Benieuwd naar maatschappelijke ontwikkelingen de aankomende jaren mbt pedofilie

8 antwoorden [Laatste bericht]

Goedenavond,

Allereerst dank voor het toelaten op het forum.
Ik zal mezelf even voorstellen en uitleggen waarom ik hier ben.
Ik ben een vrouw van 37 die zelf geen pedofiele gevoelens heeft of mensen (bewust) kent met deze.

Maar ik ben me volledig bewust van hoe de maatschappij hier naar kijkt.
Het kan niet anders dat ook ik ongetwijfeld een pedofiel zal kennen in mijn omgeving.
Ik vind dat treurig. Dat die persoon dat niet mag uiten naar de buitenwereld en een ‘dubbelleven’ moet leiden.
En dat is waarom ik hier ben.
Pedofilie staat niet gelijk aan kindermisbruik dat besef ik, en tevens ben ik me ook bewust dat dit een sexuele voorkeur is zoals heteroseksualiteit of homoseksualiteit.

Ik ben hier omdat ik me al jaren zorgen maak omdat zich hier een doelgroep bevind die niet geaccepteerd word in de maatschappij.

Zoals homoseksualiteit 100 jaar geleden. En transeksuelen nu pas het topje van hun emancipatie bereiken.

Ik denk dat de maatschappij voor een groot deel ook verantwoordelijk is over het zelfbeeld van een pedofiel.

Laat me duidelijk zijn dat ik kindermisbruik in geen enkele vorm goedkeur.
Echt geen enkele vorm.
Maar dat ik me bewust ben dat een pedofiel echt niet per definitie ook praktiserend is op dit vlak.
Daar kunnen verscheiden andere oorzaken voor zijn en pedofilie is dat niet per definitie.

Ik maak me zorgen omdat ik 100% zeker weet dat er zovelen zijn.
En ik er van overtuigd ben dat het niet helpt hoe de maatschappij tegen pedofilie aankijkt wanneer je deze geaardheid hebt.

Ook met betrekking tot socialisering en het durven praten over waar je zoal tegen aan loopt.

Ik hoop dat ik in mijn leven mag meemaken dat de mens ruimdenkender en minder veroordelend naar pedofilie kijkt.
En er juist door deze openheid en begrip deze mensen zich geaccepteerd voelen.

Ik spreek mijn zorgen ook uit omdat ik graag een veilige maatschappij wens voor iedereen.
Zowel voor de pedofiel als een minderjarige.
Het is jammer dat de maatschappij nog zo onwetend is.
En ik denk dat wanneer er meer acceptatie voor komt dat tevens ook besproken kan worden en risico’s verminderen.

Ik spreek hier ook tot de niet praktiserende pedofiel die ik een hart onder de riem wil steken en mijn respect voor deze wil uitspreken.

En eigenlijk vraag ik me af.
Hoe zien jullie dat?
Denken jullie dat jullie de aankomende 50 jaar bijvoorbeeld nog een verandering mogen meemaken in hoe de maatschappij hier naar kijkt?

En wat is er voor nodig om deze bewustwording onder de mensen bekend te maken?
Hoe pakt men dat aan?
Ben benieuwd naar jullie visie.

Hallo Lucy,

Welkom!
Je hebt je bezorgdheid geuit. Over pedofielen, schrijf je. Over kinderen, lees ik tussen de regels. Als pedofielen gedwongen worden, zich schuil te houden, dan zijn ze een onbekende dreiging in plaats van een bekende. Zo formuleer je dat niet, dat zie ik wel. Maar ik denk dat je gelijk hebt als je stelt dat er veel pedofielen zijn, of mensen met pedofiele gevoelens, over dat onderscheid wordt er ook op deze site wel eens gesteggeld. Je maakt je zorgen over een maatschappij die deze mensen onderdrukt, omdat de veiligheid daar niet mee gediend is.

