deskundigen geen idee kunnen hebben van de mensen die hun pedofiele gevoelens verzwijgen, terwijl het ontkennen of verdringen van alle kanten wordt aangemoedigd. Mogelijk slaat de hoogste schatting (10%) daar een slag naar, dat weet ik niet. Zij die het niet verzwijgen, zijn pedofielen die het niet meer onder de pet kúnnen houden, een klein deel dappere strijders en een groot deel pedofielen die stommiteiten hebben begaan.

Ik geef Leroy wel gelijk als hij stelt dat de maatschappij "ons niet moet." Maar dat heeft een andere oorzaak dan een minderheid zijn.
Wetten worden door de maatschappij gemaakt. Als diefstal schadelijk is voor de maatschappij, dan wordt daar een wet tegen uitgevaardigd. Als moord schadelijk is voor de maatschappij, dan wordt daar een wet tegen uitgevaardigd. En dan natuurlijk aangevuld met politie, justitie, rechterlijke macht, gevangenissen, dat soort werk.
Wetten worden nageleefd door mensen die deel willen uitmaken van de maatschappij. Wetten worden genegeerd door mensen die zich geen deel van de maatschappij voelen, om welke reden dan ook en bij welke gelegenheid dan ook, want je kunt best de ene keer sociaal en de andere keer asociaal zijn. Zij die stelselmatig de wetten negeren, worden criminelen genoemd. Zeg maar buitenmaatschappelijken, dat komt op hetzelfde neer.

Misbruik van kinderen is eveneens schadelijk voor de maatschappij en is ook bij de wet verboden. Wie zijn de criminelen hier? Als dat pedofielen zijn (hoeft niet eens namelijk), dan zijn dat nou net de pedofielen waarvan bekend is dat ze pedofiel zijn. Met andere woorden: het algemene beeld van pedofielen valt samen met het algemene beeld van buitenmaatschappelijken. Daarom wil de maatschappij niet dat pedofielen deel uitmaken van dezelfde maatschappij.
Ik heb dat bevestigd gezien in de morele paniek die is ontstaan rond het inzetten van sekspoppen in de hulpverlening aan pedofielen. Tegenstanders bekommeren zich niet om de vraag of het helpt (dat doet het niet altijd, heb ik ook al naar voren gebracht) want het gaat niet om het bestrijden van misbruik. Het gaat om het bestrijden van pedofielen.
Daarmee vallen de pedofielen die geen kindermisbruikers zijn, ook buiten de maatschappij. We zijn vogelvrij.
Wil je dat? Zelf weten.
Wil je dat niet? Neem dan Bas een beetje meer serieus.

Er zijn minderheden die wel degelijk een stem hebben weten te bemachtigen binnen de samenleving, denk aan de homobeweging, transgenders etc.

Zo'n proces duurt jaren en jaren maar met z'n allen onder de steen blijven zitten zet natuurlijk helemaal geen zoden aan de dijk. Al begrijp ik een dergelijk besluit best heel goed, had zelf ook heel lang die houding en misschien kruip ik t.z.t. ook wel weer onder die steen.

Toch vind ik de hysterie binnen de samenleving wel erg grote vormen aannemen en misschien moet er dan juist een reactie komen uit de hoek waar het over gaat, namelijk de pedofielen zelf.

Maar zolang wij gezien worden als kinderverkrachters en gestoorden die enkel preken voor eigen parochie...zullen wij nooit een serieuze gesprekspartner zijn. Persoonlijk lig ik er niet wakker van want ik lig niet smekend op mijn knietjes te wachten op acceptatie van de grote massa, zonder dat ook een prima leven!

Toch denk ik wel dat de samenleving op een dood spoor zal belanden. In de psychologie wordt uitsluiting gezien als het ergste wat je een mens kunt aandoen. In feite verklaar je de ander door hem/haar uit te sluiten levend dood. Als uitsluiting, buitensluiting iemand keer op keer overkomt, doet dat iets met zijn/haar zelfbeeld en heeft dat ook gevolgen voor hoe hij/zij naar de ander kijkt. Het vertrouwen in de mens wordt er niet groter op. Men gaat niet alleen zichzelf, maar ook de ander haten. En waar mensen dan toe in staat zijn, kun je via de media volgen.

