Documentaire non-offending pedofiel.

4 antwoorden [Laatste bericht]

Dag Iedereen,

Ik heb even het forum doorzocht en kwam een aantal topics tegen van mensen die een documentaire wilden maken over pedofielen. Ik kan me voorstellen dat jullie niet meteen zitten te wachten op 'nogmaals' een gelijkaardige vraag, maar ik ga hem toch stellen!

Ik ben een laatstejaarsstudent (Bachelor Toegepaste Audiovisuele Communicatie) en heb de laatste tijd heel erg veel bijgeleerd over pedofilie. Over de chatroom van dit forum ben ik ook in gesprek gegaan met een aantal mensen die heel open vertelden over hun gevoelens en verlangens. Gisteren heb ik ook een lang, aangenaam telefoongesprek met een van de bezoekers van chat (ik hou even het pseudoniem voor mezelf want alles gebeurde in vertrouwen). De afgelopen dagen heb ik enorm veel geleerd en deze informatie vormde voor mij een openbaring, my mind was blown. De nuance tussen alle termen die verloren gaat in de media is een erg groot onrecht (moet ik jullie niet vertellen) en dit is onderwerp waar ik graag een verhelderend licht wil schijnen.

Ik zou graag in de documentaire een (of meerdere) personen tonen die non-offending pedofiel zijn. Ik ben me er bewust van dat dit een moeilijke klus wordt en ben ook niet van plan mensen tegen hun zin te outen of in de problemen te brengen. Zelfs een off-the-record gesprek is momenteel interessant om gewoon meerdere verhalen te horen en mezelf te verrijken met kennis over het onderwerp vanuit de bron. Hoe meer perspectieven van jullie, hoe beter en hoe interessanter. Ik wil vooral bijleren vooraleer ik iemand de vraag stel iets on-the-record the doen. Moest het zover komen, hebben jullie natuurlijk vetorecht over bepaalde zaken en kunnen dingen onherkenbaar gemaakt worden - allemaal on the table.

De insteek: Wij willen aan de hand van feiten (en experts) tonen dat 80% van het misbruik gepleegd wordt door daders die niet pedofiel zijn. We willen het verschil tussen pedofilie en pedoseksualiteit in de verf zetten en we willen dit doen aan de hand van een (of meerdere) persoonlijke verhalen. Pedofielen die over hun ervaringen praten, ondersteund door specialisten en zelfs de omgeving of vrienden (wandelende getuigenissen). Ik heb zelf ook een hekel aan de schijncausaliteit die men vaak ziet: een docu over pedofilie, gevolgd door een docu over kindermisbruik. Zo helpen we de zaak geen meter vooruit.

Ik wil graag de conversatie op gang brengen. Als jongeman van 25 heb ik my fair share of issues gehad die nooit bespreekbaar zouden geweest zijn als mensen er nooit over hadden durven spreken. Ik wil graag iets gelijkaardig teweeg brengen, mijn steentje bijdragen.

Ik hoop op jullie positieve input,

Benoit

Benoit heeft een studentenmail van de ThomasMore.be opleiding. Ik concludeer dat hij inderdaad student is aan de opleiding en daarmee is wie hij zegt dat hij is. Benoit heeft eerder ook op www.pedofilie.nl/chatroom gesprekken gevoerd over zijn project.

Beste Benoit,

Neem maar contact met mij op, had je al gedaan via e-mail, en stel me je vragen en verzoeken. Sowieso bereid tot ontmoeting om met je mee te denken en achtergrondinformatie te verschaffen.

Met groet,
Ben

Dag Ben!

Bedankt voor je reactie! Ik heb je een mailtje gestuurd met daarin nog eens onze concrete bedoelingen!

Ik kijk alvast uit naar je antwoord,

Benoit

Kom maar praten, Benoit. Ik ben ervaringskundige en gewoon kundige met 35 jaar ervaring in de NVSH zelfhulpgroepen.
< frans@human-being.nl >
Dr en opa Frans

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.