Je vraagt of pedofielen de komende 50 jaar de gelegenheid zullen krijgen, uit de kast te komen, zoals homoseksuelen of transgenders die nu (eindelijk) hebben gekregen.
Als het langs dezelfde weg moet gaan als de andere groepen die hebben afgelegd, dan is mijn antwoord: volgens mij niet. De seksuele revolutie bevrijdde als eerste die generatie die nu met pensioen is (ik behoor daar zelf toe) en voor homoseksuelen en transgenders was dat genoeg tijd. Als die weg voor pedofielen begaanbaar was geweest, dan waren we zo zoetjesaan wel uit de kast gekomen. Maar het omgekeerde is gebeurd. De vereniging Martijn bood pedofielen de gelegenheid, in de openbaarheid te komen. Die was een produkt van de seksuele revolutie en is nu verboden.

De hindernis is voor pedofielen een andere. Het gaat niet om de bevrijding van mensen met een bepaalde seksuele geaardheid. En in feite ook niet om de veiligheid voor kinderen. Het gaat erom dat de volwassenen die er niets mee te maken denken te hebben, graag zichzelf blijven voorhouden dat ze er niets mee te maken hebben. Het is een taboe dat het gevóel van veiligheid dient en dan niet de veiligheid voor de kinderen maar voor de volwassenen. Ik heb dat uitgelegd in mijn boekje Wakker worden, waarover ik ook hier heb geschreven.

Ik denk dat pedofilen het in het algemeen niet zwaarder krijgen, zolang ze zich aan de regels houden. Ik denk dat we daar in wel het hoogtepunt in 2010 gehad hebben. Misschien zullen veroordeelde misbruikers het zwaarder kunnen krijgen, bij de europese eenwording. Het is vooral de maatschappij zelf, de mensen in het algemeen die het zwaarder zullen krijgen. We gaan naar een tijd dat alles steeds strenger en harder word. Het begint bij de zwakste, en het treft uiteindelijk de sterkere. Alles heeft zijn offers, het is als een slang die zich zelf in de staart bijt. De aanwas van imegrante zorgt dat de algemene levensstandaard vors omlaag gaat, na tweede wereld maatstaven. Een intolerante harde samenleving is niet uitgesloten. De welvaard die is opgebouwd gaat ten onder. Maar een maatschappij die kan vechten, krijgt er iest nieuws en moois voor terug. Een tolerante begripvolle samenleving in harmonie en gevoel met de natuur. Dit is heel idealistich, en waarschijnlijk maken wij het niet meer mee. Maar er komt een tijd dat ook pedofilen op begrip kunnen rekenen, na de zoveelste instorting van een beschaving, na vele generaties.

We hebben als collectief afgesproken dat we minderjarige niet lastig mogen vallen met seks. Daar kan ik me zo wel in vinden. De gevolgen als we dat niet zouden doen, zou ik ook niet graag willen.

Maar hoort daar ook bij, het lief hebben van kinderen? Het houden van kinderen? Kinderen mooi vinden? Ook een hekel hebben van kinderen behoord tot taboes, niemand durft zoiets te zeggen. Maar zo'n jacht op pedofielen resulteert dat de gewone man weer kinderen gaat mijden (of in het extremen haten zelfs) uit zelfbescherming.

De maatschappij word bij deze houding het meest geschaad. Bij veel beroepen waar met kinderen gewerkt word is dus al een (mannen) te kort. Als we andere niet gunnen om te groeien, dan kunnen we ook geen diensten af nemen van die andere. Dan groeit de maatschappij ook niet. Gelukkig gunnen we elkaars groei. Maar daar zitten dus wel uitzonderingen in. Zolang er uitzonderingen zijn, zal de maatschappij nooit 100 procent kunnen functioneren.

Nog een reden waarom het funest is voor de maatschappij. Haat trekt haat aan. Als je denkt dat er minder misbruik word gepleegd als de buurt gaat schreeuwen en protesteren, dan heb je het mis. Het Soester kwartier in Amersfoort als treffend voorbeeld. De protesten gingen wel 10 keer 100 procent richting een gebroken man Sietze vd v. Maar later lees je in de krant, dat niet sietze, maar hele andere mensen kinderen hebben misbruikt in die wijk. Daarnaast is het nog een onveilige buurt ook. Haat trekt onveiligheid, criminaliteit en misbruik aan. Het verhinderd het nooit. Ik geloof hier in. Kanker gedijd op wonden, niet op een gezond lichaam. Haat kun je vergelijken met kanker van de maatschappij. Ga je pedofielen haten, trek je aan de andere kant misbruik gevallen aan. Kan ook alle andere soorten van misbruik zijn. In Amerika durven slachtoffers van misbruik niet eens meer aangiften te doen, omdat de straffen te hoog liggen. Te hoge straffen zorgt dus alleen maar voor een onveiligere samenleving.