Wanneer je als samenleving daadwerkelijk als doel hebt om kinderen te beschermen zou een tegengestelde aanpak wenselijk zijn.

Bas

De vraag van Bas400 is eigenlijk niet eens zo gek. Ik beperk mij hier tot de relaties man/jongen. Albert heeft natuurlijk gelijk: met uitzondering van de hetero´s behoren alle andere geaardheden en identiteiten (trans- inter enz.) tot een minderheid.
Pederastie = vanaf 12 jaar, zie ook mijn Sandfort artikel.
Je hebt natuurlijk de echte pederasten, maar hoeveel homosexuele mannen vinden óók jongere jongens aantrekkelijk en hoeveel jongere jongens vinden (jonge)mannen aantrekkelijk??
In het begin van de jaren ´80 had je in Nederland een kontaktblad voor homo´s met de naam "Rakker". Daarin stonden zowel advertenties van mannen op zoek naar jongens, maar óók van jongens die op zoek waren naar mannen en deze jongens waren géén prostituee.
Naar aanleiding van de affaire rondom Sebastian Edathy die zoals bekend films bij de Canadese firma Azov heeft gekocht, heeft Elmar Kraushaar geconstateerd dat Edathy door de homo´s niet meer gepruimd werd, maar zich tegelijkertijdhet volgende afgevraagd: "Wie viele Männer mögen es also sein, Besteller wie Edathy, die völlig selbstverständlich Teil dessen sind, was sich hierzulande so euphemistisch ´COMMUNITY´ nennt? Die ganz selbstverständlich die Infrastruktur dieser Gemeinde nutzen, sich in den entsprechenden Lokalen treffen, sich in den Internet-Foren kontaktieren? Viele werden es sein, das lässt sich ohne grosse Recherche annehmen, die ihre erotische Interesse mit Edathy teilen, und dennoch bleibt er aussen vor". Deze jongens waren overigens ook alle tussen de 12 rn 16 jaar. (Kraushaar 2015, Blz. 356).
Ik heb in een eerdere post al aangegeven das Hirschfeld had uitgevogeld dat 45% van zijn homosexuele patienten op jongens tussen 14 en 17 jaar viel. Ook bij Theo Sandfort was de meerderheid van de relaties van pederastische aard en niet van pedofiele aard.
Ook andere cijfers schijnen dit beeld te bevestigen:

TABLE 1
Forensic clinic study. Age of victims at time of offence

Total P.het P.ho P.und
_______ _______ _______ _______

Age n % n % n % m. f.
0-3 3 4 1 (3) 0 (Innocent 2
4-7 12 (18) 16 (18) 1 (4) 1 4
8-11 27 (40) 17 (52) 8 (32) 1 1
12-15 22 (32) 7 (21) 14 (56) 1
Not known 4 ( 6) 2 ( 6) 2 ( 5) 0 0
TOTAL 68 (100) 33 (100) 25 (100) 5 5
Range 3-15 4-14 5-15 3-12
Mean 10.0 9.4 12.2 6.7
(Mohr et al. 1964, Blz. 17)

Table 2
Atascadero Hospital*. Age and sex of victims of child molesters.
* = L. Friesbie 1959 (See references)
Source: Mohr et al., p. 24
Sex of victims
________________
Age of Victims Girls Boys
0-2 7 0
3-5 76 12
6-8 298 44
9-11 192 67
12-14 71 108
15-17 18 39
18-20 2 1

Ik denk dus dat het aantal pederasten en homo´s die óók jongere jongens aantrekkelijk vinden beduidend groter is dan door velen wordt aangenomen. Een percentage kan ik hiervoor niet geven.
Dat kan een interessante discussie opleveren.

REFERENTIES:
Frisbie, L
Treated Sex Offenders and what they did
Mental Hygiene 43, Blz. 264-267 (1959)

Mohr, J.W., Turner, R.E. & Jerry, M.B.
Pedophilia and Exhibitionism. A Handbook.
University of Toronto Press, Toronto 1964

Kraushaar, E
Der Fall Edathy oder: Die schwule Abkehr.
In: Mildenberger, F (Ed)
Die andere Fakultät. Theorie, Geschichte, Gesellschaft
Männerschwarm Verlag, Hamburg 2015

Statistics don't tell the story!

