Het regeerakkoord, wetenschap en onderzoek naar pedofilie/pederastie

Geen reacties

Voor deze bijdrage baseer ik mij op het volgende artikel uit de NRC van 18.10.2017:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/18/dit-regeerakkoord-ondermijnt-de-universiteit-als-kritische-vrijplaats-13554635-a1577688
Onderzoek naar pedofilie/pederastie valt onder de geestes- en sociale wetenschappen wat dan in de huidge tijd voornamelijk vanuit de klinische, viktimologische en forensische hoek gebeurd en wat rellatief grote vakken zijn. Hiervoor zal vermoedelijk nog wel een (klein?) potje met geld beschikbaar zijn zolang het onderzoek maar het sociaal-politiek gewenste resultaat oplevert, maar dat is bij ons in Duitsland ook niet anders.
Maar wat nu met de rest? Uit de NRC wordt duidelijk dat schandalig genoeg de geestes- en sociale wetenschappen financieel gekort worden en dat zal dan eerder de kleinere vakken zoals anthropologie, archeologie,( kunst)geschiedenis, enz, enz. betreffen.
Ter vergelijking met Duitsland waar ik woon: de collega´s aan de universiteiten krijgen er juist ieder jaar zo rond de 31 miljoen Euro aan extra subsidie erbij: https://www.bmbf.de/de/kleine-faecher-grosse-potentiale-3261.html
Wat betekent dat nu naar de mening van dit forum voor het interdisciplinair onderzoek naar pedofilie/pederastie in Nederland? Denk bij interdisciplinair bv. aan vakken als prehistorische archeologie, culturele/social anthropologie, geschiedenis pedofilie/pederastie ná de oude grieken en Romeinen, pedofilie/pederastie in relatie tot Boyhood- en Girlhoodstudies enz.
Welke onderzoeksvragen en -mogelijkheden zien jullie als nederlandse pedofielen-/pederastengemeenschap voor de collega-wetenschappers in Nederland en kan een forum als pedofilie.nl hierin eventueel een stimulerende rol in spelen?