Gun je andere geen vrijheid, dan misgun je het je zelf. Wil de maatschappij minder vrijheid voor pedofielen, uit eindelijk word de maatschappij daar stapje bij beetje minder vrij door. De mensen bijten zo in hun eigen staart. Karma werkt zo altijd.

Conclusie, misbruik moet bestreden worden. Dat hebben we collectief afgesproken, en niet zonder reden, maar schiet daar niet in door, en laat mensen gewoon zonder bijbedoelingen van kinderen genieten, dan mag ieder ander dat ook, zonder bang te hoeven zijn.

Dank voor je reactie! En dat je de tijd hiervoor genomen hebt.
Ik hoor wat je zegt.
De zin ‘Gun je andere geen vrijheid, dan misgun je het je zelf.’ is er eentje om bij stil te staan.

Sinds ik me hierin verdiep merk ik hoe ongelofelijk weinig de maatschappij zich beseft.
Want weten ze uberhaupt waar ze bang voor zijn? En voornamelijk, voor wie?

Ik ben ook bang dat ik niet meer ga meemaken dat het ooit anders zal zijn.
Maar ik vind het zo ongelofelijk frustrerend en naief dat we hedendaags zo ruimdenkend zijn, maar er gewoon geen glimp aandacht aan deze seksualiteit besteed word.
Normale aandacht, niet zoals in de krant vaak benoemd word in negatieve zin.
En dat de maatschappij zich geen zorgen maakt in hoeverre de hun verantwoordelijk zijn voor degene die over de scheef gaan.
Niet dat hun de oorzaak zijn, maar het heeft een grote rol in dit alles.

Angst is voor het onbekende.
Meer is het niet.

.... in plaats angst

Hoe zal een hoger geëvalueerde samenleving neerkijken op het huidige westen? De beschaving waar jij en ik naar toe willen groeien.

Als je een tas ergens vergeet, krijg je die dan terug? Als je heel veel geluk hebt, maar meestal als je iets in het openbaar vergeet, ben je het kwijt.

De vijandigheid die mensen tonen naar mensen die al veroordeeld zijn.

De (negatieve) oordelen die mensen naar elkaar hebben, omdat ze een bepaald ras gewoonte of geloof hebben, en de daarbijhorende vijandigheid weer. Maar dan zelf spullen kopen uit slaven landen, vlees eten uit de bio industrie, respectloos omgaan met de natuur. Van mij mag het. Maar hoe zal een hogere beschaving daar na kijken, en mogen zij dan op hun beurt weer vijandig zijn naar hun?

De jaloezie die mensen hebben naar succesvolle mensen, en de daarbij horende vijandigheid.

Gelukkig zijn de meeste mensen niet zo. De meeste mensen behoren dus al bij die hogere geëvalueerde samenleving. Het kan uiteraard nog hoger. Maar het tekent allemaal af hoe primitief de westerse samenleving nog is. En dit gedrag ondermijnd de maatschappij. Niemand word er beter van.

Misschien is de Japanse en zuid Koreaanse samenleving minder primitief, maar dat is een vooroordeel van mij. Ik ben er nooit geweest.

De wetten omtrent kindermisbruik zijn momenteel preventief genoeg. Ik sta er achter zolang er niet in doorgeslagen word, en het beschermen van kinderen dient, en niet het kapot maken van mensen, zoals in veel landen al gebeurt, ook hier.

Dag Lucy,

Allereerst mijn complimenten voor jouw brede interesse....deze wil bij veel mensen nogal eens ophouden daar waar het pedofilie betreft. Smile

Zal jouw vragen beantwoorden en mijn kijk op de dingen verduidelijken.