Leroy,

Je in de discussie mengen om even te vertellen dat je de discussie zinloos vindt. Dat zou je in het levende sociale verkeer meewarige blikken opleveren, maar op het internet kan nu eenmaal meer en het is niet verboden. Alleen, dat had je in dit topic toch al gedaan?

Het klopt, "Statistics" vertellen niet het hele verhaal, maar zijn soms wel nodig en mijn favoriete bezigheid is het ook niet.
Dit topic valt toevallig samen met een artikel over de LSVD (het duitse COC) waar ik net aan begonnen ben, het zoveelste in de rij sinds de pedofiliediscussie in Duitsland sinds half 2013 en die voorlopig nog niet ophoudt. Kom nauwelijks aan historisch onderzoek toe.
Het percentage pedofielen/pederasten is misschien niet eens zó belangrijk, oké, maar wat ik in mijn tekst probeer duidelijk te maken is hoe schijnheilig en huichelachtig de (Duitse) homobeweging is.
En wat nog meer opgevallen is in de hele discussie: Enkel het standpunt van de volwassenen wordt weergegeven. En waar blijft nu het standpunt van de jongeren, wat ik principieel van het begin af aan juist wel doe in mijn onderzoek?? Juist: NERGENS!!
Dus Leroy: lees mijn tekst nog eens goed door en kom dan graag met een inhoudelijke reactie.

Het is wellicht handig om je bij het onderwerp te houden, en niet telkens zijdelings iets aan te stippen wat niet direct met het onderwerp te maken heeft. (Het lijkt het vragen uurtje wel.)
Voorts, als er dan toch over cijfers wordt gesproken: dan is het misschien een beter idee om duidelijke taal te spreken, die algemeen begrepen kan worden. Niet iedereen is geschoold om dergelijke cijfers, op de hierin beschreven manier, te kunnen kezen.

En wat homo's, lesbo's en transgenders betreft? ik citeer even:
Dat is onzin. Homo's, lesbo's en transgenders zijn ook minderheden, maar die slagen er wel in, zichzelf een plaats in de maatschappij te geven. Niet iedere maatschappij, dat weet ik wel, maar hier en nu wel. Pedo's niet.

Pedo’s niet, hm, tsja, hoe zou dit toch komen denk je? Er zit nogal een groot maatschappelijk geaccepteerd verschil in tussen pedofiel zijn, of om lesbo, transgender enz. te zijn. Als je homo, lesbo, transgender enz. bent, tja, we weten hoe lastig dit al kan zijn, maar zij 'doen' niks met kinderen. Het acceptatieniveau in deze ligt mijlen ver uit elkaar. Dit behoeft geen verdere uitleg denk ik toch?

Ergens onderzoek naar doen is zeker wel een goed idee. Maar kan mij iemand de zin uitleggen, waarom het zo belangrijk is dat 4, % -zoals door TS in zijn voorbeeld gesteld- van de inwoners van Nederland pedofiele gevoelens hebben? En, hoe ik mij als pedo volledig tot bloei kan laten komen?
(-waar ik deels antwoord op heb gekregen.)

Dat waren mijn vragen. Dank u.

Leroy schreef:

Maar kan mij iemand de zin uitleggen, waarom het zo belangrijk is dat 4, % -zoals door TS in zijn voorbeeld gesteld- van de inwoners van Nederland pedofiele gevoelens hebben? En, hoe ik mij als pedo volledig tot bloei kan laten komen?

Je hebt zelf al gesteld dat de maatscahppij "ons niet moet." Over de oorzaak kunnen we koekhakken en dat hebben we in deze thread ook al gedaan, maar laten we het even als gegeven nemen. De maatschappij beschouwt pedofilie als een probleem en wil daarvan af. Hoe denkt de maatschappij dat op te lossen?
Dat hangt van de cijfers af. Jawel.
Als 1% van de bevolking pedofiel is, dan kan het probleem worden opgelost met ontmaskeren en opsluiten van pedofielen.
Als 10% van de bevolking pedofiel is, dan werkt die oplossing niet, omdat je dan handen en gevangenissen tekort komt.
Laat de maatschappij nou net de voorgestelde oplossing aanhangen. En laat de hulpverlening nou net tegen tegen die kortzichtigheid waarschuwen, omdat ze daar weten dat je gevangenissen tekort komt. Het is met zoveel woorden het argument dat de Britse hulporganisatie StopSo (zie mijn topic Morele paniek over misbruikpreventie) aanvoert om pedofielen anders te benaderen. En, ja, ik kan je niet garanderen dat je dan als pedofiel volledig tot bloei komt. Maar wel dat je een stuk schappelijker wordt bejegend.
Daarom cijfers.

