Documentaire

1 antwoord [Laatste bericht]

Beste forumleden,

Ik ben Michiel Thomas, een Belgische documentaire filmmaker wonende in Los Angeles. Mijn eerste langspeel docu "Game Face" vertelt de coming-out verhalen van twee trans- en holebi atleten: Fallon Fox, de allereerste transgender MMA-vechter, en Terrence Clemens, een gay college basketbalspeler. De docu speelde op meer dan 50 filmfestivals wereldwijd, won 12 prijzen en werd in 2016 gedistribueerd door Netflix.

Ondertussen ben ik bezig met de pre-productie van een gloednieuwe langspeeldocumentaire. In dit nieuw project wil ik een blik werpen op personen die aangetrokken zijn tot minderjarigen, maar die hun gevoelens niet omzetten in daden. De docu heeft twee hoofddoelstellingen:

1) De media en maatschappij focust enkel op pedoseksuelen die toeslaan. Deze docu wil verduidelijken dat niet alle pedofielen ook persé pedoseksueel zijn.
2) A.d.h.v. menselijke verhalen tracht ik meer begrip te creëren voor pedofielen die op zoek gaan naar oplossingen om met deze gevoelens om te gaan. Ook zij kunnen een plaats krijgen in de maatschappij.

Ik ben op zoek naar mensen die momenteel nog in de knoop zitten met zichzelf, maar openstaan om hun zoektocht naar antwoorden en zelfontplooiing te delen via deze docu.

Voor meer informatie over mezelf en mijn werk kan je terecht op www.michielthomas.com en www.gamefacedoc.com .

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Mvg,

Michiel
[Knip - geen e-mailadressen in de tekst, zie huisregels - team P.nl]

Beste Michiel,

Dank voor je oproep op Pedofilie.nl. Het verhaal van de alledaagse pedofiel is de afgelopen decennia onderbelicht gebleven. Fijn dat je verder wilt kijken dan het gebruikelijke frame, die van misbruik.

Je beperkt, zo valt mij op, al vroeg de doelgroep die je voor je camera wilt hebben. Het is mijn ervaring dat het al zeer lastig is om mensen te bewegen mee te doen met een documentaire, laat staan mensen die nog met hun gevoelens in de knoop zitten. Het stigma is daarvoor simpelweg te groot, de gevolgen van een onvrijwillige outing te desastreus.
Zoek je perse Nederlands sprekende deelnemers of kan dit ook anderstalig zijn?

Mocht het niet vlotten met aanmeldingen, neem dan even contact op. Wij zijn bekend met enkele pedofielen die bereid zijn te participeren aan filmdocumentaires, maar die voldoen nu niet aan je doelgroepomschrijving.

Alleszins heel veel succes met de documentaire. Ik zie er zeker naar uit, die te zien op de filmfestivals.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.