Zoals het nu is, is het een doodlopende weg...20 jaar stigmatisering vanuit overheid, (zorg)instellingen en media hebben een averechtse uitwerking gehad. Angst onder het grote publiek en zelfs ook onder nieuwe jonge generatie "deskundigen" is levensgroot. Je krijgt dan paniekvoetbal, hysterische maatregelen vanuit de overheid die "veiligheid" moeten bieden voor het gruwelijke monster dat zij zelf min of meer gecreëerd hebben...en vechten tegen een monster dat niet bestaat is natuurlijk heel stompzinnige bezigheid. Ik ontken niet de gestoorde gekken, net als in elke groep zitten die erbij...de Robert M's van deze wereld en aangezien het kinderen betreft begrijp ik goed de emotie en angstgevoelens....maar om pedofielen (150000 volgens schatting in Nederland) te vereenzelvigen met deze paar gestoorde gekken is in mijn ogen misdadig en gevaar ervan is dat jongeren met pedofiele gevoelens zichzelf als het ware gaan stigmatiseren met alle nadelige gevolgen van dien....zeker ook voor de kinderen!

DSM:

Onderzoek wijst steeds meer uit dat pedofilie een geaardheid is, mensen worden met deze gevoelens geboren. De persoon die er voor verantwoordelijk was dat homofilie uit de DSM verdween pleit er nu ook voor om pedofilie als stoornis te schrappen en er komt steeds meer steun hiervoor vanuit medische hoek. Zal nog jaren overheen gaan maar ik denk dat dit op den duur zeker zal gebeuren en pas dan valt er te praten want zolang wij als gestoorde gek zonder impulsbeheersing worden weggezet is dat natuurlijk niet het geval, de tijd dat wij als gelijkwaardige gesprekspartner om de tafel mogen zitten ga ik niet meer meemaken. Seksuele aantrekking staat niet gelijk aan verkrachter, gestoorde, gevaarlijk etc. Vergelijk het met een hetero of homo, die kunnen vaak prima overweg of werken met vrouwen/mannen zonder dat zij door de seksuele aantrekkingskracht ineens gaan betasten verkrachten etc. een seksuele geaardheid hier de oorzaak van noemen is natuurlijk grote kul....vaak is anti-sociale persoonlijkheid, narcistische stoornis, geilen op macht etc hier oorzaak van. Ik ervaar dit als pedofiel niet anders, walg van misbruik maken van en in het contact met kinderen nooit de behoefte gehad mijn leuter eens ff uit de broek te halen....vrij onprofessioneel lijkt me. Het feit dat pedofielen niet mogen/kunnen praktiseren kan natuurlijk wel leiden tot frustratie en verhoogd risico....hier zou je als deskundige en overheid dan ook heel serieus naar moeten kijken en i.p.v. denken in verboden...kunst met blote jongetjes verbieden etc. (zie hoge raad) tekeningen, poppen en gedachtenpolitie kan je beter denken in daadwerkelijke oplossingen en juist iets meer ruimte zonder dat hier daadwerkelijk kinderen aan te pas komen kan verlichting bieden en dat is een win-win situatie.

Kinderen en seksualiteit:

Wanneer je je er in verdiept kan het je niet ontgaan dat kinderen sinds de opkomst van het Internet zichzelf presenteren aan de wereld, ook op seksueel gebied, pedo'tje pesten is spelletje onder tieners, cam chat social media sites vol jochies die dondersgoed weten dat de ander geen 9 is, Youtube vol filmpjes halnaakte dansende jochies etc. etc. Vaak zijn de kinderen zelf beter op de hoogte van wat er zich online allemaal afspeelt dan ouders, instanties en "deskundigen". Ik zeg niet dat deze kinderen uit zijn op seks met volwassenen, ook zeg ik niet dat je kinderen niet vaak genoeg kunt waarschuwen voor de mogelijke risico's.....wel zeg ik dat we de nadruk moeten leggen op de realiteit, accepteren dat kinderen op avontuur gaan, seks spannend vinden en hier niet al te hysterisch op reageren.....gevaar is dat kinderen niets meer aan je zeggen als oudere persoon en kans op misbruik wordt dan des te groter...meer open sfeer en er op normale manier over praten bereik je veel meer mee.

