Mini-colleges

1 antwoord [Laatste bericht]

Beste medemensen

Nu ik 'een dagje ouder' ben geworden, fysiek krakkemikkig maar geestelijk nog helder, vroegen meerdere mensen mij om eens mijn kennis en kunde te gaan overdragen. Deze is niet alleen gebaseerd op mijn universitaire studie en promotie, maar ook op levenservaring en in het bijzonder de ervaring van ruim 35 jaar in de zelfhulpgroepen van de NVSH voor mensen met pedofiele gevoelens en op een redelijke belezenheid op dit vlak.

Nu ga ik mini-colleges opstellen.
Waarom "mini"? Omdat mensen tegenwoordig geen lange teksten meer lezen. Per keer is er dan wel minimaal één literatuurverwijzing - ter lezing dus.
Ik begin met een e-mail lijst waarop je je kunt abonneren. Dan krijg je elke maand zo'n college toegestuurd in pdf formaat: eenvoudig te printen en in een map op te bergen. Ik zet ze ook on line: dan zijn de literatuurverwijzingen direct aanklikbaar.
Na verloop van tijd gaan we ook mondeling communiceren: vragen stellen, discussiëren. Dit is nodig om je de stof echt eigen te maken.
Dan gaan we ook doen aan trainingen, ook mondeling, om de kunde over te dragen.
Er is geen precies tijdpad, maar ik reken hier toch twee jaar voor. Daarna kan het een boek worden, een soort erfstuk dus.

Hoe abonneer je je?
Stuur een mailbericht naar < frans@human-being.nl > met je e-mail adres en maak je enigszins bekend zodat ik enig idee heb wie de lezers zijn en ik mij daarop afstemmen: Student of professor? Loodgieter of leraar? Jong of oud? Deze of gene oriëntatie? Betrokkene en/of belangstellende? Actief of passief in dit vlak? – Tenzij ik dit al weet.
Met meningen, de moderne trend om overal een mening over te hebben, kan en doe ik weinig. Met vragen des te meer: dan weet ik waar behoefte aan is en daar kan ik dan later op in gaan.
Dr en opa Frans

Een mailtje van mij is verstuurd. Voor de JON groepen had ik me nooit opgegeven, omdat ik persoonlijk wel goed met mijn pedofiele gevoelens kan leven. Maar ik heb me daardoor de kans laten ontgaan, Frans te ontmoeten. Wat ik, alleen al uit respect, graag had gewild. Met de mini-colleges krijg ik nu de kans.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.