Citaat:
Als 1% van de bevolking pedofiel is, dan kan het probleem worden opgelost met ontmaskeren en opsluiten van pedofielen.
Als 10% van de bevolking pedofiel is, dan werkt die oplossing niet, omdat je dan handen en gevangenissen tekort komt.

Kijk, zo had ik het nog niet bekeken, weer wat geleerd! Maar ik betwijfel, aangaande je stelling die ik citeerde, in hoofdzaak lijdend is.
Ik denk, zoals ik al eerder stelde, dat een maatschappelijke meerderheid lijdend is, aangaande acceptatie van, in dit geval, pedofielen. Ook dit kan een interessante discussie opleveren. Afijn, dat is het nu eigenlijk al. Ik ben benieuwd of iemand mijn mening zou kunnen verwerpen dan wel mede zou kunnen onderbouwen.

En nog even een opmerking Albert: ik zou me in de discussie mengen? Ben ik niet geheel met je eens. Ik was immers de eerste die reageerde op de topicstarter. Feitelijk ben ik de discussie dus begonnen. No Offence. Smile

Feitelijk doen de cijfers er eigenlijk (vrijwel) niet toe. Wat van veel groter belang is, is dat verreweg de meeste pedofielen dit in het geheim zijn. Niemand kent dus een pedofiel. Nee, dat is dus niet waar: niemand denkt een pedofiel te kennen. Men kent alleen pedofielen die in de media komen, en dat is altijd op een negatieve manier. Geen wonder dat men niet staat te springen om open en eerlijk te discussiëren over de acceptatie van pedofielen in de maatschappij. Wat zou helpen is in principe vrij simpel: een nationale coming out day. Een dag waarop alle pedofielen ineens tegelijk uit de kast komen naar hun omgeving. Wat zou men dan schrikken! Maar dat gaat niet gebeuren. In geen tig jaar.

Heb hier wel een paar oude cijfers voor de USA uit 1976. Meer recente heb ik niet. Het gaat hier om contacten met jongens tussen 12 en 16 jaar.
1. Het aantal pederasten wat op een agressieve manier contacten zoekt met jongens (Chicken hawks) is vermoedelijk 50.000 en wereldwijd 500.000
2. Er zijn minstens ongeveer 1 miljoen mannen die sinds ze 21 jaar zijn betrokken zijn in sexuele contacten met deze groep van jongens. Tel je daar nog bij op het aantal mannen die op een atletische manier fysiek contact hebben met jongens, dan komen er nog 5000.000-1 miljoen mannen bij.
3. Er zijn minstens nog 500.000 mannen van 21 jaar of ouder die graag contact met deze groep van jongens zouden willen hebben. (de potentiele pederasten).
4. Er ztijn vermoedelijk meer als 10 miljoen pederasten die wel graag sex willen, maar het bewust niet hebben, zoals de leden van dit forum zeg dus maar.
5. Ongeveer 10% van de pederasten is vermoedelijk betrokken bij incest. Als dit inclusief neven, broers, ooms en andere wat verderafgelegen familieleden bij optelt, is hetz perecentage in categorie 2 vermoedelijk 30%.
6. Minstens 2 miljoen mannen ouder dan 18 hebben sexueel contact (gehad) omdat ze gescheiden waren van vrouwen, of omdat ze vanwege hun werk of als toerist gescheiden waren van hun vrouw en familie.

REFERENTEI
Rossman, Parker
Sexual Experience between Men and Boys
Maurice Temple Smith, Chapel Road, Hounslow, Middlesex 1985 (Paperback uitgave, oorspronkelijk 1976))

Pedo’s niet, hm, tsja, hoe zou dit toch komen denk je? Er zit nogal een groot maatschappelijk geaccepteerd verschil in tussen pedofiel zijn, of om lesbo, transgender enz. te zijn. Als je homo, lesbo, transgender enz. bent, tja, we weten hoe lastig dit al kan zijn, maar zij 'doen' niks met kinderen. Het acceptatieniveau in deze ligt mijlen ver uit elkaar. Dit behoeft geen verdere uitleg denk ik toch?