Ik ga het niet meer meemaken maar dat pedofilie veel meer inhoud dan seksueel gericht zijn op zal ooit nog wel duidelijk worden, compassie en de aanwezigheid van kinderen is vaak vele malen belangrijker dan het seksuele aspect. Het is niet zo dat je contact zoekt met kinderen om uiteindelijk je leuter uit de broek te halen......het is bewondering voor het nog niet geconditioneerde menspersoon...puur oprecht en eerlijk.

Deze jongen houdt broekje gewoon aan en hoe de maatschappij er over 100 jaar tegenaan kijkt.......ik vin het wel best!

Bas

Bas dank voor je reactie!
Je omschrijft zo helder en duidelijk wat ik zelf ook al vermoedde.

Met Albert heb ik hier inmiddels ook al uitvoeriger over gesproken.
En ook jij bevestigd deze opgedane kennis.

Weet je, wat ik nu op dit moment voel is dat ik het onbegrijpelijk vind hoe ‘tolerant’ de huidige maatschappij zich presenteert.

We worden om de oren geslagen met acceptatie van transgenders, gelijke rechten voor vrouwen en al dat moois wat me ook oprecht gelukkig stemt.
Ook worden we nog steeds herinnerd aan de pijnlijke geschiedenis van discriminatie en onderdrukking, onze fouten.

Ook daar ben ik voorstander van.
Dat doen we met de boodschap naar de toekomst ‘never again’ en ‘laat ons dit niet vergeten’.

Ik krijg gewoon niet in mijn hoofd rond waarom de taboe anno 2018 over pedofilie dan nog zo groot is.

Geleerden en geïnteresseerden weten inmiddels hoe de vork in de steel zit.

Maar waarom moet ik dan als doorsnee mens op zoek gaan naar de antwoorden?
Want ze zijn echt wel te vinden.

Waarom bereikt dit de media niet?
Ik stel mezelf die vraag.
En dan denk ik dat jij dat waarschijnlijk dagelijks moet ervaren.
Dat zal ook beinvloeden hoe je de maatschappij gaat zien.

Het is zo absurd.
De enige rede van angst is het taboe.
En is het het risico waard om je mond te openen en ervoor op te komen? Zelfs ik vraag me dat af.
En ik heb nieteens pedofiele gevoelens.
Ik besef me hoe dierlijk ondoordacht mensen kunnen reageren.
Maar er zijn ook wereldverbeteraars met meer lef en invloed dan deze geitenwollensok die naar jou schrijft.
Waarom horen we hier niks van..

Krijg er zo’n intern Jeanne d'Arc gevoel van..

Bas400:
"DSM:
Onderzoek wijst steeds meer uit dat pedofilie een geaardheid is, mensen worden met deze gevoelens geboren."

Nee, mensen worden hier niet mee geboren. Dit is precies het onderwerp van mijn volgende mini-college (zie verderop), dat van april, met uitleg en literatuur.

Bas400:
"De persoon die er voor verantwoordelijk was dat homofilie uit de DSM verdween pleit er nu ook voor om pedofilie als stoornis te schrappen en er komt steeds meer steun hiervoor vanuit medische hoek."

In de DSM-5-R is pedofilie alleen een stoornis als er vooral aan twee criteria (voorwaarden) wordt voldaan: A = deze gevoelens hebben en B = er last van hebben en/of er naar handelen. Wie dus alleen deze gevoelens heeft, dus pedofiel is, en er niet naar handelt, dus pedoseksueel bezig is, heeft ook in de laatste versie geen stoornis.

De persoon die je bedoelt is prof dr Fred Berlin. Hij betoogt dat het begrip "er naar handelen" in de DSM helemaal niet nader beschreven is. Valt fantaseren' en/of 'er naar handelen, alleen met jezelf onder de dekens' hier ook onder? Deze voorbeelden noemt hij niet expliciet. Wel het zien en/of downloaden van plaatjes dienaangaande. Zijn pleidooi is om dit type handelen niet te beschouwen als "handelen" in de betreffende DSM-passage. Ook het 'er last van hebben' is te vaag geformuleerd. Valt 'last hebben van het stigma' er ook onder? Onduidelijk. Hij zegt dan: "Geen handelen, geen stoornis".

