Even voorstellen

2 antwoorden [Laatste bericht]

Hallo,

Ik ben herkyht45, ben 18 jaar en ik heb pedofile gevoelens. Ik weet dit al sinds mijn 13e jaar denk ik. Ik val op jongens van ongeveer 14 jaar. En ik weet gewoon niet wat ik ermee moet. Aan de ene kant walg ik van mezelf en wil ik deze gevoelens echt niet. Overigens zou ik een kind nooit of te nimmer met 1 vinger aanraken. Maar ik ben zo bang hoe het straks in te toekomst zal zijn. Ik val ook op meisjes van mn eigen leeftijd alleen ik wordt er minder door aangetrokken als mijn vrienden, die als we bijvoorbeeld in de stad lopen gelijk de goeie meiden eruit halen hahaha. Maar ik ben bang om alleen te blijven, geen vriendin te krijfen. Geen gezin kunnen stichten. Denken jullie dat dat allemaal nog gaat komen naarmate ik ouder wordt ?

Hoi Herkyht45,

De gevoelens zoals jij ze hier beschrijft doen mij eerder denken aan Efebofilie, volwassenen die vallen op pubers. Aangezien jijzelf met 18 jaar eigenlijk ook nog niet zo oud bent, zou het ook een vorm van homofilie kunnen zijn. Je geeft aan dat je het al weet vanaf je 13e, op welke leeftijd viel jij toen dan? Jongens jonger dan 13? Of toen ook al op 14 jarigen? Verder geef je aan ook iets te voelen voor meisjes van je eigen leeftijd. Ben nu 40 maar kan mij nog wel herinneren dat toen ik 18 was ongeveer vergelijkbare verwarrende gevoelens ervoer. Ik werd verliefd op meisjes van eigen leeftijd, ik vond jongens van dezelfde leeftijd soms interessant en de jongetjes een stuk jonger vond ik altijd ook erg aantrekkelijk. Na ervaringen te hebben opgedaan met vrouwen en mannen bleek voor mij na jaren uiteindelijk overduidelijk dat dit het voor mij niet was, sindsdien ben ik mezelf daadwerkelijk als pedofiel gaan accepteren. En inderdaad daar hoort ook bij geen vriendin en geen gezin, maar er zijn ook pedofielen genoeg die dit wel hebben, of samenwonen met een jongen (eventueel met dezelfde voorkeur). Kijken in een glazen bol kan ik niet, dus welke wending jouw leven gaat krijgen is enkel maar gissen. Luister naar je gevoel en kijk waar jij je prettig bij voelt ook wanneer je ouder wordt, misschien neemt de leeftijdsvoorkeur ook iets toe of juist niet, misschien tref je een geweldig leuke dame en doet dat de overige interesses iets meer naar de achtergrond verdwijnen. De tijd zal het moeten uitwijzen, advies van mij is wel laat gevoelens toe, probeer deze niet weg te drukken en ervan walgen werkt al helemaal niet positief. Geef alle gevoelens een plekje, ook deze en bepaal dan op welke wijze jij jouw leven zinvol vorm kunt geven. Pedofilie is een vorm van liefde, een liefdevol mens is niet iets om van te walgen. Zolang je op een onschuldige manier van deze gevoelens kan genieten, je anderen en jezelf niet in in de problemen brengt door deze gevoelens is er heel veel mogelijk om een zinvol leven te leiden.

Hoi,

Welkom bij P.nl. Best goed dat je hier komt om je verhaal te doen. Daar is de site voor bedoeld; om je te laten zien dat je niet alleen bent met die gevoelens en dat er 1.001 manieren zijn om er mee om te gaan.

Tja... best een goede vraag eigenlijk. Wat moet je nou met die gevoelens? Daar is helaas geen pasklaar antwoord op. Dat is voor iedereen anders. Belangrijk is wat je nu doet, in verhouding veel eerder dan menig ander: er over praten. Dat helpt je een beetje te oriënteren wat je nou precies aan moet met pedofiele gevoelens. Kijk tip 1 had je zelf ook al begrepen: je mag pedofiel zijn, je mag je pedofiel voelen, je mag jongens fijn vinden, je mag omgang met jongens fijn vinden. Daar is op zich allemaal niets mis mee. Maar wat natuurlijk niet mag, juridisch en ook ethisch zijn daar bezwaren tegen, is seksuele contacten met jongens. Dat is zo moeilijk niet, maar het is niet altijd fijn.

Ik ben al wat ouder dan jij, en ik weet: je kunt best gelukkig worden hoor als pedofiel. Als je maar weet wat je grenzen zijn. Mijn eerste tip zou zijn: stapel nou niet gelijk veel negativiteit op je schouders. Ga naar buiten, ontmoet jongens, geniet van ze, wees zelf van toegevoegde waarde voor ze, geen seks, speel met ze, help ze, klets met ze, sport met ze.... en heb veel plezier. Oh ja... en geen seks. En tot slot.... heb gewoon plezier. Dat is namelijk gelukkig nog niet verboden. Je mag als pedofiel plezier hebben.

Voor wat betreft de toekomst: ja, die is misschien wel wat anders dan het standaard huisje boompje beestje. Nou en? Je kunt daar ook veel voor terugkrijgen. En alleen zijn, hoeft niet alleen te zijn. Wat Bas ook beschrijft, er zijn legio varianten.

Heb ik je vraag een beetje beantwoord?

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.