Ben met je eens dat het acceptatieniveau mijlen ver uit elkaar ligt maar dat zegt typisch iets over de huidige tijd. Nog niet zolang geleden (jaren 70/80) dacht een groot deel van de mensen er veel genuanceerder over. Door verschillende misbruikschandalen, druk vanuit Amerika en vernieuwde inzichten zijn we nu op het punt gekomen van totale hysterie. Misschien wel een zelfde hysterie als hoe velen vroeger over homoseksualiteit dachten, hoewel het vandaag de dag bij velen een acceptabel iets is was ook dit in het verleden een erg groot taboe. Homoseksuelen zouden niet in staat zijn tot liefde, hun geaardheid zou slechts een excuus zijn om hun lusten te botvieren die ze in een monogaam huwelijk niet kwijt kunnen. Ander argument was dat homoseksualiteit zou zijn 'aangeleerd' door onjuiste opvoeding of seksueel misbruik in de jeugd. In het internationale handboek voor de psychiatrie – de DSM – is homoseksualiteit tot 1973 officieel gedefinieerd als een ‘geestelijke ziekte’. In Nederland werd met de invoering van de Zedelijkheidswet van 1911 homoseksueel contact tussen een meerderjarige en een minderjarige onder de 21 jaar verboden op basis van artikel 248-bis van het Wetboek van Strafrecht. In totaal zijn ca. 5000 mannen op basis van dit wetsartikel vervolgd. Artikel 248-bis werd uiteindelijk afgeschaft in 1971, waardoor de minimumleeftijd voor homoseksuele contacten weer gelijk werd aan die voor heteroseksuele contacten. Wat de toekomst zal brengen is natuurlijk nooit te voorspellen maar de demonisering van ons pedofielen doet mij persoonlijk erg denken aan de vooroordelen die toendertijd geprojecteerd werden op homoseksuelen. Zoals bekend in veel landen nog steeds van toepassing, wanneer de massa je niet moet zal men het demoniseringsproces in gang zetten en hierbij is bijna alles geoorloofd. In deze fase zitten wij pedofielen nu, monddood gemaakt, velen zien zichzelf daadwerkelijk als patiënt of erger en ga zo maar door. Het demoniseringsproces heeft ons bestempeld als kinderverkrachters, monsters zonder impulsbeheersing....tsja en dat in combinatie met kinderen maakt natuurlijk dat hele volksbuurten het recht wel even in eigen hand gaan nemen ter bescherming van de kids. Ik kan dat deze mensen niet eens verwijten, wel de beleidsmakers, justitie, politiek, bestuurders en groot deel van de zorgverleners, zij hebben (on)bewust dit monsterlijke beeld van ons geschapen. Heb al eerder aangegeven dat de hysterie zoals die nu is, niet de juiste aanpak is, wil je onnodige angst bij het grote publiek wegnemen zou je het bij feiten moeten houden....maar daar waar het pedofilie betreft blijkt een inhoudelijk gesprek vandaag de dag niet mogelijk. Hoe de liefde van pedofielen zich manifesteert, hoe de omgang tussen kinderen en pedofielen is en op welke wijze zij zich staande houden binnen de maatschappij is allemaal onbespreekbaar. Heel veel pedofielen en kinderen weten dat al die hysterie en angst totaal misplaatst is, zij die het ervaren zijn de "weters", laat de massa paniekvoetbal spelen....uiteindelijk zullen de valsspelers de verliezers blijken te zijn.

Ergens onderzoek naar doen is zeker wel een goed idee. Maar kan mij iemand de zin uitleggen, waarom het zo belangrijk is dat 4, % -zoals door TS in zijn voorbeeld gesteld- van de inwoners van Nederland pedofiele gevoelens hebben?

Ik denk dat in elk onderzoek het belangrijk is om feiten te achterhalen, een percentage zegt iets over de omvang van een "probleem". Vervolgens kan je hier dan beleid op maken. Wanneer je (door het te grote taboe) niet eens in staat bent om de daadwerkelijke omvang van iets te bepalen, hoe kan je dan in hemelsnaam het probleem effectief bestrijden en of er zinvol beleid op voeren. Om iets te kunnen begrijpen, moet men eerst begrijpen wat het eigenlijk betekent dat iets bestaat.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.