Intussen is de DSM hierover ook met zichzelf strijdig. In principe worden "parafilieen" waarvan de persoon zelf noch de medemensen last hebben, niet beschouwd als stoornis. Bij pedofilie is de DSM ineens strenger, althans in de R(revisited) versie. Daar is het begrip "orientatie", na protesten van rechts Amerika, vervangen door "interesse", wat een graadje erger is - onduidelijk hoeveel erger dan.
In het hoofdstuk "pedofiele stoornis" blijven echter de criteria dezelfde.

Zie mijn tweede mini-college:
< http://helping-people.info/mini_colleges/mini_college_02.html >
Het vierde mini-college van april verschijnt in de loop van de maand ook op
< http://helping-people.info/mini_colleges/lijst.html >.
Dr Frans

Thans en op korte termijn zie ik alles erg somber in. Sad De (staats)-media is al decennia een haatcampagne aan het voeren. Kinderliefde moet het al decennia ontgelden en zeker rond vorig jaar 2017, is de haat en hetze vanuit de staat en de media tot ongekende hoogten gegroeid. Overigens moeten niet alleen kinderen het ontgelden, kinderen mogen niet meer geknuffeld worden of op schoot kruipen (ze worden afgescheept met een stom plastic waardeloos prul, een 'smartphone' en verder kijkt niemand meer naar hen om), maar ook immigranten, moslims, mensen met een handicap, mensen die om welke reden dan ook uit het arbeidsproces zijn geraakt, allen krijgen er van langs.

De sfeer in dit land is grimmig. Niet alleen als je kinderen leuk vindt, maar het lijkt wel of iedereen bang voor elkaar is geworden, net als in de VS al decennia gebruikelijk is. De angst en de haat heerst hier in dit land. Puzzled

Er zijn plekken op de wereld waar het beter is, een echt paradijs ga je op deze planeet waarschijnlijk nooit vinden, daarvoor heeft helaas het Amerikaanse en Angelsaksische gezwel de hele wereldbevolking en semi-soevereine (echt soevereine landen existeren niet langer) landen reeds teveel aangetast. Ik overweeg sterk dit land te verlaten. Ik zie hier geen toekomst meer, ik ben de staatshaatdoctrine, de oproepen van de media en de staat tot haat en geweld jegens medeburgers zat. Dit is een land geregeerd door gespuis, geboefte, schorriemorrie. Stare

De overheid en in haar kielzog de media, inclusief de internetmedia, zet aan tot haat. Asociale bewoners, met een minder hoge intelligentie, nemen de haat van de overheid klakkeloos over en gaan over tot geweld jegens medeburgers. Gaan over tot geweld jegens moslims, jegens Surinamers, jegens allochtonen, jegens homo's, jegens mensen die van kinderen houden enzovoorts. De staat wast haar handen in onschuld, immers heeft zij niemand fysiek letsel toegebracht. Maar diezelfde staat weet zeer goed hetgeen zal geschieden als je het volk jarenlang haat en leugens richting een bepaalde minderheidsgroepering voorschotelt. De asociale, minder ontwikkelde burger wordt hierdoor een soort 'paramilitaire' colonne, een door de staat geschapen terreurgroepering. De Nederlandse staat schendt hiermee het EVRM en diverse internationaal vastgestelde burgerrechten.

Ik heb veel vrienden hier in Nederland, ik help veelal vrienden en ik ga familie en vrienden erg missen als ik Nederland zou verlaten. Werk, vrienden, familie. Sad

Vrienden en familie houden het hier nog wel uit, maar ik niet meer. Nederland was ooit een mooi land, met een hoogontwikkelde, beschaafde, tolerante bevolking, zelfs enige tijd een voorbeeldland. Nu is het verworden tot een grimmig, agressief, in zichzelf gekeerd, racistisch, onbeschaafd en onfatsoenlijk land. Het kan verkeren.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.